|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.9.2007 0:29:07   
Stipe
Veliki pozdrav svima na forumu, a naročito očevima! user posted image user posted image user posted image

Hvala bogu, pa se je netko sjetio i na nas očeve i otvorio temu samo za nas! user posted image user posted image user posted image

Imam jedno veoma jednostavno pitanje za sve očeve:

ZAŠTO ŽENA, KOJU SMO OŽENILI, POSLIJE PORODA VIŠE NIJE ISTA ŽENA?

Zaista me interesuju vaša iskustva, jer moj život sa ženom postaje svaki dan sve više nalik paklu: stres, nemir, nevolja, grube riječi,... pa tako nismo pričali od kad smo u braku več 8 godina ali naša prva kćerka Ivana je promijenila sve.

Ja joj pomažem gdje i šta god stignem ali nikad nije ništa dovoljno dobro. Tako mi se čini, da od kad se je Ivana rodila, da ja više opće ne postojim u njenom životu. user posted image

Ne znam više, šta da učinim ali volim svoju ženu i kćerku od prvog dana i ne bi si odpustio, da se naša familija raspane.

Zanima me, da li je to u svake žene isto kad se rodi prvo djete odnosno beba i da li je takvo stanje kratkotrajno?

Pozdrav svima iz Karlovca od Stipe!

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.9.2007 1:06:58   
Robi
Halo Stipe! user posted image

Da, da, tako ti je kad se nam rodi djete! user posted image

Ali bez brige kompa, to ti samo prvi mjesec dana a onda se te muhe naših žena hlade - hvala bogu! user posted image

Ipak su umorne, bez glave, u brigi šta i kako sa bebom, jer nije lako stari. Ne znam za tvoju kćerkicu, ali naš Tomica je imao užasne grčeve u stomaku 3 mjeseca, pa onda je došla rast zubića, pa onda...uvjek nešto.

Ali ne sekiraj se, onda već upoznaš pravi plač bebe - da li je stvarno boli ili je gladna, ili joj nešto "ne šmeka"!

Ja i moja Anita smo bili na istom, samo da nije samo ona bila luda, več i ja! Ali na kraju dana smo se uvjek nasmijali našim riječima, jer smo znali da tako postupamo zbog stresa. user posted image

Tako, da smo zaista prva 3 mjeseca bili ni na nebu ni na zemlji, a onda su se stvari same od sebe uredile, kad smo shvatili narav i ritam našeg Tomice! user posted image user posted image user posted image

Hej, ali baš super da možemo mi "stari" časkati po svoje, ne da se nam žene mješaju! Ali bi volio i čuti kakav komentar i od žena, da vidim šta one kažu zašto su takve prvi mjesec nakon rođenja naših beba! user posted image user posted image user posted image

Uživaj Stipe, nadam se da sam ti rekao i previše! user posted image user posted image user posted image

Pozdrav iz Pule u Karlovac! user posted image user posted image user posted image


(Odgovor članu Stipe)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
7.9.2007 20:53:08   
Mačka
user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Robi)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
25.9.2007 21:04:04   
Tata
ZAŠTO ŽENA, KOJU SMO OŽENILI, POSLIJE PORODA VIŠE NIJE ISTA ŽENA?


Zato što naše žene nisu iste one koje smo oženili. Čim potpišeš - gotovo je. user posted image

(Odgovor članu Mačka)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
11.10.2007 22:19:40   
k2203985
ŠMRC...user posted image to je fakat tužno za čut.
kaj postanemo takve? mislim...ja još nisam ni trudna ali... šmrc. a da odustanem? user posted image hej ali...pazi ovo beba mjenja stvari, ja sam totalno jedna luda i otkačena osoba , bar sam bila, i nikad nisam pu no cmoljila ni plakala, mioslim muž me nikad nije vidio da plačem, i sad kad me puca da bi bebu-čim ga vidim s nekim bebačem -pune su mi oči susza jer mi je to tak dirljiva scena. HELLO, pa to nisam ja!...KOJI MI JE KU...? sad mi jedino nije jasno zašto bi te suzice prerasle u viku kad bi rodila? jel koji od vas o tome pričao sa ženom? mene sad zanima kak do toga dođe, jel to ono "babinje" iliti postporđajni stres?

(Odgovor članu Tata)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
11.10.2007 22:54:32   
Mamica
Nemoj vjerovati ovim muškim forama. dijete mijenja oba dva a ne samo ženu. žene su jedino nakon poroda puno emotivnije i osjetljivije...pa logično je da ima više stresa kad je puno posla sa bebom- to je sasvim normalno. životne okolnosti se mijenjaju a ne žene..

_____________________________

Always look on the bright side of life:)

(Odgovor članu k2203985)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.11.2007 9:41:00   
danica
user posted image  hajpozdrav svim tatama ili buducim tatama, mamama i svima koji citaju sve ovo..sigurno da zene nisu iste poslije poroda, ako se dogode velike promijenen onda treba razgovarati sa ginekologom da se da terapija jer mnoge zene imaju poslije porodjajnu depresiju koja je jako neugodna a zena je slomnjena i nezna kako da se ponasa i sto da radi vec ima jake promijenen raspolozenja, sada place , pa se smije , lose volje, nezadovoljna, cangrizava..vjerujte mi ta depresija je jako losa ..ja imam troje dijece i sa svakim je drugacije biko , prvi dvoje nista sve je bilo isto ali trece kada sam rodila malo kasnije bilo mi je 6 mjeseci jako lose..u svakom slucju trebate puno razgovarati i u toku razgovora ce te osjetiti ako je doslo do velike promijenenodici do dr i razgovarati i traziti pomoc..user posted image ..nemojte cekati da se stanje pogorsa vec pomozite i njoj i sebi i svojoj dijecici..user posted image ..zene prolaze u tih 9 mjs veliku promijenu i kusnju, i muskarci se mijenjaju uz trudnocu svoje voljenen osobe ali zenama je puno teze i psioholoski neke stvari se dogode kako se dogode..user posted image ..zato puno pricati i nema srama u trazenju pomoci..jer lakse je rijesiti problem ako je pocetak problema nego kada problem pusti korijen i ode duboko u brak..user posted image user posted image ..eto toliko od mene za sve tate..lijepi pozdrav iz Zagreba..Danica..user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Mamica)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
21.12.2007 13:47:46   
elvis
ja ću uskoro postati tata i sumljam da je krivica samo žena nego i mi jer smo bili mi prije glavna uloga a sad je djete ali njveću ulogu igramo mi sami je ne razumijemo sta naša žena proživi sve tokom proda
normalno da smo mi uvjek krivi i sve pgrešno radimo jer ga je ona rodila a ne mi dali dobro razmišljam ili sam suviše mlad neznam ali znam da iza svega stoji odgovornost i pretrpjeti sve za svoju ženu!

lijepi pozdrav od elvisa

(Odgovor članu danica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
22.12.2007 15:40:51   
duba
Potpuno se slažem s tobom Danica.Ja imam dvoje djece jedno ima 5 godina a drugo mjesec dana.Trenutno sam u nekom user posted image ,nadam se da će to brzo proć.Jednostavno si ne mogu pomoć malo sam ok malo totalno jadna a sa prvim nije bilo nikakvih promjena sve je bilouser posted image .Mislim da bi muževi trebali pomoć svojim ženama da ta faza prođe lakše.Meni moj pokušava pomoć ali me baš i ne razumije potpuno ali bar se trudi.user posted image [/color]POMOZITE SVOJIM ŽENAMA!!!!!!!

(Odgovor članu danica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
24.12.2007 9:29:52   
danica
haj slazem se sa elvisom i u pravu si obvoje ste u tome ali zbilja sto zena prozivljava u toku trudnoce a pogotovo na samom produ uh to bi se mogle knjige pisati..promijenjive smo i raspolozenje nam osilira od super do onog da smo bez razloga tuzne , placemo , osijecamo se manje privlacne i debele a pogotovo nakon poroda ako zena dobije poslije porodjajnu depresiju mogu vam svima reci da je to grozno za zenu a i za njenog supruga ..moj savijet budite uz svoju suprugu , puno paznje , ljubavi joj pokazujte, uvijek ju zagrlite, poljubite i recite joj puno puta kroz dan da ju volite a ako primjetite njeno raspolozenje se mijenja i nemoze si pomoci potrazite pomoc od njenog ginekologa jer to je doista tesko stanej..zasto se kaze da zena kada rodi da babinje traju 40 dana tada zena treba strogo biti doma s bebom , odmarati se puno i nista teko nesmije raditi i dizati, izlaziti vani nikako za tih 40 dana onda slijefdi prva kontrola..ja gledam mlade mame kako odmah cim rode nakon par dana su vani i bebu nose van i bez jastuka..krivo to rade i nasvoju stetu..uh ja otisla u dubinu svega..a tebi duba savjetujem nemoj trpiti vec nazovi svojeg ginekologa i pitaj ga telefonski za savijet..sebi najvise mozes sam pomoci a pomoc supruga je najvaznija i njegova briga , razumijevanje  i ljubav..svima zelim sretan Boizic i Godinu novu i sretno svima..voli vas Danica..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..

(Odgovor članu duba)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
6.8.2008 1:02:10   
novitata
Na primjer moja buduca mama pusi neke super ultra lagane cigare
i tjesi se da to ne skodi.
A da kojim slucajem mi muski rađamo dicu i da ja pusim u trudnoci meni bi moja zenica
popila svu krv,onda bi jos malo sisala da bude sigurna da je sve popila i onda bi me ispalila na misec u naj
vecoj raketi.
E tako bi to bilo

(Odgovor članu danica)
Neposredna veza do poruke: 11
   [Brisano sporočilo]
10.8.2008 12:09:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu novitata)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.5.2009 22:45:32   
Zvonki
Pravu vezu dijete očvrsne a ne razori.

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.5.2009 23:02:09   
Zvonki
I još nešto sam htjela nadodati - prava žena kad dobije dijete postane još bolja osoba i žena.
Za sve prave žene user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.5.2009 23:05:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Zvonki

Pravu vezu dijete očvrsne a ne razori.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Zvonki)
  Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.5.2009 23:52:43   
natalijax
slucajno nabasne na ovu temu,prvo veliki pozdrav svim tatama i buducim tatama.evo posto sam trudna hormoni mi nekad turbo rade sto se tice sexa al nekad mi se neda ni za zivu glavu sexat na sto se moj muz naduri ,poslije prvog poroda gadilo mi se sve sto se tice seksa i moj muz je bio ljut ko ris ,Muz meni svaki dan po pedeset puta nabasne pitanje oce bit sta,oces dat na sto ja poludim da li ste i vi u takim problemima sa zenama ako se to moze nazvati bracnim problemom

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16
   [Obrisani korisnik]
3.5.2009 9:17:08   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu natalijax)
  Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
16.10.2009 11:18:18   
anav
Da li je nekome palo na pamet da nakon poroda žena ulazi u tzv. Treće stanje tj Babinje. U ženinom tijelu nastaje cijeli kušlus hormona da bi se organizam u 6 tjedana vratio na staro nakon 9 mj drugog stanja, uz pokoju novu ulogu (dojenje). Uz sami hormonaln i disbalans, postali ste roditelji tj postali ste odgovorni za neko malo biće koje u potpunosti ovisi samo o vama. Da li je jeo, piškio, kakio, da li je sve ok i da li sve radimo dobro. Naravno da se život okrene u trenutku user posted image . Pa nitko se od nas nije rodio sa diplomom roditeljstva, pa nije ni čudno da nas muče tisuće pitanja. To bi trebale biti prirodne, normalne stvari, jer da nije tako ne bi valjalo.

S druge strane, ponosni očevi su se trebali informirati o tome što ih očekuje nakon poroda i potruditi se da uskoče mami kad god to mogu i malo ju oslobode od svih obaveza koje ima. Očevi nemaju hormonalni disbalans, odu na posao i barem 8h rade nešto drugo.

Mislim da je ključna stvar podrška i razumijevanje user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
1.1.2010 17:57:26   
Bebys
nadjoh ovu temu vrlo je zanimljiva gledati sa stanovista oceva...hhhhhhmmmmmmmmmmmRIJETKO KOJI RAZUMIJE ZENU i obaveze poslije poroda MA OSTAJEMO MI ISTE...samo je ne moguce biti bez obaveza kao i prije braka...a to mjenja sve pogotovo muskarce koji vise nisu PRVI ...nego beba...a to njihovom EGU jako smeta...a ima i onih dobrica ali rijetki su...a ima i primjer znam ga gdje mame zapostave bebu radi tate TO NE ODOBRAVAM...svasta imami smo iste ali je nemoguce biti savrsen i sve stici...imam jednog koji ima bedaste komentare i slazem se sa cvrckom....

(Odgovor članu anav)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.1.2010 15:55:36   
njanja
IZVORNA PORUKA: Bebys

MA OSTAJEMO MI ISTE...


ne slazem se...ja definitivno nisam ona brzbrizna, lepsava, neodgovorna....
svaki dan svake sekunde stavljam jana na 1. mjesto i neka me netko opali daskom po glavi kada ne bude tako....



_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.1.2010 17:40:33   
Ninaa
Pa ja isto mogu reći da nisam ista, postala sam puno odgovornija i zabrinutija. Prije mogu reći da mi se živo fućkalo za neke stvari,a sad si to ne mogu priuštiti. Imam obitelj i dijete koje je ovisno o meni i puno više odgovornosti, umornija sam a i puno nervoznija nego prije. Kaj se tiče odnosa s mm mislim da ga je dijete još više produbilo i da smo postali bliskiji. Ali da sam ista nisam, pa imam najmanje 10 kg previšeuser posted image .

_____________________________

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.1.2010 17:49:33   
Bebys
IZVORNA PORUKA: njanja

IZVORNA PORUKA: Bebys

MA OSTAJEMO MI ISTE...


ne slazem se...ja definitivno nisam ona brzbrizna, lepsava, neodgovorna....
svaki dan svake sekunde stavljam jana na 1. mjesto i neka me netko opali daskom po glavi kada ne bude tako....


pa to sam i rekla 

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
2.1.2010 22:18:11   
nancy
ja definitivno nisam ista !!uzasno sam tankih zivaca,poludim brzo na mm al stvarno mi je dosta stvari koje on cini tj ne ciniuser posted image .to mi prije i nije toliko smetalo ali sada.....dode mi da skupim dijete i odem kod matere na par dana.zalosno,ali je tako

_____________________________

Karlo.03.2009 mamin vragolan
Renato nam stigao-26.01.2011

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
13.1.2010 11:28:07   
leilany
..ja bum malo svog puza pohvalila....
..evo jucer je malu okupao....znao je i opeglat par puta
njenu robicu....hmmm....par puta oprao podove u kuci...
jbte moram sad stat...da nebi bilo da nikaj ne radim...
....ali s time da se do Kirinih 6mj... nije ni jednom ustao da ju nosi(po noci)....
jer se morao dizat rano na posao...al ovo ostalo sve kaj treba napravi...
user posted image user posted image
..i da mrzim onu recenicu : "al ja radim"..... user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu nancy)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Zašto žena poslije poroda nije ista žena?
13.1.2010 11:56:35   
anuska08
Ja mislim da se nisam promjenila! Naslušala sam se tih priča da se žena promijeni i da je samo uz dijete,a da muža zapostavi, ali kod mene se to nije desilo, bar mislim. Možda bi trebala pitati mm. A i trudim se da tako ne bude jer ne bi bilo fer!!


_____________________________

Nika 26.08.2009.

(Odgovor članu leilany)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!