Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 24.5.2013 14:15:07
|
|
|
|
jagodicabobica
|
nadam se da cu dobiti savjete od vas.
|
|
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 24.5.2013 14:19:35
|
|
|
|
andydea
|
Pozz jagodice Draga moja,ne znam kaj bi ja u toj situaciji...Mislim ne znam kakva je ta bolest . Trudnoća je ipak drugo stanje i samo ti znaš dali 9mj.možeš nositi se sa jednim i drugim. Trebala si dr.pitati što misli o tome,neku stručnu osobu !...a kaj misli muž? U svakom slučaju želim ti svu sreću i javljaj novosti !
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 24.5.2013 14:23:52
|
|
|
|
modesty blaise
|
E paa jagodice tebe stvarno dugo nisam čitala.... Žao mi je što si sve to prošla i nadam se da se nećeš vratiti u to stanje. Nisam lječničke struke pa ću kao laik napisati da ti je možda bolje da pričekaš s drugim djetetom nego da uletiš "na tanak led". Najvažnije je sada da se oporaviš od svega i nastaviš živjeti što kvalitetnije. I sama znaš da djeca zahtjevaju puno...pa radije pričekaj Tak ja razmišljam
Sebastian, 01.09.2010 ...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...
|
|
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 24.5.2013 14:39:06
|
|
|
|
anaxx
|
slažem se, sama si napisala da ti je dr. rekao da stres, nespavanje i slično mogu vratiti bolest... trudnoća je definitivne određena vrsta stresa i psihički i fizički na tijelo, nespavanje ide uz trudnoću... ja bi još jednom razmislila, možda je bolje sada uživati u ovom djetetu koje imaš i pružiti mu mamu koju treba, nego da imaš dvoje djece, a da niti oni imaju mamu kako spada niti da ti uživaš i živiš kvalitetan život s njima... u svakom slučaju sretno!
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 24.5.2013 15:16:52
|
|
|
|
jagodicabobica
|
IZVORNA PORUKA: andydea Pozz jagodice Draga moja,ne znam kaj bi ja u toj situaciji...Mislim ne znam kakva je ta bolest . Trudnoća je ipak drugo stanje i samo ti znaš dali 9mj.možeš nositi se sa jednim i drugim. Trebala si dr.pitati što misli o tome,neku stručnu osobu !...a kaj misli muž? U svakom slučaju želim ti svu sreću i javljaj novosti ! Muz je zato da imamo djete ali ja sam nesigurna moguli psihicki podnjeti sve posto znam koje su to muke roditi djete i hraniti ga pogotovo dok je jos beba!
|
|
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 24.5.2013 15:25:18
|
|
|
|
anaxx
|
IZVORNA PORUKA: jagodicabobica IZVORNA PORUKA: andydea Pozz jagodice Draga moja,ne znam kaj bi ja u toj situaciji...Mislim ne znam kakva je ta bolest . Trudnoća je ipak drugo stanje i samo ti znaš dali 9mj.možeš nositi se sa jednim i drugim. Trebala si dr.pitati što misli o tome,neku stručnu osobu !...a kaj misli muž? U svakom slučaju želim ti svu sreću i javljaj novosti ! Muz je zato da imamo djete ali ja sam nesigurna moguli psihicki podnjeti sve posto znam koje su to muke roditi djete i hraniti ga pogotovo dok je jos beba! Ti si ta koja mora znati da li možeš "podnjeti sve to" pošto znaš "koje su to muke"! Ti odlučuješ, ne muž! Muž neće roditi, neće dojiti i njemu se sigurno neće vratiti bolest! On će u svakom slučaju biti sa svojom djecom i uživati u njihovom odrastanju. Možeš li ti to reći za sebe? Sretno još jednom s odlukom i sa zdravljem!
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 24.5.2013 15:28:56
|
|
|
|
jagodicabobica
|
IZVORNA PORUKA: anaxx IZVORNA PORUKA: jagodicabobica IZVORNA PORUKA: andydea Pozz jagodice Draga moja,ne znam kaj bi ja u toj situaciji...Mislim ne znam kakva je ta bolest . Trudnoća je ipak drugo stanje i samo ti znaš dali 9mj.možeš nositi se sa jednim i drugim. Trebala si dr.pitati što misli o tome,neku stručnu osobu !...a kaj misli muž? U svakom slučaju želim ti svu sreću i javljaj novosti ! Muz je zato da imamo djete ali ja sam nesigurna moguli psihicki podnjeti sve posto znam koje su to muke roditi djete i hraniti ga pogotovo dok je jos beba! Ti si ta koja mora znati da li možeš "podnjeti sve to" pošto znaš "koje su to muke"! Ti odlučuješ, ne muž! Muž neće roditi, neće dojiti i njemu se sigurno neće vratiti bolest! On će u svakom slučaju biti sa svojom djecom i uživati u njihovom odrastanju. Možeš li ti to reći za sebe? Sretno još jednom s odlukom i sa zdravljem! Hvala ti na savjetu Annax!
|
|
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 24.5.2013 15:34:34
|
|
|
|
kanader
|
obzirom da sam prošao depresiju ne znam kakvo je tvoje stanje. ali otežavajuća okolnost ti je što si žena.sori, pišem jer znam da ako trošiš lijekove preko krvi dolaze i do bebe a i preko mlijeka jednom kad rodiš. ne znam koliko imaš godina ali svakako bih pokušao završiti terapiju i jedno vrijeme vidjeti kako funkcioniram bez medikamenata pa onda razmislio o trudnoći. tak mi se čini najbolje.srećom, vi žene ste čudo jedno, svašta preživite, tak da sam sigurna da ćeš i ovo ostvariti
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 24.5.2013 15:43:44
|
|
|
|
seraphyme
|
u struci sam viđala česti žene koje imaju razne oblike psihičkih bolesti tipa depresija, anksioznost, shizofrenija.... prvo: želiš li ti bebu? drugo: koliko ti je dobar sistem potpore za vrijeme i poslije poroda. npr u sl brodu bude psihijatar u rađaonici koji pomaže u komunikaciji i prihvaćanju boli, osoblje jako surađuje sa rodiljomi uvijek je sve prolazilo u redu. što se tiče terapije, ona se uzima ili ne uzima u dogovoru sa ginekologom i psihijatrom. na prvom si mjesti TI, onda sve ostalo se može srediti
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 24.5.2013 23:11:19
|
|
|
|
mamacita
|
Najprije probaj polako smanjivati lijekove, onda ces trebati jedno vrijeme biti bez lijekova, odvedi muza na razgovor k svom dr. psihoterapeutu pa da mu on objasni. Ja trudnocu i prvih godinu dana djetetovog zivota smatram stresom. Bez obzira koliko ti se muz zaklinjao da ce pomoci u svemu, vjeruj mi, cast izuzecima, rijetki su oni koji ce se usred noci buditi i hraniti dijete, presvlaciti ga i biti spreman za posao u jutro. Tako, sacekaj dobro razmisli o svemu, i posavjetuj se sa svojim doktorom, jer je on taj koji ti dozira terapiju. Sretno!
|
|
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 25.5.2013 6:47:12
|
|
|
|
jabijošjedno
|
meni je bivši muž namjerno napravio dijete, samo da se udam za njega, jer inače sigurno nebi jer je bio nasilan i ponašao se poput nekog satarca u 21-oj godini, ma užas. uglavnom htjela sam reći da nisam bila spremna na trudnoću, imala sam epilepsiju, bila pod terapijom, i to lijekova koje podižeš samo uz osobnu, znači, jako nešto. cijelu trudnoću sam bila u užasnom strahu, to se nemože opisati, jako sam se bojala. evo danas cura ima 13 godina, prelijepa je i prepametna, dobra, ma super je ispala, ali ja se još i danas prezaštitnički odnosim prema njoj, nitko to ne može shvatiti... da, morala sam cijelu trudnoću biti terapiju da nebi dobila epi napad, jer to bi onda bilo još gore... par godina nakon poroda prekinuli su mi terapiju, i evo već 10 godina je sve ok, u međuvremenu sam još jednom rodila :)
|
|
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 25.5.2013 6:49:32
|
|
|
|
jabijošjedno
|
tak da, ako si mlađa, moj ti je savjet pričekaj još malo, makni tablete pa u akciju
|
|
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 25.5.2013 8:03:56
|
|
|
|
seraphyme
|
reći jednoj ženi koja boluje od psihoze, makar ona bila i epizodna da smanjuje lijekove i da ih prestane piti je u najmanju ruku neodgovorno. mora se konzultirati sa ginekologom i psihijatrom. epilepsija je neurološki poremećaj, psihoza duševni i to jako ozbiljan.
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 25.5.2013 14:34:06
|
|
|
|
inesica
|
IZVORNA PORUKA: mamacita Najprije probaj polako smanjivati lijekove, onda ces trebati jedno vrijeme biti bez lijekova, odvedi muza na razgovor k svom dr. psihoterapeutu pa da mu on objasni. Ja trudnocu i prvih godinu dana djetetovog zivota smatram stresom. Bez obzira koliko ti se muz zaklinjao da ce pomoci u svemu, vjeruj mi, cast izuzecima, rijetki su oni koji ce se usred noci buditi i hraniti dijete, presvlaciti ga i biti spreman za posao u jutro. Tako, sacekaj dobro razmisli o svemu, i posavjetuj se sa svojim doktorom, jer je on taj koji ti dozira terapiju. Sretno! Potpisujem, kao i uvijek
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 25.5.2013 16:12:16
|
|
|
|
sarah_zg
|
IZVORNA PORUKA: seraphyme reći jednoj ženi koja boluje od psihoze, makar ona bila i epizodna da smanjuje lijekove i da ih prestane piti je u najmanju ruku neodgovorno. mora se konzultirati sa ginekologom i psihijatrom. epilepsija je neurološki poremećaj, psihoza duševni i to jako ozbiljan. Mislim da se prvo trebaš izlijeciti jer tvoje buduće dijete treba i zaslužuje zdravu mamu. Možda tvoj muž misli da bi dijete 'rijesilo' tvoj problem? Možda da skupa odete nekom psihologu, psihijatru ili kome već, ko će vas stručno i pametno savjetovati pa ćeš biti sigurnija. Sto se epilepsije tice, moja najbolja frendica je ima i rodila je troje zdrave djece, sve pod terapijom, naravno pa ne mislim da je epi prepreka trudnoći!
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 25.5.2013 18:33:45
|
|
|
|
jabijošjedno
|
niti sam ja na svoju ruku maknula terapiju niti sam ikome rekla da to napravi, vi koje se ovdje dolazite svađat najprije pročitajte prije nego nekoga počnete omalovažavat i vrijeđat. naravno da sam išla na kontrole i naravno da tek nakon 10 god. kaj su mi nalazi bili potpuno u redu tek tada su mi polako smanjivali terapiju dok nisam posve prestala, to je trajalo oko 6 mjeseci joj, ma ne znam zašto uopće dolazim tu na ovaj forum, uvijek se samo razočaram vračam se zato valjda kaj očeekujem nekak da će tu bit normalne mame no zabezeknem se ali baš svaki put (čast iznimkama) ADIO, I SRETNO
|
|
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 25.5.2013 19:20:38
|
|
|
|
seraphyme
|
jabihjošjedno nisam ni misilila na tebe već na mamacitiu
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 25.5.2013 20:07:59
|
|
|
|
daxy
|
jagodicabobica moj ti je savjet da porazgovaraš s doktorom iz struke koji poznaje tvoju povijest bolesti. On će ti najbolje objasniti rizike i razloge za i protiv. Ako si još mlada mama i doktor ne kaže drugačije, pričekaj još malo s drugom bebom, bit ćeš sigurna da ulaziš u to bez rizika za sebe i bebu,a tvoja i bebina dobrobit i zdravlje je najvažnije,zar ne?
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 26.5.2013 12:06:05
|
|
|
|
mamacita
|
IZVORNA PORUKA: seraphyme reći jednoj ženi koja boluje od psihoze, makar ona bila i epizodna da smanjuje lijekove i da ih prestane piti je u najmanju ruku neodgovorno. mora se konzultirati sa ginekologom i psihijatrom. epilepsija je neurološki poremećaj, psihoza duševni i to jako ozbiljan. Hello!? Valjda nisi pretpostavila od mojeg javljanja da sam joj preporucila da sama smanjuje ljekove?! Vec sam i gore navela da sve mora biti u dogovoru sa njezinim psihologom, sve na svoju ruku je neodgovorno. Oprosti ako se nisam jasnije izjasnila, i naravno da ne zelim da se ikakav moj savijet u zdravstvenom pogledu tretira kao da imam MD diplomu, jer ju nemam.
|
|
|
|
RE: psihicka bolest i zelja za bebom 27.5.2013 9:43:15
|
|
|
|
Zvonki
|
Na tvome mjestu ne bih išla na drugo dijete iz tog razloga. Trebaš misliti na sebe, muža i dijete koje imaš. Nikada nisam razumjela želju (osim u slučaju da nemaš niti jedno dijete) da se ide na drugo, treće ili četvrto ako za to postoji prepreka a tiče se zdravlja. A psihičko je i važnije od fizičkog. Jagodice, trudnoća, mala beba, drugo dijete, obaveze...Sigurno ne liči to na život kakav nam pokazuju na reklamama - svi u mirisnom bijelom rublju u miru doručkuju, a majka sa frizurom u zagrljaju oca.... Život je većinom težak i okrutan. Svako dijete moramo priznati donosi određene obaveze i stres. Obzirom da je liječnik rekao da ti se bolest može vratiti pod tim okolnostima...Ja bih razmislila...Da na kraju tvoji nemaju više brige oko tebe nego oko djece... I taj problem koji imaš nije došao sam po sebi...Ponekad nije loše okrenuti se malo sebi, početi sebe zacjeljivati...
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Dojenje.
Admin
Smatrate li da je istina; kad žena što duže doji, dijete ima bolji imunitet?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!