|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zanimacija malih beba
16.2.2010 19:06:27   
mamatina
Drage mame, mozda ce zvucati glupo ili cudna tema. Ali kao novopecenu mamu malo anđela starog 5,5 tjedana zanima me koja je vama bila zanimacija s bebama tijekom dana?

Molim mališa ne spava previše, jede, i ostaje nam dio dana kad mu je "dosadno". Barem se meni tako čini. I onda počne plakati, stenjati, cmizdriti. Imam osjećaj kao da mu je dosadno i da zeli neku zanimaciju. Igramo se, masiramo i vježbamo ali htjela bi mu uvesti još nešto. Ili zaista neke bebe mogu sutke lezati u kolicima. :)

Trenutno leži u baby gymu, svira, ali bez dude i dalje kmeči. Hm...

Nigdje nisam pronašla ništa o ovoj temi, kako bebe provode da, pa ako slučajno ima neka me admin preseli.

Hvala mame!

"Mama, jel on samo meni jako lijep ili je stvarno jako lijep?" pitala ja mamu 15min nakon poroda... :)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Zanimacija malih beba
16.2.2010 19:11:18   
natalijax
moj je samo spavo po cjeli dan do nekih dva i pol mjeseca,tako da baš i nismo mogli imati ikakvu zanimaciju,neznam što da ti savjetujemuser posted image

(Odgovor članu mamatina)
Neposredna veza do poruke: 2
16.2.2010 19:12:38   
ikica84
heheeee i moj mali ima 6 tjedana i ja ga zanimam tako sto mu pricam i gnjavim ga na stolu za presvlacenje user posted image user posted image user posted image
ili lezi na krevetu i gleda u tv user posted image
mada voli da se vozi u kolicima tako da vecinu dana kad je sit i presvucen provede u kolicima i onda i spavka...
poceo je da gleda okolo i da ga sve zanima,i ne place puno kad mu je duda u ustima user posted image
a kad je bas nerzovan pevam mu,skinula sam neke pjesme djecije sa neta i onda u glas user posted image user posted image
sve u svemu,snalazimo se,kako mi dodje inspiracija!!user posted image user posted image user posted image

ANDREJ 02.01.2010.
VIKTOR 24.09.2011.
mamine srece najveceeeeeee!!!!

(Odgovor članu mamatina)
Neposredna veza do poruke: 3
16.2.2010 19:14:07   
lee
meni je maleni plakao ijeo kad je bio maleni..onda kad je napunio tri mjeseca počeo je kužiti sve oko sebe više manje...i onda bi ležao u viperu igrao bi se ali kratko..uglavnom on se najviđe volio nosati..tako da smo uglavnom šetali ..nije htio ni u kolicima biti..sad kad ima 9mj sad se zna igrati, brojati, vikati i ostalo..moj je jako aktivan tako da nije nikada ni 5min miran...takvo je djete...

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu mamatina)
Neposredna veza do poruke: 4
16.2.2010 19:15:02   
novamama
mislim da u toj dobi on samo traži tvoju blizinu, možda i sisu.

podoji ga malo i onda se možete malo šetati po kući, pokazati mu što sve imaš na policama i tako...pričati mu da ti čuje glas...

onda malo legnete zajedno na krevet pa pričate i mazite se...

ma trebate samo uživati i biti blizuuser posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 5
16.2.2010 19:15:03   
adryosijek
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu ikica84)
Neposredna veza do poruke: 6
16.2.2010 19:16:09   
adryosijek
novamama ovo bas lijepo zvuci heheh i ja cu poslusat savjet za mjesec i pol nadam seuser posted image user posted image user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 7
16.2.2010 19:51:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: novamama

mislim da u toj dobi on samo traži tvoju blizinu, možda i sisu.

podoji ga malo i onda se možete malo šetati po kući, pokazati mu što sve imaš na policama i tako...pričati mu da ti čuje glas...

onda malo legnete zajedno na krevet pa pričate i mazite se...

ma trebate samo uživati i biti blizuuser posted image

Bas tako. Sara je bila jako mirna beba, kad su prosli grcevi nikad nije plakala osim kad je gladna, ja sam znala da je legnem na krevet i stavim joj igrackice blizu da gleda u njih dok ja radim nesto po kuci..user posted image

< Poruku je uredio Nellyca -- 16.2.2010 19:53:03 >

(Odgovor članu novamama)
  Neposredna veza do poruke: 8
16.2.2010 20:26:27   
Ladina mama
E, i ja sam imala isti problem, no imala sam i sreću da sam od frenda koji radi za Profil dobila Igre mozgalice (za dojenčad, jednogodišnjake i dvogodišnjake) autorice Jackie Silberg. Zgodna knjižica sa raznim zanimacijama za bebe od rođenja, igre su sistematizirane po razdobljima, npr., 0 do 3 mje, 4 do 6 mj.,... Neke će ti se igre učiniti tako trivijalnim i pitat ćeš se pa kak to da se tog sama nisi sjetila, no u globalu, meni se knjižica jakooo sviđa i često posegnem za njom (moja će Lada sad 5 mjeseci!).
Nedavno sam je ugledala u Super Konzumu, i baš je bila na sniženju, inače je 125 kn, a sad, čini mi se 85kn, no nemoj me držati za riječ! Eto...

Mama je prijatelj kojeg nikad ne prerasteš!

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9
16.2.2010 20:51:52   
lee
nisam za to znala. baš ču mu kupiti.alex jako voli knjige.

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

(Odgovor članu Ladina mama)
Neposredna veza do poruke: 10
16.2.2010 21:28:05   
novamama
ima još jedna dobra knjiga - Razvoj djeteta kroz igru, od Anne Pulkkinen. isto imaš po fazama, dobro dođu neke idejeuser posted image

sretnouser posted image

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu lee)
Neposredna veza do poruke: 11
16.2.2010 21:29:07   
ines
Ja mislim da je bebi od pet i pol tjedana mama najbolja zanimacija sve ostalo a pod tim mislim na raznorazne igračke će i više udovoljavaju nas mame ali neka. Ja sam svom malom stavila onaj vrtuljak koji svira i plišanog tigra kojega mu je tata kupio to mu je prva igračka.

Mama dva mala anđela!

(Odgovor članu lee)
Neposredna veza do poruke: 12
16.2.2010 21:34:19   
maja
moj je ležao u kolicima i gledao kako mu se mama provodi na RR user posted image user posted image user posted image

hehe a prošlo je već puno vremena pa se ni ne sjećam šta smo još radiliuser posted image

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu ines)
Neposredna veza do poruke: 13
16.2.2010 21:37:44   
Wukovarka
Ja bih se složila sa novom mamom user posted image

Moja Lucija je spavala po 3 sata sve do 2 mjeseca, samo bi papala i jedva bih ju presvukla a ona bi već utonula u san

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 14
16.2.2010 22:40:47   
anuska08
Moja je u toj dobi kad je bila budna (inače je puno spavala) bila u svojoj ležaljci iznad nje su visile igračkice, ona je u to gledala. Sad koliko joj je to bilo zabavno ne znam, ali bila je mirna. Inače u kolicima joj je bilo dosadno jer jer nije niš valjda vidjela i onda bi plakala. Spasila sam se kad sam nabavila ležaljku!

Nika 26.08.2009.

(Odgovor članu Wukovarka)
Neposredna veza do poruke: 15
17.2.2010 9:40:19   
mirna
U toj dobi je bio vecinu vremena u boravku u lezaljki, iznad je imao objesene igracke. Ja sam cijelo vrijeme nesto pricala s njim, bili smo sami tada... kada sam ga nosila pokazivala bi mu nesto i pricala, pricala, pricala... Mozda se zbog toga sada s 4 godine uopce ne gasi...user posted image Imala sam isto jednu knjigu o igrama s bebama za inspiraciju...

(Odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 16
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Bacanje po podu
njanja

Šta da radim (što ste vi radili) ?

ignoriram (59%)

sakrim se i pustim ga da se sam digne i preplaši gdje smo (4%)

dignem ga i "vučem" za sobom dok ne shvati (5%)

lijepo mu objasnim da se to ne smije i objašnjavam sve dok ne shvati makar to trajalo 6 mjeseci :) (26%)

neki vaš prijedlog (6%)

Broj svih glasova: 97

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!