|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

S majčinim mlijekom liječe rak

Uredništvo Ringeraje, 14.9.2022
Poznato je da majčino mlijeko ima iznimna svojstva kako s nutricionističkog aspekta, tako i za zdravlje bebe, jer pomaže bržem prebolijevanju bolesti ako do nje dođe. Ali jeste li znali da se majčino mlijeko također koristi za liječenje raka?
Ključne riječi:

image
\"Postoji nešto čarobno u majčinom mlijeku, jer ima sposobnost otkrivanja stanica raka i ubijanja istih.\" (FOTO:freepik.com) www.freepik.com
/11


Majčino mlijeko počelo se koristiti kao lijek protiv raka nakon što su švedski znanstvenici slučajno otkrili da ono sadrži sastojak koji "ubija" stanice raka. Nakon pet godina intenzivnog istraživanja učinaka majčinog mlijeka na tumorske stanice, rezultati su se počeli pokazivati.

Istraživanje provedeno na pacijentima s rakom mokraćnog mjehura dalo je obećavajuće rezultate. Istraživači vjeruju da komponenta u majčinom mlijeku, koju su nazvali Hamlet, pomaže ovim pacijenticama, a u budućnosti bi trebala pomoći i u liječenju raka debelog crijeva i vrata maternice.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ova snažna popularna slika prikazuje kako mliječni kanali zapravo izgledaju

 

Čudotvoran sastojak majčinog mlijeka

Prema laboratorijskim istraživanjima, sastojak majčinog mlijeka pod nazivom Hamlet "ubija" 40 različitih vrsta raka, a posebno je pozitivno to što ne oštećuje zdrave stanice, što znači da ne izaziva teške nuspojave poput lijekova koji se koriste u kemoterapiji.

Profesorica Catharina Svanborg, znanstvenica i inicijatorica istraživanja, rekla je da "postoji nešto čarobno u Hamletu, jer ima sposobnost otkrivanja stanica raka i ubijanja istih." Kako ističe Svanborg, koja radi kao imunolog na švedskom Sveučilištu Lund Vani, majčino mlijeko sadrži protein alfa-laktalbumin, koji se u crijevima "transformira" u neku vrstu sredstva protiv raka.

 

Do otkrića su došli potpuno slučajno

Do ovog nesvakidašnjeg otkrića stručnjaci su došli sasvim slučajno. Prilikom provođenja eksperimenta trebale su im ljudske stanice i bakterije kako bi odredili antibiotska svojstva majčinog mlijeka. Iz praktičnih razloga za to su korištene tumorske stanice. “Kada smo tim stanicama dodali majčino mlijeko, one su na naše veliko iznenađenje umrle. Ovo slučajno otkriće bila je prava sreća", naglašava profesorica Catharina Svanborg.

 

PROČITAJTE JOŠ: Početna prepunjenost dojki

 

IZVOR: Dailymail.co.uk

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Savjeti o dojenju
Bitno je ne gubiti strpljenje i prerano krenuti na nadohranu.
5
Prehrana za vrijeme dojenja II
Neke od namirnica kojima se hrani dojilja mogu izazvati probleme kod djeteta dok druge potiču laktaciju.
5
Zašto sve više roditelja ne spava u istom ...
Mnogi roditelji priznaju da spavaju odvojeno, a trenutak kada se partneri razdvoje i zauzmu svaki svoj krevet obično je ...
5
Najapsurdnija imena u 2012. godini!
Da ima roditelja koji svojoj djeci vole davati neobična, smiješna, čak i apsurdna imena, to već znamo, no znate li koja ...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!