|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada drugo dijete...
2.3.2010 12:46:02   
FIONA
ne samo kaj su bile doma i nisu radile več je i nekoliko naraštaja bilo u kući...bake mama i djeca....i pomagale u kućanskim poslovima i oko djece...danas si sam i ak imaš sreće imaš mjesto u jaslicama i vrtiću...koliko je i to dobro kad ima svakakvih koji utjeću na odgoj...mislim na klince u grupama...aaahhhh..neću u negativi i OT...al da nije lako, nije!

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 26
2.3.2010 12:46:16   
Bebys
IZVORNA PORUKA: njanja

IZVORNA PORUKA: Tsmee
Previše se opterećujemo time hoće li dijete imati nove čarapice ili nošene, skupi bicikl ili onaj jeftiniji... Na kraju krajeva njima je svejedno, oni uživaju. A još ako uspijemo u njih usaditi vrijednosti takve da im to ni kasnije u usporedbi s vršnjacima ne bude važno, kud bolje. (Znam, zvuči malo idealistično, ali ne zamjerite, trudna sam i sretna user posted image )
 Slažem se s idealističkom teorijom....Ali ona je idealistička....Ali istina je da nije ni novac sve-danas se nema ni vremena posvetiti djeci...Eto ja radim 8 h, dođem doma već je 5 h, a jan ide oko 9 spavati...znači 5 x tjedno ja imam 4 h za njega....i što sada da imam odmah drugo? to vrijeme bi se naravno smanjilo jer mu se ne bi mogla posvetiti, a to ne želim...Znači nije samo novac u pitanju, ako govorimo (Fiona) o onima koji imaju 5-6-7 djece??? Tko se o njima brine???
njanja bas sto se tice cuvanja djece..
u OVOM GORE CLANKU pise...JESTE LI SPREMNE I U MOGUCNOSTI ostaviti posao radi djece...to je to...kljuc lezi u tome da nemoze se imati i lovu i djecu...ocito...a danas muz ne moze toliko zaradjivati da sve bude pokriveno i ima...
ipak mi se jedan zakon u hr svidja...kada rodis trece si tri godine doma...ako jos vridi taj zakon...
dobar je jer ga ni jedna druga drzava nema...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 27
2.3.2010 12:47:21   
Bebys
IZVORNA PORUKA: FIONA

ne samo kaj su bile doma i nisu radile več je i nekoliko naraštaja bilo u kući...bake mama i djeca....i pomagale u kućanskim poslovima i oko djece...danas si sam i ak imaš sreće imaš mjesto u jaslicama i vrtiću...koliko je i to dobro kad ima svakakvih koji utjeću na odgoj...mislim na klince u grupama...aaahhhh..neću u negativi i OT...al da nije lako, nije!
ma ne fi sve je to tema...
jer je tako nekada bilo a sada je drugacije..
ja sam sa mm o tome pricala...obozavam zivot na selu i djecu i sve u kuci ...ali danas poljoprivreda NEIDE...nazalost

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 28
2.3.2010 12:51:12   
njanja
IZVORNA PORUKA: Bebys

kada rodis trece si tri godine doma...ako jos vridi taj zakon...

a pitanje koliko novaca ti daju do 3-će godine....Jer preživjeti sa 2660 kn sa 3 djece + ajmo reći još 1 plaća????

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 29
2.3.2010 12:51:42   
FIONA
ma život na selu nema veze s onim prije 50 i više godina...danas tti treba više love da budeš seljak nego urbani gospon...istina da od vrta i poljoprivrede i blaga u šali nemreš živjeti jel struju moraš platiti novcem, vodu i ostalo...tak da ne pije vodu...a i žene su emancipiranije...pa ja sam več luda...jedva čekam da se zapolsim...ne bi mogla baš bit bez posla..al nit želim ganjat karijeru da bi imala koju tisuću više a dete me ni ne pozna...ima sve svojih žrtava...al danas su mnoge mame sebične...žele živote kao prije trudnoće a to je po meni nemoguća misija!

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 30
2.3.2010 13:00:01   
Ninaa
Ja isto ne bi da mi razlika između djece bude prevelika samo kaj će vjerojatno biti. SAd se moram vratiti raditi jel si financijski ne možemo priuštiti da ostanem doma, pa ne mogu odmah otići na bolovanje, tu je i šogorica o kojoj se brinem tak da s njom i dvoje male djece između kojih je mala razlika mislim da bi prošvikala. Ionak ni sad nemam vremena za sebe skoro ni malo. Baš sam neki dan razmišljala koliko bi tek onda novaca trebali za dvoje djece u pelenama. Mislim da ćemo pričekati barem dok Katarina navrši dvije godine pa se onda baciti na drugo.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 31
2.3.2010 13:07:03   
Tsmee

a pitanje koliko novaca ti daju do 3-će godine....Jer preživjeti sa 2660 kn sa 3 djece + ajmo reći još 1 plaća????

Ispravak - 1600 kn. Nemoguće nažalost user posted image

Jedva sam izdržala 2 mjeseca tako...

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 32
2.3.2010 13:30:41   
njanja
IZVORNA PORUKA: FIONA
al danas su mnoge mame sebične...žele živote kao prije trudnoće a to je po meni nemoguća misija!
 točno, ovo je već za 2. temu.... 

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 33
2.3.2010 13:48:43   
adryosijek
sa 1660 kn plus doplatak 300 kn i naravnio da mm radi se moze komotno zivit... kod mene sve zene isla na 3 koje su imale 2 djece tbog toga i naravnio mm im radi ..jel ni nekuzim zasto ljudi rade djecu a nemaju bar 1 od njih posaouser posted image user posted image

moja mala cura je moje sve...

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 34
2.3.2010 13:50:46   
Bebys
ajme nevalja nikakouser posted image

(Odgovor članu adryosijek)
Neposredna veza do poruke: 35
2.3.2010 13:59:30   
ninolina
ajme nevalja nikakouser posted image

ja mislim da je sve kako si napraviš...
Neka me sad osuđuju ali moram reći
Ako imaš jedno djete ok, drugo ste si još htjeli, snaći čete se... treće je već luksuz za većinu ali kaj se radi mama će biti doma tri god koje tako brzo prolete i dobivat min a zašto... neznam puno njih ide na treće djete jer kao budu doma a ne kuže da im se nakon god dana to ne isplati jer pada na min... i kaj se dogodi nema se za život... dobi dječji al to je isto drek pa odluči četvrto  e sad ima dječji, novi porodiljni... bla, bla a gdi su djeca u cjeloj priči...
ja ne razumijem takav stav, ja sam odlučila da neću raditi jer mm ima super primanje i stvarno ne osječam potrebu, odlučila sam da ću biti mama domaćica i rekla sam da bi još jedno djete samo zbog sebe a ne države koja je i ovako u banani... ni tada nemam pravo na dječji možda sa 7 djetetom bi dobila neštouser posted image ali do tad bi ja već bila u ludari, tako da ja bi 5 samo za sebe i svog mužauser posted image

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 36
2.3.2010 14:05:38   
Krky
Je, je, i ja od ovog mjeseca dobivam 1600 kn, ali ne smijem se žalit jer (hvala Bogu) MM ima dobar posao, pa ja mogu iskorištavat ovaj zakon do 3. godine. Znam što znači biti bez posla, "krpanje" na razne načine, ali ja ipak nisam htjela čekati, tako da je razlika između prvo dvoje 3 godine. Oboje su rođeni u studenskim danima, s tatom na civilnom služenju od 15 mjeseci. Ipak, danas, kad nemam takvih egzistencijalnih briga i gnjavaže oko učenja baš onda kada bi se zabavljala sa bebicom, odgoj preostale 3/5 ipak je potpuno drugo iskustvo. Niti jedno nije rođeno s bilo kakvom računicom, osim one da ću odmah na održavanje trudnoće kako bih se mogla posvetiti ostalima. Nisam očekivala da mi država pomaže (iako to itekako olakšava). Kako mi s njih 5-ero? Solidno. Da brinu jedan o drugome. Pa naravno, to je i prirodno, ali ne na način da to zamjenjuje mene ili MM. Meni je normalno da dečko od 13 usisava, i da cura od 15 objesi veš. Šetnje, presvlačenja i spremanje manjih, više manje je njihova želja, ali ne i njihova obaveza. Svoju jedinicu čak moram često podsjetit da sam ja tu da odgajam mlađe.

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 37
2.3.2010 14:08:01   
adryosijek
 ma lako da je koje djete zavrsilo skolu i pocelo radit al do toga ima joss......................... ah sta ces kako ko voli neka radi ja se nadam imat  dvoje ali pauza nekih 5 godina poslje ove bebe a ko zna mozda i prije nemislim ostat na 1 zelja mi je musko poslje curkeuser posted image user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 38
2.3.2010 14:09:16   
lidac0605

IZVORNA PORUKA: Tsmee

Ispravak - 1600 kn. Nemoguće nažalost user posted image

Jedva sam izdržala 2 mjeseca tako...

Da sam gledala kolko ću novaca dobivat i imat vjerojatno bi još sad imala jedno dijete...imam djecu zato što ih želim,bez računica...bilo nam je svakako al uvijek smo se uspjeli izvuć i nikad nisam požalila kaj imam toliko djece jer ih rađam sebi a ne nikom drugom...nekome je u životu bitniji provod,komotan život,more,odmori-meni su sve to moja djeca...i auti i kuće i novci...
Još sa 18 sam znala da hoću barem troje djece-evo,i evo i četvrto je na putu...user posted image
Al svako ima svoje prioritete u životu...ovo je samo moje mišljenje...

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Tsmee)
Neposredna veza do poruke: 39
2.3.2010 14:13:26   
adryosijek
ja neznam svi gledaju na to da zive od toga ma nemozes ti 3 djece s tim izdrzat  3 godine  podrazumjeva se da mm mora radit da se na trepavice postavis s tim nemozes prdnut da ti mm sjedi doma. pogotovo ako zivis u hr di je sve skupo i jos ako si podstanar ...

Neposredna veza do poruke: 40
2.3.2010 14:30:44   
Bebys
ninolina ti si super mamauser posted image i dobro da imas supruga s dobrom placom...user posted image
ali ja znam gdje moji prijatelji HRVATSKI BRANITELJI teski bili i u zarobljenistvu u srbiji u logorima i fala bogu rijetki su prezivili imaju sada ZASLUZENU mirovinu s invalidninom i to dobru lovu
ali niti to nije dosta...pa rade svasta sastrane...znaci treba puno novaca ako zelis dostojan zivot...nazalost u hr. je jako jako tesko i ja VAM SE SVIMA DIVIM...user posted image

Neposredna veza do poruke: 41
2.3.2010 14:33:08   
ninolina
ninolina ti si super mamauser posted image i dobro da imas supruga s dobrom placom...user posted image
ali ja znam gdje moji prijatelji HRVATSKI BRANITELJI teski bili i u zarobljenistvu u srbiji u logorima i fala bogu rijetki su prezivili imaju sada ZASLUZENU mirovinu s invalidninom i to dobru lovu
ali niti to nije dosta...pa rade svasta sastrane...znaci treba puno novaca ako zelis dostojan zivot...nazalost u hr. je jako jako tesko i ja VAM SE SVIMA DIVIM...user posted image

moj srećom ima dobar posao ali i radi sa strane bavi se dizajnom tako da njegov   posao nema neku kočnicu, dobro mu ide

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 42
2.3.2010 14:41:14   
FIONA
IZVORNA PORUKA: Krky

Je, je, i ja od ovog mjeseca dobivam 1600 kn, ali ne smijem se žalit jer (hvala Bogu) MM ima dobar posao, pa ja mogu iskorištavat ovaj zakon do 3. godine. Znam što znači biti bez posla, "krpanje" na razne načine, ali ja ipak nisam htjela čekati, tako da je razlika između prvo dvoje 3 godine. Oboje su rođeni u studenskim danima, s tatom na civilnom služenju od 15 mjeseci. Ipak, danas, kad nemam takvih egzistencijalnih briga i gnjavaže oko učenja baš onda kada bi se zabavljala sa bebicom, odgoj preostale 3/5 ipak je potpuno drugo iskustvo. Niti jedno nije rođeno s bilo kakvom računicom, osim one da ću odmah na održavanje trudnoće kako bih se mogla posvetiti ostalima. Nisam očekivala da mi država pomaže (iako to itekako olakšava). Kako mi s njih 5-ero? Solidno. Da brinu jedan o drugome. Pa naravno, to je i prirodno, ali ne na način da to zamjenjuje mene ili MM. Meni je normalno da dečko od 13 usisava, i da cura od 15 objesi veš. Šetnje, presvlačenja i spremanje manjih, više manje je njihova želja, ali ne i njihova obaveza. Svoju jedinicu čak moram često podsjetit da sam ja tu da odgajam mlađe.

eto vi ste primjer zdrave velike obitelji...ali koliko je obitelji gdje otac privređuje minimalac, žena nije nikada radila...imaju peteri ili više djece, žive u skučenom i često neadekvatnom prostoru i onda se žale da nemaju....konkretno smatram da ne trebaš milione da prehraniš toliko djece al da ne razmišljaš jel češ imat na čemu skuhat gris ili namazat paštetu..za to treba imati...a takvi kao navedeni nemaju niti to i još rade djecu...čemu, pa zar im nije tužno gledati ih kako zavidno promatraju vršnjake...
Inače, tvoja deca moraju biti dobr ai pomagati...sam vidla po postovima tvoj stav...nema zafrkancije s mamom Krkyuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...šalim se komad...da skoristim priliku i pozdravim te jel te ne sretnem često!user posted image

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 43
2.3.2010 14:54:56   
Krky
Baš čitam i smijem se. Nema zafrkancije sa mnomuser posted image user posted image user posted image . Urlam ko luđakinja - svi gluhi, pošaljem 1/2 u sobu na hlađenje, on se ždralji ko da sam mu napravila ne znam što, dođe mu tata i kaže da će, nastavi li histerizirat pobrat nešto da se s razlogom dere. Nakon pola sata trči tati s tepanjem:"Tatice, ja te jako volim, ti me ne tučeš, bla...bla...bla, ti si mi dobar...tep, tep, tep, mazi-pazi i sl". Ostah fino pokak...al dobro. A što se tiče ovog...ja se baš ne smijem javljat, nismo baš neki prosjek, a to s rađanjem u sirotinji...žao mi malaca. Pozdrav Fi, nisam znala da si i ti u traženju posla, vjerujem da je teško

MAMA SA 6 ******

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 44
2.3.2010 14:56:18   
ninolina
fi daj mi pošalji pp ja ne mogu prvauser posted image user posted image

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 45
2.3.2010 14:56:52   
ninolina
krky ti si baš mama za 5 uvjek vam je veselo, zabavno i nikad dosadnouser posted image user posted image

(Odgovor članu ninolina)
Neposredna veza do poruke: 46
2.3.2010 15:03:08   
FIONA
IZVORNA PORUKA: Krky

Baš čitam i smijem se. Nema zafrkancije sa mnomuser posted image user posted image user posted image . Urlam ko luđakinja - svi gluhi, pošaljem 1/2 u sobu na hlađenje, on se ždralji ko da sam mu napravila ne znam što, dođe mu tata i kaže da će, nastavi li histerizirat pobrat nešto da se s razlogom dere. Nakon pola sata trči tati s tepanjem:"Tatice, ja te jako volim, ti me ne tučeš, bla...bla...bla, ti si mi dobar...tep, tep, tep, mazi-pazi i sl". Ostah fino pokak...al dobro. A što se tiče ovog...ja se baš ne smijem javljat, nismo baš neki prosjek, a to s rađanjem u sirotinji...žao mi malaca. Pozdrav Fi, nisam znala da si i ti u traženju posla, vjerujem da je teško

je komad...tražim jel sam evo sad več službeno mjesec dana bez posla...nadam se da bu nekaj kapnulo skoro...a za urlanje i mažnju s taticom ja več s ovom proživljavam tak da mi je poznato...hehhehehhee...mogu mislit kk je onda tebi...user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Krky)
Neposredna veza do poruke: 47
2.3.2010 15:46:52   
Nika 24052006
Da sam mislila na novac,još ni Nike ne bi bilo,akamoli da bi bila ponovo trudna...Sad je stanje sasvim solidno,mm ima dobar posao i dobru plaću...Ali kad se Nika rodila,ni sama ne znam kako smo preživljavali,zaista smo bili umjetnici po tom pitanju.Ali ipak,nije sve u novcima.Naravno da se bez njih ne može,da su oni uvijek negdje u podsvjesti i da na bilo koji način moramo imati kruh za dijete...Znam da ću drugom djetetu moći priuštiti sve ono što sam priuštila i prvome....Ali za treće nisam sigurna...Ne bi željela da djeca ispaštaju.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 48
2.3.2010 17:24:29   
Bebys
ajoj meni mi odrasli i mozemo nekako bez love...snadjemo se ...ali beba....ona nezna sta znaci NEMA...user posted image

(Odgovor članu Nika 24052006)
Neposredna veza do poruke: 49
6.4.2010 15:21:34   
danery
meni svekrva i baka već naručuju drugo...
citiram svekrvu:kad rodiš,odmah za par mjeseci user posted image sa drugim...
baka:jedno dijete ko nijedno...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a tko mene što pita??

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pobačaj
njanja

da li ste ga imali?

da-spontani (23%)

da-namjerni (7%)

ne (70%)

Broj svih glasova: 111

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!