|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   HLA kompatibilnost
15.3.2009 23:25:19   
tikica_69

Trudnoća mora biti prepoznata kao strano tijelo da bi se aktivirao imunološki mehanizam. HLA kompatibilnost igra važnu ulogu u tom prepoznavanju (HLA-A, B, C, DR, DQ, i DP). Ako očev HLA kompleks previše sliči majčinom HLA kompleksu, tada do tog prepoznavanja ne dolazi i događa se spontani pobačaj ili izostala implantacija. HLA-G je jedinstven HLA koje izlučuju citotrofoblastne stanice koje čine unutarnji sloj placente. HLA-G isotip je važan za majčino toleriranje fetusa i služi kao imunosupresant. Drugim riječima, HLA-G služi kao obrambeni mehanizam zaštićujući placentu (embrij) od majčinih NK stanica. Nedavno smo uočili da je moguće dokučiti implantacijski potencijal svakog embrija prije IVF implantacije. Prisutnost visokih razina sHLA-G ima pozitivnu prediktivnu vrijednost veću od 70% kod žena mlađih od 39 godina i preko 50% u žena od 39. do 44. godine.
Embrijski očinski antigeni reguliraju izlučivanje trofoblastičnog HLA-G, koji održava balasiranim odnos TH-1 : TH-2 izlučivanja od strane T-stanica (CD-4). Kad je HLA-G odsutan, normalan rast trofoblasta i implantacija embrija se ne može dogoditi. Kad muž i žena dijele nekoliko HLA antigena (npr. HLA-A, B, C, DR, DQ ili DP), TH-1 dominira nad TH2. To često izaziva nagli neuspjeh implantacije, najčešće u obliku rekurentnog spontanog pobačaja i ponekad kao neobjašnjeni neuspjeh IVF-a.

Ovu pretragu mozete obaviti u KBC Rebro.

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: HLA kompatibilnost
15.3.2009 23:28:43   
Candy
Tek kad ovo čitam shvaćam koliko je čovjek savršeno biće...

Ono što će davati svjetlo,mora izdržati izgaranje.
(V.E.Frankl)

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
15.3.2009 23:35:01   
Viky
Tikica,ti prava enciklopedija.Svaka ti čast

Tara 22.3.2004

"Bogatstvo se smiješi onima koji se osmjehuju"

Neposredna veza do poruke: 3
15.3.2009 23:35:46   
tikica_69
To mi je neki dan onaj doktor bacio bubu u uho pa sam sad na studiranju imunoloske strane zaceca user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu Viky)
Neposredna veza do poruke: 4
15.3.2009 23:40:43   
Viky
Samo nastavi tako,puno naučimo od tebeuser posted image user posted image user posted image

Tara 22.3.2004

"Bogatstvo se smiješi onima koji se osmjehuju"

Neposredna veza do poruke: 5
16.3.2009 5:58:03   
Ruža
IZVORNA PORUKA: sena

Tikica,ti prava enciklopedija.Svaka ti čast

Baš tako!user posted image user posted image user posted image

Samo luda mama...

(Odgovor članu Viky)
Neposredna veza do poruke: 6
19.3.2009 22:25:57   
adrijana81
Bok, ja sam nova ovdje...

Je li netko od vas možda zna očitati nalaze hla tipizacije tkiva? ja sam imala 2 spontana, i sada sam napravila sve moguće pretrage, otprilike su mi svi u referentnim vrijednostima  - po mom laičkom sudu, a ginekologu ne mogu odmah. jučer sam dobila i zadnje nalaze, tj. tipizacije tkiva koji su slijedeći:

moj:
lokus hla -a     2  11
lokus hla - cw     nt   nt
lokus hla - b     51  35
bw4:w6   nt   nt
lokus hla-dr    1    11
dr 51; 52; 53        nt   52
lokus hla - dq      1   3
dnk: lokus drb1    nt   nt

br reakcija razred 1:   00/00/30

test križane reakcije B+T Ly   neg

testom miješane kulture limfocita (MLC) dobivena normalna rekativnost

mužićev:
lokus hla -a     1   nd
lokus hla - cw     nt   nt
lokus hla - b     8   62
bw4:w6   nt   nt
lokus hla-dr    3    11
dr 51; 52; 53        nt   52
lokus hla - dq      2   3
dnk: lokus drb1    nt   nt

Eto,

ako se netko razumije u ovo da mi malo pojasni prije nego odem kod ginekologa...

unaprijed hvala...

...mojoj misli na tebe, nježnoj i smjernoj, ne znam uzroka ni časa začetka... ona je kao prsten na ruci vjernoj - kružna, nema početka ni kraja....

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 7
19.3.2009 22:33:03   
tikica_69
Ne razumijem se bas u tu imunologiju i sve mi se cini ok, osim mozda ovoga lokus hla -a     1   nd (to je muzicev) u odnosu na tvoj lokus hla -a     2  11. Mislim da bi i u drugom polju, on trebao imati neku vrijednost....ali nemoj me drzati za rijec. Ta imunologija mi je totalni kaos user posted image Nadam se da je sve ok...i mene to skoro ceka.Daj mi reci, to si radila na Rebru, jel da?!Koliko kosta ako imas dodatno zdravstveno?

U iscekivanju.......

(Odgovor članu adrijana81)
Neposredna veza do poruke: 8
19.3.2009 22:35:18   
tikica_69
Evo, ovdje imas dosta o tome pa mozda nadjes odgovore... http://sharedjourney.com/imm.html http://www.rialab.com/miscarriages_prevented.php

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 9
19.3.2009 22:42:12   
adrijana81
tikica, hvala puno...
da radila sam to na rebru, i ako imaš dopunsko ne plaća se ništa user posted image ... i ja sam ga uzela sada radi ovih pretraga, i nigdje ništa nisam dodatno platila a radila sam kompletnu krvnu sliku, briseve vaginalne sve, veliki koagulogram, pretrage za štitnjaču, pretrage za dijabetes, antifosfolipidna antitijela, hla tipizaciju tkiva. zasada bi to bilo to. doktorica mi je rekla da su ove "lakše", pa ako se tu nešto nađe - da idemo to liječiti, a ako ne - onda ćemo raditi TORCH i sl... pretrage su ok, nigdje ništa ne boli, sve je relativno brzo gotovo osim tipizacije tkiva - nalaz sam čekala 1,5 mjesec... A naručiš se preko maila - pošalješ im uputnicu skeniranu - i naredu si za par dana. fakat se ništa ne čeka dugo.
Eto, još jednom ti hvala...

...mojoj misli na tebe, nježnoj i smjernoj, ne znam uzroka ni časa začetka... ona je kao prsten na ruci vjernoj - kružna, nema početka ni kraja....

Neposredna veza do poruke: 10
19.3.2009 22:43:21   
tikica_69
Jel bi ti bio problem poslati mi na PP taj mail pa da im i ja posaljem svoju uputnicu. Hvala i tebi puno!

U iscekivanju.......

(Odgovor članu adrijana81)
Neposredna veza do poruke: 11
24.3.2009 0:55:07   
tikica_69
ANA, ACA, ATA, LAC i beta-2-mikroglobulin su neki osnovni pokazatelji imunoloških problema - to imam namjeru iza sljedeceg postupka (ako ne uspije) povaditi

U iscekivanju.......

Neposredna veza do poruke: 12
28.3.2009 19:42:05   
JUdy
Kod nas je ustanovena idiopatska neplodnost. Naravno se s time vise nece dr. petljat i po redu kako idu pretrage, sve smo obavili i sada imam za sobom jedan ne uspjesni ivf- prirodni. I za mjesec se spremam na ICSI.Stalno mi ne da mira zasto me ne posalje radit imunoloske pretrage ili to nije uopce njihov obicaj! Uvijek se moram na sve pitat i trazit odgovore. Mogu li ove pretrage napravit sama i mogu ici na uputnicu?

Neposredna veza do poruke: 13
28.3.2009 20:21:12   
Candy
Mislim da možeš sama ići napraviti tu pretragu...Barem je Tikica rekla da je sama tražila tu uputnicu,bez da ih je netko slao na to user posted image (Tikice,ispravi me ako griješim)...
U svakom slučaju,sretno JUdy user posted image !

Ono što će davati svjetlo,mora izdržati izgaranje.
(V.E.Frankl)

(Odgovor članu JUdy)
Neposredna veza do poruke: 14
29.3.2009 11:17:30   
tikica_69
IZVORNA PORUKA: JUdy

Kod nas je ustanovena idiopatska neplodnost. Naravno se s time vise nece dr. petljat i po redu kako idu pretrage, sve smo obavili i sada imam za sobom jedan ne uspjesni ivf- prirodni. I za mjesec se spremam na ICSI.Stalno mi ne da mira zasto me ne posalje radit imunoloske pretrage ili to nije uopce njihov obicaj! Uvijek se moram na sve pitat i trazit odgovore. Mogu li ove pretrage napravit sama i mogu ici na uputnicu?

Da, mozes je zahtjevati mada je svaki primarni ginekolog nece dati jer mu ni nije duznost ako to ne preporuci specijalista. Nadalje, na tu proetragu ti obicno salju ako si imala 2 ili vise spontanih pobacaja. Tek onda se pocinje sumnjati na nekompatibilnost partnera.
Kad ne dolazi do zaceca, najcesce je problem u rebalansu spolnih hormona, sto dosta varira i tesko je uociti i najlakse je napisati - idopatska neplodnost user posted image

U iscekivanju.......

(Odgovor članu JUdy)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Samostalnost.
Admin

Da li su vaša deca koliko toliko samostalna ili ih još uvek hranite i uspavljujete ? Mislim na decu od 2,5 god pa naviše.

Oznake

Sve najbolje!