|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako razveseliti vlastito dijete?

Uredništvo Ringeraje, 10.4.2012
Kao roditelj, vi poznate svoje dijete najbolje, pa bi prema tome trebali znati najbolju tehniku nasmijavanja i usrećivanja svojih mališana.
Ključne riječi:

image
/11


Nema ničeg ljepšeg od dječjeg smijeha i njihove radosti s kojom nam obogaćuju svakodnevicu, ali i cijeli život. No, kao i svaka druga odrasla osoba i najmanja djeca, od samo nekoliko godina mogu imati loš dan, bez ikakvog posebnog razloga.

Isto, kao što i mi žudimo da nas netko veseli kada imamo takav dan, tako je i s djecom. A ono što je najljepše od svega je da im samo u nekoliko minuta možete uljepšati dječji svijet, smiriti ih i nasmijati.

Kao roditelj, vi poznate svoje dijete najbolje, pa bi prema tome trebali znati najbolju tehniku nasmijavanja i usrećivanja svojih mališana. Evo kako to rješavaju drugi roditelji.

Pohvala
Kada moja kćer plače bez nekog posebnog razloga, pokušam naći nešto s čime ću ju pohvaliti. To može biti bilo što, od toga što je obrisala suze ili pak uzela duboki udah za vrijeme plakanja kako bi se smirila. Tada jednostavno ne može odoljeti da se ne nasmije. Nakon takvih epizoda možemo nastaviti s danom bez suza.
Mama Lidija

Ohrabrenje
Kada je moj sin s vremena na vrijeme loše volje, tih i povučen, podsjetim ga na nešto što je dobro učinio zadnje vrijeme. Posljednji puta kada je bio loše volje podsjetila na crtež koji je nacrtao neki dan. Zajedno smo ga ponovno pogledali i nalijepili na zid. Nakon toga bio je ohrabren i počeo crtati kako bi ponovno narisao lijep crtež, što ga je zaokupilo određeno vrijeme, a njegovo loše raspoloženje je prošlo.
Mama Karla

Ples kao lijek
Ako nešto moja djevojčica voli onda je to ples. Kada je loše volje i treba potrošiti višak energije koji se akumulirao tijekom vremena, poglasnim muziku na radiju i zaplešem tako da budem smiješna. Tome jednostavno ne može odoljeti, za nekoliko minuta uvijek mi se pridruži i dobro se nasmijemo. Čak za nekoliko pjesama imamo vlastiti uvježbani ples, što ju dodatno veseli.
mama Maja

Društvo
Trebalo mi neko vrijeme da shvatim da kada je moje dijete loše volje, da je zbog određenog razloga frustrirano. Tada ga nastojim odvesti van kako bi se istrčalo i igralo s drugom djecom, što mu pomogne da ponovno postane veselo i zabavno dijete.
mama Lucija

Potrošnja energije
Moja kćer je prije često imala česte promjene raspoloženja, koja su ponekad bila jako intenzivna. Kada sam ju upisala na plivanje i od kada nekoliko puta na tjedan ide u igru u obližnji park, promjene raspoloženja su postale blaže, a sada ih gotovo uopće nema. Iz dana u dan sve je sretnija i zadovoljnija.
mama Ivana

Povjerljiv razgovor
Ponekad kada je moj sin zbog nekog razloga uzrujan, jednostavno treba nekoga s kim će popričati. Kada primijetim da je to slučaj, posjednem ga na krilo i pitam ga što ga muči. Ovakvim razgovorom bez uplitanja drugih, mnogo je lakše uvjeriti dijete da će sve biti u redu i da nema razloga za brigu.
mama Petra

Šaljiva igra
Moj sin obožava igru koju se igramo, a to je da on postane pizza, a u biti se igra sastoji od različitih načina škakljanja. Na primjer, škakljam ga dok mijesim tijesto, kada stavljam rajčicu, sir i sve ostale sastojke. Nakon toga uvijek je dobro raspoložen i gladan.
mama Vesna

Dobro društvo
Moja kćer najsretnija je kada je u centru pozornosti osoba koje voli, bilo da smo to mi-roditelji, djedovi i bake, naši prijatelji ili njezini prijatelji. Zbog toga ako primijetim da je tužna i nesretna, pokušam ju odvesti da se druži s nekim od nabrojanih osoba. Nakon toga, uvijek je sretnija i zadovoljnija. Ponekad je dovoljno i dječje igralište, ako ima dovoljno djece.
mama Martina

Igra pomoći
Moj sin obožava se igrati sa svojom nadzemnog garažom i autićima. Kada primijetim da je loše volje, uzmem autić, vozim ga po garaži i vičem „Molim te pomozi mi, pomozi mi, nešto nije u redu s mojim autom!!!“ Tome nikada ne može odoljeti i uvijek mi dolazi u pomoć i popravlja auto. Nakon toga igramo se, a njegovom lošem raspoloženju nema ni traga.
mama Mirela

Odvlačenje pažnje
Kada moja djeca u autu postanu razdražljiva i svadljiva, sve što trebam učiniti je otvoriti prozor i uvijek se dogodi čudo. Udisanjem svježeg zraka i općenito otvaranjem prozora koje im je uvijek zanimljivo, ometem im njihovu lošu energije i usmjerim im pažnju na nešto sasvim drugo. Nakon toga, vožnja u autu postane opuštenija.
tata Denis

Savjeti koje su dali ovi roditelji, vjerujemo da će vam poslužiti kako biste i vi dobili ideju kako razveseliti svoje dijete, kojemu je najvažnija vaša pažnja, a ne primjerice, igračke kojih ionako imaju previše.

Zena.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Djeca ne znaju što je strah
Djeca ne znaju što je strah. Na večer bez problema zaspu u svom krevetu, prolaze kroz dan istražujući svijet bez trunke ...
4
Čitanje bajki pomaže u jačanju veze djetet...
Neobična i izmišljena stvorenja, vile i vilenjaci, čarobnjaci, patuljci, vještice i mnogi drugi likovi sastavni su dio b...
3
Razlike u odgoju prvog i drugog djeteta
Iako mislite da svoju djecu odgajate na isti način ipak vam se ponekad potkrade i neka razlika, zar ne?
3
Poklanjamo knjigu!
Drage mame i sve koje to planirate postati ! Sigurno ste i same svjesne da obavljate najvažniju, najljepšu ali i samim t...
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!