|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 24.8.2012 10:56:34
|
|
|
|
zlata2
|
Hej, ikica84! I mislila na neki jogurtić ili slično, ali nisam ljubitelj gotovih voćnih i drugih jogurta za bebe pa bi mu dala običan jogurt ili kefir. Valjda to smije. Dukatov ili neki. Kako tvoj izdrži tako reć bez ičega od doručka do ručka ili od ručka do večere, moj mora između cicati, a uskoro bi mogla poreti raditi pa se bojim kako će bez cice između!!!! Pa sam mislila ručak pomaknuti malo ranije, oko 12-pola 1, i po potrebi poslije njega nešto ubaciti da se zasiti dok ne dođem doma... Hvala ti!
|
|
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 24.8.2012 10:58:41
|
|
|
|
zlata2
|
Još sam željela dodati da to s keksićima kod nas ne pali jer ne zna gristi. Nikad mu nisam miksala, uvijek rezuckala ili drobila vilicom, ali on to guta, a ako je veći komad počne se gušiti. Dajem mu svaki dan po jedan keksić i umirem od straha.
|
|
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 25.8.2012 11:39:44
|
|
|
|
ikica84
|
zlata2 dam ja njemu i obicni jogurt cvrsti,njega moze u svako doba dana da pojede izdrzi tako veliki razmak jer pojede oko 200 do 250gr po obroku pa mu valjda bude dosta.ima oko 10,5kg pa mislim da mu je dosta sasvim,ni ne pokusavam nista izmedju da mu dajem da bi rucao kako valja.uglavnom izmedju rucka i vecere pojede neki jogurt,tamo oko 5-6 i onda kasnije veceru. a sto se tice keksa fino ga gricka,jede on i kruha.ima 4 zubica,al savladao je zvakanje i gutanje fino
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 10.9.2012 15:28:02
|
|
|
|
leelee
|
Lijep pozdrav drage mame....kao i sve imam i ja dilemu oko uvođenja dohrane za moju bebicu koja je stara 4 mjeseca.Dojim ga i to dosta često,jako dobro napreduje i mislim da bi mu mogla polako početi davati nešto drugačije od mlijeka ali kako znati da li je beba spremna i kada početi da mu ne opteretim trbušćić.Voljela bih čuti vaša iskustva,da li ste same radile kašice ili ste koristile kupovne,koliko često ste hranile ispočetka,vidim da u trgovinama ima zaista svega i svačega i radujem se novim izazovima a nadam se da će se barem malo više zasititi i da ćemo dojenje smanjiti barem za dva obroka...radujem se vašim odgovorima
|
|
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 10.9.2012 23:22:35
|
|
|
|
ucitelj
|
hej leelee ,ja sam isto dojila svog mihaela dugo al sam dohranu uvela od 5mj jer mi se nekako mali sa 4 mj cinio. e sad sve ovisi od osobe do osobe kad ce ko dati. ja sam pocela klasicno jabuka mkva kruska banan itd nisam pratila nikakav kalendar dohrane nego pogledala bi u trgovini sta se nudi u onim kupovnim kasicama pa bi mu to davala kuci. uvijek i danas mu dajem svjeze voce i ono sto nama skuham i od pocetka sam lagano solila hranu tako da se bez po muke sa 9 mjprebacio na kravlje mlijeko i sve ostalo sto je jeo. nedem se da sam bar malo pomogla LP
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 10.9.2012 23:50:02
|
|
|
|
mala pcelica
|
ako on tebi nije gladan na sisi pričekaj još malo sa dohranom ,jer nema potrebe da ga trpaš nečim drugim,ja sma negdje sa 5 mjeseci kad sam primjetila da joj moje mlijeko nije više bilo dovoljno,a sa 4 sam joj davala samo da lizne po nešto čisto da se navikava na druge okuse...
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 30.9.2012 9:09:36
|
|
|
|
leelee
|
....u pravu ste zaista,počela sam mu davati malo kašica voćnih,zaista malo,par žličica i dobio mi je grčeve koje do sada uopće nije imao tako da sam definitivno odustala od dohrane dok ne bude pravo vrijeme.Zadnja dva tjedna ustalilo se spavanje pa se noću budi samo dva puta,popapa i dalje spava,a spavati ide već u 20 h poslije kupanja tako da sam se zaista bez razloga brinula da je gladan ali eto probala sam i uvjerila samu sebe da je to previše za njegov maleni trbušćić.HvalA vam na savjetima......
|
|
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 30.9.2012 9:44:45
|
|
|
|
seraphyme
|
leelee kad pokiušaš opet... uzmisokić od mrkve i razrijedi ga...... ili sok od jabuke... više vode, pa polako, al nema potrebe za žurbom. kad napuni 6 mj on moš početi i nije kasno
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 2.10.2012 14:23:05
|
|
|
|
leelee
|
Hvala vam na korisnim savjetima,zaista treba pročitati i poslušati svaki savjet i druga iskustva a onda odlučiti šta napraviti.Eto ja sam odustala od nadohrane za sada,opet sam počela davati Biogaya kapi protiv grčeva jer smo se par dana mučili sa kakanjem i dobro je sada.Stvarno ću pričekati sa kašicama sve dok ne budem primjetila da mu mlijeko nije dovoljno,iako se sada ponovo budi po noći nekoliko puta a tako je lijepo spavao punih tjedan dana,budio se svega 3 puta,i sada ponovo sve po starom.Mislim da ga muče zubići koji nikako da izađu,ili to ili je gladan ne znam.Preko dana i nije tako nervozan osim kada treba na spavanje,danas je bilo ludo jer sam ga ostavila da plače,samo bi se nosio a već napola spava.Na kraju je od silnog plača zaspao.Bilo mi ga je žao slušati ali ne mogu više,stalno je na rukama.Kakva su vaša iskustva sa uspavljivanjem............pusa svimaa
|
|
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 10.10.2012 11:41:41
|
|
|
|
Vjeverica ST
|
Moja malena papi mesnu juhicu, povrće...Zbog sumnje na alergiju izbacili smo voće, pa ćemo opet počet...Inače obožava jesi SVE!!! U početku smo posumnjali na bananu, pa ispada da nije, pa je ispalo da je voće u pitanju....Na testiranju piše da nije alergična ni na jaje, mlijko, pšenicu, soju....To mi je sve čudno????? Ali moguće da je to na nakei sastojak iz voćnih kašica koje sam jojo koji putz dala ili na nakeo kiselo voće??? Grozno je kad ju to češe....Par puta sam joj satvila kortikosteroidni losion, neću više, pa makar trpila..... Našla sam jdenu kremu iz ljekarne (njihova proizvodnja) koja djeluje.... Malo Bepanthen mast kad joj iszbaci osip i to...A poslije obična JGL mast i Bepanthen krema.... Kupam ju u A derma šamponu. Pa ju namažem tom kremom. Kad nestane, probat ću i stom plavom A derma, čujem da je dobra? Inače odlično napreduje, plješće na "taši-taši" i smije se, maše na "pa pa".... Mazi na "draga".. . Nastojat ću je dojit do godine ipo zbog ovih alergija, mada još ne znamo na što (izbaci joj osip po tijelu i češe se jadna......)... A vidim da će me to izludit. Sad je sve OK i pod kontrolom. Zadnji put, prije 10 ak dana sam joj dala voće- malo grožđa i odmah osip! Da joj dam sad dj. keks? I na griz joj je izbacio osip prije 2-3 tjedan.... Kaže doktorica da opet sve probam pomalo davat.... Da joj dam griz? Dajem joj onaj Linov griz za bebe, s juhicom??? _____________________________
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 10.10.2012 13:10:09
|
|
|
|
seraphyme
|
dermatitis ne znači nužno alergiju.od moje frendice malac se počeo osipati sa 4 mj, samo dijeno dijete. niš nije mijenjala tipa prašak za rublje i sl, klinjo se samo osuo. i kako došlo, tako i prošlo.
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 10.10.2012 13:20:22
|
|
|
|
Vjeverica ST
|
Da, ali, ovo se vraća, u 2-3 mj. bar 5-6 puta............ Znači da je do hrane?
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 10.10.2012 20:06:18
|
|
|
|
seraphyme
|
a gle, za dermatitis je karakteristično da se vraća. obično do treće godine i prođe.
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!