|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Implantacijsko krvarenje
14.4.2009 14:28:03   
tikica_69
Evo, cesto se tjesimo da nismo dobile mengu, vec da nam se beba hvata za maternicu....pa da se malo educiramo user posted image  Što je implantacijsko krvarenje?

Nije neobično da se kod nekih žena u ranim stadijima trudnoće pojavi implantacijsko krvarenje. Svako krvarenje koje se ne odnosi na implantacijsko, može biti znak spontanog pobačaja. Oko 25% svih trudnoća završi spontanim pobačajem, a oko polovica prijetećih pobačaja se smiri i trudnoća se normalno nastavi.

Kad se pojavljuje implantacijsko krvarenje?
Implantacijsko krvarenje se javlja u vrlo ranom stadiju trudnoće, kao posljedica usađivanja oplođene jajne stanice u maternicu (endometrij). Implantacijsko krvarenje se javlja 6-12 dana nakon začeća. Ovo krvarenje bi se vremenski moglo poklopiti s danom kad očekujete mjesečnicu.  
Znakovi implantacijskog krvarenja:

Znakovi implantacijskog krvarenja se razlikuju od trudnice do trudnice. Obično je vrlo slabo,  znatno slabije od normalne mjesečnice.

Boja implantacijskog krvarenja:

Boja implantacijskog krvarenja može varirati od svjetlo crvene do smeđe. Svjetlocrveno implantacijsko krvarenje značida postoji aktivno područje krvarenja unutar maternice i da se krv brzo slijeva u vaginu. Može značiti da se implantacija upravo dogodila.
Smeđa boja implantacijskog krvarenja se odnosi na staru krv. Kad vidite smeđi trag krvi, to znači da se prilikom usađivanja oplođene jajne stanice pojavilo malo krvi. Ta je krv ostala neko vrijeme u maternici, prije nego ste je primjetili na rublju.

Koliko dugo traje implantacijsko krvarenje?

U većini slučajeva, implantacijsko krvarenje traje od nekoliko minuta, do par dana. Ako traje duže od par dana, može se raditi o vaginalnoj infekciji ili opasnosti od spontanog pobačaja.

Koliko je obilno implantacijsko krvarenje?

Obilno implantacijsko krvarenje je neuobičajena pojava. Kod implantacijskog krvarenja obično primjetite crvenkasti ili smeđkasti iscjedak kod brisanja.

Grčevi

Može se dogoditi da implantacijsko krvarenje poprate grčevi. Možda ćete osjetiti samo grčeve, bez krvarenja. Razlog pojave grčeva je usadnja oplođene jajne stanice u endometrij, uslijed čega dolazi do kontrakcije mišića maternice.  Ove kontrakcije pritišću završetke živaca, pa se zbog toga javlja blaga do umjerena bol, slična menstrualnoj, a traje oko 24 do 48 sati.

Što učiniti kad primjetite znakove implantacijskog krvarenja?

Nemojte paničariti ako imate neki od gore navedenih znakova implantacijskog krvarenja. 50% svih slučajeva implantacijskog krvarenja završi normalnom trudnoćom.

Saznajte svoju krvnu grupu. Ovisno o partnerovoj krvnoj grupi i vašoj rhesus negativnoj krvnoj grupi, možda ćete trebati primiti injekciju Rh-imuno globulina unutar 24 sata od bilo kakvog krvarenja u trudnoći.

Ako sumnjate na trudnoću i smatrate da se radi o implantacijskom krvarenju, napravite test na trudnoću. Ukoliko je test pozitivan, a ne znate koji vam je Rhesus-faktor, obavezno se javite ginekologu.

Za vrijeme krvarenja nemojte stavljati tampon, kupati se ili imati seksualne odnose. Pratite da li se krvarenje pojačava ili smanjuje i koliko uložaka ste potrošili. Ako osjetite da se krvarenje pojačava ili traje duže od 2 dana, odmah nazovite liječnika.

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Implantacijsko krvarenje
15.4.2009 10:14:08   
Ruža
Korisno! Hvala teta Tikica!user posted image

Samo luda mama...

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
15.4.2009 10:26:03   
mariola
JA sam ga imala osmi dan nakon ovulacije i voila trudna sam user posted image

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 3
15.4.2009 10:27:05   
tikica_69
Eh, da ga je meni ugledati user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 4
15.4.2009 11:41:50   
mikihg
e, i ja se tako tješim....zadnji put sam se prevarila - čak sam pomislila da je to stvarno to...
Radije bih ipak da ga ne ugledam, nego da mi samo zakasni m. ( to su preveliki stresovi )user posted image

Neposredna veza do poruke: 5
20.4.2009 9:45:33   
Tsmee
Ja sam ga imala i bila sam uvjerena da je početak menge. Bila je samo fleka jedan dan i nakon toga ništa. A ja čekala da drugi dan krene zapravo. Tek kad se drugi, treći, četvrti dan menga nije nastavila, dobila sam leptiriće u trbuhu i počea mahnito proučavati na netu sve o implantacijskom krvarenju user posted image

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu mikihg)
Neposredna veza do poruke: 6
20.4.2009 10:43:38   
tikica_69
Eto nam jednog lijepog primjera.Hvala Tsmee user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 7
20.4.2009 10:53:59   
Kika83
IZVORNA PORUKA: tikica_69

Eh, da ga je meni ugledati user posted image

I meni user posted image

Neposredna veza do poruke: 8
18.6.2009 22:43:05   
heli1
joj tikica imam jedno pitanje za tebe... dugo me nije bilo tu ali eto me sad. situacija je ovakva, danas sam apravila "prima stick" test i pokazao je kontrolnu crticu normalno a kad sam išla razvalit test jer sam vidjela slabu crticu sa skroz lijeve strane vidjela se se skroz i fakat slabo, e sad, popodne sam otišla na posao, mengu bi trebala dobit danas, sutra, a najkasnije preksutra, i kad sam išla n awc poslije brisanja mi je bilo jaaako malo svijetle krvi na papiru, ja mislila da sam dobila stavila sam uložak, i sad navečer, opet ništa, bijeli iscjedak je tu, muka mi je već 3 dana navečer uglavnom i to kad pojedem, jer preko dana ne mogu jest, šta da radim, sad sam te izmučila ali jedino si ti svašta prošla pa si i informiranija od mene.

Neposredna veza do poruke: 9
18.6.2009 22:54:21   
tikica_69
A cuj, crtica je crtica....ako bude samo brljavilo tako rozkasto, ponovi test onaj dan kad trebas dobiti, onda je vec zasigurno pouzdan i onda je vjerojatno krvarenje povezano sa sirenjem maternice tj; rastom ploda.
SRETNO! user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu heli1)
Neposredna veza do poruke: 10
18.6.2009 22:55:45   
heli1
hvala ti tikica, nadam se da je ovaj put uspjelo.. user posted image

Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Pranje zubica.
Admin

Kada ste djeci poceli da perete zubice cetkicom?

Oznake

Sve najbolje!