|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   tjemenica
31.8.2010 20:55:16   
jelena_vk
kako se rijesiti tjemenice...i dali treba bebu buditi da bi se okupala...uvijek mi zaspi u vrijeme kupanja...pomoziteuser posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: tjemenica
31.8.2010 21:10:49   
mamacita
Po svoj prilici bebe bi trebalo kupati redovito, posebno njezno samponirati kosicu, te jos dok je vlazna iscetkati ju njezno sa cetkom za bebinu kosu. Mojem sinu (dok je bio malecki) pomagalo je i bebi ulje umasirano u tjemenicu, ne previse, tek da je uvijek blago navlazena glavica. Kapice sam izbjegavala zbog znojenja. Tjemenicu ne bi trebalo na silu guliti jer to boli i moglo bi iziritirati njeznu kozu glave. Pokusaj ispirati sa kamilicom (mlakim cajem bez secera) i vatom. Kamilica umiruje kozu i tako bi trebala pomoci kod tjemenice. Konacno, tjemenica se je sama iscistila, bez nekog posebnog razloga... i ostalih troje djece ju nsu nikada dobili, tako da je svako dijete slucaj za sebe. Sretno.

Cak i ako probudis dijete, ono ce opet ugodno zaspati nakon kupanja, i nece vise imati neugodan nadrazaj za cesanje i svrbez koji tjemenica izaziva, a beba je premala da bi se pocesala. 

(Odgovor članu jelena_vk)
Neposredna veza do poruke: 2
31.8.2010 21:16:30   
Anoniman
Nismo imali tjemenicu, ali sam ga svaku večer poslije kupanja namazala baby uljem. Otkad se rodio (a to je skoro 11 mjeseci) kupanje smo preskočili samo dva puta. Uvijek i bez iznimke u isto vrijeme, a sve drugo može čekati.

S vremenom se i beba navikne da se kupa u to vrijeme.

(Odgovor članu mamacita)
  Neposredna veza do poruke: 3
31.8.2010 21:36:56   
MiniMama
zaspi u vrijeme kupanja? pa pomakni vrijeme kupanja za nakon buđenja ili ju okupaj prije tog spavanja :) mislim, moj je do treceg mjeseca samo spavao i kada bi se probudio pred nocno dojenje, na brzinu bi ga uvaljala u kadicu dok ne krene urlati od gladi i tup papica pa spavanac.

a za tjemenicu smo mi radili one kupke za glavu od bademovog ulja. jao uvijek kimbac masan, on masan, nikad tome kraja i onda mi je teta u ljekarni preporucila neku mustelinu kremicu protiv tjemenice.. i nakon par dana on cist ko suza. ni t od tjemenice od tada nakon. ne znam vise kako se zove, znam samo da je mustelina i da je mm psovao da je uzasno malo pakiranje a kosta 100 kn. na kraju smo 2/3 tube bacili jer je istekao rok trajanja a vise nam nije trebala kako se brzo povuklo.

inace mi ne prakticiramo trackanje uljima nakon kupanja, ali jednom tjedno imamo "uljnu kupkicu" ilitiga wellnes dan kad mu umjesto sampocica stavim u kadu malo ili maslinovog ili bademovog ulja.. ali to radis samo ako znas da imas kvalitetno ulje. uglavnom, ne koristimo ova kupovna ulja tipa nivea, johnsons itd. jer su puna parabena i ostalog smeca..

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
31.8.2010 21:41:05   
MiniMama
IZVORNA PORUKA: Kejt

Nismo imali tjemenicu, ali sam ga svaku večer poslije kupanja namazala baby uljem. Otkad se rodio (a to je skoro 11 mjeseci) kupanje smo preskočili samo dva puta. Uvijek i bez iznimke u isto vrijeme, a sve drugo može čekati.

S vremenom se i beba navikne da se kupa u to vrijeme.

potpisujem. pogotovo ako ti se beba voli mazati, imas super opustajucu masazicu prije spavanja..

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
31.8.2010 21:41:39   
Thea
Ja sam kupila u apoteki šampon protiv tjemenica Mustela i obavezno poslije kupanja namazala kosicu sa baby uljem..

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

(Odgovor članu MiniMama)
Neposredna veza do poruke: 6
   [Brisano sporočilo]
31.8.2010 21:53:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu Thea)
  Neposredna veza do poruke: 7
31.8.2010 22:16:46   
marija0
i moj je ima kad mu je bilo 2 miseca i sad mu se opet pojavilo malo- ja sam mu, evo baš i maloprije namazala maslinovog ulja po tome i pričekala 10ak min i "očešljala" sa mekom četkicom za zube i isprala- skoro sve mu je nestalo, sutra ćemo ponovit i to je to... po meni najučinkovitije jer sam probala i nekim šamponima za to i uljima ali ništa nije diglo ko maslinovo ulje....

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 8
31.8.2010 22:25:19   
tina0310
mi smo imali jako malo i to samo jkao edan krugić koji se ljuštiouser posted image

bez problema smo ga riješili sa bebi uljem i malo češljanja,user posted image je bio presritan jer se mazio pa makar i češljem,a ni danas nije bolji šta se mazenja tičeuser posted image

-mamin miš-
Alen 19.05.2010.

(Odgovor članu marija0)
Neposredna veza do poruke: 9
1.9.2010 0:02:03   
MaTana
Mustella pjenica protiv tjemenice je zakon, barem meni... Imala je malo na pocetku, onda sam to pocela koristiti - svako drugi ili treci dan (nisam bas svaki dan htjela stavljati šampone ) i ta bočica mi je trajala do njezinih 10 mj... Jer kako je bila veća koristili smo običnu Mustella kupku 2 u 1 a jednom ili dva puta tjedno pjenu...

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

(Odgovor članu tina0310)
Neposredna veza do poruke: 10
1.9.2010 8:02:36   
jelena_vk
hvala vam na odgovorima pokusat cemo tako sa uljima i budit bebu da se okupa..

(Odgovor članu MaTana)
Neposredna veza do poruke: 11
1.9.2010 9:05:41   
cokolada
Mustela sampon za novorodence protiv tjemenice, provjereno i sigurno ce proci.

(Odgovor članu jelena_vk)
Neposredna veza do poruke: 12
1.9.2010 9:07:09   
Gianna
IZVORNA PORUKA: cokolada

Potpisujem, meni je bila zakon i pomoglo nam  je baby ulje....

Nebo strpljive voli....
Dino 06.07.2004.
Kiara 25.11.2010.

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 13
1.9.2010 14:27:20   
Gogule
evo i ja sam mislila kupiti mustelu jer sam sa svim drugim njenim preparatima ful zadovoljna, no kako nam se pojavila sad probala sam s maslinovim uljem i evo danas 3 dan i nema više ništa. Nataftala sam joj glavu uljem umasirala i pustila ju nekih pola sata prije kupanja. isprala i češljala neko vrijeme i tako dva dana i danas je već nema. Stvarno sam mislila ako tako ne prođe u par dana da ću kupiti mustelu no uspjela sam i s malo domaćeg maslinovog ulja. 

ROKO 20.10.2005.
KLARA 20.08.2009.

(Odgovor članu Gianna)
Neposredna veza do poruke: 14
6.9.2010 22:51:37   
S84
i  mi koristimo mustela šampon pjenu protiv tjemenice i odmah se povuklo ono što se malo stvorilo. Zanima me koliko cesto se smije uporebljavati taj sampon i koliko dugo, tj da li ga mogu koristiti i kad tjemenica prodje (buduci da je navodno blag).
Ne kuzim zasto, ali mom bebacu se (sad ima 2 ipo mj)  dio kose na vrhu glave masti nakon 1-2 dana nešamponiranja user posted image

(Odgovor članu Gogule)
Neposredna veza do poruke: 15
27.9.2010 23:30:04   
S84
Zanima me koliko cesto se smije uporebljavati taj sampon i koliko dugo, tj da li ga mogu koristiti i kad tjemenica prodje (buduci da je navodno blag).

itko?

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 16
27.9.2010 23:41:15   
novamama
IZVORNA PORUKA: S84

Zanima me koliko cesto se smije uporebljavati taj sampon i koliko dugo, tj da li ga mogu koristiti i kad tjemenica prodje (buduci da je navodno blag).

itko?

najbolje je pitat u apoteci tj, tamo gdje si ga kupila...

sorry, htjela sam ti napisati da ga koristiš i dalje, ali tko zna? najbolje je pitati stručnjake i biti miran...

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 17
   [Obrisani korisnik]
28.9.2010 7:12:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu S84)
  Neposredna veza do poruke: 18
30.9.2010 22:32:34   
lelo

IZVORNA PORUKA: cokolada

prepisujem user posted image

Leon 19.04.2007

(Odgovor članu cokolada)
Neposredna veza do poruke: 19
30.9.2010 22:34:10   
lelo

IZVORNA PORUKA: S84

i  mi koristimo mustela šampon pjenu protiv tjemenice i odmah se povuklo ono što se malo stvorilo. Zanima me koliko cesto se smije uporebljavati taj sampon i koliko dugo, tj da li ga mogu koristiti i kad tjemenica prodje (buduci da je navodno blag).
Ne kuzim zasto, ali mom bebacu se (sad ima 2 ipo mj)  dio kose na vrhu glave masti nakon 1-2 dana nešamponiranja user posted image

možeš koristiti mustelu svaki dan bar sam ja tako i neće biti problema.

Leon 19.04.2007

(Odgovor članu S84)
Neposredna veza do poruke: 20
4.10.2010 20:34:23   
S84
da, riječ je o toj Mustela sampon pjeni. Koristimo svako drugi dan i nema ni T od tjemenice :)

(Odgovor članu lelo)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Porod nakon 1. carskog
Sunshine28

Nakon što sam 1. bebu rodila carskim rezom, druga je na svijet došla:

prirodnim putem (61%)

planiranim carskim (23%)

carskim nakon mučnog pokušaja rađanja prirodno (16%)

Broj svih glasova: 56

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!