|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Da li beba smije jesti sladoled?

Uredništvo Ringeraje, 13.7.2020
Tijekom toplih dana i dugih šetnji kada si i sami zaželite sladoled javlja se roditeljska dilema: Da li smijete sladoled dati i svojoj bebi?
Ključne riječi:

image
Sladoled uvijek možete napraviti i kod kuće.
/11


Sladoled je omiljen mnogima, pa će sigurno i vaša beba biti oduševljena.

 

Mnogi roditelji smatraju da je sladoled odlična "pomoć" za desni bebe kada zubi niču. Ali da li je sladoled uvijek dobar izbor?

 

Što više šećera i soli ima jedan proizvod, isti je viši na listi namirnica koje treba izbjegavati. Postoji rizik da sladoled u prodaji sadrži i mnoge druge sastojke koji nisu za bebe, kao što su kukuruzni sirupi s visokim sadržajem fruktoze.

Osim opasnosti od predoziranja šećerom, što nije poželjno ni za odrasle osobe, još jedna stvar koja može naškoditi bebama je temperatura hladnog sladoleda.

 

PROČITAJTE JOŠ: Umirite bebu dodirom

 

Na primjer, usporedbe radi, majčino mlijeko ima temperaturu od oko 37 stupnjeva, a to je temperatura koju treba imati i prilagođeno mlijeko, kao i čvrsta hrana kada beba počne jesti. Dakle, bebino tijelo je napravljeno tako da može probavljati toplu hranu, a sladoled može biti ogroman šok za njen organizam.

 

Ono što je dobro je da uvijek možete napraviti sladoled kod kuće i izbjeći sve neželjene sastojke i nisku temperaturu.

 

Recept za domaći voćni sladoled:

Potrebno vam je:

• 500 grama zamrznutog voća

• 500 grama vrhnja

• žličica meda (za bebe starije od godinu dana)

Miješajte sve sastojke u blenderu ili mikseru i ohladite smijesu u frižideru ako je potrebno.

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

"I, koliko imaš kila?" - Ovo se NE...
Sastavili smo popis stvari koje bismo trebali prestati govoriti ženama koje su postale majke. One stvarno ne trebaju slu...
6
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4
Sve što morate znati o svom novorođenčetu
Ništa vas ne može pripremiti za oduševljenje – i izazov – pri prvom susretu s bebom. Evo što možete očekivati i kako se ...
4
12 nevjerojatnih beba embrija
Svi smo već manje-više upoznati s izgledom ljudskog embrija, ali jeste li ikada imali prilike vidjeti životinjski embrij...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!