dikac
|
i meni se je desilo čim sam počela sa dohranom da je probava bila slabija, nije cijeli dan kakao a s obzirom koliko jede, odmah je bio nezadovoljan, sav se naprezao, crvenio i nije mogao. ukinula sam mu kašice od sirovog voća i sve sam kuhala kao kompotić. jabuku, krušku, a znala bih tu i tamo ubaciti po 2, 3 suhe šljive u taj kompotić radi probave. ovako ti izgleda voćna kašica kod mene : skuham voće ( sada već i maralice, breskve... jer ima 6i pol mjeseci), u posudicu stavim to voće, vodu u kojoj se kuhalo, dodam malo mlijeka i rižolina. tako nekako je išlo u samom početku. sada mu u tu istu kašicu dodam kekse, prvo bez glutena, a sada sam probala, one s glutenom. uglavnom, po malo. još jedan savjet. kada su mi se javili ti problemi s probavom, na jedno vrijeme sam ukinula voćne kaše dok se nisam sjetila da voće prokuham jer je na taj način probavljivije, pa sam mu kuhala povrće samo da stolica bude uredna. tikvica je jako lagana i počela sam s njom. voli piti sok od cikle i mrkve samo mu on stisne stolicu pa taj sokić dajem svaki 3. dan, kada je već kakao... eto, proučavam što mu paše i kombiniram namirnice na način da probava bude u redu. danas ću mu prvi put skuhati mlade mahunice iz našeg vrta iako piše da idu tek sa 10 mjeseci. toliko su lijepe da mi je žao ne dati mu ih. napravit ću mu sa krumpirom, malo mlijeka, maslinovog ulja... valjda će biti sve ok
|