Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 15:56:53
|
|
|
|
mariola
|
I ja znam s lukom bojati. I ukrašavati ih s djetelinom i sličnim cvjetićima. staviš djetelinu na sirovo jaje, preko toga hulahopku zavežeš s gumicom i kuhaš. kad su jaja skuhana i obojana, skineš čarapu i djetelinu i ostane na tom mjestu svjetlo.
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 15:57:35
|
|
|
|
tikica_69
|
Koliko lupinki luka stavis na koliko vode?
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 15:57:48
|
|
|
|
Kika83
|
ja ih isto kuham u vodi sa lukom i onda zaljepim sličice uskršnje na jaja
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 15:57:55
|
|
|
|
zaba
|
sveki je lani kupila Luli nekakve bojice za jaja,ova je ludovala sve u 16.Ja volim sve probati,iako sam se držala klasičnog farbanja.Zbog male mi je to najjednostavnije.
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:00:58
|
|
|
|
Marta j
|
IZVORNA PORUKA: mariola I ja znam s lukom bojati. I ukrašavati ih s djetelinom i sličnim cvjetićima. staviš djetelinu na sirovo jaje, preko toga hulahopku zavežeš s gumicom i kuhaš. kad su jaja skuhana i obojana, skineš čarapu i djetelinu i ostane na tom mjestu svjetlo. Ja radim isto tako. Neznam tocan omjer kako stavim al stavim vode da mi prekrije jaja i stavim dosta ljuske od luka. Bojim jos sa onim bojma u kesici sto se rade s ocatom.
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:01:31
|
|
|
|
Wukovarka
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 Koliko lupinki luka stavis na koliko vode? Sto vise luka to je jaca boja... Meni uvijek super ispadnu... Za ukras koristim listove trave, djeteline ili naljepim naljepnice
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:01:40
|
|
|
|
mariola
|
Treba ti puno lukovice, ne znam ja baš omjere al recimo skoro punu vrećicu lukovice stavim na dno, na to 10 jaja i još malo lukovice gore i vode malo, samo da pokrije jaja, i kuhati na lagano pol ure.
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:01:56
|
|
|
|
Kika83
|
Bojim jos sa onim bojma u kesici sto se rade s ocatom. i s time isto farbam
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:07:00
|
|
|
|
mariola
|
Vidila sam u mercatoru neke boje, staviš rukavice, u ruku boju i trljaš po jajetu. bude jaje šareno, super izgleda, to ću si kupit. Podsjeća me na djetinjstvo kad smo to kupovali u Austriji jer toga nije bilo kod nas. Imaju i flomastere za jaja. uuuu jedva čekam.
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:07:44
|
|
|
|
tikica_69
|
Da...te flomice za jaja sam lani gledala u Metro-u ali ih ipak nisam kupila
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:10:10
|
|
|
|
zaba
|
e to je dobila Lula,dijete je uživalo.
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:10:20
|
|
|
|
mariola
|
Ma nisu baš jeftini al ja sam gora od malog djeteta a mm još gori pa svake godine potrošimo par sto kuna na te gluposti. najbolje luk i djetelina, niš ne potrošiš a super boja.
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:10:58
|
|
|
|
Thea
|
Mi ih ispušemo i onda klinci s temperama šaraju po njima,a kad mi se da čak ih i polakiram s lakom za drvo...A kad mi se ne da ostavimo ih samo tako pobojane.Super je jer tako ispuhna se mogu spremiti za sljedeću godinu..
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:13:25
|
|
|
|
tikica_69
|
IZVORNA PORUKA: Thea polakiram s lakom za drvo...A kad mi se ne da ostavimo ih samo tako pobojane.Super je jer tako ispuhna se mogu spremiti za sljedeću godinu.. E to je sigurno lijepo....evo super ideja
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:14:26
|
|
|
|
Puli
|
ima milijun načina kad puli muti jaja za uskrs ispuhana jaja-oslikavanje temperom,lijepljenje ukrasnog papira izrezanog na male kockice,lijepljenje salvetnih motiva,začina,pupova mica maca .....
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:16:08
|
|
|
|
srećica
|
Tak i ja radim i to mi je najljepše i najprirodnije Ali ja to sve stavim u košaricu onak veliku plitku te stavim mahovinu jaglace zvončiče i ostalo proljetno cvijeće a na vrh košarice pričvrsti ptičice.I to stavim na sred stola kao aranžman
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:19:14
|
|
|
|
Lady3
|
isto kao i vi..i s lukom,djetelinom..naljepnicama..prošle godine je L.crtala sa temperama..uživala je ..baš su bila lijepa.. cvjetići,visibabe..
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:45:05
|
|
|
|
Ruža
|
IZVORNA PORUKA: mariola I ja znam s lukom bojati. I ukrašavati ih s djetelinom i sličnim cvjetićima. staviš djetelinu na sirovo jaje, preko toga hulahopku zavežeš s gumicom i kuhaš. kad su jaja skuhana i obojana, skineš čarapu i djetelinu i ostane na tom mjestu svjetlo. Tako i ja radim i najljepša su mi takva! Ne mora biti djetelina, stavim svakakvih listića. I pomješam lupinu i crvenog i ljubičastog luka.
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 16:46:29
|
|
|
|
mariola
|
Može i s koprivom za zelenu boju, iako nisam nikad to radila.
|
|
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 20:23:29
|
|
|
|
ivanaa
|
uvaljam ih u sljokice
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 20:28:41
|
|
|
|
kitty
|
ili spinat za zelenu boju,mislim da je cikla ca rozo-crveno
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 23:54:12
|
|
|
|
božica
|
uvaljam ih u sljokice ova mi je najbolja u kakve šljokice mi ih bojamo svakak samo ne s lukom a zakaj hm mogli bi ove godine tak bum vidjela
|
|
RE: Uskršnja jaja u kućnoj radinosti 14.3.2009 23:58:08
|
|
|
|
Candy
|
Ja ih stavim ili u ljuske od luka ili kupim boje pa ih ofarbam...Dok sam bila mlađa s mamom sam isto radila s djetelinom i travama...
|
|
[Brisano sporočilo] 15.3.2009 8:27:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Anketa
Mazne bebe.
пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12mes) vole da se maze? Moja ni da čuje, samo me odguruje, penje se po meni, čupa,... neće čak ni da se nosi, samo gleda da zbriše. Bas mi je to čudno.. Kakve su vaše?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!