|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   trudnici odbili bolovanje
24.3.2010 11:01:16   
ZVRK
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/03/24/0129006.html?pos=n0

užasno

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: trudnici odbili bolovanje
24.3.2010 11:06:51   
adryosijek
user posted image user posted image ma to je nasa hrvatska fuj

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 2
   [Obrisani korisnik]
24.3.2010 11:07:25   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ZVRK)
  Neposredna veza do poruke: 3
24.3.2010 11:10:06   
ZVRK

IZVORNA PORUKA: cvrčak

Po meni čisto rezanje proračuna:ako prođe prođe

točno jer je svi traže kako uzeti nama ''''malima''''

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4
24.3.2010 11:10:44   
Bebys
Udarac po najslabijimaHZZO trudnici ukinuo bolovanje Riječanka I. S. se nakon umjetne oplodnje zaposlila, zatrudnjela, otvorila trudničko bolovanje, no HZZO donosi rješenje u kojem kaže da ona nije bila ''zdravstveno sposobna za zasnivanje'' radnog odnosa te zaključuje da faktičnog radnog odnosa nije bilo.
Posljednje tri godine 35-godišnja I.S. je zajedno sa suprugom, radila u maloj privatnoj tvrtki u Rijeci koja je zbog krize morala staviti ključ u bravu, pa su i ona i suprug, zajedno s još dvadeset_ak kolega, morali na Zavod za zapošljavanje.

Na burzu se naša čitateljica prijavila odmah po otkazu, i u evidenciji nezaposlenih provela 26 dana. Nakon otkaza, I. S. je, tražeći novi posao, otišla na puno ranije dogovoren postupak potpomognute oplodnje u riječkoj bolnici.

Deset_ dana nakon postupka oplodnje I.S. zasnovala je novi radni odnos, da bi joj nakon dvadeset_ak dana od zapošljavanja liječnik utvrdio zdravu višeplodnu trudnoću.

Zbog preporuke mirovanja otvorila je trudničko bolovanje, tijekom kojeg zaposlena žena ima pravo na naknadu plaće iz državnog budžeta, preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje od najviše 4.250 kuna, koliko bi dobivala i ona.

Vrlo brzo nakon otvaranja bolovanja I. S. i njezin novi poslodavac, međutim, od HZZO-a dobivaju dopis kojim se od njih traži dodatna, sva dokumentacija vezana uz trudnoću.

Rješenje iz Područnog ureda HZZO-a u Rijeci stiže vrlo brzo, 16. veljače, i kaže kako I.S. "u trenutku zasnivanja radnog odnosa nije bila zdravstveno sposobna za njegovo sklapanje. Dijagnoza: trudnoća", piše Novi list.

Drugim riječima, trebala je u trenutku zapošljavanja, deset_ dana od postupka potpomognute oplodnje, znati da je trudna, i poslodavcu to kazati, makar Zakon o radu jasno kaže kako se poslodavac direktno, niti preko treće osobe, nema pravo raspitivati se o trudničkim namjerama žene.

U rješenju HZZO-a navode, međutim, članak Zakona o radu, koji kaže kako je prilikom sklapanja ugovora o radu "radnik dužan obavijestiti poslodavca o bolesti, ili drugoj okolnosti koja ga onemogućava u izvršenju obaveza".

Sukladno tome, HZZO u Rijeci I. S. ukida status osigurane osobe kao zaposlene, a time joj ukida i pravo na trudničko bolovanje, odnosno pravo na novčanu naknadu tijekom trudnoće, sve do kolovoza.

S. je za HZZO nezaposlena, i kao takva nema pravo na naknadu plaće. Kao zaposlena, ne može se prijaviti niti na Zavod za zapošljavanje kako bi ostvarila pravo na naknadu za nezaposlene trudnice od 1.600 kuna, koju primaju i, primjerice, trudne studentice, a čak i da da otkaz, nema potvrdu o tri isplaćene plaće, potrebne za prijavu na Burzu, jer zbog HZZO-a nema pravo na doznake o bolovanju!

Poslodavac joj, drugim riječima, nije otkazao, no HZZO jest, vrativši je (retroaktivno s datumom zaposlenja) u status nezaposlene osobe koja, kao takva, nema pravo od liječnice dobiti potvrdu o bolovanju (doznake) i naknadu za to bolovanje!

Zato što ju je HZZO, međutim, iako zaposlenu, proglasio nezaposlenom, primat će 1.660 kuna tijekom sve tri godine, koliko ima pravo biti na porodiljnom jer će roditi blizance.

Prema njenoj računici, država će joj, u tri godine, tako uzeti gotovo 55.000 kuna.

Kako u žalbenoj dokumentaciji navodi ginekologinja naše čitateljice, I. S je "u trenutku zapošljavanja bila kao i svaka druga žena koja pokušava zanijeti, bilo na ovaj ili onaj način. Postupak potpomognute oplodnje je napravljen 17. studenog, nakon zahvata nije bilo nikakvih komplikacija, i nitko, pacijentica niti liječnik, nisu mogli unaprijed znati hoće li do trudnoće doći, i kakav će biti biti njezin tijek", smatra ginekologinja.

Drugim riječima, ističe liječnica u Rijeci, trudnoća se ne može deset_ dana od postupka oplodnje uopće potvrditi, a kamoli nazvati ''rizičnom'', kako to čini HZZO, i za nju pacijentica nipošto nije mogla znati, piše Novi list.

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 5
24.3.2010 11:12:01   
Bebys
preduhitrila si me zvrk..upravo sam htjela staviti taj clanak
KATASTROFA HZZO OVO IMA SAMO U HR. uzasno uzasno i uzasno....zasto ih NE TUZI..ja bih...ovo je odvratno...nisko i prljavo...fujuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 6
24.3.2010 11:13:31   
Bebys
a da ona nije bila u MARIBORU...pa je to zato tako rijesio hzzo...meni tu smrdi nesto...user posted image

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 7
24.3.2010 11:20:06   
ZVRK
pisalo je u rijeci ne u mariboru.

nema veze gdje ali višeplodne trudnoće uvijek su na ''''održavanju''''user posted image znači na ''''bolovanju''''

zvrkić došao 17.06.2005.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 8
24.3.2010 11:21:08   
novamama
ma mislim stvarno su u banani...kao trebala je deset_i dan od mpo znati da je trudna...
heeelllooouuuuu!!!!

i ministar je još na funkciji?!?! i bit će i dalje...bravouser posted image

takve majka ne rađa čestouser posted image user posted image user posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 9
24.3.2010 11:21:49   
ninolina
a da ona nije bila u MARIBORU...pa je to zato tako rijesio hzzo...meni tu smrdi nesto...user posted image

kakve veze ima ako je i bila, mislim da to nije uopče upitno...žena je ostala trudna hvala bogu bez obzira gdje je imala postupak... a naša država i zdravstvo fuuujjjjjjj

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 10
24.3.2010 11:23:23   
ninolina
i ministar je još na funkciji?!?! i bit će i dalje...bravouser posted image

takve majka ne rađa čestouser posted image user posted image user posted image

upravo sam ja ovo rekla sestri ujutro... mislim da mu je vrijeme da se makne ste funkcije ali očito ima ko mu čuva leđa

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 11
24.3.2010 11:25:54   
anja979
nešto je trulo u državi Hrvatskoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jana 17.01.2006
Petar 15.04.2010

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 12
   [Obrisani korisnik]
24.3.2010 11:26:14   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 13
24.3.2010 11:30:27   
Anoniman
ma, nemam riječi, zbilja, taj HZZO je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kad sam ja ostala trudna prvi put, radila sam preko std.servisa i 15.1 te godine su me konačno prijavili... 17.1. išla kod dr. jer sam mislila da imam infekciju, kad ono - trudna!! Pojma nisam imala! Imala sam i infekciju uz to i za 2 tj. završila na bolovanju i čuvanju trudnoće. U firmi su me nakon mjesec dana automatski prebacili na HZZO, a tamo mi rekli da sam trebala biti 30 dana u radnom odnosu, da bih mogla otvoriti komplikacije, kao, ja sam to namjerno sebe fiktivno prijavila, da bi mogla primati novce, hej!!! Koja su to razmišljanja!
I ništa mi nisu isplaćivali cijelu trudnoću, jer nisu mogli odlučiti bi li ili ne bi! Tek kad sam rodila, isplatili su mi cijelu svotu, ALI po nekih 800 i nešto kn po mjesecu! Ma, očaj, a plaća mi bila preko 4000kn tada! Porodiljni isto minimalni bio...
tak da kužim ovu ženu, zbilja, da smo u zanzibaru, bolje bi prošla...user posted image

(Odgovor članu ninolina)
  Neposredna veza do poruke: 14
24.3.2010 11:31:04   
mala pcelica
u jednu ruku vjerujem da je isla sa tom namjerom da se zaposli,u slucaju da je trudna,a u drugu ruku je*em i državu i hzzo i ostala državna go*na...

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 15
24.3.2010 11:35:07   
ZVRK
da pčelice ,moguće je ali tko u današnje vrijeme dobije odmah posaouser posted image čast izuzecima

zvrkić došao 17.06.2005.

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 16
24.3.2010 11:35:31   
ninolina
ma da i je išla s tom namjerom država nema to pravo na taj naći doslovcwe omalovažavati žene... mislim ja sam prijavljena kod prijatelja u firmi već skoro 5 god... palćala sam sama sve doprinose, i sve kaj ide... i kad sam  sad ostala s iris trudna 5 mj sam plaćala 3000 tis kuna svaki mjesec... možda se žena malo zaletila sa otvaranjem bolovanja, trebala se dogovoriti sa šefom bar da je 3 mj prijavljena pa onda otić na bolovanje... neznam... shvačam da joj je teško, da je ljuta ali ništa me više ne čudi

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 17
24.3.2010 11:40:44   
mala pcelica
ma i ja pizdim na takve stvari sto nama zenama rade,ako je dr rekao da treba na bolovanje onda valjda on zna zasto ju je posalo...mislim jebeni hzzo...i ministar takodje....i sva druga govanca ...user posted image

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 18
24.3.2010 11:43:20   
curice
IZVORNA PORUKA: anja979

nešto je trulo u državi Hrvatskoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ne nešto,nego nažalost SVE je trulo

(Odgovor članu anja979)
Neposredna veza do poruke: 19
24.3.2010 12:13:23   
dominik
uzasni su mi ti nasi zakoni, ali cure vi nemate pojma koliko se zena fiktivno zaposljava na 3 mjeseca i onda godinu dana dobiva vise nego netko ko radi 10 godina sa cijelom prijavom pa ode na porodni...i zato sam na strani drzave koji puta jer to su nasi novci a koriste ih pitaj boga tko iz pitaj boga koje drzave a tu su od 10 mj prosle godine...isto tako tu je po meni upitno onaj njihov da nije bila podobna za sklapanje odnosa poslovnog hahahah uzas , sramota

(Odgovor članu curice)
Neposredna veza do poruke: 20
24.3.2010 12:28:39   
Bebys
IZVORNA PORUKA: ninolina

kakve veze ima ako je i bila, mislim da to nije uopče upitno...žena je ostala trudna hvala bogu bez obzira gdje je imala postupak... a naša država i zdravstvo fuuujjjjjjj

nisi me skuzila ninolina..mislila sam mozda to rade NAMEJERNO  ako je umijetna oplodnja ili kako kazu potpomognuta bila u Mariboru...pa onda jer je osla tamo mozda je ovo namjerno...sta znate sta lezi iza svega toga...a nas HZZO nedopusta ono sto ima u Mariboru..pa tko zna ..sta su sve smislili...da nedobiva lovu..
to sam mislila..
na sve su oni spremni samo da ne daju lovu...ali mislim zena STVARNO nije mogla znati da ce ostati trudna...znaci NIKAKO NIJE MOGLA CILJANO ICI SE ZAPOSLITI...jedino ako je prorok pa je znala da ce ostati oplodnjom trudna..mislim...bilo kako bilo...user posted image ovo je strasno..
ko ono ...samo radjajte djecu a kad zatrudnite...nogom u dupe...pa tako ispada..fujuser posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 21
24.3.2010 12:32:33   
dominik
ali mislim zena STVARNO nije mogla znati da ce ostati trudna...
user posted image user posted image user posted image user posted image ne, ne, isla je na potpomognutu zbog? pa naravno da se nadala i pretpostavljala...njoj nitko nije odbio bolovanje nego naknadu, a s obzirom koliko je dugo radila a prije toga bila bez posla mozda nema prava kao i neke cure tu na rr kaj primaju mizeriju ali nisu isle u novine sa time...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 22
24.3.2010 12:34:37   
Bebys
dominik ako se prije nije uspijela zaposliti...a kako je to bas sad uspijela..
mislim da je zena slucajno dobila posao...i sve je krenulo naopako...misli da ovo nije patka...tko zna koliko je prije bila na oplodnji pa nije mozda uspijela..nista se tocno ne zna pa se nemoze suditi...nikako
ali je cinjenica...da se TRUDNICA odbija i lose s njom postupa...to je cinjenica koja je UZASNA...i gotovo...

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 23
24.3.2010 12:38:00   
Manda
Zato postoje odvjetnici koji se bave zaštitom radničkog prava! Đaba joj medijska pozornost dok se to zakonski ne sredi, pa se vidi tko ima pravo a tko ne.

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 24
24.3.2010 12:40:52   
dominik
bebys kaj bi joj se trebalo dati isto novaca kao i nekoj zeni koja radi 5 godina bez prestanka? ona je imala prestanak radnog odnosa i nakon niti mjesec dana (ako sam dobro procitala) ide na porodni tj komplikacije...koja god da je u pitanju nebu dobila vise od minimalca za takav slucaj...frendica mi je trudna sa drugim djetetom, nakon navrsene godine dana djetetova zivota nije isla ponovo raditi, nego je bila doma sa djetetom, zaposlila se u 2 mj trudnoce  i nece moci odraditi potrebne mjesece da bi dobivala punu placu, pa ne kuka po novinama i ne govori da se sve urotilo protiv nje i sama zna da si je sama kriva jer je trebala ici raditi kad je mogla

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!