|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Niski tlak u trudnoći!!
15.7.2011 9:17:12   
lime
Pozdrav...u srijedu sam bila na kontroli i rečeno mi je da imam niski tlak do sad sam uvijek imala 110/80... sad imam 80/37
dali je to normalno u trudnoći ili?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Niski tlak u trudnoći!!
15.7.2011 9:46:27   
Mašaaa
U trudnoći je svašta normalno i obrnuto.Ali tako nizak tlak je zaista zabrinjavajuć i u "normalnom"stanju. Šta ti je dr rekao za to?

(Odgovor članu lime)
Neposredna veza do poruke: 2
   [Obrisani korisnik]
15.7.2011 9:47:50   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Mašaaa)
  Neposredna veza do poruke: 3
15.7.2011 10:04:19   
lime
Ginekolog mi ništa nije rekao za to... samo kad mi je sestra mjerila je rekla ono kao : o pa ti imaš niski tlak... a da moram raditi nešto posebno nije rekao... 
nego ja si doma non stop kontroliram tlak i bio mi je tak nizak da sam otišla kod naše doktorice i rekla da imam vrtoglavice i jednostavno kad ustanem mi se zamrači pred očima... rekla je samo piti puno tekučine... noge držati na povišenom i redovito jesti...i naravano ne izlaziti na sunce!!! veli ako se slučajno nešto dogodi (onesvijestim se) da kao oni su uvijek tu... :/
moja mama mi veli da popijem čašu crnom vina svaki dan poslije ručka... neki da popijem kavu (koju ne pijem otkako sam ostala trudna)....neki vele da posolim kruh,i to pojedem da mi fali soli....?!

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4
15.7.2011 10:08:22   
fiola23
bok!
i ja imam niski tlak,najviši do sad izmejem mi je 95/55 i rekao dr da bolje da je takav...moja teta je med sestra i veli da nek jedem malo više slanog...i kupinovo vino pomaže,a i fino je...naravno ne pretjerivati...ali bolje da ti je niski pa da pred kraj imaš normalan tlak,nego ko moja kuma,190/110 skoro cijelu trudnoću...

(Odgovor članu lime)
Neposredna veza do poruke: 5
15.7.2011 10:10:03   
lime
A super znači onda nema razloga za brigu... user posted image  user posted image

(Odgovor članu fiola23)
Neposredna veza do poruke: 6
15.7.2011 10:10:28   
keksić
meni je bio 60/50user posted image i rušila sam se, dva puta sam završila na hitnoj i davali su mi infuziju, neku sol neznam točno, ma grozno je to. a pogotovo kad sam stajala duže od pet minuta obavezno bi se rušila...user posted image

al sve je nakraju dobro prošlo i evo sad mi je opet normalan , malo niži, ali ne vrti mi se

03.11.1999. - prva srećkica moja iva (iva- šljiva)
15.02.2010. - druga srećkica moja vendy (vendica -švendica)

(Odgovor članu lime)
Neposredna veza do poruke: 7
15.7.2011 10:12:06   
pincirotvajler
bolje da niski nego visoki
slano jedi da user posted image user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu keksić)
Neposredna veza do poruke: 8
15.7.2011 10:14:21   
Tanjica Tanja
Ja sam cijelu trudnoću imala nizak tlak, ali nisam nikakve nuspojave osjećala...sad kad sam rodila sve normalno.

Helena 11.05.2011. Mamina ljuba zuba!

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 9
19.7.2011 19:56:57   
mmicko
Imala sam niski tlak u drugoj trudnoći i nikakvih posljedica, no sad u trećoj osjećam da mi nije dobro kad mi padne! Ja ti obavezno ujutro pojedem šnitu kruha, namažem gore margo i posolim!!! Nakon toga pijem cijeli dan vodu i to do 3 litre i onda mi je ok. Ako propustim takav slani doručak, onda to nadoknadim tijekom dana kad osjetim da mi je loše!!!

29.09.2003. Marija - mamino sunce
18.11.2006. Lucija - mamino zlato
26.08.2011. Martin 4420g i 52cm napokon mao veliko čudo

(Odgovor članu Tanjica Tanja)
Neposredna veza do poruke: 10
31.7.2011 16:45:53   
galebica
Pij malo vise tecnosti.
Niski svakako bolje nego visoki.

(Odgovor članu mmicko)
Neposredna veza do poruke: 11
1.8.2011 10:47:38   
ginger
meni je i u trudnoci i prije i poslje uvijek nizak i nadam se da tako  i ostane user posted image

za svaki slucaj bocu vode i malo šećera uvijek sa sobom i ne preskači doručak i nemas frke

sretno

ocekivali 28.06.2011

docekali Luku 27.06. 2011

(Odgovor članu galebica)
Neposredna veza do poruke: 12
29.8.2011 23:11:22   
medoKartonski
Ja sam se danas zabrinula, 90/50, ali sva sreća nije dugo trajalo ... inače imam odličan tlak, oduvijek...

Ne provodite život s osobom s kojom možete živjeti, već s onom bez koje ne možete ... Marijo <3

Naša mala čudo( višta ) ... Iva <3 Rocky

(Odgovor članu ginger)
Neposredna veza do poruke: 13
30.8.2011 21:24:35   
mirna
I ja imam nizi nego inace: 105/55 sam imala prosli put..

(Odgovor članu medoKartonski)
Neposredna veza do poruke: 14
30.8.2011 21:29:45   
magdalenaa
ja sam imala nizak tlak u trudnoći i to  u 7,8,9mj, pila sam punoooooo vode,papala pršut,i pila čašu crnog vina , jela i slaninu , i dobro je jedino su me stepenice ubijale  tad mi se znalo toliko zavrtiti u glavi i odmah bi ćućnula i čekala da dođem sebi,al nigdje bez boce vode i obavezno doručkuj nešto kalorično

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 15
4.9.2011 10:36:23   
Marti83
Na zadnjoj kontroli tlak mi je bio 120/80 i doktor mi je rekao da mi ne smije prijeći ovaj gornji iznad 130 a donji maksimum da smije biti 80. Malo me zabrinuo,koliko ustvari taj visoki tlak loše utječe na dijete? Vidim da ću si morati kupiti neki tlakomjer....

Od svih ozbiljnih stvari, brak je najsmješniji......
David 23.03.2012

(Odgovor članu magdalenaa)
Neposredna veza do poruke: 16
14.10.2011 21:19:41   
lime
Za one koje si doma mjere tlak.. koliko imate otkucaja u minuti? ja sam neki dan imala 120 /min. pa sam se malo uspaničila.. znam da lupa bolje i jače zbog bebača ali da toliko.... to si nisam mislila...user posted image

(Odgovor članu Marti83)
Neposredna veza do poruke: 17
14.10.2011 21:22:44   
mišica 666
kad mjeriš tlak prvo moraš jedno 15 minuta biti mirna sjediti ili ležati i tek onda mjeriti. možda si prije tog mjerenja nešto radila pa su ti zato otkucaji bili veliki.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu lime)
Neposredna veza do poruke: 18
14.10.2011 21:27:10   
jelena j.
bolje niski ne visoki,ja sam imala 70/45 isto mi se znalo zavrtiti u glavi ali samo cucnem i prodje,me brini to je normalno i meni je dr rekao da ne smijem imati visoki a niski ne smeta to je u trudnoci normalno

(Odgovor članu lime)
Neposredna veza do poruke: 19
17.10.2011 12:14:31   
Marnie13
Meni je i bez trudnoće gornji jedva 90-100 mmHg i obično ga teško podnosim samo kad su vrućine pa naglo ustanem ili tako nešto. A to u trudnoći i inače ne smiješ, s tlakom ili bez njega. Nizak tlak ne treba zabrinjavati, ako nemaš nikakvih simptoma. Ubrzan rad srca može biti povezan s niskim tlakom. Visok tlak je svaki onaj iznad 139/89 i on jedini treba zabrinjavati trudnice. Ali s tlakom 120/80 i niže, stvarno ne vidim potrebu za svakodnevnim mjerenjem tlaka. Pa to će ti samo napraviti paniku. Pa ćeš onda zbilja imati tlak ;) Plus, ja za nizak tlak ne bih pila ni vino, ni kavu. Pij dosta tekućine i pojedi nešto slanije.

"It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities."

(Odgovor članu jelena j.)
Neposredna veza do poruke: 20
19.12.2011 10:57:05   
TINICH
Pozdrav cure! user posted image

Ja i inače imam niži tlak, al sad u trudnoći jakoo...npr. jučer imala 85/52 !?
Često mi se zbog toga vrti i tresu ruke!! Pijem puno vode i to mineralne (Donat) i strašno mi se jede slano... (slane ribice tamanim i feta sir). Uglavnom čini mi se da mi je skoro sva hrana neslana i sve moram radi toga dodatno solit!
I koma mi je hodati po stepenicama, imam osjećaj da se toliko zapušem da ostanem bez zraka!
Pretpostavljam da je ipak puno bolje niži nego visoki, al i ovo je muka....

(Odgovor članu lime)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Da li volite da gledate "filmove za odrasle"?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!