|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   L-arginin i L-karnitin
29.11.2010 0:00:20   
velo
Je li se itko susretao sa L-argininom i L-karnitinom, pomaže li to uopće kog ubrzanja spermatozoida?
Ako imate neka iskustva molim ekipu da pišu....!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: L-arginin i L-karnitin
29.11.2010 0:23:50   
pincirotvajler
user posted image user posted image welcome

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu velo)
Neposredna veza do poruke: 2
29.11.2010 0:25:59   
CallamityJane
Dobrodosla-o nam a za trazene podatke nadam se da ce se naci slicnih slucajeva user posted image

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 3
1.12.2010 22:21:38   
velo
user posted image , i .... Ekipa, znate i išta o tome?

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 4
1.12.2010 22:29:35   
CallamityJane
Halloooo cure je li ko cuo o ovoj terapiji????
Mora biti neko???? user posted image

(Odgovor članu velo)
Neposredna veza do poruke: 5
2.12.2010 10:04:41   
Leptir5
ja nisam čula a toliko sam tražila prije god dana kad mi je mužu bio spermiogram katastrofa 5% usmjereno pokretnih i mogu ti reć da na ove izraze nisam naišla

4xAIH
1.IVF.... beta 0
2.IVF.... beta 650 termin 15.04 :)
9.4 rodila se moja ljepotica :)

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 6
4.12.2010 22:30:28   
Janči
Pozdrav velo,

L-karnitin i L-arginin su obavezni sastojci u svakoj terapiji za poboljšanje spermograma. Svaki proizvod namenjen tom problemu sadrži upravo ova dva sastojka.

Evo nešto o L-argininu:

L-arginin je uslovno esencijalna (esencijalna za decu i sportiste)  aminokiselina neophodna za normalno funkcionisanje endokrine žlezde hipofize.  Zajedno sa ornitinom, fenilalaninom i ostalim neurotransmiterima, arginin  učestvuje u stvaranju i izlučivanju hormona rasta (GH) iz hipofize, koji  omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja. Prirodni izvori arginina su  jezgrasti plodovi, mrki pirinač, suvo grožđe, čokolada, susam i namirnice bogate  proteinima.

Potreba za argininom naročito je velika kod muškaraca, pošto se 80%  semene tečnosti sastoji od L-arginina, a njegov nedostatak može da dovede do  neplodnosti. Danas gotovo svaka terapija protiv steriliteta sadrži i suplementaciju  arginina. Posle tridesete godine života dolazi do skoro potpunog prestanka lučenja  arginina iz hipofize, zato ga je potrebno nadoknađivati putem dodataka ishrani. L arginin ima sledeća dejstva na organizam:

-povećava broj i pokretljivost spermatozoida kod muškaraca

-snižava holesterol
-potpomaže imunološke reakcije
-potpomaže stvaranje kolagena
-ubrzava oporavak i zaceljivanje rana
-pomaže metabolizam masti nagomilane u organizmu
-povećava mišićnu masui jača mišićno tkivo
-čuva ćelije i usporava proces starenja

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 7
4.12.2010 22:34:06   
Janči
IZVORNA PORUKA: Leptir5

ja nisam čula a toliko sam tražila prije god dana kad mi je mužu bio spermiogram katastrofa 5% usmjereno pokretnih i mogu ti reć da na ove izraze nisam naišla

Leptiru, jako mi je čudno da vam doktori nisu to prepisivali?

Moj suprug je posebno kupovao L-arginin, posebno L-karnitin (tada mu je u terapiju bio uključen još i klomifen, vitamin C i vitamin E) i posle te terapije je sa 9,5 miliona povećao broj na 22 miliona.

Trenutno pije profertil i ezerex, videćemo kako će to delovati. U svakom od njih postoje i ova dva sastojka.

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 8
5.12.2010 18:35:45   
Leptir5
eto vidiš Janči,nama nitko ništa nije savjetovao za spermiogram poboljšat!! Sve šta je pio je bilo zato što sam to pročitala na forumu i tako za folacin...
koji doktor ti je to prepisao za muža,doktor opće prakse ili ginekolog?

4xAIH
1.IVF.... beta 0

(Odgovor članu Janči)
Neposredna veza do poruke: 9
5.12.2010 19:43:45   
Janči
Baš ne mogu da verujem, ali činjenica je da su retki doktori koji će ti se baš posvetiti. Na žalost, više se sami snalazimo i da nije interneta ne znam gde bi sad bili.

On je posle urađenog spermograma zakazao pregled kod urologa i on mu je prepisao terapiju. Ipak su urolozi specijalizovani za te probleme.

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 10
6.12.2010 11:39:32   
Leptir5
vidiš i moj je muž bio u urologa i samo mu je preporučio operaciju varikocele!! a rekao da je laganog stupnja i šansa 50-50, pa smo odustali od operacije i poslije revite bila normospermia! al nije dugo potrajala...

4xAIH
1.IVF.... beta 0

(Odgovor članu Janči)
Neposredna veza do poruke: 11
7.12.2010 21:07:39   
velo
Nekako mi se čini svaki put kad gođem kod urologa da me vidi kao još jednog hipohondra i uvijek mi se obraća bez volje zalaganja baš kao da sam mu broj u nizu.
Sve do sad što sam napravio radio sam zahvaljujući forumimai prijateljima koji su studirali medicinu.
prvo sam krenuo sa ishranom voće povrće i sl. nakon mjesec dana pokretljivost mi se povećala sa 39% na 44% (iako nemam pojma o tim brojkama) nakon toga sam uključio L-arginin, L-karnitin i B-Compex i naravno puno voća i povrća.
Tako me strah otoći ponovo napraviti nalaz...nadam se da se opet povećalo
Hvala puno

(Odgovor članu Leptir5)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Smatrate li da je istina; kad žena što duže doji, dijete ima bolji imunitet?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!