|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Suha koža kod bebe
22.3.2010 21:36:03   
Mishek
Bejbi mi ima užasno suhu kožu. Na zglobovima nogu i na šakama se guli, a i po tijelu joj je dosta suha. Sinoć smo ju kupali u vodi s par kapi bademovog ulja, al ništa, i dalje je suha. Ne mažem ju ničim jer mi je glupo namazat joj ručice s kremom, a ona ih stavi u usta.
Hoće li to proći ili bih trebala ipak neku kremu kupiti? Koju?

Moje dijete = moja sreća
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Suha koža kod bebe
22.3.2010 21:38:26   
Nika 24052006
Joj,ja ti baš i nemam pametan savjet,osim da se konzultiraš sa pedijatrom...U svakom slučaju,nadam se da ćete naći rješenjeuser posted image

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu Mishek)
Neposredna veza do poruke: 2
22.3.2010 21:42:41   
ninolina
mojoj se dosta dugo ljuštila kožica, ja sam joj namazala bepantenom poslije kupanja, najčešče navečer

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 3
   [Obrisani korisnik]
22.3.2010 22:06:05   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Mishek)
  Neposredna veza do poruke: 4
22.3.2010 22:22:24   
Mishek
Bepanten imam doma, al tamo piše da se maže samo na pelensko područje.
Probat ću s Mustelom.

Moje dijete = moja sreća

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5
22.3.2010 23:00:27   
Gogule
IZVORNA PORUKA: cvrčak

Mustella stelatopia ili cold krema za tijelo.

MUSTELA je zakon za sve. od gela za kupanje, do suhog pranja, krema za lice......

user posted image

ROKO  20.10.2005.
KLARA 20.08.2009.

ROKO 20.10.2005.
KLARA 20.08.2009.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 6
23.3.2010 8:10:00   
Bebys
dodaj samo malo BEBI ULJA U VODU ZA KUPANJE zajedo sa pjenicom i NEMA PROBLEMA..KOZA KO PUSA SUPER...BUDE..i radi to uvijek i nema problema...

(Odgovor članu Mishek)
Neposredna veza do poruke: 7
23.3.2010 8:35:11   
novamama
najbolje ti je da ideš kod pedijatra, jer to može biti i neurodermitis (po simptomima, tako je i nama bilo), a onda idu posebne kremice...

inače, ako možeš i kasnije za kupanje radije nabavi maslinovo ulje sa kantariolom, a imaš i neutralnih ulja za nakon kupanja u dm-, dosta su povoljni i bez dodataka...

još je dobra marka weleda za te stvari, a mi koristimo sad chicco kupku, šampon i losion i koža mu je super...

sretno, nadam se da će proći przouser posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 8
23.3.2010 9:22:10   
ivana801
Mishek, nisam stručnjak ali sjećam se da je i Lucija imala u početku tak suhu kožu. Čak nam je ped. to i napisao u prvome nalazu. Kupali smo je samo u vodi i te suhe djelove sam joj znala namazati nekom kremicom koja je u sebi imala mislim maslinovog ulja. Tester smo dobile u rodilištu. I onda kad sam ga potrošila kupila sam takvu kremicu i nekak je to spontano prošlo... mislim da je to bilo od Hippa ali nemoj me držati za riječ. Samo znam da je bilo zelene boje na testeru user posted image

25.02.2008. LUCIJA - zovem je "klopotec" jer ne prestaje pričati
30.09.2010. LAURA - veeelika pospanka

(Odgovor članu Mishek)
Neposredna veza do poruke: 9
23.3.2010 10:06:41   
marija0
ja svoga user posted image mažem melemom i bolje mu je. al savjetujem da odeš u ped da ti kaže od čega se koža suši i peruta, moj je alergičan na kruh (vjetovatno brašno) i na nešto iz mojeg mlijeka al neznam šta tako da sam mu već morala izbacit dojenjeuser posted image

(Odgovor članu ivana801)
Neposredna veza do poruke: 10
23.3.2010 10:13:22   
njanja
najbolje ti je otići kod doktorice da ona procijeni šta da mu da...mi smo dobili savijet da ga mažemo sa A derma kremom i ona pomaže kada mu je koža isušena, a ako dobije crvene plikove, onda imamo kremu koju nam je propisala doktorica BELODERM (u ljekarni ju naprave za nas prema omjeru koji dr napiše na recept)....Rekla je da je to atopijska suhoća, odnosno, vlaga se zadržava ispod površine kože i ne vlaži dalje površinu i zato dolazi do isušivanja.... Uglavnom, mažemo se po potrebi, čim mu se osuši koža mu par dana za redom mažem i sve ok....to crvenilo mu se javlja na pregibima, iza koljena i ispred lakta, najćešće kada se oznoji..... evo nešto što sam na netu našla, najbolje odi po savijet kod pedijatrice... 

Suha koža
Uz ostalo, koža je isušena. Atopijska suhoća kože naziv je za ovu isušenost kože koja se često poistovjećuje s atopijskim dermatitisom. Koža osoba sklonih atopiji je blijeda, ispucala, ponekad obilježena uzdignutim folikulima dlaka ili sklona ljuštenju. Biokemijska istraživanja pokazala su da u koži osoba koje boluju od atopijskog dermatitisa postoji poremećaj masnih kiselina, koje sudjeluju u prirodnoj hidraciji kože. Zbog toga je važno unošenje dodatnih masnih elemenata.

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu marija0)
Neposredna veza do poruke: 11
23.3.2010 13:10:56   
cuba
Čula sam da je Mustella jako dobra krema, općenito svi njihovi proizvodi za njegu bebine kože. Ali možda se ipak bolje prvo posavjetovati sa pedijatrom...

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 12
24.3.2010 12:42:55   
Manda
Možeš ju mazati s beby uljem po pregibima da se ne crvene. U vodu par kapi ulja, ja stavljam parafinsko ulje. I inače kad mažeš dijete s bilo čim, nemoj bar leđa namazati da koža može disati.

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 13
24.3.2010 22:15:32   
Mishek
Erin nema crvenila, nigdje joj se koža ne crveni, već je samo suha pa se peruta.

Moje dijete = moja sreća

(Odgovor članu Manda)
Neposredna veza do poruke: 14
24.3.2010 22:28:37   
pula25
MISHEK nisi rekla koliko je bebica stara i jesi li ju možda prenjela. Taj slučaj smo i mi imali i trajalo je neko vrijeme. Mazali smo bademovim uljem, pa maslinovim,mustelu smo koristili samo za lice i pomaže ali osuši kožu tako da nam je najbolje pomogla baš ta krema koju ivana spominje. To je od johnsons baby soothing hidratantna krema. Pomaže kod suhe kože koja se ljušti ali i kod onih crvenila od mlijeka ili prištića, čak nam je i za tjemenicu pomogla. Ista nam je pedica na prvom pregledu pisala jako suha koža

MALI ANĐEO NAM DOŠAO...
...NIKA 21.10.2009

(Odgovor članu Mishek)
Neposredna veza do poruke: 15
25.3.2010 9:11:36   
Mishek
bejbi ima danas 26 dana i prenjela sam ju dva dana.

Moje dijete = moja sreća

(Odgovor članu pula25)
Neposredna veza do poruke: 16
25.3.2010 12:07:10   
Ninaa
Katarina je isto imala jako suhu kožu i sva se ljuštila. U bolnici su nam rekli da ruke s ničim ni slučajno mazati ni stavljati rukavice ak se beba i grebe s noktima da je to užasno nehigijenski. Ja sam je mazala s johnson baby uljem onim kaj ima zeleni čep, i u vodu sam stavljala samo par kapi tog ulja kod kupanja. TEk nakon mjesec dana smo je počeli kupati normalno s kupkom i nisam nikak bila zadovoljna s niveom jel su i meni poslije kupanja ruke bile suhe. Od tad je kupamo s Bubchen kupkama i s tom kremom joj i guzu mažem. A tijelo mažemo s mustelom za normalnu kožu. Je skupa ali vrijedi svakog novčića. Ja sam kupila u 7 mjesecu onu veliku i tek sad je pri kraju. A koža nam je od nje super. Možda da pričekaš do kotrole pa da pitaš pedijatra kaj on misli o tome svemu.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu Mishek)
Neposredna veza do poruke: 17
14.4.2010 17:25:25   
pincirotvajler
dario ima isto suhu kožu, i kad ga kupamo sa mustelinim sapunom a ne namažemo ga s ničim poslije sav se guli, pa smo ga mazali s johnsons uljem cjelog, 
al kad smo ga okupali sa kupkom od mustele bio je baš mekan i gladak,pa ulje treba samo po pregibima..

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Smatrate li da je istina; kad žena što duže doji, dijete ima bolji imunitet?

Oznake

Sve najbolje!