|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako odabrati pravi međuobrok za bebu?

Uredništvo Ringeraje, 22.4.2018
Započeli ste s dohranom i želite bebi osigurati idealan međuobrok ili desert. Koji je pravi izbor?

image
/11


Bebi je s navršenih 8 mjeseci uz mlijeko potrebna i dohrana s ostalim namirnicama. Pritom treba nastaviti s dojenjem, odnosno s hranjenjem na bočicu, jer uz miješanu prehranu beba treba barem još dva mliječna obroka dnevno. 


Sada svojoj bebi već možete ponuditi voće, povrće, jogurte, žitarice, meso, žumanjak i tjesteninu. Hranu mu nudite po načelima zdrave prehrane, jer se u djetinjstvu oblikuje okus i kasnija navika na određenu hranu.

 

Ovisno o tome kada ste počeli s uvođenjem krute hrane u bebin jelovnik, bebe starije od 8 mjeseci već imaju nekoliko obroka krute hrane na dan pa im možete ponuditi i međuobroke.

 

Pronađite kvalitetan i ukusan desert za svoje dijete

 

Bebe vole mliječne kašice, vole njihovu kremastu strukturu i slatkast okus. Osim toga mliječne kašice sadrže i pravilne nutrijente i zato su ujedno i najukusniji način da svom djetetu osigurate sve dobrobiti mlijeka i na taj način podržite njegov zdrav rast i razvoj.

 

Kao idealan međuobrok djetetu možete ponuditi griz ili kekse s mlijekom koje možete pripremiti sami, a u već gotovom obliku mogu biti međuobrok za bilo koje doba dana i priliku.

 

Dobar međuobrok mogu biti i voćno žitne kašice koje također nije teško pripremiti kod kuće od pasiranog voća i kuhanih žitarica, a kombinacije su brojne.

 

Sve nabrojene opcije predstavljaju zdrav i uravnotežen i ukusan obrok za vašu bebu u kojem će ona sigurno uživati.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Poriluk, celer, mrkva, prosena kaša i janj...
Uvođenje guste hrane mnogim je roditeljima misterija. Iznad svega se pitaju kada započeti, s čim započeti, na koji način...
4
VIDEO: MASAŽA BEBA – rutina koja puno znači
Masaža je savršen način da se povežete s bebom, pružite joj osjećaj sigurnosti i zaštite, te je divan način kojim neposr...
3
Biološko njegovanje
Suvremeni pristup dojenju uzima u obzir anatomiju i fiziologiju dojenja, nudeći recept za dojenje s jasnim sustavom polo...
3
Respiratorni sinicijski virus
Dolaskom hladnijih dana počinje i sezona brojnih virusnih infekcija, među kojima je najpoznatija gripa, od koje godišnje...
3





Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!