Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 22.5.2011 16:57:35
|
|
|
|
Marta j
|
Neznam kako ti je ni kako to boli. Mozda si cula vec sto puta drzi se biti ce bolje.. Al ti mogu reci jedno kako ja sada razmisljam kako bi postupila da se razvedem s mm(al covijek nikada nezna sto ce biti kada se nade u toj situaciji). Nebi pustila da me moje dijete vidi da patim i placem. Pokusala bi promijeniti svoj zivot skorz. Pocmi sa sitnicama od garderobe,frizure,drustva..napravi sitnice koje tebe vesele,odi negdje s djetetom malom samo ti ono jer i ono osjeca to tvoje stanje i ako ga zanemarujes. Pricaj s prijateljima,obitelji o razvodu nemoj kupiti sve u sebe. Ako mislis da ce ti biti lakse nazovi bivseg muza i pitaj ga da jel mozete popricati ako ce tebi biti lakse da reces sve sto te muci. Jer mi zene i majke smo jake i mozemo dosta tog izdrzati. Kako god bilo tesko imaj na umu da te tvoje dijete treba sretnu,odmornu i veselu. Neka ti dijete bude lijepa uspomena na sretan dio braka i na osobu koju si voljela.Sada se usmjeri na njega i sebe.A vrijeme ce pokazati sve drugo.
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 22.5.2011 17:09:17
|
|
|
|
betty boo
|
IZVORNA PORUKA: Marta j Neznam kako ti je ni kako to boli. Mozda si cula vec sto puta drzi se biti ce bolje.. Al ti mogu reci jedno kako ja sada razmisljam kako bi postupila da se razvedem s mm(al covijek nikada nezna sto ce biti kada se nade u toj situaciji). Nebi pustila da me moje dijete vidi da patim i placem. Pokusala bi promijeniti svoj zivot skorz. Pocmi sa sitnicama od garderobe,frizure,drustva..napravi sitnice koje tebe vesele,odi negdje s djetetom malom samo ti ono jer i ono osjeca to tvoje stanje i ako ga zanemarujes. Pricaj s prijateljima,obitelji o razvodu nemoj kupiti sve u sebe. Ako mislis da ce ti biti lakse nazovi bivseg muza i pitaj ga da jel mozete popricati ako ce tebi biti lakse da reces sve sto te muci. Jer mi zene i majke smo jake i mozemo dosta tog izdrzati. Kako god bilo tesko imaj na umu da te tvoje dijete treba sretnu,odmornu i veselu. Neka ti dijete bude lijepa uspomena na sretan dio braka i na osobu koju si voljela.Sada se usmjeri na njega i sebe.A vrijeme ce pokazati sve drugo. Bas vjerujem da bi mi razgovor s njim bio od velike pomoći. Da izbacim sve iz sebe, jer sam godinama neke stvari skupljala, a on nikad nije bio od neke priče, i sve se više zatvarao u sebe. Medjutim, sad više ne želi pričati o našem braku, z anjega je to završena stvar. On je rekao što je htio, a ja baš i nisam, jer sam u tom trenu bila u nekom stanju šoka.
|
|
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 22.5.2011 17:12:29
|
|
|
|
Marta j
|
Sada pusti neka malo prode a onda mozes probati da ga pitas da porazgovarate pitaj ga da valjda toliko zasluzujes da te poslusa. Ako nebude htio to ti je samo jos jedan dokaz da ga nije briga. Pokusaj sto vise misliti na sebe i dijete mozda je bolje i ovako nego da ste se godinama vukli tako kroz nesretan brak i patili.
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 22.5.2011 17:20:57
|
|
|
|
njanja
|
naravno da osijećaš poraz...svi bi se osijećali kao ti... ali zamisli da ste ostali u nekvalitetnom odnosu, to bi mozda bio jos veci poraz... ovako ste si dali priliku za nešto novo, za nešto bolje.... koliko god ti sada teško bilo, u udućnosti te čeka nova prilika, novi odnos u kojem ćeš tolčno znati što želiš (i što ne) i u kojem ćeš ispraviti sve svoje greške.... puno cura je ovdje na RR dobilo 2. priliku, a imam i ja prijateljica koje su ju isto dobile.... pokušaj se usmjeriti što više sebi (potpisujem Martu gore), otkrij što voliš sama, što želiš sama (ne VI, nego TI) i posveti se djetetu koje te treba... SRETNOOO
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 22.5.2011 17:28:46
|
|
|
|
betty boo
|
Marta, pitala sam ga neki dan i nije htio ni čuti o temi tog razgovora. Njanja, pokušavam sad malo sagledati stvari tako da sam dobila novu šansu da izgradim brak kakav zaista želim i trebam, ali strašno mi je teška pomisao da će i on sagraditi novi život s nekom drugom, koja će mu biti bolja, jer sam mu ja zaista davala sve. OK, da se razumijemo nisam idealna, niti to postoji, ali sam se trudila ugoditi mu u skoro svemu i stvarno vjerujem da sam mu bila dobra žena. On je taj koji je mene zanemario, a ja sam se jako dugo trudila neke stvari promjeniti. Ah, samo kad se sjetim kako je indiferentan bio dok sam čuvala vrlo rizičnu trudnoću. I nisam mu ništa prigovarala, jer sam mislila 'pa, čovjek radi jako težak posao, trebam mu dati prostora'. Sad mi je žao, jako žao što tada nisam vrištala jer ja nisam ležala što želim već da na svijet donesem NAŠE dijete.
|
|
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 22.5.2011 17:30:45
|
|
|
|
betty boo
|
I, hvala vam jos jednom
|
|
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 23.5.2011 13:50:57
|
|
|
|
ama
|
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 23.5.2011 17:53:21
|
|
|
|
Ruža
|
E draga moja, bila, prošla vidjela. Premda je moja priča različita skroz, onog trena kad sam donjela odluku o razvodu osjetila sam samo ogromno olakšanje i odšetala iz tog braka bez grča, suze ili okretanja. E sad, ono što tebi treba nikako nije sažaljenje, bilo tuđe ili same sebe, kao ni depresija. Od toga ništa. U životu treba znati padati, tropneš, padneš, ustaneš, otresi koljena i idi dalje! Sjedni i posloži svoje misli, ako treba stavi ih i na papir, zbroji i oduzmi i napravi inventuru u svojoj glavi. Treba li ti takav muškarac? Zaslužuje li te on uopće? Jesi li bila sretna sa njim? Nisi i ne trebaš ga! Ako nije bio dobar tebi zašto misliš da će biti dobar nekome drugom? Teško, osobe se ne mjenjaju, snagom ičega. Tvoji trenutni osjećaji rezultat su gubitka i ničega više, vjeruj. Imaš svoje dijete i razlog za borbu, nema stvari koju ne možeš napraviti ako ju dovoljno želiš iznenaditi će te snaga koju imaš. Možeš puno bolje i puno više. Stoga obriši suze, počisti glavu od ludih misli, dijete za ruku i pravo naprijed! Iznenaditi će te da na ovom svijetu postoje ljudi koji znaju komunicirati, koju znaju izreći i pokazati ono što misle i osjećaju, koji te znaju nasmijati.... Imaš samo taj jedan život i cijeni ga, bezbroj mogućnosti na kojima bi ti bar desetak ljudi pozavidjelo. Glavu gore , u tvom životu postoji netko tko te treba jaku, hrabru i sretnu, a treba li boljeg razloga od toga? Sve ostalo doći će na svoje. Ono čega se poštedi je ružna rastava, ako ste dovoljno razumni možete se poštedjeti mučenja na centru i razvesti u prvom ročištu. Ako te zanimaju detalji javi. I sretno!
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 24.5.2011 1:13:46
|
|
|
|
betty boo
|
Hvala vam zaista puno na ovoj silnoj podršci! Večeras sam imala jedan iskren i otvoren razgovor koji mi je zaista na pravi način pokazao s kakvom osobom sam živjela. S osobom koju je mama, naravno ne znajuci da radi krive stvari, odgojila na krivi način. On se nikad onako kako treba nije odvojio od nje. Iako je živjeo samostalno ipak nije bio samostalan i naučio je da drugi donose odluke i rade sve umjesto njega, a izmedju ostalog da je žena samo servis. Ipak, već odavno sam uvidjela da stupanjem u brak i utaj neki samostalniji život i dovajanjem od mame, nije mene uzeo kao glavni dio obitelji. Ne kažem da bira, ali zar to nije neki prirodni proces kad odeš od kuće da stvaraš sam svoju obitelj. Shvatila sam da mu nisam bila na prvom mjestu i kao takav mi nije mogao pružiti dovoljno pažnje koliko mislim da zaslužujem. Naravno, ne funkcioniraju svi segmenti u braku idealno, ali kod nas je bio još i veliki minus nedostatak komunikacije, kasnije nedostatak seksa, pa kasnije jos nesto, pa onda jos nesto i eto dodje kraj! Ipak, uvijek mi se u ovakvim trenucima javi tračak sumnje da sam ga mogla promjeniti samo da sam znala kako. I opet se javi onaj mali vrag koji mi kaže 'pa, to je MM, kojeg stvarno volim! I zasto to nije bilo dovoljno?!'...
|
|
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 10.6.2011 13:44:23
|
|
|
|
cocco
|
IZVORNA PORUKA: betty boo IZVORNA PORUKA: lilia Znam da zvuči glupo, a da probate ponovo? Kako se tvoj bivši osjeća, jel i njemu tako kao tebi? Nažalost, mislim da nema šanse za pomirenje. On sa mnom u ovom trenutke ni ne želi pričati... Znam da mu je teško, ali on je trenutno isključiv i ne želi nikakvu komunikaciju sa mnom. Što mi je jako teško, jer nisam dobila priliku da mu kažem sve što sam htjela i sve što se nakupljalo u meni zsdnjih godina i ne tako dobrog braka.... pošalji mu mail i napiši sve šta si mu htjela reći. ili pismo ili nešto. ako ne želi razgovarati uživo, napiši mu da bi ipak red bio da te sasluša nakon tolikih godina i da ne mora odgovarati, samo da pročita. bit će tebi lakše, imat ćeš osjećaj da si nešto riješila, čak ako na njega to pismo ne bude imalo učinak. al bit će rečeno.
|
|
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 11.6.2011 7:05:51
|
|
|
|
mirna
|
IZVORNA PORUKA: Ruža E draga moja, bila, prošla vidjela. Premda je moja priča različita skroz, onog trena kad sam donjela odluku o razvodu osjetila sam samo ogromno olakšanje i odšetala iz tog braka bez grča, suze ili okretanja. E sad, ono što tebi treba nikako nije sažaljenje, bilo tuđe ili same sebe, kao ni depresija. Od toga ništa. U životu treba znati padati, tropneš, padneš, ustaneš, otresi koljena i idi dalje! Sjedni i posloži svoje misli, ako treba stavi ih i na papir, zbroji i oduzmi i napravi inventuru u svojoj glavi. Treba li ti takav muškarac? Zaslužuje li te on uopće? Jesi li bila sretna sa njim? Nisi i ne trebaš ga! Ako nije bio dobar tebi zašto misliš da će biti dobar nekome drugom? Teško, osobe se ne mjenjaju, snagom ičega. Tvoji trenutni osjećaji rezultat su gubitka i ničega više, vjeruj. Imaš svoje dijete i razlog za borbu, nema stvari koju ne možeš napraviti ako ju dovoljno želiš iznenaditi će te snaga koju imaš. Možeš puno bolje i puno više. Stoga obriši suze, počisti glavu od ludih misli, dijete za ruku i pravo naprijed! Iznenaditi će te da na ovom svijetu postoje ljudi koji znaju komunicirati, koju znaju izreći i pokazati ono što misle i osjećaju, koji te znaju nasmijati.... Imaš samo taj jedan život i cijeni ga, bezbroj mogućnosti na kojima bi ti bar desetak ljudi pozavidjelo. Glavu gore , u tvom životu postoji netko tko te treba jaku, hrabru i sretnu, a treba li boljeg razloga od toga? Sve ostalo doći će na svoje. Ono čega se poštedi je ružna rastava, ako ste dovoljno razumni možete se poštedjeti mučenja na centru i razvesti u prvom ročištu. Ako te zanimaju detalji javi. I sretno! Osobno nemam iskustva ali mislim da ti je ovo najpametniji savjet! Isplaci se i kreni dalje! Bit ce tesko ali nakon nekog vremena ces se osjecati oslobodjena, spremna za nove izazove!
|
|
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 14.6.2011 12:41:58
|
|
|
|
betty boo
|
Uh, meni se ponekad cini da mi je sve gore! Koliko god da je dobro da nekad objektivno i realno mogu secirati neke stvari, s druge strane ovo analiziranje me ubija! Sad sam u fazi kad mislim da sam upropastila idealan brak i izgubila idealnog muza koji sad prema meni osjeca mrznju i onda pomislim da ce me netko gore kazniti za sev moje grijehe tako sto ce on na kraju pronaci svoju srecu, a ja cu ostati jadna i sama... I uzasna mi je pomisao da ce moje dijete provoditi vrijeme s nekom drugom zenom To nekako u meni izaziva uzasnu ljubomoru, onda kad se sjetim da sam ja prouzrokovala posljedicu mada je uzrok svega ipak bio poprilicno nekvalitetan brak. Imam uzasnu potrebu da i moj bivsi sagleda stvari iz mog ugla, ali tvrdoglav i zatvoren kakav jest mislim da to nikad nece biti moguce.
|
|
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 14.6.2011 12:49:18
|
|
|
|
BUMBI
|
Drži se
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 14.6.2011 13:12:12
|
|
|
|
mirna
|
betty kako moze idealan muz biti toliko zatvoren i tvrdoglav da uopce ne zeli razgovarati? Meni se to cini daleko od idealnog... Ti si htjela stvari rjesiti razgovorom, on nije, dakle ti si se trudila, on ne zeli. ne preostane ti drugo nego da zaboravis na taj brak i krenes dalje... Na svijetu nema idealnih muzeva, ali nekima su brak i obitelj jako vazni. S takvima se moze zivjeti iako nisu idealni. Pozdrav
|
|
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 14.6.2011 13:59:57
|
|
|
|
malizia
|
IZVORNA PORUKA: betty boo Uh, meni se ponekad cini da mi je sve gore! Koliko god da je dobro da nekad objektivno i realno mogu secirati neke stvari, s druge strane ovo analiziranje me ubija! Sad sam u fazi kad mislim da sam upropastila idealan brak i izgubila idealnog muza koji sad prema meni osjeca mrznju i onda pomislim da ce me netko gore kazniti za sev moje grijehe tako sto ce on na kraju pronaci svoju srecu, a ja cu ostati jadna i sama... I uzasna mi je pomisao da ce moje dijete provoditi vrijeme s nekom drugom zenom To nekako u meni izaziva uzasnu ljubomoru, onda kad se sjetim da sam ja prouzrokovala posljedicu mada je uzrok svega ipak bio poprilicno nekvalitetan brak. Imam uzasnu potrebu da i moj bivsi sagleda stvari iz mog ugla, ali tvrdoglav i zatvoren kakav jest mislim da to nikad nece biti moguce. ja samo znam da neće dugo proći ti ćeš se smijati za vie kojeg kretena narcisoidnog si se ovako sekirala.
|
|
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 14.6.2011 14:12:09
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: betty boo I uzasna mi je pomisao da ce moje dijete provoditi vrijeme s nekom drugom zenom To nekako u meni izaziva uzasnu ljubomoru, onda kad se sjetim da sam ja prouzrokovala posljedicu mada je uzrok svega ipak bio poprilicno nekvalitetan brak. Može jedno pitanje??? Da li tvoj muž već ima nekoga?? U par navrata si spomenula 2. ženu.... Ako ima, onda definitivno si povrijeđena, moraš odbolovat svoje, ali i pustiti njemu da donosi vlastite odluke. On se nije želio boriti za vaš brak i za vas pa prema tome te definitivno nije vrijedan i usmjeri sve te osjećaje u ljutnju na jednu kukavicu, a ne u tugu što si ga izgubila... Ako nema, onda nemoj unaprijed o tome razmišljati jer on može naći negoga i za 5 godina , a isto tako i ti i do tada možete uspostaviti bolje odnose u kojima ti neće ova situacija biti teška (vidjela sma toga nekoliko puta)....
|
|
RE: Kako preživjeti razvod? 14.6.2011 15:04:38
|
|
|
|
betty boo
|
IZVORNA PORUKA: mirna betty kako moze idealan muz biti toliko zatvoren i tvrdoglav da uopce ne zeli razgovarati? Meni se to cini daleko od idealnog... Ti si htjela stvari rjesiti razgovorom, on nije, dakle ti si se trudila, on ne zeli. ne preostane ti drugo nego da zaboravis na taj brak i krenes dalje... Na svijetu nema idealnih muzeva, ali nekima su brak i obitelj jako vazni. S takvima se moze zivjeti iako nisu idealni. Pozdrav Ma, znam da nije idealan ni on kao ni nas brak, ali je to valjda u onoj ludoj psihi kad se covjek počne hvatati za slamku kad shvati da je nesto izgubio. Ponekad vec odem u onu krajnost kad razmisljam jesam li sve probleme izmislila u svojoj glavi, ali fakat mislim da je to vjerojatno zbog boli koju osjećam.... IZVORNA PORUKA: njanja Može jedno pitanje??? Da li tvoj muž već ima nekoga?? U par navrata si spomenula 2. ženu.... Nema druge žene... Navodim je samo čisto iz razloga jer me pomisao na to ubija i muči uzasno zato sto znam da ce to doci kad tad. I sad me slobodno proglasite ludom jer se brinem o stvarima koje se jos nisu desile, ali opet što znamo što nam sutra nosi...možda već sad u ovom trenu on upozna onu svoju idealnu polovicu....
|
|
|
Anketa
Kako se riješiti dude?
Admin
Moja kći (23 mjeseca) koristi dudu samo noću kada ide spavati. U vrtiću je odviknuta od dude popodnevnim drijemanjem, pa mislim da je vrijeme da se potpuno riješi dude. Kako ste pomogli djetetu da se riješi dude?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!