|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prevenar - da ili ne?
14.2.2010 21:30:48   
Ladina mama
Jeste li svoje bebe cijepili dvjema dozama Prevenara? Prva se daje u 7.mj.života, a druga u 9., cjepivo nije obavezno.
I zanima me kakve su bile bebine reakcije na cjepivo!
Hvala svima!

Mama je prijatelj kojeg nikad ne prerasteš!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Prevenar - da ili ne?
14.2.2010 21:36:18   
ZVRK
ja nemam pojima uopće štza ti spominješ.
moj je cijepljen sa ONIME šta je dr pripremila a šta je to bilo nmeznamuser posted image
valjda bi pitali ako nije obavezno.
a za šta služi to cijepivo?

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu Ladina mama)
Neposredna veza do poruke: 2
14.2.2010 21:48:03   
ninolina
ja nemam pojima uopće štza ti spominješ.
moj je cijepljen sa ONIME šta je dr pripremila a šta je to bilo nmeznamuser posted image
valjda bi pitali ako nije obavezno.
a za šta služi to cijepivo?

potpisujem, za šta je to cjepivouser posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 3
14.2.2010 21:54:52   
Joanna
Cjepivo je za pneumokokne bolesti. 
Bakterija Streptococcus pneumoniae, koja se naziva i pneumokok, čest je uzročnik različitih zaraznih bolesti, u dječjoj dobi meningitisa, upale pluća i upale srednjeg uha, a komplikacije ovih bolesti nisu rijetke.

Ja sam isto razmišljala da cijepimo malenu s tim cjepivom al nikako se ne mogu odlučiti. Već je imala streptokok u nosu i stalno je prehlađena a strah me i tog meningitisa. user posted image user posted image user posted image

Mamine princeze
11.08.2009. Nina
26.01.2012. Laura

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 4
14.2.2010 22:02:04   
ninolina
ja  sam svoje cjepila za meningitis, ako je za to kaj si rekla ja bi cjepila

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Joanna)
Neposredna veza do poruke: 5
14.2.2010 22:10:06   
evanda
Ja sam čula samo za cjepivo PNEUMO 23, ali mislim da je za stariju djecu.
A budući da neću ići s jaslicama, do vrtića, može čekati
A sama ću se cjepiti s tim cjepivom čim prve zelene balce pokupim u školiuser posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 6
15.2.2010 17:30:25   
Ladina mama
Koliko sam shvatila taj Pneumo 23 je u principu isto što i Prevenar, no daje se djeci oko 3.godine. Navodno je to svojevrsna "nadogradnja" Prevenara.
ja razmišljam o cjepljenju prevenarom, no strah me reakcija, kao i kod svakog cjepiva. A onda opet... bolje spriječiti, nego liječiti, zar ne?

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 7
15.2.2010 21:37:26   
Joanna
Ja sam danas razgovarala sa pedijatrom i rekao je da mogu malenu dati cijepiti sa prevenarom.
Oni ga trenutno nemaju al s besplatnim cjepivom cijepe samo djecu  koja spadaju u rizične skupine, bolesti srca i kronične bolesti.

Pitala sam u ljekarni i može se naručiti kod nas jedna doza košta 490 knuser posted image   a trebaju nam dvije. Uh! Malo je skupo al ipak ćemo je cijepiti. 

Mamine princeze
11.08.2009. Nina
26.01.2012. Laura

Neposredna veza do poruke: 8
15.2.2010 21:39:58   
evanda
Mislim da Pneumo 23 košta oko 70 kn i cijepe se djeca nakon navršene 2.godine života.
A Prenevar plaća i soc. ako imaš indikacije za njega (malo sam guglala)user posted image
Pa nabavi si indikacijeuser posted image

(Odgovor članu Joanna)
Neposredna veza do poruke: 9
15.2.2010 22:20:23   
dominik
koje su indikacije? meni je dora sa 9 mj imala streptokok i upalu pluca od njega a nije isla u jaslice, sad je krenula i ako bude opet streptokok cijepila bi ju svakako

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 10
16.2.2010 9:26:54   
Joanna
Meni je malena imala streptokok s 5 mj al to nije "dovoljno" za besplatno cjepivo.
Dominik mislim da bi s upalom pluća i mogla dobiti besplatno, probaj razgovarati s ped.

Meni je rekao da još malo pričekam da kad dobe cjepivo da će mi ga dati ako ne bude previše djece sa kroničnim bolestima. E sad sve ovisi koliko će dobiti. Al hvala mom pedijatru što je pokazao volju da nam pomogne!user posted image user posted image user posted image user posted image  

Mamine princeze
11.08.2009. Nina
26.01.2012. Laura

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 11
16.2.2010 10:08:08   
dominik
uz upalu pluca i febrilne konvulzije mozda usijemo nekaj navuci, bar neki popustuser posted image ...bumo vidli, ak jos jednom ulovi def cu cjepit makar na svoj trosak

(Odgovor članu Joanna)
Neposredna veza do poruke: 12
16.2.2010 15:41:29   
evanda
IZVORNA PORUKA: dominik

uz upalu pluca i febrilne konvulzije mozda usijemo nekaj navuci, bar neki popustuser posted image ...bumo vidli, ak jos jednom ulovi def cu cjepit makar na svoj trosak

Evo, u važećoj listi lijekova HZZO-a: "Za djecu od 2 mjeseca do dvije godine: splenektomirani, prirođene srčane greške, kronične metaboličke bolesti uključujući i dijabetes, imunodeficijencije, zloćudne bolesti, pri kirurškim zahvatima (ugradnja umjetne pužnice i ventrikulo-peritonejskog odvoda), te teške kronične biolesti pluća, bubrega i jetre."

i ovo je zgodno
http://www.medoka.hr/faq/

< Poruku je uredio evanda -- 16.2.2010 15:43:37 >

(Odgovor članu dominik)
Neposredna veza do poruke: 13
16.2.2010 20:15:50   
Ladina mama
Neću bogohuliti pa sam sretna što nemamo indikacije i što moram platiti cjepivo! Btw, moja frendica danas cijepila svoju bebicu i rekla joj pedijatrica da će od sl.god. Prevenar biti obavezan i, naravno, besplatan. To nama sad ništ ne znači, osim da uistinu vrijedi bebicu cijepiti i zaštititi je od svih ti boleština, stoga, preporučam!

(Odgovor članu evanda)
Neposredna veza do poruke: 14
16.2.2010 20:19:22   
mamice
ja sam mihaela cijepila tim cijepivom  SVIMA PREPORUCAM  nikakvu opasnu upalu nije imao a i nikakve nuspojave, je da je jedno cijepljenje 550 kuna mi smo platili obadva puta, zastita je do 7 godineuser posted image

Veliki braco Mihael-14.06.2008
Seka Valentina dosla 20.10.2011

Neposredna veza do poruke: 15
10.6.2011 22:25:47   
tyna
ponovno podižem ovo pitanje jer sam u dilemi već neko vrijeme, a trebali bi se cijepiti najkasnije sljedeći tjedan ukoliko se odlučimo za prevenar. pedica nam savjetuje cjepivo jer se naravno plaća, po net-u su mišljenja oprečna (kao i o svemu drugome), a frendica (logopedica) me neki dan splašila kako su primijetili da djeca koja su primila to cjepivo, imaju problema sa govorom?!
mamice, molim vaše mišljenje!

(Odgovor članu mamice)
Neposredna veza do poruke: 16
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Samostalnost.
Admin

Da li su vaša deca koliko toliko samostalna ili ih još uvek hranite i uspavljujete ? Mislim na decu od 2,5 god pa naviše.

Oznake

Sve najbolje!