|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   šta nakon spermiograma ?!?
4.2.2010 21:19:09   
zara13
može li mi ko odprilike reći šta mogu očekivati dalje?ukratko ja ok muž radio spermiogram u vv i na nalazima napisali asthe.....(neznam točno napisati) i ponoviti za 2 mj.moj ginekolog mi nije znao objasniti šta bi moglo slijediti.a kad smo se naručili rekli nam da če nam onda sve objasniti i naručiti za idući put odma.a ja sam malo nestrpljiva pa me zanima može li mi tko otprilike objasniti šta mogu očekivati.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: šta nakon spermiograma ?!?
4.2.2010 21:51:26   
barby
a vjerojatno ce te poslat kod urologa ili androloga

17.1.2011 STIGLA MOJA NAJVECA SRECA
ostala trudna između postupka prirodno:)

22.2 -transfer IVF/ICSI,11.3 beta.nisam je ni docekala:(

2007-missed abortion:(

JA-hipotireoza
sekundarna amenoreja

MM-oligoasthenozoospermia
varikokel

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 2
4.2.2010 21:51:49   
Leva
Zara da li je jedino ime koje stoji u dijagnozi Asthenozoospermia?
Sta si ti od nalaza radila i da li je to ok?
Mi smo nakon uradjenog spermiograma i dijagnoze otisli urologu.

JA-ok, ON- Oligospermia
http://sunasce.blogger.ba/
5 x IUI /AIH = 0
1. stimulirani ICSI = 0
1. prirodni IVF/ ICSI - bez JS

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 3
5.2.2010 8:22:30   
zara13
jedino sam to uspjela pročitati na muževom nalazu ima još nešto piše rukom a nešto u postocima i na engleskom.meni je moj ginekolog radio papa test i uzimao briseve za bakterije i za još nešt alo samnom je sve ok,jer ja sam bila trudna već ali sam imala spontani prije par godina ali ne sa mužom nego sa bivšim.

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 4
5.2.2010 11:19:14   
lavica81
draga, šalju vas na još jedan spermiogram za dva mjeseca jer sadašnji nalaz ne mora biti konačni rezultat, možda je u ovom periodu pod stresom, imao je gripu, pio antibiotike ili slično. u pravilu ako 3 spermiograma pokažu isto onda se postavlja ta dijagnoza. nemojte se uzrujavati zbog toga, vjerovatno će sljedeći biti bolji. u međuvremenu radi sebe možete posjetiti urologa, napraviti pregled testisa i prostate, vidjeti da li postoji varikokela, urinokulturu i spermokulturu da se vidi ima li kakvih bakterija i slično. samoi polako, doć će sve na svoje. do drugog nalaza ne bi bilo loše da pije vitamin e, orašaste plodove jede, uzima multivitamine.

nadam se da će sljedeći nalaz pokazat normospermiju, a ako i ne postoji rješenje i za touser posted image

sretnouser posted image user posted image

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 5
5.2.2010 14:58:13   
zara13
evo Leva gledam nalaz i neznam baš odgonetnuti kako piše (dg.asthen......piše još par riječi koje neznam pročitat zbog rukopisa pa onda ,pokretljivost i morfologija zaostaju.ponoviti za oko dva mj.)to je rukom pisano na engleskom piše dalje ph 7.7
st.spermatog<0,5
vitalnost% 70 <0,5 ima  još tako na tri strane napisano ništa ne kužim.možda zvućim glupo al da nam je bar netko objasnio sve bilo bi mi lakše .ovako nemam  blage veze šta nas čeka.naručila sam mu tablete one od biotecha.a šta urolog radi?

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 6
5.2.2010 15:39:16   
saraXY
Mislim da urolog kod problema steriliteta gleda testise zbog varikokele, pita jel muškarac prebolio zaušnjake, i tako jel općenito taj spolni organ izgleda normalno, a androlog je baš specijalist za plodnost (nadam se da ne griješim user posted image )

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 7
5.2.2010 15:42:52   
lavica81
ako su u pitanju pokretljivost i morfologija onda bi to trebala biti astrnoteratozoospermija. st. spermatog. su stanice spermatogeneze tj spermiji u nastajanju. dobro je da ih ima što znači da se spermiji proizvode

IZVORNA PORUKA: zara13

evo Leva gledam nalaz i neznam baš odgonetnuti kako piše (dg.asthen......piše još par riječi koje neznam pročitat zbog rukopisa pa onda ,pokretljivost i morfologija zaostaju.ponoviti za oko dva mj.)to je rukom pisano na engleskom piše dalje ph 7.7
st.spermatog<0,5
vitalnost% 70 <0,5 ima  još tako na tri strane napisano ništa ne kužim.možda zvućim glupo al da nam je bar netko objasnio sve bilo bi mi lakše .ovako nemam  blage veze šta nas čeka.naručila sam mu tablete one od biotecha.a šta urolog radi?

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 8
5.2.2010 15:47:41   
lavica81
zara, ako hoćeš slikaj nalaz pa ga stavi ovdje pa ćemo ga zajedno očitati. već smo očitavali nalazi od barbynog muža samo se sad ne mogu sjetit na kojoj temi je to bilouser posted image
pokušaj prošvrljat po temama u problemima sa zatrudnjivanjem

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 9
5.2.2010 15:56:05   
saraXY
MM ima dg. asthenoteratozoospermia, uglavnom urolog mu je rekao da to nije najgori nalaz te da samo treba biti uporan i može se dogoditi trudnoća dok je moj gin. rekao da se tu nema što čekati da je to za postupak potpomognute.
E da, astheno i terato znače da su slabo pokretni i loše morfologije, odnosno meni su objasnili da ako spermiji nisu pravilnog oblika ne mogu se dobro ni kretati.

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 10
5.2.2010 18:50:09   
zara13
nalazi su u mojem albumu piše sper nisam  znala kako staviti tu u forum niti mm pa je tamo stavio pa pogledajte i ako znate pojasniteuser posted image

(Odgovor članu saraXY)
Neposredna veza do poruke: 11
5.2.2010 20:19:51   
zara13
nalaz se nalazi u albumu

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 12
5.2.2010 22:49:36   
lavica81
draga, evo ovako: prvu stranu znaš i sama pročitat pa to neću tumačit
na drugoj:
pokretnih (motile) ima 39% ( a trebao bi imati bar 50% da bi bilo normospermija) a progresivno pokretnih 13% (ovo je standardizacija po svjetskoj zdravstvenoj organizaciji)
na trećoj je morfologija, normalnih je 5% (trebalo bi biti minimalno 30% a postoje i striktnija pravila koja kažu baš 15%) a abnormalnih 95%, nakon toga ti je njihova distribucija (ovih abnormalnih - jesu li predugi, prekratki, kakva je glava, tijelo i rep)
zadnja strana je njhova podjela po brzini kojom se kreću, ne razumijem se baš u ovo a ispod je tablica gdje piše da ih brzih ima 28% srednje brzih 11% (to su ovi što se računaju u pokretne= 39%) zatim slabo pokretni i nepokretni.
zadnja tablica su neki tehnički podaci, ne razumijem se u to.

eto, ako ti još što treba javi se

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 13
6.2.2010 14:06:14   
zara13
hvala ti lavica sad mi je malo jasnije

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 14
6.2.2010 19:03:54   
lavica81
nema na čemuuser posted image

IZVORNA PORUKA: zara13

hvala ti lavica sad mi je malo jasnije

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 15
4.3.2010 15:59:27   
zara13
došao nam i drugi nalaz ,i  spermiogram se popravio dijagnoza je sada normozospermija i sada su napisali da je najvjerovatnije neplodnost najvjerovatnije na strani supruge.ostala sam onako paf i sva jadna.moj ginekolog mi je radio pretrage i bilo sve ok i bila sam već trudna i imala spontani.i šta sada može biti?!?u zadnje vrijeme sam dosta pod stresom to me sve mući i nerviram se se dosta.

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 16
4.3.2010 16:08:40   
Točkica28
draga ne brini... ako i već bila trudna mislim da imaš dobru potvrdu...
ne razbijaj glavu s glupostima... u svakom slucaju uvijek mozes potraziti i drugo misljenje ginica tak da se nis ne brines...user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 17
5.3.2010 11:53:55   
saraXY
Zara, normospermija tm je razlog za slavlje, ostat ćeš ti nama trudna uskoro vidjet ćeš user posted image

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 18
5.3.2010 14:40:57   
zara13
znam da je razlg za slavlje ali sam toliko bila jadna dok sam vidla kako su napisali da je na mojoj strani to.a k tome još juće frendica mi javila da je trudna,nisu ni planirali a nije baš ni nešt posebno oduševljena,ja se odma rasplakala

(Odgovor članu saraXY)
Neposredna veza do poruke: 19
5.3.2010 15:03:49   
saraXY
Razumijem te, lakše je nosit se s time kad je do onog drugog, mm također sve ovo više pogađa jer je on kao "krivac".
Ne znam baš treba li sve što nam doktori kažu uzimat kao sveto pismo- moraju nešto napisati  - ali mislim da je ovo što su tebi napisali više u smislu u kojem smjeru će ići dalje pretrage. Ako je TM spermiogram sada ok onda što im preostaje nego tebe sad malo analizirati.

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 20
5.3.2010 17:11:59   
zara13
sad išli vidjet kod mojeg ginekologa i reko mi da 5-ti dan ciklusa počnem piti klomifen tabl.2 ujutro pet dana i onda kod njega da prati folikule i 10 -ti i 11-ti dan ne imati odnose.pa ćemo vidjeti muž i dalje pije mens arginmax ali pijem i ja women arginmax pa ćemo vidjeti.

(Odgovor članu saraXY)
Neposredna veza do poruke: 21
13.3.2010 22:16:58   
Tsmee
Draga, ako si jednom bila trudna, a sad vam teško ide i ako je kod tebe problem najvjerojatnije je samo neka sitnica tako da vjerujem da će se sve riješiti.

I ja sam bila u sličnoj situaciji, kod mene je bio problem i u prvom času mi je bilo krivo, ali onda sam shvatila dvije stvari: prvo, puno je teže liječiti mušku neplodnost, a ako si ti u pitanju (a vjerojatno je sitnica), vjerojatnost prirodnog začeća je puno veća i drugo, muški su velike maze i jako ih pogađa ako je u njima problem, a mi žene se ipak s time bolje nosimo, pa je i veća vjerojatnost da ćeš ti ustrajati u rješavanju svega.

Želim ti puno sreće i da što prije ugledaš user posted image

Javi nam se obvezno!

< Poruku je uredio Tsmee -- 13.3.2010 22:17:28 >

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 22
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!