Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:45:52
|
|
|
|
leilany
|
jooj kak ja to vooolim...njami..... ja inace uz to klopam cevape.... al po meni ide neka mesina...npr...snicle il krmici zapeceni...il tak nekaj....
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:47:10
|
|
|
|
ZVRK
|
unutra ću staviti kobase...... ili da ih zapećem na tavici pa kobasa bude prilog
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:48:26
|
|
|
|
bomboncic02
|
Ja bi zapekla na tavici i kobase kao prilog, moj muž to voli jako i tako mu moja mama napravi jer ja neznam..
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:48:37
|
|
|
|
leilany
|
pa onda bolje da ti kobasa bude prilog a jesam neozbiljna.... evo ozbiljno sad....da uz zapeceni grah idu odlicno zapecene kobase
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:49:36
|
|
|
|
ZVRK
|
IZVORNA PORUKA: leilany a jesam neozbiljna.... ovo je ipak ozbiljnija tema ........O KUHANJU hrane
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:50:52
|
|
|
|
leilany
|
IZVORNA PORUKA: ZVRK IZVORNA PORUKA: leilany a jesam neozbiljna.... ovo je ipak ozbiljnija tema ........O KUHANJU hrane a pa nemres od mene ocekivat da sam ozbiljna kad sam sec prije toga bila na "onoj" temi.... znas vec kojoj....
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:51:11
|
|
|
|
Domy
|
ja to često radim..hoču reči moj muž moj muž pripremi grah ..zatim ga stavi u tepsiju i poreda kobase i zatim to sve zapeče..ako ti treba detaljan opis reci..
|
|
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:52:22
|
|
|
|
Domy
|
IZVORNA PORUKA: leilany pa onda bolje da ti kobasa bude prilog a jesam neozbiljna.... evo ozbiljno sad....da uz zapeceni grah idu odlicno zapecene kobase vidim ja da je netko napaljen...
|
|
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:52:45
|
|
|
|
ZVRK
|
imam plan kako napraviti ali fali mi graha(imam 500gr za 4dečka) ali zato imam 10 kobasa grah sam već skuhala danas a sutra za marendu im radim
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:55:57
|
|
|
|
Domy
|
IZVORNA PORUKA: ZVRK imam plan kako napraviti ali fali mi graha(imam 500gr za 4dečka) ali zato imam 10 kobasa grah sam već skuhala danas a sutra za marendu im radim mi to inače radimo sa grahom iz konzerve
|
|
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 18:59:00
|
|
|
|
ZVRK
|
ja sam ga jela kada ga drugi radili ovo bude moj prvi put da ga radim valjda ne bude bila ona izreka za mene------prvi mačići se u vodu bacaju------
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 19:13:48
|
|
|
|
leilany
|
IZVORNA PORUKA: Domy IZVORNA PORUKA: leilany pa onda bolje da ti kobasa bude prilog a jesam neozbiljna.... evo ozbiljno sad....da uz zapeceni grah idu odlicno zapecene kobase vidim ja da je netko napaljen... ko jaaa????ma joook e a tak me glava libo da je to zasu
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 19:21:18
|
|
|
|
Domy
|
IZVORNA PORUKA: leilany IZVORNA PORUKA: Domy IZVORNA PORUKA: leilany pa onda bolje da ti kobasa bude prilog a jesam neozbiljna.... evo ozbiljno sad....da uz zapeceni grah idu odlicno zapecene kobase vidim ja da je netko napaljen... ko jaaa????ma joook e a tak me glava libo da je to zasu ovu zadnju rečenicu te ne kužim... plavuša sam moraš mi oprostit
|
|
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče...... 7.2.2010 19:29:08
|
|
|
|
leilany
|
hehe...sorry....kazem da me tak glava boli....uzasno!!!!
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče... 7.2.2010 19:35:41
|
|
|
|
plavka
|
Ja da sam na tvom mjestu isto bih napravila drafče na tafče te skuhala kobasice i na kraju bih sve prebacila u keramičku ili neku sl. posudu i zapekla sa grahom ( to ja često radim)..... U dubokoj tavi izdinstam glavicu luka pa dodam poriluka izrezanog na kolutiće, malo špeka izrezanog na kockice te malu limenku pelata i naravno dodam kuhani grah, podlijem malo s vinom i vodom, začinim solju, biberom i ljutom crvenom papričicom i tako dinstam cca 15 min.... sve skupa prebacim u keramičku ili vatrostalnu posudu i zapečem, u međuvremenu skuham kobasice te ih poslažem na vrh i sve skupa još malo zapečem i njamiiiiii...
< Poruku je uredio Renata RR -- 7.2.2010 19:37:33 >
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče... 7.2.2010 21:09:11
|
|
|
|
FIONA
|
ja ti to delam tak da na zdinstani luk, mrkvu i paprilu zdinstam i komace (kranjske od podravke) i malo špeka (snanine) i na to stavim kuhani grah i dodam začine po želji...kad se prodista zajedno zamutim malo prave zaprške...na ulju prepržim na zlatnasto brašno i dodam još malo paprke i vegete i papra i prelijem prek..ali jako malo jel je več gusto samo posebi...to sv ezajedno istresem u vatrostalnu i narežem gore špek i komase i zapečen u rolu...ja to jako obožava može bit ko prilog a može i kao jelo....
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče... 7.2.2010 21:19:11
|
|
|
|
leilany
|
IZVORNA PORUKA: FIONA ja ti to delam tak da na zdinstani luk, mrkvu i paprilu zdinstam i komace (kranjske od podravke) i malo špeka (snanine) i na to stavim kuhani grah i dodam začine po želji...kad se prodista zajedno zamutim malo prave zaprške...na ulju prepržim na zlatnasto brašno i dodam još malo paprke i vegete i papra i prelijem prek..ali jako malo jel je več gusto samo posebi...to sv ezajedno istresem u vatrostalnu i narežem gore špek i komase i zapečen u rolu...ja to jako obožava može bit ko prilog a može i kao jelo.... ej Fi koji ste vi mesozderi....ima li dan a da vi ne klopate mesinu???
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče... 7.2.2010 21:26:21
|
|
|
|
FIONA
|
noup... ... ..ja niš ne delam bez mesa...nemrem ni juhu skuhat ak bar krilce n eubacim...ihiih..
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče... 8.2.2010 9:37:36
|
|
|
|
ZVRK
|
cure lijepi mirisi se šire iz rerneeeeeee kobase sam stavila odozgo da se zapeku
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče... 8.2.2010 9:40:42
|
|
|
|
Domy
|
IZVORNA PORUKA: ZVRK cure lijepi mirisi se šire iz rerneeeeeee kobase sam stavila odozgo da se zapeku evo me dolazim
< Poruku je uredio Domy -- 8.2.2010 9:41:29 >
|
|
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče... 8.2.2010 9:44:36
|
|
|
|
FIONA
|
IZVORNA PORUKA: ZVRK cure lijepi mirisi se šire iz rerneeeeeee kobase sam stavila odozgo da se zapeku kak si na kraju napravila??.. inače di si ti ono točno..kaj mi je to dve čuke s autom do tebe...
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče... 8.2.2010 11:33:32
|
|
|
|
Bebys
|
Zapečeni grah Dakle grah…ukusna namirnica koju većina priprema već tradicionalno da se jede sa žlicom,iliti na čušpajz.Ja sam htjela promjene,pa sam zato počela raditi ovaj zapečeni grah…i svi su zadovoljni:) Prava korištenja /* */ Objavljeno: 01.02.2007. Autor: angie007 Hrvatska Oznake: Vrijeme pripreme 20 min Sastojci za 2 osobe 400 g Crvenog graha iz konzerve 1 svježa crvena paprika 1 glavica luka 2-3 žlice ajvara 2-3 žlice kiselog vrhnja Vegeta čili u prahu sol,papar Priprema Na tavi popržite sitno nasjeckani luk, kad bude staklenast dodajte sitno na kockice nasjeckanu svježu papriku.Prodinstajte cca 5 min. Grah iz konzere ocijedite i isperite pod mlazom vode.Dodajte na luk i papriku,promiješajte. Odmah na grah dodajte ajvar i začine,sve pomiješajte,te pri kraju dodajte vrhnje.Promiješajte da se sastojci svi ravnomjerno sjedine,zapecite uz miješanje još cca 5 min. Posluživanje Uz ovako pripremljen grah najbolje pašu pečene kobasice i topli kukuruzni kruh.o svojoj želji u ovu mješavinu možete dodati i kukuruza malo,također iz konzerve.Znam da je grah kojg se namače pa kuha ukusniji,ali ja za to nemam vremena,pa pripremam ovu verziju koja je također izvrsna.
|
|
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče... 8.2.2010 11:36:25
|
|
|
|
Bebys
|
Zapečeni grah sa suhim mesom Ovo je moja varijacija poznatog makedonskog "gravče-na-tavče" recepta s tim da sam ubacio suho meso da bude samostalan obrok. Prava korištenja /* */ Objavljeno: 22.10.2007. Autor: Goran Hrvatska Oznake: Vrijeme pripreme 2 h Sastojci za 6 osoba 1/2 kg graha tetovca ili nekog drugog velikog graha 2 glavice luka 20-30 dag mesnatijih suhih rebrica (ili nekog drugog suhog mesa) 5 dag špeka 2 kom paprike (jedna zelena jedna crvena) 2 kom ljutih papričica (manjih) 1 žličica mljevene crvene slatke paprike 1 dl ulja 2 kom lovorova lista 2-3 komuške češnjaka 1 žlica paradajza u tubi 2 žlice brašna sol, papar 1 žlica vegete Priprema Grah namočiti u vodi i ostaviti preko noći da se namače Staviti grah kuhati i kada zavrije kuhati 15-20 min pa baciti vodu. Naliti vruću vodu (nikako ne hladnu jer se produžuje vrijeme kuhanja) pa nastaviti s kuhanjem – pazite da ga ne prekuhate, zrno treba ostat cijelo! Dok se grah kuha skuhati suho meso u zasebnom loncu. U tavici na 2-3 žlice ulja izdinstati sitno sjeckani luk dok se skoro ne raspadne. Dodati brašno, maknuti s vatre pa umiješati mljevenu papriku. Kad je grah kuhan ocijediti ga, ali ostaviti malo tekućine u kojoj se kuhao. Skuhano suho meso odvojit sa kostiju te narezat na male komadiće Izmiješati grah, suho meso, dinstani luk, crvenu i zelenu papriku narezanu na kockice, špek narezan na kockice i sitno sjeckani češnjak. Posoliti, popapriti, stavit žličicu vegete, 2 lista lovora i 2-3 suhe ljute papričice (ovisno kolko ljuto volite) i žlicu paradajza iz tube. Ovako pripremljenu smjesu stavite u tavu (preporuka zemljanu), zauljite i dolijte po potrebi tekućine od graha (pazite da grah ne bude presuh, ali ni previše razvodnjen) pa stavite u pećnicu na 200-220°C jedno 40 min. Jelo mora biti gusto – u slučaju da je prerijetko umješati razmućenog brašna u mlakoj vodi po potrebi. Posluživanje Prilog nije potreban, ali ako je pri ruci mladi luk ili običan crveni luk neće smetat. ;) Ovisno o sezoni ili željama postoje varijacije: po vrhu se mogu staviti ploške svježeg paradajza ili tanke kriške špeka i/ili kobasica.
|
|
|
|
|
RE: zapečeni grah ili gravče natavče... 8.2.2010 11:41:57
|
|
|
|
Bebys
|
Zapečeni grah sa kobasicom Priprema: 1 h Složenost: Porcije: 4 Kaloričnost: Kuhar: Almo Čatlak Recept nije pogodan za vegeterijance Kategorije: glavna jela Opis: Evo nama zapečenog graha ili kako bi Makedonci rekli "gravče na tavče". Ovo je jedan od najomiljenih načina priprave graha iako ga iz nepoznatih razloga obično jedemo u restoranima i rijetko ga pripravljamo kod kuće. Učinite to! Zaista je jednostavno, a razveselit ćete sve koji se nađu za stolom. Priprema: Grah očistimo, operemo i namočimo u hladnoj vodi preko noći. Namočeni grah ocijedimo i stavimo kuhati u čistu vodu. Kada voda zavri, grah kuhamo deset minuta i ocijedimo u cjedilu. Grah potom vratimo u lonac, dodamo lovorov list, sol, svježu vodu i ponovo kuhamo po prilici 45 minuta. Zatim grah ocijedimo tako da u zdjeli ostane malo tekućine od kuhanja. U tavi na vrućem ulju pržimo nasjeckani luk i na kockice narezanu slaninu dok luk ne omekša. Dodamo mljevenu crvenu papriku, koncentrat rajčice, nasjeckani češnjak i brašno, promiješamo te umiješamo kuhani grah s preostalom tekućinom od kuhanja i nasjeckani feferon. Po potrebi još malo začinimo solju i paprom te ostavimo da zavri. Tako pripremljen grah premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, a odozgo utisnemo kobasice. Sve zajedno pospemo nasjeckanim peršinom, prelijemo s malo ulja i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 220 °C po prilici 25 minuta. Ovaj recept emitiran je u emisiji HRT-a "Dobro jutro, Hrvatska". Tekst recepta možete pronaći na njihovim web stranicama. • 400 g bijelog graha • 4 mesne kobasice • 2 glavice luka • 100 g slanine • 1 žličica mljevene crvene paprike • 1 žličica pirea od rajčice • 2 režnja češnjaka • 1 žlica brašna • 2 suha feferona • 1,5 dl ulja • peršin • sol i papar
< Poruku je uredio Bebys -- 8.2.2010 11:43:03 >
|
|
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!