|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Debele bebe
15.4.2009 9:01:03   
tikica_69

I pretjerano debljanje se uči od malena. Dojenčad koja je se posebno dobro deblja tijekom novorođenačke i dojenačke dobi ima znatno veće izglede da će biti debela u dobi od 3 godine.

Trenutna epidemija debljine u djetinjstvu mogla bi imati početak kod dojenčadi u dobi od samo 6 mjeseci.

Istraživači iz Bostona analizirali su podatke od 599 trudnica i njihove djece. Pronašli su da je dojenčad koja je primila najviše na težini tijekom novorođenačke i dojenačke dobi imala znatno veće izglede da će biti debela u dobi od 3 godine, objavljeno je na Ivanhoe novostima.

Razlika od samo 0,7 kg u dobi od 6 mjeseci, na primjer, bila je povezana s 40% višim rizikom od pojave debljine.
„Postoji porast u broju dokaza da brze promjene u težini tijekom dojenačke dobi povećavaju rizik od kasnije pojave debljine“, izjavila je autorica studije Elsie Taveras s Children's Hospital Boston. „Gomilaju se dokazi koji upućuju na to da bi dojenačko razdoblje moglo biti kritično razdoblje u prevenciji pojave debljine u djetinjstvu sa svim povezanim posljedicama.“

I dok ističu da je ipak potrebno više istraživanja kako bi se doista utvrdila povezanost između ranog primanja na tjelesnoj masi i kasnije debljine, istraživači vjeruju da dobiveni rezultati upućuju na to da bi trebali preispitati tradicionalna razmišljanja o tome kako izgleda zdrava beba.

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Debele bebe
15.4.2009 9:14:14   
koka
ajme, nemoj da Ruža to vidi Đuro bi mogao zbog toga bez večere na spavanje user posted image user posted image user posted image , ja ne vjerujem baš u to, mislim , a za kasnije nadam sa da su u krivuuser posted image Rokić je bio buco a sad jedva ima 20 kg.

Idi Ga Mama - klikni me :D
Mila Puže - klikni me :D

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
15.4.2009 9:26:01   
ZVRK
ja se ne slažem sa timme.
i zvrkić je bio ''van norme''kao dojenče a sada je ok.nije deleli.ima 20kg ali je zato jako visok za svoje godine(skoro 4) a ima oko 115cm

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 3
15.4.2009 9:28:22   
tikica_69
I  kod mene je situacija bila obratna. Mladji je bio ko bumbar a sad je kisna glista, manji je bio normalna beba a sad je 3 kg tezi od mene user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 4
15.4.2009 9:31:04   
lueman
i ja se baš ne slažem moj se sin rodil sa 5050 gr. i 56 cm, i bil je buco do kad nije prohodal, sad je 170cm 44 kg i ide u 7 razred.i cure su bile "kapitalci"user posted image user posted image user posted image od 4250 i 4350 ali nijedna nema sada sklonost k debljini( sve kile u kući zalijepile se na meneuser posted image user posted image ). mislim da tek s 3 ili 4 godine kad počnu jesti baš sve počinju problemi s debljinom, naročito ako roditelji podržavaju slatkiše i ostali "junk food"

28.12.95 L
27.03.97 E
24.04.05 A
**

Neposredna veza do poruke: 5
15.4.2009 9:38:24   
tikica_69
Da, moj mladji se udebljao pred skolu kad je mjesecima zbog Perthesa bio u bolnici, pa nakon toga u kolicima i na stakama. I od tada kile nikako dolje user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu lueman)
Neposredna veza do poruke: 6
15.4.2009 9:54:26   
Ruža
Mene pedić uvjerava da postoji velika razlika od dojene djece i djece na formuli. Kad mi razmota Đuru i pita me gdje je on debeli??? Ja bi umrla od smijeha.user posted image  On kaže da je on zdravo i pravo dojenče i da djeca na sisi ne mogu biti debela!user posted image
I ja mu vjerujem jer primjećujem i sama da u zadnje vrijeme puno manje dobiva na težini, 300g mjesečno u zadnja 2 mjeseca, više ide u visinu.
Do 9 mjeseci uopće ne sumnjam da ćemo maknuti jedan X, pa će ostati samo XL.user posted image

Samo luda mama...

Neposredna veza do poruke: 7
15.4.2009 11:27:22   
Zvonki
I ja imam suprotna iskustva. Sve su cure bile debele bebice ali su se oko 3 godine jednostavno počele topiti. Sad su mršavice, vide im se rebra. Nadam se da će tako i ova treća. Ima 9 i nešto kg sa 7 mj. I nema granice kod papanja...user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 8
15.4.2009 12:08:42   
tikica_69
Znaci, sve smo pobile Bostonske vrle istrazivace....ma sto oni znaju sto je nasa kuhinja user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 9
15.4.2009 13:17:06   
Krky
Bucka mi se pretvorila u ljepoticu i opasno je dobro građena, bucko s krafnastim obrazima se izdužio, trogodišnjaci su mršavci bili i ostali (prozirni i rebrasti), a zadnji je "normalna" bebica, dugačak, bez sarmica. Sve hranim "mješavinom". Šalim se! ne kuham po posebno zdravim i kontroliranim receptima, ali sam uvijek pazila da ne počnem prerano s dohranom i da im kao bebama dajem nešto što ne smiju. Blizancima se daje previše slatkiša, od strane B&D, ali poslije njih su toliko hiperaktivni da valjda sve ode

MAMA SA 6 ******

Neposredna veza do poruke: 10
23.4.2009 18:51:36   
tikica_69
Moj bucko je meni tak slatki tak bucasti...jos mi je onak skroz bebast bez obzira sto ima 12 godina kad je tak sav okrugli user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 11
22.8.2012 23:47:11   
mala pcelica
Maja je rodjena sa 3.250 kg i 50 cm bila je kao štapić,ali nakon par mjeseci se ubucala i stalno je bila medju težom kategorijom,sad već nekoliko mjeseci drzi oko 19 kg i 105 cm (3 god),stim da sam primjetila da je zadnja dva mjeseca spala na 18,5 kg pa me to mali i zabrinjava,mada vidim da ide na visinu dosta,i dalje je ona daleko od mršavice ima par šlaufića oko stomaka kad sjedne user posted image al dal je to normalno da stagnira duze vrijeme na jednoj kilaži?? user posted image
e da,prije je tamanila sta stigne,a sad ju jedva uspijem nagovoriti da nesto u usta stavi i vecinom joj se sve gadi osim mesa,mlijeka i jogurta i slatkiša,mada su joj slatkiši ograničeni

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

Neposredna veza do poruke: 12
23.8.2012 6:13:28   
freelove
Sva istraživanja koja dolaze iz Amerike i imaju veze sa prehranom nemogu se primjenjivati za naša podneblja....nedavno sam gledala Jamie Olivera koji je probao uvesti zravu prehranu u jednu američku školu i klinci od 5,6 godina nisu mogli prepoznati ni jedno sviježe povrće koje im je donio ....od njih 20 NITKO nije znao prepoznati rajčicu ili krumpir a kamoli nekaj drugo....meni su suze došle na oći...za gablec klinci jedu pizze i svakakve one pohance industrijske.....a i roditelji im doma "kuhaju" isto to ili ih  vode  van na klopu.U fast food. Klinci su im ovisni o toj hrani i gaziranim pićima.
Naši klinci u vrtičima svaki dan jedu neko varivo, moje curke ih obožavaju i jedino variva pojedu bez pogovora, sve ostalo uvijek brljaju. Btw. i mi doma jedemo pizzu i pohance(ali one prave), ali jednom tjedno.

peace&love

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 13
23.8.2012 8:56:02   
mala pcelica
i ja sam to gledala isto,žalosno user posted image

?"Često čovjek trpi i nekoliko godina, smiruje se, podnosi i najokrutnije kazne, i odjednom se slomi na nekoj sitnici, na nekoj gluposti, gotovo ni zbog čega."

(Odgovor članu freelove)
Neposredna veza do poruke: 14
23.8.2012 9:58:26   
girlpower
Za njih bi onda moj gago bio frik kad kaze da najvise voli grasak i spinatuser posted image

13.04.2000 miko
20.02.2003 gago
17.06.2005 beba
15.08.2010i jedina princeza zvana JEJA

Neposredna veza do poruke: 15
23.8.2012 10:05:34   
girlpower
Za njih bi onda moj gago bio frik kad kaze da najvise voli grasak i spinatuser posted image btw moji su kao bebaci bili kao slonici s 3mj.vise nisu mogli stati u korito da se visina mjeri a vaga je cičala od njiovih kila(sestra me uvjek pitala kako to izvedem kad jedu samo ad)neznam ni sama kako al su uvjek bili bumbari,sada su isto nadprosjecno s kilama ali i s visinom tako da se kilice fino rasporede i bas imaju dobru liniju i zdravu.jedino kad stanu na vagu onda dok.pita:"a gdje su vam sve te kile kad niste debeli?"user posted image jedino ja jadna nebila jedem pun sipak manje od njih pa sam mala i okrugla,svi dobri geni osli djeci a ja preskocenauser posted image

13.04.2000 miko
20.02.2003 gago
17.06.2005 beba
15.08.2010i jedina princeza zvana JEJA

Neposredna veza do poruke: 16
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Da li ste vi vašim dječacima stavljale penis/cunu/pimpek prema gore, prije povijanja? I ako da, zašto?

Oznake

Sve najbolje!