|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Heljdina kaša
16.9.2009 14:17:53   
mirna
Da li je konzumirate? U krajevima odakle dolazim je tradicionalna namirnica. Ne kuham je često jer je MM baš ne voli, ali meni je jako fina.

Danas sam ju napravila kao prilog, na luku. Jako je fina s dodatkom suhih vrganja ili malo rajčice. Kod nas se kuha i juha od nje, vrlo jednostavna za napraviti s kiselim vrhnjem i suhim vrganjima. Postoje i kobasice punjenje s njom...

Kako (akouser posted image )  ju pripremate vi?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Heljdina kaša
16.9.2009 14:21:50   
anaxx
ja sam čula da je jako zdrava, čak sam i kupila dvije vrečice, ali nikako da nešto spremim od nje,
ne znam recept, pa te molim da napišeš par recepata, za tu juhu i što već inaće pripremaš... hvala...

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 2
16.9.2009 14:28:27   
cokolada
Radim je kao prilog, ja je prodinstam na luku uz dodatak lovorovog lista, sol, papar, ponekad stavim i mrkvicu.
Prefina bude.

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 3
16.9.2009 14:31:02   
anaxx
IZVORNA PORUKA: cokolada

Radim je kao prilog, ja je prodinstam na luku uz dodatak lovorovog lista, sol, papar, ponekad stavim i mrkvicu.
Prefina bude.

jel se ona moći preko noći ili ne mora?

(moći preko noći ... user posted image user posted image user posted image )

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 4
   [Obrisani korisnik]
16.9.2009 14:33:36   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu mirna)
  Neposredna veza do poruke: 5
16.9.2009 14:36:56   
cokolada
ne treba ju mociti, isperes je pod vodom i bacis na luk, stavis vode toliko da se napuhne kuhanjem, ne cijedi senakon kuhanja,  bude gotova za 20 min. Kao da kuhas rizu.

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 6
16.9.2009 14:38:47   
mirna
Ne moći se..

Ja je radim isto na luku kao cokolada, bez lovora ali volim dodati majcinu dusicu ili gore spomenute suhe vrganje ili rajcicu.

U biti se priprema na isti način kao riža, pa se otprilike toliko vremena i kuha: na jednu salicu kaše dvije šalice vode.

Juha: Juha je najbolja ako dodaš vodu u kojoj se kuhala sunka ili neko drugo dimljeno meso. Staviš u vodu malo hejdine kaše, soliš, dodaš malo suhih vrganja i kada je skuhana, u lončiču izmiješaš malo vode, kiselo vrhnje i brašno (da je malo gušče), umijesas u juhu, prokuhaš i to je to. Dodaš sol, papar ili neki drugi začin po želji. Jako jednostavno... Recept iz prahistorije...user posted image

Za kolač ne znam, ali moja mama je voljela jesti žgance. Ja ih ne radim jer ih ne volim...

< Poruku je uredio mirna -- 16.9.2009 14:41:34 >

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 7
16.9.2009 14:54:45   
jadran
jao to nisam jela sto godina..
moj pokojni djed je to često radio i baš mi moram priznati fali.. obožavala sam njegove žgance od heljdinog brašna..
mi smo to nekad na polju sijali..
dobro ste me podsjetile.. evo nove namirnice na mom meniju.user posted image user posted image
al će se mm oduševituser posted image user posted image

stiglo naše zlato
18.02.2009.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 8
16.9.2009 18:04:14   
natalijax
ja to nikad jela,mozda i jesam ali davno,

(Odgovor članu jadran)
Neposredna veza do poruke: 9
17.9.2009 21:01:10   
uspavana
moj tata radi najbolju heljdinu kašu!! user posted image

a recept mi je već rekao nekoliko puta, ali meni nikad ne ispadne tak fino...al na luku isto...
a dobro je staviti i u juhu... neku povrtnu... mrkva, krumpir i na kraju malo heljdine kaše...
mi ju volimo, ali ju zadnjih mjeseci nismo baš često jeli...al dobra ideja user posted image

...ne postoje nemoguće stvari,
postoji samo nedovoljno jaka želja...

Marta - ljubav naša - 10.06.2011.

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 10
18.9.2009 10:06:08   
FIONA
na čušpajz i obožavam ju...

jako jednostavno...evi kako:

Staviš u veliki lonac grincek, ja uvike suha dimljena rebrica i naravno par kobasa...uz grincek uvijek nasjeckam još dvije mrkva na kolutiće....u to stavim kašu...dodam dvije povrtne podravkine kocke i malo papra...kuham dok ne omekša na lagano i skroz poklopljenjoj posudi na ne ispari sve ono fino van...kad se skuha...izvadim povrče i dodam kuhani grah, meso i kobase nasjeckam i vratim unutra...na to stavim ili domaći paradajz koji sprema moja mama ii koncentrat Tommy....kad zakuha zapršku...
zapršku radim da na ulji prepečem brašno i na to zarumenjeno brašno stavim papar vegetu i crvenu papriku...izmješam i dodam u vrelu juhu...prokuham deset minula i to je to....ja obožavam to i mogla bi koji dan napraviti....

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu uspavana)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mazne bebe.
пеперутка16

Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!