Bebys
|
Naslovna Znanost o prehrani NutricionizamNutritivne potrebeNačini prehrane Prehrana i zdravlje Prehrana kod bolestiMršavljenje Hrana NamirniceSastojci hraneSuplementi Zdravlje iz kuhinje Juhe i varivaJela s mesomPrilozi, povrće, salateDeserti i slastice Vezani članci google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad); Anketa Jedete li hrvatske ekološke proizvode? Da Ne Osvrti Osvrti google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad); Trenutno aktivnih Gostiju: 24 Novi članci Borna kiselina Bor Biotin Biodobavljivost Beta oksidacija Najčitaniji Idealna dijeta za mršavljenje - jelovnik Povišeni trigliceridi Idealna dijeta za mršavljenje REGULACIJA TEŽINE - Test intolerancije na hranu i mršavljenje Kako se hraniti kod povišenih triglicerida Nutricionizam.com Mandarina Voće Autor Branimir Dolibašić, dipl.ing. Mandarina kao malo koji citrus ima brojne podvrste i hibride, koji se pod različitim imenima pojavljuju u našim trgovinama i tržnicama - tangelo, tangor, klementina, klemenvila, mineola i hibridi su mandarine. Prehrana sirovom hranom Osvrti Ovo nije samo proizvoljni izbor nekih entuzijasta na kugli zemaljskoj. To je jednostavno striktni zahtjev prirode, želimo li održati svoje zdravlje i životnu vitalnost do svoje prirodne smrti. Da, to je jedini i neophodni put k trajnom ljudskom zdravlju. Dunja Voće Autor Branimir Dolibašić, dipl.ing. Evo jednog voća koje je gotovo postalo egzotično danas, koje nema status zvijezde, a radi svoje specifičnosti nekad bijaše omiljeno i vrlo raspostranjeno na stolovima Europe. Top ljestvica namirnica izvora antioksidansa Antioksidansi Autor Branimir Dolibašić, dipl.ing. Brokula je najzdravija, limun je pun vitamina C, jagode su pune antioksidansa... često su namirnice koje su postale zvijezde one koje nose krive titule. BOLESTI I STANJA - Anemija (manjak željeza) Odgovor Ncom Autor Branimir Dolibašić, dipl.ing. Imam veliki nedostatak željeza u krvi 2,7. Na koji način mogu povećati količinu željeza? Pokušala sam s raznim svježim povrćem, ali već godinu dana bez uspjeha - Keeka Kokosova mast Masti i ulja Autor Marinela Šajina, dipl.ing. Od svih hranjivih tvari, masnoće su one koje organizmu daju najviše energije, gotovo duplo više od ugljikohidrata i bjelančevina. Stručnjaci savjetuju da se sa masnoćama ne smije pretjerivati, pogotovo ako se želi održati normalna težina. Vraćaju se skinuti kilogrami Odgovor Ncom Autor Marinela Šajina, dipl.ing. Već mi se nekoliko godina ponavlja ista situacija. Skidam kilograme, pa mi se vraćaju. Visoka sam 169 cm, a trenutno težim 85 kilograma. Nikako da budem umjerena u konzumaciji hrane, a kad postignem zadovoljavajuću težinu priuštim si, svako malo, nešto nezdravo, a to se nezdravo pretvara u nekontrolirano uzimanje hrane. Možete li mi ikako pomoći? - Ivana Detoksikacija Razni tipovi prehrane Autor Marinela Šajina, dipl.ing. Ako vam je probava loša, začepljeni sinusi, imate loš zadah, a konzumirate dosta brze hrane i ne osjećate se u najboljoj formi, možda je vrijeme za detoksikaciju. Ovdje ćete pronaći upitnik za detoksikaciju. Osobe koje su već odradile detoksikaciju, mogu koristiti i gladovanje uz sokove. Što je pravilna prehrana Pravilna prehrana Autor Marinela Šajina, dipl.ing. Termini pravilna i zdrava prehrana, koji se često poistovjećuju, proizašli su iz istog nastojanja za postizanjem dobrog zdravlja putem konzumiranja adekvatne prehrane. Moglo bi se reći da je pravilna / zdrava prehrana način prehrane kojim se u organizam unose sve tvari potrebne za rast, razvoj te održavanje normalne funkcije tkiva i organa.
< Poruku je uredio Bebys -- 31.3.2010 10:10:26 >
|