|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Molim savjete!
4.1.2012 16:00:57   
mm1209
Ovako, moj bebač će 17.1.navršiti 4 mjeseca. U zadnjih par noći je zbilja neizdrživo, budi se svakih 2 sata ili sat i pol! Naravno i svaki put onda jede. Ako odspava do 3 sata to je rekord, pa sam počela razmišljati da mu probam dati malo kašica ili rižinih pahuljica jer se bojim da je gladan?
Inače ga dojim, ali u zadnjih mjesec dana ne mogu u bočicu izdojiti više od 60 ml iz jedne dojke, da li to znači da nemam dovoljno?
Znam da će neke reći da je prerano, ali mi je žao da se pati ako je glad u pitanju..
Mislila sam mu prije spavanja dati par žlićica uz dojenje?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Molim savjete!
4.1.2012 16:14:27   
mayathebee
Kaj se dohrane tiće samo vrijeme početka nije isto za sve bebe. Po novom istraživanju, a i po pedijatrima, vidim da svi preporučaju opet krenuti posije 4 navršenih mjeseca! Osobno sam ozbiljno s kašicama krenula neštoprije 5 mj. Dakle sve ovisi i o tome kako beba napreduje, naravno ako je beba malo teža i brže raste, treba veče količine hrane. Prije nego kreneš sa dohranom, vidi da li je možda problem u premaloj količini obroka?! Savjetuj se s pedijatrom, ali meni se čini, ako se dobro sjećam da je za 4 mj. 60 ml malo pre mali, pa ti možda zato traži češće? Kako ti je preko dana? No dojenje i izdajanje nije isto. Beba više isprazni ciku nego izdajalica.
Sa 4 mj. Slobodno možeš u večernji obrok staviti 1 žličicu rižinih pahuljica, pa vidi hoće li pomoči.
Nakon 4 mh. Možeš i lagano krenuti sa novim okusima, jabukicom, mrkvicom.....trebat će ti neko vrijeme da zamijeniš cijeli obrok.
Bitno je prije nego počneš da budeš sigurna da ti plače zbog klope, bebe u toj dobi se bude iz 100 razloga, tko će ih znati, a hrana ih umiri. A i vidi po bebi da li je spreman. Dali gleda u vas dok papate....
U svakom slučaju sretno!!!

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu mm1209)
Neposredna veza do poruke: 2
4.1.2012 17:49:28   
mišica 666
zašto mu na večer ne ponudiš ad mlijeko i napraviš dozu prema njegovom dobu pa vidiš reakciju. jer 60 ml je jako malo za obrok pa se možda zato budi user posted image

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 3
4.1.2012 17:58:22   
ruwenzor
Da nije skok u razvoju? Koliko dugo to već traje?
Slažem se, beba puno više pocica nego kaj možeš izdojiti, ja ne mogu izdojiti više od 60 ml u 3 dana, ali kad N cica curi na sve strane user posted image I stvarno cicaju iz 100 razloga...
Inače je neko polupravilo da bebe koje cicaju počinju s dohranom sa 6mj, a one na AD sa 4, ali sve je to individualno, možda bi trebala pedicu pitati user posted image možda stvarno tvojoj bebi treba dohrana već sad...
Sretno!

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 4
4.1.2012 17:59:34   
modesty blaise
slažem se s mišicom...ja bi svakako pokušala sa AD navečer....mada nije garancija da će bolje spavati al da će biti sit to sigurno hoće...
moguće je i da počinje feštica sa zubićima...moj je spaval super do 6 mjeseci a od onda - ajmeeeee majkoooo! i tak je trajalo do 15 mjeseci i niš nije pomagalo osim dobro naoružavanje strpljenjem i debelim živcima.... sad smo opet super i spavamo ko "bebe"....

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 5
4.1.2012 18:30:20   
pincirotvajler
ja ću samo reć da nama nadohrana nije ništ pomogla u (ne)spavanju

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 6
4.1.2012 19:28:38   
mm1209
Problem je u tome što neće da papa na dudu, nikako već dugo odbija. Evo sad zadnji obrok je tražio tek nakon više od tri sata, a inače na dva obavezno.. I da dosta je veliki, sa navršenih 3 mjeseca je imao 7 kila i dug 66 cm

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 7
4.1.2012 19:46:15   
berny
IZVORNA PORUKA: mišica 666

zašto mu na večer ne ponudiš ad mlijeko i napraviš dozu prema njegovom dobu pa vidiš reakciju. jer 60 ml je jako malo za obrok pa se možda zato budi user posted image

isto mislim

(Odgovor članu mišica 666)
Neposredna veza do poruke: 8
4.1.2012 20:10:40   
mm1209
Ma primjetila sam da kad je na cici da mlijeko curi više. Vidjet ću s pedijatricom, možda bi se i inače tako često budio

(Odgovor članu berny)
Neposredna veza do poruke: 9
4.1.2012 22:36:02   
ninolina
Možda ga muće zubići ako on super napreduje nemoj misliti o tome dali imaš dovoljno mlijeka jer nebi dobivao od zraka a i kaj se tiće dohrane nemoj žurit, sve više djece je alergično na neku hranu pa je to teško kod tako malih... Imaš vremena do 5 mj

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu mm1209)
Neposredna veza do poruke: 10
1.3.2012 13:07:35   
cocco
tak je i moj počeo s 3 mj budit se svakih sat i pol do 2 ili eventualno 3 (a do tad je spavao 6-8 h u komadu), pa sam razmišljala o dohrani. ipak sam čekala do 5 mj i nije baš pomoglo. s obzirom da bočicu nije htio ni vidjet, nisam mu mogla ni ad davat. čitala sam da oni s 3, 4 mj mijenjaju ritam sna, spavanja, buđenja i rem faza i ako ne mogu sami smirit se i zaspat ponovo u tome im pomaže cica. to šta izdojiš 60 ml, ne znači da imaš samo toliko, drugačije je kad oni sami vuku, izdajanje nije mjerilo.
vidim da je ovo bilo prije 2 mj, kakva je sad situacija?

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!