|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Nestanak mlijeka "preko noći"???!!!
8.3.2009 15:34:23   
Anoniman
Molim za savet sve iskusne majke, trazila sam temu koja bi mi pomogla, ali nikako nisam mogla da je nadjem.
Naime, Sara ima 2 meseca i nedelju dana, i dojim je od pocetka, i do pre 2 dana nije bilo nikakvih problema..preko dana je jela na 3-4 sata, nocu je znala da spoji i po 7 sati sna. Medjutim od juce ujutru kao da mi je mleko u desnoj dojki nestalo??? !!! mnogo je manja i meksa od leve, kad istisnem ide malo mleko, ali to ne moze da se poredi sa onim kkao je bilo pre 3-4 dana, kada bi se uvek od podoja do podoja nakupilo mleko da je samo curelo. Da li to znaci da mi nestaje mleka ili je to samo period ?? Sara je juce i danas jela na 2 sata, a prespavala je celu noc, plasim se da nije gladnauser posted image ima li neko iskustva sa tim, molim za savet, jer me ovo stvarno plasi i rastuzuje...i zbunjuje. stvarno ne bih zelela da prestanem sa dojenjem, ali ne znam sta da radim sad ikako da znam da li ostaje gladnauser posted image  hvala unapred!

< Poruku je uredio Ruža -- 8.3.2009 15:35:38 >
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 15:38:43   
Ruža
Nellyca možda ti se samo ustalila količina mlijeka, a malena ima skok u razvoju pa češće jede.
Probaj ju što češće stavljati na dojku koja ti se čini praznija, da navuče. I pij više tekućine, ima za kupiti onih čajeva za dojilje koji potiču stvaranje mlijeka pa probaj i sa njima. Sretno i javi nam kako ide!

_____________________________

Samo luda mama...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 15:43:19   
božica
nellyca
slažem se sa ružom
sretno user posted image


_____________________________

idem micat rit...

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 17:57:13   
njanja

IZVORNA PORUKA: Nellyca

Sara je juce i danas jela na 2 sata, a prespavala je celu noc, plasim se da nije gladnauser posted image ima li neko iskustva sa tim, molim za savet, jer me ovo stvarno plasi i rastuzuje...i zbunjuje. stvarno ne bih zelela da prestanem sa dojenjem, ali ne znam sta da radim sad ikako da znam da li ostaje gladnauser posted image  hvala unapred!


ako ti je jela na svaka 2 sata, onda je bila sita za noć....gladna nije...jan je sa 2 mjeseca prespavao od 9 naveče do 5 ujutro i ČEZNEM ZA TIM DANIMA....uživaj, dati će ti do znanja kada bude gladna..a dok god papa ćeš imati mlijeka....

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 18:04:21   
ivanaa
probaj joj davat cesce da cica i puno pij

_____________________________

Prvu polovicu života unište nam roditelji,drugu dijeca.

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 18:14:02   
Snješka
Draga Nellyca tako je meni bilo. Budi uporna i malu stavljaj na tu dojku da ti vuče tako da ti potakne stvaranje mlijeka. Sa 3mj ženama se u organizmu stvara preokret i mnoge tada izgube mlijeko kao ja. Trudi se pogotovo ako ti beba dzže spava ponoči automacki ti se regulira i brzina stvaranja mlijeka tako da se tad i sporije stvara. Ako imaš izdajalicu probaj s njom vuči  i poticati mlijeko ali najbolje bi bilo da ti malena sisa jer ti hormon se tada stvara i potiče mlijeko. Ak ti malena stalno plače i ima manje stolica i mokrih pelena  ili ako joj je kroz solicu zelenkasto to ti je znak da se nije dovoljno nahranila. Kad ju dojiš probaj ju duže držati na svakoj dojki mada ti je i to malo mlijeka dovoljno da ima sve potrebne vitamine. Budi uporna i samo pitaj ako kaj zapne ja sam to prola i jako i je žao to neke stvari nisam ranije znala. Sretnouser posted image

_____________________________

Največa ljubav si mi Ti...
Največu sreču vidim u Tebi...
Ti si veselje svakoga dana,
a moj život zove se...Lana

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 18:29:35   
Anoniman
Evo danasnje situacije...ceo dan je kenjkava, place, vise nego inace, jede na svakih sat, sat i po, dajem joj prvo tu dojku gde ima manje, pa onda drugu, i kad zavrsi posle pola sata ili sat pocinje plakanje i vidim da je gladna...ne znam kako ce biti nocas, to cu vam javiti sutra. Do sad je svaku noc spojila po barem 6 sati, i vise. Ali stvarno mislim da je gladna, a pri samoj pomisli da cu morati da je hranim na flasicu mi dodje da vristim od muke...user posted image user posted image user posted image  iskreno se nadam da joj je samo takav dan i da ce se i mleko regulisati, jer ga je do sad bilo puno puno puno, i zbunjuje me kako to odjednom...user posted image user posted image  Hvala svima na savetima, nadam se da ce neki od njih uroditi plodom!!

(Odgovor članu Snješka)
  Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 18:31:45   
njanja
nellyca-da li ti ujutro cica i ima mlijeka-da li ti je ujutro cica puna???ako je, nema potrebe po noći izdajati jer joj očito za noć ne treba..... dok god ona papa po danu, ne brini, nećeš izglubiti mlijek...isto tako ako i kada bude počela cicati po noći, mlijeko će ti se početi stvarati....znali meni je jan do cca 3 mj spavao od 21-5 ujutro i imala sma mlijeka, a kansije sa 4 kada se počeo buditi i stalno cicati na svakih sat vremena, opet sma mlijeka imala....i sada kada sa 9 mj preko dana ne cica, opet ima po noći za izvući....ja se sama čudim kako u tim praznim cicama uopće po noći išta izvuće, ali ja ga čujem i osjetim kako viuče, vuče i najdednom krene.... dojenje je pitanje ponude i potražnje, ako se bojiš da malecka ne napreduje, odi kod pedijatrice ili patronažne na vaganje...u protivnome, opusti se i spavaj noću (i uživaj pri tome)

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Snješka)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 18:58:02   
Anoniman
Sve je bilo ok, evo do jutros kad sam primetila da se u desnoj skoro nije ni nakupilo mleko, a do pre 3-4 dana sam znala i nocu da ustanem da se izmlazavam jer se nakupi mleko, a ona nije gladna. Videcu kakva ce nocas biti situacija. A danas je jela bas cesto, vidim da ide mleko, ali ona vrlo brzo opet bude gladna, znaci da ne pojede dovoljnu kolicinu kao pre...a nije ni resenje da je svajih pola sata stavljam na sisu...nadam se da ce sutra biti bolje i da cemo se koliko-toliko vratiti u normalu. Do sad je dobro napredovala, za to me jos nije strah, samo se nadam da necu melko izgubiti...

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 19:00:21   
Lady3
Cure su ti dale dobre savjete,ne brini se..moguće je da ti malecka popije i da ti se mlijeko reguliralo kako ona sisa..Pij onaj čaj za dojilje..ako mlijeka i dalje imaš i ona je sita nemoj onda brinuti..user posted image po boji stolice ćeš znati jel je gladna ili ne..ako je zelenkaste boje onda je gladna..možda ćeš morati je nadohranjivati i s adaptiranim mlijekom..Davaj joj što više sisu da ne izugubiš mlijeko..Sretno..

< Poruku je uredio Lady3 -- 8.3.2009 19:02:19 >


_____________________________

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)


(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 19:00:29   
Anoniman
Njanja- kad si napisala da je sa 4mj, poceo da jede na sat vremena, kako si to resila?koliko je to trajalo?? jel si ga dohranjivala, ili je i dalje bio samo na sisi  dok nisi pocela hranu da mu uvodis?? kako je izgledala cela ta situacija??

(Odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 19:04:38   
Anoniman
Lady3- mleka ima, ali u znatno manjoj kolicini, i desna mi je mnogo praznija od leve, a danas jede na sat-sat i po, i place, sto znaci da je gladna...i sve to u 24 sata, do juce je sve bilo ok, a od danas bas velika promena, pa me je sve to malo uplasilo...ali nadam se da ce saveti pomoci, i da mi mleko ne nestaje...videcemo narednih dana... a stolica joj je danas bila skroz uredna, valjda ce tako i ostati...

< Poruku je uredio Nellyca -- 8.3.2009 19:05:49 >

(Odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 19:11:34   
Lady3
Samo joj davaj da sisa,ali ako ti i dalje bude plakala i bila gladna..možda bi joj trebala dati malo adaptiranog mlijeka..Pa oboje kombiniraš i sisanje i nadohranu..Grozno je kad ti dijete plače od gladi..ja sam takvo iskustvo imala u rodilištu..grozno..mlijeka ništa a ona vrišti..hranili je na bočicu ali ja sam je stalno stavljala na siku sve dok nije krenulo...i nisam je nadohranjivala sa adaptiranim..Promatraj je malo,ako si zabrinuta,nazovi patronažnu pa će ti dati savjet..user posted image

_____________________________

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)


(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 19:41:31   
Anoniman
Evo opet kenjka,a nisu prosla ni puna 2 sata user posted image  piski normalno, malo je prduckala i to je i dalje zlatno zutno boje znaci da nije gladna...valjda ce nocu spavati, kad vec preko dana jede na nepuna 2 sata..user posted image

(Odgovor članu Lady3)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 19:42:31   
tikica_69
Samo budi uporna user posted image

_____________________________

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 21:04:04   
njanja
IZVORNA PORUKA: Nellyca

Njanja- kad si napisala da je sa 4mj, poceo da jede na sat vremena, kako si to resila?koliko je to trajalo?? jel si ga dohranjivala, ili je i dalje bio samo na sisi  dok nisi pocela hranu da mu uvodis?? kako je izgledala cela ta situacija??
 nellyca-davala sam mu kako je tražio....nisam znala za sebe noću, nisam ga ni vraćala u krevet, nego sma se samo vrtila oko njega kada je bio red na lijevu i desnu cicu...sada mi to izgleda smiješno, ali tada sam bila luda....to je zapravo bilo malo prije nego 4,5 mj pa nam je pedijatrica baš kad smo bili na sistematskom rekla da ako zeza noću da počnem sa dohranom kad napuni 5 mj i to sa večernjim obrokom-rižolinom...Tako smo i krenuli sa 5 mj i par dana i dugo je trajalo tu uvođenje-cca 1 mjesec, a bilo je puno puta da sma mu usred tog rižolina (proizvođać Milupa-u sebi ima već adaptirano mlijeko + rižine pahuljice-samo se promijpa s vodom) znala izvaditi cicu i hraniti ga....Nakon cca 1 mj se počeo noću popravljati, ali mislim da nas je taj period dosta bacio unatrag budući da je kao beba spavao -SOSLOVNO KAO BEBA (21-5 h), a sada se i dalje budi....doduše rijeđe, ali u tom periodu se naučio da ga cica smiri i sada kada ima 9 mj i kada preko dana uopće ne cica, pa čak i ide u krevet bez cice, po noći cica minimalno 3 x....nekad i dalje znam biti luda i mislim si šta mu tada nisma dala adapt. mlijeko kada je imao 4,5 mj, ali tko zna da li bi mi to tada pomoglo.... Moj savijet ti je: prati što su cure rekle-stolicu i da li su pelene pune...ako jesu, sve ok...ja bi na tvom  mjestu otišla i kod patronažne uu dom zdravlja ili pedijatrice da ju izvažem pa bi opet za 10  dana išla,  da vidiš koliko dobiva tj da li dobiva... S druge strane, ako si od silnog dojena iscrpljena kao što sma ja bila-nije grijeh dati joj makar za probu 1 dnevno formulu pa da vidiš da li će od nje biti sitija-> ako bude i izdrži 3-4 h, možda joj cica stvarno nije dosta, a ako traži nakon formule cicu, onda te zeza kao mene jan tj tješi se uz cicu, želi tebe i tvoju pažnju, a to joj je način da te dobije.... SRETNO!!!!!

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
8.3.2009 22:58:47   
Lady3
da ti nema grčiće....user posted image

_____________________________

Šta je sreća?Znati što se
hoće i to strastveno željeti:)


(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
9.3.2009 18:59:58   
Anoniman
Evo da javim...sinoc je celu noc prespavala, od 22:30 do 6 jutros, i onda je jela ponovo tek u 10, pa u 13h, pa u 16h, znaci opet na 3 sata user posted image  sve se vratilo na staro user posted image  preko noci su mi se grudi napunile, desna je i dalje praznija od leve, ali joj uvek prvo dam nju, pa onda zavrsim sa ovom punom. Eto uspanicila sam se malo i digla ovde frku user posted image user posted image  sta cu kad sam mlada neiskusna majka user posted image  hvala svima na savetima!!!user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Lady3)
  Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
9.3.2009 19:02:03   
njanja
eto super, baš mi je drago....imaš sreće-em ti preko dana papa na svaka 3 sata, em ti spava cijelu noć-savršenstvo!!!!! meni je jan punih 5 mj jeo na svaka 2 h-osijećala sam se posisano, a da ne pričam da smo taman nekamo krenuli, a eto opet gladan....dok nisam počela vani dojiti to mi je presdatvljao veli problem, a isto tako nisam mogla nikamo bez njega.... UŽIVAJTE!!!

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
9.3.2009 19:12:06   
Anoniman
Njanja- mogu samo da zamislim kako ti je bilo, eto ona je samo jedan dan jela non-stop pa me vec izmorila, bas sto kazes- osecas se posisano user posted image  nadam se da ce ovako i ostati, a ako ne, barem znam gde je  "problem", tj. da ga nema user posted image

(Odgovor članu njanja)
  Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
9.3.2009 19:12:15   
tomi
Ja opet drugi problem imam. Meni se preko noći toliko napune dojke da se upale, poludila sam , i onda masiranje , izdajanje,pa čekanje da se mali probudi da siki. On se naime budi ponoći, jede u 00:30 pa u 4 cca, po danu sve ovisi o njegovom raspoloženju, najvjerovatnije to i je razlog, mislim da je to zbog toga što preko dana puno više sisa, nego po noći, pa ih ne isisa do kraja, pa se eto upale,ja se opet plašim da će mi se toliko upaliti da ću morati prestati dojiti. Ovo je već drugi put da su se upalile u dva i pol mjeseca koliko dojim.Jedno vrijeme bude sve ok, a onda sve ispočetka,pitam se do kada.



_____________________________

samo je jedna......................mama

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
9.3.2009 19:21:18   
Anoniman
tomi pokusaj da pred spavanje, kad on zavrsi sa sisanjem,izdojis mleko do kraja, onda i ne bi trebalo toliko da ti se napune do sledeceg sisanja. ja sam do skoro imala slican slucaj, nocu mi se toliko napune da moram da ustanem da se izmlazavam jer ne mogu da spavam koliko me bole, a ona spava, nije gladna. ali kao sto vidis i to se promeni vremenom user posted image

(Odgovor članu tomi)
  Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
18.3.2009 16:14:30   
Tsmee
Evo Nelly je riješila svoj problem (Nelly, jako mi je drago user posted image ), ali možda nije loše da malo podijelimo iskustva.

Evo ja sam isto tako imala krizu, negdje oko 6 tjedana. Jedno sam se jutro samo probudila s praznim dojkama. Ne doslovno praznima, ali trebale su mi obje da nahranim malenu, a to nikako inače nije slučaj. Ispitivala sam okolo sve što da radim, dobivala razne savjete, čak mi je jedna medicinska sestra rekla: nema lijeka, ak ima-im, ak ne-onda nema.

I onda sam se sjetila da mi je patronažna prvi put kad je bila rekla da ću oko 6-8 tjedana imati krizu (samo tad sam ja to slušala napol, tad mi se stvarno to činilo daleko user posted image ). I rekla mi je, samo budi uporna, nemoj davati nadohranu, može dijete par dana i biti gladno, bolje i to nego da se prerano počne s nadohranom. Tu sam informaciju još provjerila s pedijatrom i stvarno, i in je rekao da dam formulu tek ako se za tjedan dana ne popravi situacija. Dva dana sam bila luda, ona svaki čas na cici, pa ne može izvuć pa sam izdajala nakon hranjenja i dodavala joj još svog mlijeka iz boce. Totalno luda. I treći dan se mlijeko vratilo i to još jače nego prije.

Sad imam problem po noći i moram usred noći izdajati jer mala spava cijelu noć. Izdajam desnu jer je ta "jača", a s lijevom nije problem. Spremam mlijeko ak dođe do nove krize. Patronažna mi je, naime, rekla da postoje dvije krize. Jedna sa 6-8 tjedana i jedna oko 3 mjeseca.

_____________________________

Već nas je puna kuća...

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
18.3.2009 16:30:52   
Anoniman
Evo da javim sad moje stanje...grudi mi nisu pune kao pre, a nisu ni prazne kao kad je bila ova krizauser posted image ustalila se kolicina mleka i priblizno su iste velicine.user posted image opet sisa na 3 sata, spava celu noc, jede samo iz jedne (retko kad iz obe). Tako da je sad sve manje-vise kao pre. Jedino mi se vise nocu ne skupi toliko mleka da moram da se izmlazavam, pa ako nije gladna i ja spavam user posted image

(Odgovor članu Tsmee)
  Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Nestanak mlijeka "preko noći"??...
24.3.2009 11:58:35   
Vjeverica ST
moj je isto slično nekidan krenuo..prije 4 dana spavao je od 21h do 5h! i onda je povratio, slabo jeo i povratio taj dan još 2 puta, navečer je opet slabo jeo, sutradan jednom dobro i opet slabo, i opet povratio. Išli na hitnu pa mu zbog kašljanja dala sirup..od tad je malo više jeo, ali sutradan opet povratio..idalje slabo posiše...Danas smo vadili krv i nosili urin..ne znam što je.Dos sad je dobro napredovao.Ima 2 mj i 10 dana, od rođenja se udebljao 2 kg i 20 g! a dojke su mi uistinu postale lakše, nisam se, luda izdajala! ne želim prestat dojit!!! Je li istina da mlijeko može biti "nekvalitetno"? A možda je viroza.....I davala sam mu čajeve da ne dehidrira..E i tekuća stolica, jednom zelena..Pomozite, želim dijitiuser posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Gubitak bebice :-(
PinkyFunkyBirdy

Da li ste ikad izgubile svoje bebice i na koji način? Ako jeste i ako znate razloge toga molim da napišete.

Da - biokemijskom trudnoćom (16%)

Da - spontanim (prirodno čišćenje) (5%)

Da - spontanim (kiretažom) (22%)

Da - više puta (biokemijska i/ili spontani) (6%)

Ne - trudnoće su mi sve uspješno završile (41%)

Ne - nemam djece za sada (9%)


Broj svih glasova: 99

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!