|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   T4 i TSH i zatrudnjivanje.
1.1.2015 20:53:17   
anastasija0702
Sretna nova godina svim ai puuuuuno plusića
oprostite ako sam nepotrebno otvorila temu ali ne vidim da imamo neu o štitnjači i zatrudnjivanju. Evoovako, pitam se možete li mi pomoći ali please napišite savijet samo ako znate sigurno da je to točno. Znači, imam hashimoto od srenje škole - sad imam 29 godina i još nisam ostala trudna iako sam već dosta godina u braku. Prvo je bio problem do muža no to smo riješili sa operacijom varikocele a sada opet ne ide. Nakon što sam izvadila žnske hormone otišla sam do svoje dr od štitnjače koja mi je rekla da i štitnjača može utjecati na zatrudnjivanje. Pila sam dva puta tj 100 mg eutiroxa a ostale dane po 75 mg. Tsh mi j bio 4 a T4 20. Moja dr je rekl da će mi malo povećati terapiju i dala mi 3x tj 100 mg eutiroxa jer da mi više ne može dati da ft4 ne smije biti preko 20 ( aq sad sam na forumima čitala da treba biti između 50 i 70). Možete li mi pomoći? Koliki ft4 treba biti? da li da nastavium piti kako mi je dala ili da povećam na 100 mg stalno?
Znam a zvuči mao blesavo ali nevjerujem sto posto doktorima i više skoro vjerujem vašim osobnmiskustvima nego nečijoj statistici..
pozz

< Poruku je uredio daxy -- 2.1.2015 11:22:52 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
1.1.2015 20:54:28   
anastasija0702
nadam se brzom odgovoru, molim vas pomognite ako možete stvarno mi je pomalo kritično jer već toliko godinja ništa a toliko prepreka i problema oko nečega što bi trebalo zdravom čovjeku biti lako....

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
1.1.2015 21:49:49   
perlica55
Anastasija, štitnjača može ometati zatrudnjivanje, a i ne mora...
Nisi napisala ref vrijednosti nalaza laba u kojem si vadila krv...
Svakako poslušaj kaj ti specijalist veli, pa za mjesec/dva kontroliraj
nalaze i vidi dal su bolji...
Znam 100% da je meni endo i MPO G reko, kad se planira trudnoća TSH
treba biti manji od 2... A ako dođe do trudnoće obvezno češće kontrolirati
hormone štitnjače i prilagoditi terapiju... Sretno user posted image
P.s. Nek TM kontrolira s-gram, nakon operacije može se dogoditi da nalaz bude
bolji neko vrijeme, pa se opet pogorša ....

_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
1.1.2015 23:17:19   
anastasija0702
Da i ja sam čitala da treba biti ispod 2 a ona mene uvjerava da je i 4 ok iako gin preporucuju do 2. Mene brine taj T4 jer mi je rekla da mi ne moze puno povecati tablete jer bi onda isla u hyper. A na netu piše da treba biti od 50 do 70. Ništa mi to nije jasno. Ako se zna da utječe na pobačaj i zatrudnjivanje zašto ne dadu terapiju da se to regulira? Ona meni kaže da bi mogla uzimati klomifene. Zar nije to za poticanje ovulacije? Ja imam uredne ovulacije.. ima li neki način da potaknem rad štitnjače? Probala sam već svašta od čajeva do vitamina i beztglutenske dijete i ništa nije pomoglo.

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
2.1.2015 6:51:37   
hipo
Anastasija, je l pricas o T4 ili fT4?
i jesi li pazila na referentne vrijednosti i jedinice mjerenja kad si to sve usporedjivala? znaju jako setat od labosa do labosa.
Ja ti imam isto Hashimota, TSH mi je u 11. mjesecu bio na jednom mjerenje 2,6, na drugom 2,8 i povecali su mi dozu da bi pao ispod 2.
Mozes uvijek trazit drugo misljenje ili promijenit doktora ako mislis da ova lupeta gluposti ili ju gnjavit dok ti sve ne pojasni.


_____________________________

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
2.1.2015 10:29:42   
anastasija0702
Pise (S)T4 referentna vrijednost 66-181 a Tsh 0.37-4.20. A ona je u nalazu napisala FT4. Jel to isto? Mi u zadru bas i nemamo puno endokrinologa ova moja i jos jedan. Jedino možda privatno ako ima tko, morat ću viditi. Ona mi je sama i rekla da dođem ako ne uspijm zatrudniti. A sad je rekla da mi ovaj T4 ne smije biti preko 20 a u ref vrijednostima pise da je ovo malo. Ne znam. Sad cu skoro ici izvaditi krv opet da vidimo kako mi djeluje njena terapija. Ima li ikakve veze ako nakon tablete ne čekam 30 min do doručka?

< Poruku je uredio anastasija0702 -- 2.1.2015 10:37:49 >

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
2.1.2015 10:38:33   
hipo
Nisu isto i mislim da nemaju iste referentne vrijednosti, evo vidi kao primjer u ovom labosu:
T4 http://www.poliklinika-stela.hr/Tiroksin.html
ft4 http://www.poliklinika-stela.hr/Slobodni_tiroksin.html

možda se zabunila? oko T4 i FT4 user posted image budeš sada vidjela kakve ćeš nalaze dobiti, nadam se da ti se TSH spustio

Iako ima žena koje zatrudne i s višim TSH od toga, nekome je savršen i bude 1-2 pa opet ništa
Sto nas muka muči user posted image
Ako hoćeš pridruži nam se na odbrojavanju za siječanj di smo velika podrška jedni drugima.

_____________________________

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
2.1.2015 10:56:43   
anastasija0702
Da tako je i ona rekla da možda je možda i nije do štitnjače. S obzirom da su mužu zadnji nalazi bili dobri, sumnjam da je sada do štitnjače. A viditi ćemo, nije mi jasni kako netko zatrudni sa tsh 4 a netko ne. Možda imaju utjecaj antitijela to niti ne vade dr. Sad će mi tek počei ciklus pa vam se možda pridružim u veljači.

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
2.1.2015 11:18:19   
hipo
Što se tiče utjecaja antitijela, doktori će ti uvijek reći da ne utječu. Po znanstvenim člancima sam vidjela da se oni zapravo po tom pitanju ne slažu, a oni koji misle da imaju utjecaja ne znaju objasniti kakvog. Argumentiraju statistikom tj. učestalošću žena s antitijelima u ukupnom broju uspješno završenih trudnoća.
Zato sam ja u svojoj glavi odlučila mislit da oni ne utječu jer mi je tako lakše ić naprijed user posted image
Kako mi je dr. jednom rekla u medicini nije uvijek 2+2=4, uvijek ima neki faktor radi kojeg se nešto ne da jasno objasnit i kojeg je teško nać.
Rekli su mi gin, MPO-vac i endo daj e bitno da je TSH nizak i T4 i ft4 u normali jer oni utječu na pravilan rad jajnika. Mjerim temperaturu već godinu ipo dana i prema njjoj uvijek imam ovulaciju, lutealna faza mi je duga, znači jajnici rade ok, al bebe nema. Makli smo miom, makli smo septum, svi nalazi, brisevi, hormoni, spermiogram ok.....nema prepreka....spustit TSH sa 2.6 nam je zadnja nada, sad pijem veću dozu i nadam se da će upaliti, a bez obzira na sve čeka me inseminacija krajem mjeseca.
Sretno ti ovaj ciklus, nadam se da ti neće doći vještica tako da budeš trudna i da misliš na veselije stvari!



_____________________________

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
2.1.2015 11:28:57   
anastasija0702
Tako i mi- prvo je spermiogram bio loš pa je nakon par god konačno kad su dijagnosticirali varikocelu muž to operirao onda je trebalo dobre 2 godine da dođe nalaz u normalu. Sada opet ništa iako prema trakicama uvijek imam uredne ovulacije i svi ginekolozi su mi rekli da sam zdrava žena samo da zatrudnim. Ali bebe nigdje. Sad mi nije kasno njeno tumačenje ft4 i t4 jer kod nas vade samo tsh i t4 pa mi nije jasno otkud joj ft4. Najviše me brine što mi je rekla da mi ne može puno povećat dozu jer da bi išla u hipertireozu. Što da onda radim? Koristite li vi kakve prirodne pripravke ili nešto drugo za poticanje rada štitnjače. Imam 29 godina a muž 33 i moram nešto poduzeti da riješimo taj problem. Sad kad sam čitala koliko raste rizik od pobačaja sa rastom tsh me malo strah i praviti bebu. Prije bar nisam to znala. Pitat ću jednu rodicu koja isto ima hashimoto što je njoj bilo.

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
2.1.2015 11:35:01   
hipo
Mislim da moraš s njom provjerit to oko T 4 i ft4, možda se žena jednostavno zabunila i gledala nalaz od T4 a mislila da gelda u ft4.
Prije sam pila neki čaj od MB travara za štitnjaču, nakon toga mi je TSH prestao šetat gore dole, ne znam jel do njega ili ne.
Čitala sam da selen pomaže oko spuštanja antitijela ali sam naišla na kontradiktorne podatke pa s tim nisam pokušavala, a uvijek zaboravim pitati endokrinologicu što ona misli, na svoju ruku neću to uzimat.
Sada samo uzimam terapiju, držim se pravila da je uzimam ujutro, čekam pola sata i onda doručal.

_____________________________

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
3.1.2015 13:20:44   
perlica55
Evo meni je danas endica rekla da tsh od 2,9 treba još spustiti,
posebno ak ćemo ići na MPO, jer se uz inekcije za stimulaciju TSH
može povisiti...
Kad se prirodno ide na trudnoću, TSH može biti i 2,5, al ak se ide
na stimulaciju, mora biti ispod 2...
Povećala mi je Eutiroks dva dana u tjednu 50 mikrograma, ostale 25,
kontrola za dva mjeseca...

_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
15.1.2015 12:35:02   
anastasija0702
Evo nakon mjesec dana sam ponovila nalaz i Tsh mi je 2.8 a Ft4 (s) mi je 18.9. Prema preporuci ginekologa kazu da bi tsh trebao pasti ispod 2. Sad ne znam bi li nastabilanpiti ovako terapiju ili jos mrvicu pojacala. Sutra cu poc probati se naruciti endokrinologu a u pon bi trebala ic privatno. Sad ne znm al moram viditi razlicita kisljenja. Sto vi mislite?

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
15.1.2015 13:12:19   
hipo
Meni je više endokrinologa (kako je uvijek neko na zamjeni user posted image ) reklo da treba 3-4 mjeseca da se vidi kako neka doza djeluje tj je li dovoljna ili prevelika. Nakon promjene terapije, uvijek su me naručivali za 3 ili 4 mjeseca. Sretno sutra!

_____________________________

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
15.1.2015 13:46:34   
anastasija0702
Hvala na brzom odgovoru. I meni su uvijek tako govorili pa me začudilo da me ova za mj dana odma naručila tim više što su mi teoretski hormoni cijelo vrijeme u normali jedino je upitno da li utječu na moje nezatrudnjivanje. Za sada neću ništa mijenjati idem sutra viditi mogu li doći do nje samo da vidi nalaz ili do ove druge dr kod koje se navodno manje čeka a u pon sam svakako mislila ići privatno kod dr balića sam se naručila čisto da čujem drugo mišljenje. Da li je tko od vas bio kod njega? Da meni je drastično pao tsh sa 4.2 na 2.8 u mjesec dana. Sad je pitanje da li će još padati ili je to to. Svakako namjeravam spustiti ga ispod dva s njima ili bez njih i onda viditi hoću li uspjeti. Išla sam gledati svoje nalaze unazad par god i vidila da mi tsh nikada nije bio ispod 2, možda zato i nismo uspjeli..

< Poruku je uredio anastasija0702 -- 15.1.2015 13:49:20 >

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
15.1.2015 14:20:11   
hipo
Nisam bila kod njega, ne znam kakav je. A sa spuštanjem hormona, svak reagira drugačije. Možda se bojala da je jaka doza pa te naručila ranije da ne odeš u hiper.
Bude se to sredilouser posted image Sretno!

_____________________________

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
15.1.2015 14:36:28   
perlica55
Anastasija, meni je endica prije 10-ak dana na
TSH 2,9 pojačala terapiju Eutiroksom srijedom i njedjeljom na
50 mikrograma, ostalim danima 25 kao do sada...
Odi na kontrolu, pa ćeš vidjeti kaj će ti reći specjalist user posted image

_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
16.1.2015 18:26:22   
anastasija0702
Pozdrav cure
Evo da se javim. Uspjela sam danas doći na red kod svoje dr za štitnjaču i popričati s njom vezani za terapiju. Ipak mi je dala još malo veću dozu 4xtj po 100 mg i 3x tj po 75 mg. Skoro mi nije htjela dirati dozu pitala me da je li idem na dijete prirodnim putem ili potpomognutim. Kad sam rekla prirodnim ona će meni pa ovo ti je ok nalaz tsh 2,8 samo kod potpomognutog se inzistira baš da bude ispod dva. Mislim se ja pa nisu oni glupi. Očito ima razloga zašto traže niži tsh pa nebi uzalud svoje vrijeme i novac trošili. Ugl na kraju mi je dala mao veću dozu i da kontroliram za mj dana da ne odem u hiper.
Mislila sam u pon poći privatno dr baliću da čujem njegovo mišljenje. Zanima me da li vama dr kod hipotireoze hashimoto daju da radite uzv i ako ne zašto ne? Malo mi je to sumnjivo, radila sam uzv prije neznam koliko godina zar je moguće da to uopće nije potrebno raditi kao pretragu kod hashimota?
Imate li iskustva da je neka od vas uspjela zatrudnjeti nakon smanjenja tsh? Mene je dotuklo kad sam shvatila da mi nikad i nije bio ispod 3 ili 4. Samo da ovo sad uspije. Neznam koliko problema još mogu imati sa tim da zatrudnim ..

(Odgovor članu perlica55)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
16.1.2015 18:37:13   
hipo
Drago mi je da si dosla do doktorice!
Meni UZV ne rade svaki put, radila sam 2008. i 2013. ova puta je ok, pa nema razloga da radi cesce, ako ina nekih promjena onda mozda rade cesce.
Kod potpomognute, ljekovi utjecu (ili sano postoji ta migucnost, nisam sigurna) na podizanje TSH, pa zato on u startu mora bit nizi.
Ja sam u postupku spustanja ispod 2, pa ti ne mogu pomoc.
Nadam se da se spustio :-/

_____________________________

Mama najslađe mišice
GRAF

(Odgovor članu anastasija0702)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: T4 i TSH I ZATRUDNJIVANJE
20.1.2015 20:09:49   
anastasija0702
pozdrav svima
evo samo da se javim, bila sam neki dan privatno kod dr balića za štitnjaču i on mi je savjetvao da pijem stalno 100 mg jer da je boje da mi za zatrudnjivaje bude malo hiper nego li hipo, navono da utječe tsh dosta na zatrudnjivanje. On kaže da i kod zdravih žena koje idu na popomognutu oplodnju se daje eutirox kako bi im se tsh spustio što više svakako ispod 2 jer da tako laše zatrune ali da tak moj tsh koji je sada 2,8 a prije okoi 4 bio nije razlog d ne možemo imati djece. On kaže da je to bilo zbog varikocele što sam i ja sama znala a ovo da utječe samo na to koliko lako zatrudniš.
Evo htjela sam vam samo napisati kako biste znale ako se koja od vas nalazi u sličnoj situaciji.

(Odgovor članu hipo)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!