Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 28.3.2012 15:21:57
|
|
|
|
pepeljuga
|
Dobro pitanje Ja nisam bas neki ljubitelj njih pa nisam do sad ni razmisljala o njima
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 28.3.2012 15:30:57
|
|
|
|
larousse
|
Ma ja ih danas spremila sebi i mm, pa mi čisto palo na pamet. Uguglala sam ih pa se spominju kod beba od 6,7 mjeseci, al me zanimalo i vaše iskustvo. Znam da su dobre kod čišćenja mokraćnih kanala, a ne znam koliko je to zdravo za bebače. Ko pita, ne skita...
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 30.3.2012 14:06:43
|
|
|
|
zlata2
|
Mame, evo mog pitanjca! Moj maleni ima 6 i pol mjeseci. Do 5 i pol je bio samo dojen, a onda smo uveli kašicu od rižinih pahuljica navečer. Sa 6 mjeseci sam mu počela davati sokiće (mrkva, jabuka, sad slijedi kruška) ujutro, a onda bih od toga radila kašice i dala mu oko 10 sati. Sad me zanima, budući da smatram kako je još premalen za 3. obrok, da li da izbacim kašicu od riže navečer, i dajem mu popodne palentu sa nekim povrćem? I kako radite palentu, sa vodom? Hvala na odgovorima! Sama baš nisam pametna.
|
|
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 30.3.2012 15:14:11
|
|
|
|
ruwenzor
|
Nemoj izbaciti obrok koji si uvela ako beba dobro reagira na njega i ne traži promjenu, samo budeš ju zbunila. Kak mu radiš rižine pahuljice, s vodom il mlijekom? Budeš vidjela kad ti bude beba spremna za slijedeći "konkretni" obrok pa ga onda i uvedi. Palentu radim s vodom, možeš i voće i povrće umiješati unutra (kad se ohladi, inače nije baš fino) pa to ponuditi bebi umjesto samo voća u 10.
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 30.3.2012 15:15:06
|
|
|
|
larousse
|
Evo ti moj primjer, također dojena beba... Uveli odmah voćnu kašicu sa 5 mjeseci, bez sokića, bez ičega, prvo jabuka, pa kruška pa banana, pa kombinacija te tri voćke. Kad je napunio 6 mjeseci počeli sa povrćem na isti način, uvođenjem jedne po jedne namirnice. Sad u 7. mjesecu dodali malo mesa u to povrće. Još uvijek doji tri puta u danu, s tim da mu večernji obrok pokušavam zamijeniti nekakvom noćnom kašicom ne bi li bio sitiji, ali svejedno se budi i traži siku. Eto, mi smo ti u 6. mjesecu imali samo dva obroka dohrane, rekla pedijatrica tako. Valjda smo pomogli... Moje pitanjce...šparoge bebama...itko????
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 30.3.2012 16:25:15
|
|
|
|
pincirotvajler
|
nemam pojma za šparoge,nismo to nikad ni jela pa ni d
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 30.3.2012 16:55:29
|
|
|
|
lilia
|
Šparoge idu od 8 mjeseca života, naravno dobro ih očistit i odstranit tvrdi dio. Ja ih još nisam davala Mihaelu, mi ih jedemo isključivo na fritaju a kako on nije jeo jaja do prve godine, kad ih je počeo jesti nije bilo šparoga više. Sad ćemo i mi, odmah poslije prve kiše. Mljac.
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 31.3.2012 14:55:16
|
|
|
|
larousse
|
Hvala lilia!!! Ubrzo ćemo onda i mi pokušati sa šparogama,čisto 2-3 komadića da proba, onako kroz blitvu ili špinat.
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 31.3.2012 16:11:47
|
|
|
|
zlata2
|
Hvala ruwenzor! D jako dobro reagira na rižine pahuljice, čak se bojim da će mu bit previše! Napravim mu 120ml bebimila i 2, 2 i pol žlice pahuljica, smaže sve i još jako otvara usta pa sam mu zadnjih dana i povećala dozu i uskoro ćemo bit na 200ml. Valjda mu nije previše?! Larousse, jesi, pomogla si, samo što moj D nema još neku rutinu i jelu i spavanju, pa mi je teško izbalansirati sve. Još ću ipak malo pričekati onda sa 3. obrokom, a do tad ću mu davati palentu sa voćem i povrćem ujutro.
|
|
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 18.4.2012 9:36:34
|
|
|
|
valnea
|
Kad smo već kod palente, probala sam jučer kupiti onu pravu, koja se navodno kuha 40ak minuta za razliku od instantice koja se kuha 2-3 minute. Međutim, nikakvu razliku u okusu nisam osjetila i nisam sigurna isplati li se uopće stajati toliko nad štednjakom ako je ista stvar ili minimalna razlika. Zna netko u čemu je caka?
|
|
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 18.4.2012 16:24:57
|
|
|
|
ucitelj
|
pa eto ko fol domacatj cisti mljeveni kukuruz meni se ne svidja jer je grublja nije onako sitna i mekana a i sto kazes treba se dugo kuhat ajd da nemoras bar stalno bit kraj sporeta ok al ona instant zakon za brzinu mislim da je i caka jer se ova melje na vodenom mlinu
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 18.4.2012 16:32:07
|
|
|
|
ucitelj
|
Pozdrav drage moje imam par pitanja -kada ste poceli davati bebacu npr peceno povrce i pecenu piletinu(oni meki dijelovi) -od kad dajete luk,kupus bijeli,junetinu -sto raditi ako malac odbija sir i vrhnje nadam se da ne njavim puno hvala zenice mojeuser posted image _____________________________
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 19.4.2012 8:49:40
|
|
|
|
ruwenzor
|
pečeno još nije dobila, uputa pedice je iza godine dana, ne jede još ni luk, a kupus i junetina od 9 mj sir i vrhnje idu po našoj tablici od 11 mj, to bude dobila za uskoro
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 19.4.2012 9:48:07
|
|
|
|
pincirotvajler
|
d jede sve s nama od 11mj na zelje je osjetljiv još,crvena jako guza kad se pokaka ako odbija sir i vrhnje,nek jede jogurt
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 19.4.2012 11:30:25
|
|
|
|
ucitelj
|
IZVORNA PORUKA: pincirotvajler ako odbija sir i vrhnje,nek jede jogurt nece ni jogurt ni sir ni vrhnje nis tako slicno samo bi gosp masla i pure i spinata to mu je gust jos mu kuham napose pa nemam problema sa crvenilom
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 22.4.2012 17:57:03
|
|
|
|
seraphyme
|
probajte žmire napraviti n malo ulja popržiti 2 žl kukuruzne krupice pa zaijevati mlijekom i kuhati dok pura ne bude nabubrena. malo posoliti. moj nije htio klasično paqlentu, al u ovom se davi
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 23.4.2012 10:44:45
|
|
|
|
ucitelj
|
kako poprzit puru jel da porumeni nisam nikad cula danas na probu
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 23.4.2012 13:32:45
|
|
|
|
seraphyme
|
ne mora porumenit, al ne smeta. bitno da se palenta skuha i jako je brzo
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 23.4.2012 15:51:30
|
|
|
|
ucitelj
|
pitanjce dajete li klincima avokado i kako ako itko ista zna nek javi hvala
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 24.4.2012 15:54:38
|
|
|
|
larousse
|
Jedino šta ti ja znam o avokadu je da ima puno masnoće u sebi. Mislim da ga možeš dat onako uz jabuku ili krušku, zgnječenog. Meni osobno nije drag pa ga neću niti forsirat bebaču.
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 24.4.2012 16:06:10
|
|
|
|
pepeljuga
|
Ja dajem avokado pomijesan sa jubukom ili kruskom i nekad smrvim koji keksic
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 24.4.2012 16:14:12
|
|
|
|
ucitelj
|
a od koliko mj i kako ga otvoriti i kakve boje treba bitida je za jest jer sam uzela jedan i nisam ga uspjelaotvoriti samo mog ga izmasakrirali
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 24.4.2012 17:58:59
|
|
|
|
seraphyme
|
okreneš na 24kitchen. imaju svašta od avokada. nama je egzotika bile mandarine zimus. iz daleke zemlje ercegovine. kakav avokado jebte
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 25.4.2012 14:50:18
|
|
|
|
larousse
|
IZVORNA PORUKA: seraphyme okreneš na 24kitchen. imaju svašta od avokada. nama je egzotika bile mandarine zimus. iz daleke zemlje ercegovine. kakav avokado jebte a ja zavar`la!!!
|
|
|
RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema! 25.4.2012 17:31:21
|
|
|
|
seraphyme
|
e baš je danas neka tetka tamo priklala avokado za gvakamoli. elem: mora ti bit mekši kad ga stisneš jer znači da je onda zrel. okružiš ga kao kad hoćeš jabuku prepolovit, skroz do koštice(velika je dosta). zavrneš polovice i razdvojiš pa malo nabiješ nož u košticu i izvadiš ju. sredinu izdubiš žlicom i zgnječiš kak ti volja. košticu utakneš u saksiju, možda nešto naraste. veli baba da je avokado jako mastan- ko biljni maslac. kao, indijanci su ga zvali putar s drveta(kao da su indijanci znaci za putar)
|
|
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!