|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
13.10.2014 14:35:40   
CrazyPuppet
ja sam imala problem da moj po danu nebi skoro niš spavao, a noću bi se budio samo za podoj ali je to bilo nekoliko puta... ako bi i odspavao preko dana to je bilo svakako... onda sam naletila na tu knjigu i jednostavno počela po tom rasporedu... još uvijek to svakako zna ispast, jer ako ne reagiram na vrijeme kad je pospan onda ga teže uspavat ali ide nekako. ako ti puno spava po danu, probaj ga zavaljat nekako da ti ostane barem dva sata budan... evo konkretno mi imamo:
buđenje u 7 - tad ga nahranim i previjem, onda se igramo
9 opet ima spavanje i to 45min nakon toga po porebi ga previjem i igramo se
11:00 opet papanje
12 je spavanje do dva/ dva i petnaest... nakon toga je hranjenje i igra
16:45 opet može zaspat na 15 min do 17:00... tad mu dajem pola obroka, pa se dalje igramo
18:00 je kupanje i nakon kupanja ostatak obroka.
19 ga stavljam na spavanje i spava do 22:00/22:30 kad ga opet nahranim i onda je miran do 5 ujutro.
u pet je hranjenje i do 7 spavanje.

uspavljujem ga svakako, u nosiljci, u kolicima pa ga prebacim u krevetić, pomaže i bijeli šum a nekad i duda varalica ako se baš neda... :D nikad to nije sve ko po špagi i točno u minutu, ali raspored je dobro prilagođen bebi i nakon početnih muka brzo se uhoda. ovo spavanje od 12 do dva zna biti problematzično i tu ga ostavim u kolicima pa ga samo zanunam nazad kad se počne meškoljit...

_____________________________

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 526
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
13.10.2014 15:12:18   
vepikica
Hmmmm tako je slicno i kod nas samo sto se budi u 6 i u 7 imamo kupanje! On u pol 8 zaspi, al se probudi u pol 11 pa u 2 pa u 5 pa u 6...hahaha... Pa spava do 9, pa u 11 opet spava i tak!
Al ovo oko podne kad bi kao trebao odspavat par sati-to nema sanse!!!
A gdje spava po noci??

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 527
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
13.10.2014 15:13:32   
vepikica
Kad ga pustim budnog 2 sata onda nema sanse da ga uspavam... Bude premoren... Ovak kad skuzim da zijeva stavim ga spavat i to bude 6 puta dnevno, hahaha :-p a po noci se budi jos uvijek!!!

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 528
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
13.10.2014 15:20:58   
vepikica
I btw.moj ne voli kolica :-///// tako da otpada odmah.

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 529
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
13.10.2014 17:27:27   
CrazyPuppet
da kuzim, mogu ti jedino savjetovati da ako mu se tako brzo pocne spavat da mu probas te dnevne intervale spavanja skratit tako da preko dana ne spava vise od 3,5sata... a mozes ga i bez kolica uspavat, u nosiljci, na rukama... meni bijeli šum jako puno pomaze... imas app za mobitel pa samo pustis da šumi i da vidis...
preko noci obavezno spava u svom krevetiću. nama isto ne uspije svaku noc, jucer smo malo zbrljavili raspored preko dana i nismo nikako spavali ovu noć... mozda to ima i veze s tim da nije kakio vec 6dana pa se radi toga budi... ne znam...
bitno je i kad dojis da ti podoj traje pola sata i to 20min iz dojke koju je posljednje sisalo i 10-15min iz druge tako da beba uvijek dobije ono zadnje najzasitnije mlijeko

_____________________________

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 530
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
13.10.2014 17:34:21   
vepikica
A tako i dojim... A ok...ocito ce jos malo pricekat. On spava samnom jer jos nisam toliko mobilna da bi se dizala po njega kad god treba :(((

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 531
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
13.10.2014 19:38:03   
CrazyPuppet
ma polako, moj je i malo veci pa se i more konkretnije najest. ali svakako bi ti preporucila da si nabavis tu knjigu, di je to sve fino objasnjeno i sto napraviti u nekoj specificnoj situaciji... zove se Sretna beba autorice Gine Ford
a za krevetic ti savjetujem da ga dovuces skroz do kreveta, tako da ti je odmah pri ruci... ja samo sjednem na rub kreveta i uzmem malog u narucje i tako dojimo

_____________________________

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 532
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
13.10.2014 19:46:46   
vepikica
Tako i je, al ja ne mogu sjedit. Hahaha...a dok se ustanem po njega traje :-ppp

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 533
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
14.10.2014 20:32:23   
emy0406
Bok cure!Da se malo javimo.U subotu smo krstili Viktoriju,bila je dobra tjekom obreda,a i poslije na ručku.Bilo nam je lijepo.
V lijepo napreduje,okrece se s leđa na trbuh i obrnuto,lupa igračke na vrtuljku,guguče,smije se.Sad ima 3 i pol mj.
Kako ste ostale?Kako bebice?Šaljemo puse svima!

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 534
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
15.10.2014 9:02:34   
PENELOPI
Evo da se i ja javim. Mi smo relativno dobro osim sto imamo blagi oblik refluksa pa malo nekad povracemo ali nista steasno.Inace dobro i puno napredujemo.Nosimo vec robicu od 3 mj. na dalje. Ostale mamice javite se malo da znamo kako ste i kako vasi bebaci napreduju. Sretnaz nadam se da ste vi dobro i hvala ti sto si mi preporucila mpp grupu jer sam puno toga saznala i vec smo isprobali neke pelenice.Mi smo dosta na zraku kad nema kise i napokon setamo u troje bez vecih problema.Malena me nekako postala poslusnija pa mi je laksee s njima van.


_____________________________

S 23.07.2012.
J 04.08.2014.

(Odgovor članu emy0406)
Neposredna veza do poruke: 535
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
15.10.2014 13:24:42   
vepikica
EmY- okrece se s ledja na trbuh s 3,5mj.???? Moj se ne mice nikud dok je na ledjima :-p

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 536
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
16.10.2014 0:02:25   
sretnaz
DV! Kao po običaju, čitam redovito, ali se ne javljam koliko bih htjela. Od subote sam sama s klincima, i mm se vraća u subotu poslijepodne. Jedva čekam da se vrati da malo podijelimo brigu oko njih. Bilo me malo strah kako ću sama, ali nekako uspijevam. Poslijepodne mi sestra uzme N na sat-dva. Dođe i susjeda sa sinom od 4 godine pa se malo igraju i tako.
K raste i deblja se. Mislim da je deblja od N kad je bio star kao i ona. Danas sam trebala ići s njom na sistematski, ali mi nitko nije mogao čuvati N tako da sam sistematski odgodila za sljedeću srijedu. Oni su totalno različiti. N je bio dosta ozbiljan, malo se smijao i malo "pričao", nije se voli nositi previše tako da je uglavnom ležao na podu, i bio je pokretniji od K. Imao je 3 mjeseca i 3 dana kad se okretao s leđa na trbuh i nazad. K se prije 2 dana prvi put okrenula na trbuh , ali ne zna nazad. I uvijek se okreće na svoju lijevu stranu. Očekivala sam da će se okrenuti prvo na desnu jer se prije toga znala okrenuti na desni bok. Svi kažu da je debela pa da ne može bit pokretna kao N user posted image I N je bio debeljuškast, ali K je sva jastučasta user posted image Ponekad mi se čini kao da prvi put imam bebu, jer ona se svemu smije i to mi je totalno neobično. I super mi je da su toliko različiti.
Pišete o uvođenju rasporeda. Po tom sam pitanju dosta opuštena što se tiče K. Bitno mi je da N ima svoj red, doručak, ručak, spavanje, večera, međuobroci. Jer ako njemu nešto poremetim, onda imam nervozno dijete i to mi sve otežava. K od samog početka lijepo spava po noći i budi se za dojenje i odmah zaspi i to mi je bitno. Po danu kako kad. I čini mi se da u zadnjih par dana spava 3x dnevno. Ali nema nekog pravila, a često ju i ja probudim ako imam u planu nekamo ići ili znam da bih ju trebala presvući jer trenutno imam vremena. Ponekad zaspi dok ju dojim, ali uglavnom se uspavljuje sama. Npr. leži, igra se na baby gymu i nakon nekog vremena se umori i zaspi. Postane plačljiva i vidim da voli švakati krpu, pelenu i tako zaspi. Počela sam ju sad nositi u krevet nakon što zaspi jer mislim da joj je udobnije, a i N ju bar ne gnjavi. Ne kupam ju svaki dan, nego svaka 2-3 dana. A moj majčinski instinkt nije kao tvoj Crazy Puppet, uopće se ne budim ako netko od njih dvoje ne zove.. spavam ko top. Npr, danas ujutro u 6:20 K plače. Uzmem ju, dojim, zaspimo jedna kraj druge (inače je u svom krevetu) i u 7:05 čujem N kako zove: mama, mama... JAOOO, pomislim si, zašto ne spava bar do 8.
Ulala, bit će sve super na kraju. Bolje je tako, da si na vrijeme otišla. Davno se pisalo koliko tko od nas ima godina i mislim da sam ja najstarija (a osjećam se mlado user posted image ) i da ste uglavnom sve mlade... mislim da te čeka još jako divnih stvari u životu.
Penelopi, razumijem te. Tako i ja, ako netko uzme N, a K spava odmah se uhvatim čišćenja i slaganja umjesto da odmorim... i što je najgore, kuća je stalno u nekom kaosu i neredu, i ja sam stalno umorna i neispavana. Nadam se da ćemo za koju godinu uživati kad se djeca počnu skupa igrati.
Emy, Tea, čestitke na krstitkama!
Penelopi, drago mi je da ti je grupa mpp pomogla. Meni je malo žao da nisam prije saznala za nju. Super za zajedničke šetnje! Meni fali da ne šetam onako puno kao što sam s N.

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu vepikica)
Neposredna veza do poruke: 537
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
16.10.2014 12:39:02   
PENELOPI
sretnaz mogu mislit kako ti je samoj s njih dvoje.Sa ciscenjem i pospremanjem kao da se stalno vrtim u krug nikad kraja a posebno sad kad je malena pocela sve razvlacit po kuci.Meni isto mm kaze da cemo valjda malo odahniti kad se njih dvoje pocmu igrati zajedno.Sto se tice godina neznam ko je najstariji tu user posted image meni je 32,neki dan napunila ali osjecam se puno mladeuser posted image .Nekad mi neide u glavu da imam dvoje djece.

_____________________________

S 23.07.2012.
J 04.08.2014.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 538
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
16.10.2014 19:14:32   
ikaaa
pozzz drage moje....evo da se i ja javim...danas smo bili na pregledu, moja A je dobila 700g, i pedijatrica mi je digla tlak na tristouser posted image ..jer kaže da je malo dobilauser posted image ...stalno ju dojim...papa redovito i sad u mjesec dana da je malo 700grama...neznam nisam pametna više..... pa ne mogu dijete trpati ako je sito..... i još mi je rekla da mi je dijete konstantno žuto i da se prpiremi za obilazak bolnica baš tim riječima...mislila sam ju baciti u top i ja i mm!!!! a u ka kad smo bili kod pedijatrice prije tjedan dana je rsmo išli na uvz glavice hvala bogu ti je uredu ona nam je rekla da je sve to ok i da naša A uopće nije žuta nego da ima samo malo tamniju put..vadili smo sve nalaze i sve je ok...ali ova tu hoće da ju ponovno bode bez razloga..... ukomirana sam sva...i ne želim da mi dijete pika bez razloga ako nema potrebe..ona super jede, piški, kaka, smije se, spava samo po noći i to satavi cijlu noć, preko dana muku mučimo sa spavanjem jer smo previše aktivni i hoćemo se maziti, igrati i upoznavati svijet!!!! i onda mi kaže da je dijete tromo!!! ma tako sam ljuta i tužna, neznam što više!!!mm je tako miran i kaže da je neće voditi na nikakve pretrage jer je sa A sve ok!!! a meni opet neki strah!!! ma glavno da se meni moje zlato smije i da je veselo i da piški, kaki, papa redovito i da spava kako treba!
crazy super za raspored... i moja A tako ima svoje rituale, ujutro se probudi oko 10, papa, ako je lijepo obavezno idemo u šetnju, tada spava u kolicima 2 sata, onda oko 1 papnje, pa igra, pa pjevamo, plešemo, pa pokušamo spavati oko2, pa presvlačenje, pa opte papamo....i tako dalje do 10 sati na večer, okupamo se(kupamo se svaki drugi dan) i zaspimo oko 11-11.30 i budimo se oko 5 na papanje i najede se, pa buđenje oko 8 opet jede i opet malo spava do 10 i tako svaki dan... drago mi je što su sve bebe ok.... pusa velika
ja sam Ivana Ivošević na fajsu pa šaljite zahtjeve...user posted image
e da ako koja ima dobar savjet za bebu koja je žuta kod jedne pedijatrice a kod druge je sasvim normalna beba pomagajte curke jer ja sam na rubu živaca i suzauser posted image

_____________________________

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 539
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
16.10.2014 22:06:17   
CrazyPuppet
ikaa ne brini 700g je sasvim normalno... da je ispod 500g onda bi se trebalo zabrinuti. moj je prvi mjesec dobio 1200g a drugi samo 900g, a to je decko rođen s 4100g... a ovo za žutilo, ne znam što bih ti rekla, mozda da ipak odes jos jednom provjeriti pa da si sigurna, nije ta pretraga nista strasno, better be safe than sorry...

_____________________________

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 540
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
16.10.2014 22:48:13   
Ulala
Dobro vecer cure.
Evo malo i ovdje da pišem.
SRETNAZ hoces li nam se pridruziti na fejsu? Imamo otvoren zajednicki razgovor gdje smo sve.. Pa eto ako nije tajna da napises ime i mi te dodamo :)
CRAZY zao mi je sto nemas fejs da se i tako povezemo, ali barem si pišemo tu. :)
Sve druge žene koje ste na fejsu, pišite imena da vas dodamo u razgovor :)

Inace Marko Ivano je super, lijepo napreduje, svaki dan nešto novo s njim. Ima neki svoj red koji je sam odredio i meni super odgovara. Spavanje u 8, budenje u 4, pa oko pola 6 i onda u 8. Hranjenje je i dalje kad god on pozeli. Kada 9.11. bude imao 3mj. neidemo na kontrolu ali cu ipak otici samo da ga vagnemo da vidim koliko dobija na kilazi posto se navodno treba smanjiti taj prirast.
IKA nemam iskustva s tim ali sve preko 600gr je ok prirast na tezini, nisu sva djeca ista, i tu nemas brige, ali ovo da je zuta? Hm.. Odi ti bolje da njoj jos jednom izvade krv i da si mirna nego kako CRAZY kaze da ti bude zao poslije.

Sto se tice moje situacije.. Ah, tesko je, nemam puno vremena misliti o svemu tome, ali boli me dosta, nisam to sve tako zamisljala.. Nadam se da ce se kroz koji tjedan sve posloziti na svoje.
Eto cure pišemo se tu i na fejsu.
Bravo za svu nasu predivnu djecicu :*

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 541
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
17.10.2014 9:23:13   
PENELOPI
Ika mislim da sto se tice tezine to je super i da je to normala za drugi mjesec. o zutilu neznam nista,ako te to muci najbolje provjeris pa si na miru,ali kod nekog normalnog doktora jer ocito da ta vasa bas nije nesto,ja osobno ne volim da mi se lupetaju gluposti o mojem djetetu ako nisu sigufni u nesto.Meni je jedan doktor rekao da mali ima ciste na bubrezima jos u trudnoci onda sam isla kod jos dva i ispalo je samo blago prosirenje mokracnih kanala.Hocu reci ako ti ide na zivce i nisi zadovoljna mjenjaj dr. mi smo imace ok.mucimo se s refluksom ali ide.

_____________________________

S 23.07.2012.
J 04.08.2014.

(Odgovor članu Ulala)
Neposredna veza do poruke: 542
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
19.10.2014 20:19:57   
ikaaa
ma izvadili smo mi sve nalaze još prošli mjesec kada je tupila da je mala žuta, skoro išli u klajićevu na 5 dana da napravi sve pretrage, ali nalazi su došli ok, i pedica u karlovcu je rekla da nema potrebe više bosti djete jer je dijete zdravo...i evo ova u ogulinu opet tupi da je žuta uz sve čiste nalaze..... ma luda sam više..... i da ova u ka kaže da je moja A tamnije putu i da je to ok, a kad sam to rekla ovoj u četvrtak ona je poludjela i rekla da idući mjesec mora opet bosti ju...ma koma...

_____________________________

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 543
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
24.10.2014 15:17:36   
sretnaz
Baš mi je krivo da više ne pišete ovdje. Redovito sam vas čitala, a malo manje redovito pisala.
Ikaa upravo sam ti poslala zahtjev na fejsu, a Vepikica i ja već jesmo prijateljice. Ali voljela bih da nastavite ovdje pisati.
Bila sam u srijedu kod pedijatra na sistematskom s K. Evo kopirat ću dio teksta s ljetne djece : Doktorica je odmah rekla: netko se zaokružio. Teška je 7600 g i dugačka 64 cm. Za usporedbu s Nikolom, s 4 mjeseca je imao 7250 i 67,5 cm. A nije bio mršav, tako da je K prava bucka. On je imao njenu težinu s 5 mjeseci, ali je tada imao 69 cm. user posted image I cjepljena je i nema reakcije.
Rodila je prije dva dana moja šogorica, drugog sina, tako da je razlika između njega i K 4 mjeseca. A njen stariji sin je stariji od N točno 5 mjeseci. Roditelji mm u 4 godine imaju 4 unuka. A mm je stariji brat i ima 41 godinu.... načekali su se.
Ikaa, a da odeš nekamo po treće mišljenje? Mada, ako su nalazi OK, ne bih radila dodatne pretrage. Moji su oboje svijetle puti, ali znam da tamnije bebe izgledaju malo žućkasto. Koliko je stara ta pedijatrica u Ogulinu? Jer ako je mlada onda joj možda fali iskustva. 700 g je u redu, pogotovo ako je beba živahna i uredno puni pelene. Pa nisu svi isti.


_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 544
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
24.10.2014 23:04:03   
PENELOPI
I ja redovito skicnem i bas mi je zao da se ostale cure vise ne javljaju.Sretnaz znaci K je bucka kao i moj J.On sam2mj.ima 6300 a S mi je tada imala 5400. Ali i jako se izduzio tako da nosi robicu vec za 3 mjeseca.Poceo je i bolje spavati po noci ,budi se prosjecno 2 puta sto je super kakav je bio jedno vrijeme.Malo ga zeza nosic ali nije ni cudo kad je naglo zahladilo.Vec dva dana je uzasno hladno kod nas i jako vjetrovito pa nemozemo van.S je dosta nervozna ovih dana znog zubica pa me nekad izluduje jer cesto place za svaku sitnicu a onda i braco pocme plakati tako da je veselo kod nas i jako naporno.Da li ti je N skroz ostavio pelene ili? Mi se mucimo jos uvijek sa odvikavanjem,imam osjecaj nekad da namjerno nece pitati za wc vec mi prkosi pa obavi u gace.Jako je tvrdoglavo dijete.Nadam se da su ostale mame i bebe u redu,i da ce nam se nekad javiti.


_____________________________

S 23.07.2012.
J 04.08.2014.

(Odgovor članu sretnaz)
Neposredna veza do poruke: 545
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
25.10.2014 13:37:44   
ikaaa
curke evo me malo i tu...... ma sretna draga pa super ti napreduje bebica...... ma javim se ja i tu i tamo...samo rijetko jer ne mogu ništa od svoje A.... user posted image

_____________________________

Ne budi uvjeren da si sam i da živiš samo za sebe, za nekog si rođen i netko je rođen za tebe...I&G31.07.2010.....
Naša mala curica 15.08.2014.

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 546
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
27.10.2014 11:09:07   
CrazyPuppet
Evo i mene :)
Prošli tjedan sam se nauživala strahova i šokova ko nikad u životu... Prošle nedjelje nosim ja svojeg sina u naručju kad mi se najednom zgrči i tek kad sam ga stavila u horizontalni položaj je prodisao... to se ponovilo 4x u jednom danu i ja u pon ujutro zovem pedijatricu. Ona kaže neka odmah dođemo na pregled, i mi došli, a ona da je hipotoničan, da to tak počne, da je 15 dana u zaostatku s razvojem, i poslala nas u bolnicu na pretrage... 3 smo dana bili u bolnici, tamo doktori smrtno ozbiljni, niko ti ništa ne veli, nego te puste da ti mozak izmišlja stvari poput leukemije, mentalne retardacije i svačega... ako nisam u ta tri dana ostarila 10 godina... radili mu EKG, EEG, UZV glave, vadili krvi i krvi... drugi dan tamo dolazi dr. i kaže ostali nalazi sve ok, ali krv moramo ponoviti jer neš ne štima... i neće reći što... i ja opet sve živo proživljavam... dok sutradan konačno nismo dobili sve uredne nalaze i da mali nije ni hipotoniočan ni ništa, nego zdrav dječak... oni grčevi se uopće nisu ponovili... dobili dijagnozu kolike i to je to... u petak smo opet išli kod naše pedijatrice na cijepljenje i kad je maloga okrenula na trbuh on odmah digao glavu visoko, i rekla je da ipak nije hipotoničan, cijepili ga i sve ok... ja se psihički još uvijek oporavljam od svega proživljenoga, taj strah za dijete je kod mene općenito dosta jak, a sad sve ovo me toliko zdrmalo da će mi još trebat vremena da dođem k sebi... a on ništa nije ni slutio što se dešava, trudila sam se da se puno igramo u bolnici, tako da je bio veseo i zaigran cijelo vrijeme i šarmirao sestre osmjesima :) sad ima 65cm i 6,5kg, dosta je velik za svojih 3mj i tjedan dana :) počeo je polako radit okret s leđa na bok, tako da o nekoj hipotoniji nema govora...
kako ste mi vi, kako bebice? vidim da se tema lagano gasi...

_____________________________

...ti si meni po sredini srca, kak v črleni jabuki koščica...

(Odgovor članu ikaaa)
Neposredna veza do poruke: 547
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
27.10.2014 11:32:31   
PENELOPI
Crazy bas mi je zao zbog tog sto ti se desilo ali bitno je da je snjim sve uredu.Razumijem kakav si strah dozivila jer sam i ja s malenom prosla febrilne konvulzije.Pisal sam vec o tome ugllavnom ja sam je drzala u narucju a ona je bila skroz plava i gubila je svijest a disanje skroz usporeno i jos trudna,ma ne smijem se toga ni sjetiti.Zato znam kkji su to sokovi i treba dosta da se oporavi covjek od tooga.Ja sam se tresla jos tjedan dana poslije.Grozno je to,,ali samo da nije nis ozbikjnije.

_____________________________

S 23.07.2012.
J 04.08.2014.

(Odgovor članu CrazyPuppet)
Neposredna veza do poruke: 548
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
27.10.2014 13:11:39   
TaPikapolonca
evo me!
napokon spavaju istovremeno sva tri...;-) ;-) ;-) jeeeee! treba uzivat u trenutku!
ulala tako mi je zao.. ali gledaj da je to situacija iz koje ces izaci jaca. bitno da nisi sama i da su tvoji uz tebe! drzi se i prezivi tu tragediju. imas radi koga!

tea super za bebaca da mu je bolje! drzim fige da tako i ostane!

crazy tako te razumijem. mi smo imali problema kada smo tek izasli iz bolnice. poslala nas ped. na pregled krvi radi hemoglobina i otkrili da ima premalo eritrocita. 5 dana smo davali krv i hodocastli na pedijatriju u kbc. na kraju to bilo slijepljeno i lazna uzbunz!

ika... mi smo dobili 2kg u mjesec dana i to je previse. savjetivala ped. da im dajem vode i caja i da smanjim kolicinu mlijeka.... kako? vriste kao da ih tucem ako ne dobiju svoju porciju... jos nisu predebeli... ne sekiraj se. skolski je dobivati 750g po mjesecu... pa bitno da napreduje i da raste!

druge mame sa 2 kako se vi drzite? ja pospremim ujutro... popodne je stala u stanu. obavezno ide masina bijelog na dan i svaki drugi dan sareno. sada dok je bura je super... a kad lupi jugo kako cu susit ne znam.
u ducanu nisam nirmalno bila vec 6 mj. brzinski sa starijim proletim i uvijek zaboravim barem 50%onoga sto trebamo.
15.11. slavimo 3. rodjendan... kako ce to izgledat ne znam... uf!!! jos ne pricamo... mislim da cemo morat logopedu! :-(
cuvajte se! mislim ba vas ali ne stignem pisat... nekad ni otic na wc...
1.12. pocinjem radit 4sata na dan.. kako ce sve to zavrsit cemo vidjet! vjerojatno cu jos manje vremena imat... ali i ja cu jednom popit kavu u miru! ;-)
pusa drage moje! nemojte prestat pisat jer ni ja nemam facebook!
papa

(Odgovor članu PENELOPI)
Neposredna veza do poruke: 549
   RE: Ljetne bebe 2014-nastavak
27.10.2014 13:14:47   
TaPikapolonca
jel vam pada kosa?ja cu ocelavit!!!!!

(Odgovor članu TaPikapolonca)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli odbijati svoju bebu od pelena?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!