Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 11.7.2015 23:25:50
|
|
|
|
zoma
|
Sastojci: • 1 l mlijeka • 4 pudinga od vanilije • 330 gr šećera • 1 margarin • 200 g keksa • 200 g kokosa • 200 g oraha • šlag Priprema: Ovo je brzi kolač, gotov za 20 minuta i ne može ne uspjeti. Količina sastojaka, naravno, ovisi o veličine kolača koji želite napraviti, ali je bitno sačuvati navedeni omjer. Uglavnom, treba skuhati 4 pudinga od vanilije, ali ne prema uputama s vrećice, nego u 1 l mlijeka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin pjenasto umućen sa šećerom. Smjesu podijeliti na tri dijela. U jedan dio dodati kokosovo brašno, u drugi orahe, a u treći neki mljeveni keks. Treba dotati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može mazati. U prikladan kalup za tortu staviti prvo kremu sa keksima, preko nje kremu s kokosom, a na kraju s orasima. Na kraju umutimo šlag i ukrasimo tortu.
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 12.7.2015 9:43:31
|
|
|
|
Ela28
|
KOLAC SA VISNJAMA I PUDING KREMOM SASTOJCI FIL OD VIŠANJA: 500 gr očišćenih višanja 600 ml vode 150 gr griza 180 gr šećera ŽUTI FIL: 2 pudinga od vanilije 3 žlice šećera 750 ml mlijeka 2 vanilin šećera 250 gr margarina 200 gr šećera u prahu oko 150 gr petit keksa za podlogu 2 šlaga iz vrećice FIL OD VIŠANJA I GRIZA 1. Vodu staviti da prokuha. 2. Dodati griz i nastaviti kuhati. 3. Na kraju dodati višnje i šećer, ostaviti još malo da kuha 1-2 minute, zatim skinuti s vatre. 4. U tepsiju (dimenzija 23 x 32 cm) složiti na dno petit keks. 5. Kada sklonite višnje s vatre odmah možete preliti preko keksa. 6. Ostaviti da se ohladi. ŽUTA PUDING KREMA 1. Skuhajte pudinge sa šećerom i vanilin šećerom. 2. Ostavite da se ohladi. 3. Margarin sobne temperature pjenasto izradite sa šećerom u prahu. 4. Sjedinite margarin i puding, te dobro izradite. 5. Rasporedite kremu preko fila od visanja. 6. Premazite sa slagom koji ste prethodno izradili. 7. Ostavite u frizideru da prenoci. Super je pravila sam par puta !
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 12.7.2015 14:01:22
|
|
|
|
Ela28
|
TIRAMISU Sastojci 4 jaja 100 g šećera 5 žlica maraschina 500 g mascarponea 1 vrećica Vanilin šećera 200 ml crne kave 1 žličica šećera 200 g piškota 50 g čokolade 1-2 zlice kakaa Priprema : 1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte električnom miješalicom te umiješajte 1 žlicu maraschina. 2. Zatim kremu kuhajte na pari (oko 10 minuta) dok se ne počne zgušnjavati. Kremu ohladite uz miješanje. 3. Dodajte mascarpone i na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali vanilin šećer. 4. Pomiješajte ohlađenu kavu, šećer i 4 žlice maraschina. 5. Piškote kratko umočite u kavu i položite po dnu posude (25x16 cm). 6. Prelijte polovicom kreme i pospite čokoladom narezanom na komadiće. 7. Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme. 8. Kolač ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći. Posluživanje Prije posluživanja kolač pospite kakaom u prahu, narežite i posluzite.
< Poruku je uredio Ela28 -- 12.7.2015 14:05:47 >
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 15.7.2015 21:33:30
|
|
|
|
mirjana1703
|
Sastojci: 1 želatina 2 puding vanilija 1l mlijeka 8 žlica šečera 2dcl slatkog vrhnja 8 žlica šečera voće po želji(breskve, jabuke, kajsije, višnje...) Priprema: Želatinu pripremiti po uputama na pakiranju. Uzdijelu staviti 0,5l vode i voće, staviti na laganu vatru da se voda ugrije. Kada želatina nabubri dodatije je vodi sa voćem. sve zajedno istresti u zdijelu (prozirnu), staviti u hladnjak i kada se stisne na to staviti skuhan i ohlađen puding od vanilije također staviti u hladnjak, izmutiti slatko vrhnje i staviti ga na puding. Sve zajedno dobro ohladiti. Posluziti u čaše za sladoled (vaditi iz zdijele sa žlicom).
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 15.7.2015 22:55:09
|
|
|
|
zima1995
|
Ja nemam, ali za sada pratim. Na žalost, nisam tako vješta u pravljenju kolača, ali volim kolače koji se jednostavno prave
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 16.7.2015 8:12:58
|
|
|
|
vandax
|
U tiramisu. Mogla bi ga napraviti mužiću za roćkas. Dobro si me podsjetila.
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 16.7.2015 19:04:57
|
|
|
|
angellah
|
E tiramisu sa jajima na pari mi se sviđa
|
|
|
|
RE: Ljetni kolači bez pećnice 16.7.2015 19:25:28
|
|
|
|
SILVA123
|
Ja napravim kolač sa sirom i voćem a biskvit od nekih keksa, brzo je gotovo, osvježavajuće a ne peče se.
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!