|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   novocef- antibiotik
23.9.2009 14:19:22   
anaxx
evo mene opet s nekim problemom, dakle zanima me da li je netko pio Novocef antibiotik u ranoj trudnoći, meni moja prehlada ne prolazi i jako kašljem pa mi je dr. dala taj antibiotik, popila sam tri do sada i danas konačno dobila svoju gin. da i njoj kažem da pijem antibiotik, a ona kaže da se ne slaže s izborom i da pijem još dan dva i prestanem....user posted image user posted image

ima tko iskustva???

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: novocef- antibiotik
23.9.2009 14:31:24   
elle1
znam da se opcenito antibiotici ne smiju piti u trudnoci...zna li ta osoba sto ti ih je propisala da si trudna?

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 2
23.9.2009 14:36:03   
m600
i ja znam da se antibiotici ne piju u trudnoći osim ako ti ih ginekolog prepiše...
ja sam pila cefalin za urinoinfekciju

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

(Odgovor članu elle1)
Neposredna veza do poruke: 3
23.9.2009 14:37:58   
natalijax
ja nisam tak da ti nisam od pomoci,procitaj upute za svaki slucaj,nisam ni ja za tablete u trudnoci,pogotovo ne prva tri mjeseca,ja sam bila isto prehladena na pocetku,bila mjesec dana trudna,pila sam caj,med i limun,i prestalo je za 5 dana

(Odgovor članu elle1)
Neposredna veza do poruke: 4
23.9.2009 14:44:30   
anaxx
pa naravno da mi dr. zna da sam trudna, i zna i da sam prokrvarila nedavno, i baš zbog toga što tako kašljem (da se nebi opet šta dogodilo) mi je prepisala antibiotik, jer mene inače kašalj zna po mjesec dana držati bez prestanka
kašljem tako da ponekad mislim da će mi sve dolje ispast...
e sad šta je manje odnosno više štetno ili korisno??????

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 5
23.9.2009 14:47:39   
natalijax
zbilja draga neznam,vidi sa gin,znas da oni bolje znajuuser posted image

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 6
23.9.2009 14:49:57   
Zvonki
Već sam negdje odgovarala na sl. pitanje. Naime, kako je naše treće dijete nenadano došlo user posted image dok još nisam znala da sam trudna sam bila na antibiotiku skupine B. To je navodno skupina koja je rizična i ne koristi se u trudnoći ili se koristi samo ako je korist po majku veća od štetnosti za dijete. Naravno, bili smo užasno uplašeni. Otišli smo kod farmakologa u jednu bolnicu i tamo su nam za 2 dana izlistali sve moguće posljedice, odnosno cijelu studiju što se može, ne mora i događa, ne događa primjenom tog lijeka u tim tjednima trudnoće. Ispalo je da nije rizično, što se na kraju i pokazalo. Bebica je zdrava i prekrasna. Naravno, ovo je bio jako jak antibiotik, vjerujem da ovaj tvoj nije takav. Pa je moje mišljenje da ga popiješ jer da je on štetan za bebu ne bi ga NIKAD dobila na korištenje, vjeruj.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 7
23.9.2009 14:50:41   
jelena j.
ja sam ga pila kad sam dojila ali nije bas preporucljiv mene je dr pitala da li samo dojim ako ne da ga onda pijem

Neposredna veza do poruke: 8
23.9.2009 14:51:00   
lema
Mogu ti preporućiti da si ovo napraviš jer za kašalj nema ništa bolje vjeruj mi a nije ti problem ja to radim svaki put kad mi neko od klinaca ili ja kašlje:20 listova lovora
                                           25dkg šećera
                                            2 i po dcl vode
                                           1 limun
listove lovora oprati i staviti kuhati u 2 i po dcl vode kad prokuha ocijediti i u tu vodu( znaći bez listova) dodati 25 dkg šećera i kuhati još 10 minuta. Kad se ohladi dodati ocijeđeni limun!
Evo to možeš piti stalno jer je prirodno a nemogu ti opisati koliko pomaže! Pa probajuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9
23.9.2009 14:53:31   
Zvonki
I da, poslije u trudnoći sam isto bila na antibiotiku radi prehlade.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 10
23.9.2009 15:03:23   
anaxx
ej, Zvonki, hvala, ma i ja mislim da mi toliko štetan antibiotik nikad dr. ne bi dala, s druge strane gin. me ne poznaje s te strane toliko i ne zna da meni kašalj uvijek traje jako, jako dugo i očito je dr. procijenila da mi je bolje smiriti kašalj nego riskirat da ponovo prokrvarim od silnog naprezanja...

ma biti će sve ok. hvala svima na odgovorima...

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 11
24.9.2009 1:28:10   
lana05
ej, evo ja sam pila novocef cijelu trudnoću od samog početka pa do kraja zbog nekih bakterija i evo s bebom je sve u najboljem redu, novocef spada u skupinu antibiotika koji se mogu uzimati u trudnoci i mislim da nemas razloga za brigu user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 12
   [Obrisani korisnik]
24.9.2009 8:34:45   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu lana05)
  Neposredna veza do poruke: 13
24.9.2009 9:56:04   
njunja
ja sa pila Novocef sa 8 tj trudnoće tijedan dana imala sam upalu bubrega

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 14
25.9.2009 0:45:19   
ornela.nely
Dalmatinski lijek protiv kašlja,to je stari recept:maslinovo ulje,med od kadulje i limun,sve u istom omjeru,dobro pomiješat i 3x na dan mala žličica.Super i za djecu ako mogu to popit.Svaki dan svježe napravit.

(Odgovor članu njunja)
Neposredna veza do poruke: 15
25.9.2009 8:43:33   
Kika83

anaxx napravi si mlijeko sa prženim šećerom. Definitivno pomaže i nije preružno za piti.
Popržiš šećer dok se ne pretvori u karamel,onda uliješ mlijeko i miješaš dok se karamel ne rastvori u mlijeku. Pij što toplije možeš.

Potpisujem, uvijek mi to pomaže

(Odgovor članu ornela.nely)
Neposredna veza do poruke: 16
25.9.2009 9:30:46   
anaxx
hvala svima,
mlijeko sa šećerom si radim, a za ovaj dalmatinski recept nisam do sada čula...
svejedno ja uvijek kašljem bar tri tjedna, a valjda tako mora biti, ali sada je to već podnošljiv kašalj...

(Odgovor članu Kika83)
Neposredna veza do poruke: 17
25.9.2009 9:46:21   
elle1
ako ti dr.zna da si trudna onda je ok,valjda zna sta ti moze propisati a sta ne...zelim ti sto brzi oporavakuser posted image

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Smatrate li da je istina; kad žena što duže doji, dijete ima bolji imunitet?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!