|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema!
19.12.2011 23:08:48   
lilia
IZVORNA PORUKA: zara13

pečeno meso krumpir znači tek nakon god dana?a do onda samo kuhano?

U principu trebali bi i dalje jesti kuhano i što zdravije ali nakon godinu dana smije tu i tamo malo pečenog krumpira i mesa.
Ja ako pečem meso, krumpire ili povrće u pećnici naravno da ću mu dati to za ručak ali trudim se da svaki dan ima kuhano povrće i meso pretežno kuhano ili u saftu ali ponekad ga i sfrigam pa malo podlijem.
Uglavnom nakon 13 mjeseci i dalje ga zdravo hranim. Paštu, rižu, njoke i gulaš također samtram zdravom prehranom.
Najrjeđe pečeno.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 176
23.12.2011 20:18:33   
zara13
a kad sirni namaz ,vrhnje?jogurt mlijeko smo uveli i sv.sir

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 177
2.1.2012 17:52:36   
ucitelj
hey molim vas da mi pojasnite koje povrce smijem pripremati sa 5punih mj i koliko nisam bas strucna jer tek uvodim vocne kasice nisam jos davala nikakav sok jer doji a htjela bi mu sutra dati da papa juhicu i malo povrca nezz kako je najbolje napravit
unaprijed hvala puuuuuunouser posted image

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 178
2.1.2012 19:24:36   
magdalenaa
ja sam svojoj dala mrkvicu iz juhe,naravno sve je bilo nezačinjeno, samo sam kapnula 2-3 kapi maslinovog ulja u mrkvicu pa smiksala, poslije sam i piletinu miksala s mrkvicom, davala sam joj i krompir i tikvice,i  i brokulu,blitvu al napominjem da je i moja mala na mome mlijeku, nedajem joj nikakve čajeve ni sokiće nego samo vodu poslije papice i počela je dohranu isto  sa par dana prije nepunih 6mj.daval bih joj 2-3 dana jednu namirnicu pa prelazila na drugu pa njih mješala pa uvodila 3.  jede i kruh jer sam joj u početku davala koricu kruha da žulja zbog desni i sad fino papa kruh kažu da triba sačekat zbog glutena i celijaklije a pedica mi rekla ako je na mome mlijeku da mogu davat poslije 6mj. pa sam tako i napravila,,,,

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 179
2.1.2012 19:25:05   
bubaMaja
pa vidi što si mu dala od povrća do sad? ono što ti je jeo to može i u juhici. ako nije ništa od povrća jeo onda radije daj malo tikvice i mrkvice za početak jer one su najmanje alergene pa pomalo dodaji svakih par dana neko novo povrće.. kad svlada nekoliko vrsta onda možeš lagano probati skuhati juhicu od piletine, iscijediti i dati samo povrće uz juhicu... meso (kuhano) nakon 7,8 mjeseca lagano dodavati po komadić, piletina pa teletina puretina....

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 180
4.1.2012 21:43:31   
ucitelj
user posted image user posted image user posted image hvala curke probat cu
a sto mislite o gotovim kasicama vidla sam da ima svih mogucih okusa i da je po mj pa me zanima vase misljenje
hvala na savjetima zakon ste

user posted image

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 181
5.1.2012 10:46:53   
ivana st
Ja nisam baš pristalica kupovnih kašica, pogledaj samo do kada im je rok trajanja. Ali naravno to je osobni izbor. Držim da je svježe pripremljen obrok uvijek boljia opcija od kupovnog.

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 182
5.1.2012 17:27:42   
zara13
ja sam na početku kupovala kašice jer isto nisam znala šta joj smijem dat jest a šta ne ,malo sam joj kuhala malo kupovne jela(ja svaku isprobala i povrće im je odvratno:))sa 7 mj više nije htjela okusit kupovne kašice ,samo kuhane

(Odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 183
5.1.2012 17:35:29   
magdalenaa
ma meenni se neisplate  te kašice kupovat,bar ne u početku  dok beba uči jesti,pojede svega 2-3 žličice a ta kupovna kašica se mora pojesti u roku 24h, tako da bi više bacala, ovako skuham mrkvicu pa dodam jabukicu smiksam , što ona ne pojede ja  pojedemuser posted image ,,ništa ne bacam..........i glupo mi jer imaju neke kašice  s mesom a preporučuju ga u kasnijoj dobi i sve kašice su  sa c-vitaminom  zbog roka trajanja (da traju duže)a nedaju da damo bebama narandže da jedu tako da to nikako nerazumijem........

dogodila se ljubav za koju nikad nistae čuli.............

(Odgovor članu zara13)
Neposredna veza do poruke: 184
5.1.2012 18:04:04   
ruwenzor
kad smo krenuli sa dohranom je htjela samo kupovne, sad kombiniramo, ono kaj mogu napraviti napravim, a ono čega više nema (recimo breskve) dobije kupovno. i uvijek imam frutek od jabuke u rezervi user posted image

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu magdalenaa)
Neposredna veza do poruke: 185
6.1.2012 12:59:25   
ucitelj
hvala puno pokusala sam malo nije bio odusevljen ali vec papa mrkvicu i jabuku zajedno
te kupovne slane kasice su ODVRATNE uzela jednu na probu i kad sam ja oprobala umalo nism pala u nesvjest ajme kako mogu sopat dicicu s tim grozne su on je malo mrljavio i odustao ipak cu mu kuhat slano a voce moze proc ako nestignem pripremit
HVALA JOS JEDNOM OD <3

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 186
7.1.2012 9:14:30   
lilia
Nemoj soliti bebi sa 5 mjeseci ništa, radije dodaj malo maslinovog ulja u kuhano povrće da mu popravi okus i zdravije je.
Nemoj mu soliti još barem 2,3 mjeseca.
Neka brlja na početku, naučit će se za koji dan.

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 187
16.1.2012 14:08:10   
cocco
moj mali ima 6 mj i za sad je na 2 čvrsta obroka, ostalo cicanje. ujutro mu dam neko voće, obično s keksom, a navečer povrće s rižinim pahuljicama ili žgancima. ne znam jel prerano da mu uvedem ručak. mislila sam ujutro voće, za ručak mesnu juhicu s povrćem, a navečer neke žitarice ili moje mlijeko i keks. koliko bi zapravo trebao imati mliječnih obroka sa 6 mj? nezgodno je i to šta ne jede svaki dan isto, nekad se nacicava svakih 2 h, a nekad neće po par sati.

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 188
16.1.2012 14:16:41   
ruwenzor
cocco, to mi je nekak možda malo prerano za uvođenje 3 obroka, N ima 7 i pol mj i sad je na 2 "prava" obroka + 3 mliječna (cicanje), i namjeravam tako još koji tjedan pa tek sa 9 mj smanjiti na 2 mliječna + 3 prava.
da probate uvesti neki red u hranjenje? pa tak možeš pratiti koliko ti beba i kad papa i vidjeti kad bude spremna za 3. pravi obrok

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 189
16.1.2012 14:23:25   
cocco
meni se isto čini da je prerano, al opet s druge strane bojim se da mu nije premalo jer mi se još uvijek dosta budi po noći. ma ne mogu uvest red, ima koliko toliko uobičajen ritam, al onda ubaci dan kad jede 100 puta ili kad neće jest 5 sati. isto po noći, obično se budi 2 puta, a onda par noći svaka 2 il svaka 3h. jednostavno ne znam šta me čeka koji danuser posted image

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 190
16.1.2012 23:00:04   
mayathebee
Rano ti je još za tri čvrsta obroka! Mi smo s trečim krenuli sa 8 mjeseci, a bili smo na AD-u, s time da sam kao prvi uvela doručak - voče oko 09.00, a drugi ručak - povrće oko 13.00! Kao treči sam mu uvela good night kašicu, ili jogurtić s vočem.

Probaj mu u doručak umiješati malo mlijeka sa vočem i keksom, i u ručak mu kad recimo radiš krumpir s nećime, a ne radiš meso možeš staviti mlijeko.

Osobno sam dugo za doručak radila vočno-mliječno-žitnu kašicu (100 ml mlijeka, 80g voča, i 2 žličice rižinih pahuljica).

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 191
17.1.2012 16:14:55   
cocco
ja sam mu prvo uvela večeru oko 7, jer sam se nadala da će bolje spavati, rižine pahuljice u mom mlijeku ili žgance u mom mlijeku, pa sam tome počela dodavat povrće. i onda kao drugi obrok voće ujutro, tj oko 12, isto u mlijeku s rižinim pah.zato mi fali nešto u sredini. ak ništa, pomaknut ću mu tu večeru na ranije. kad ste počeli davat meso? sveki me pili da je mali gladan i da mu treba dat meso. ja se za sad uspješno odupirem.

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 192
17.1.2012 16:49:59   
pincirotvajler
nebudi se radi NEmesa nego radi sise user posted image to reci sveki..user posted image
mi smo piletinom/puretinom počeli mislim s 8mj,,a sa 6 počeli dohranu

< Poruku je uredio pincirotvajler -- 17.1.2012 16:50:18 >

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 193
17.1.2012 21:56:07   
ucitelj
IZVORNA PORUKA: cocco

meni se isto čini da je prerano, al opet s druge strane bojim se da mu nije premalo jer mi se još uvijek dosta budi po noći. ma ne mogu uvest red, ima koliko toliko uobičajen ritam, al onda ubaci dan kad jede 100 puta ili kad neće jest 5 sati. isto po noći, obično se budi 2 puta, a onda par noći svaka 2 il svaka 3h. jednostavno ne znam šta me čeka koji danuser posted image

tocno si opisala moju situaciju uzas tama dva dana polovim sve konce i opet nekaj novega heheheh nisam jedina user posted image

(Odgovor članu cocco)
Neposredna veza do poruke: 194
17.1.2012 22:15:41   
lilia
Cocco maleni ti baš lijepo jede i još mu daješ svoje mlijeko i kombiniraš dohranu.
Ma super, samo tako nastavi.user posted image
Meso mu možeš davati tamo sa 7 mjeseci i to piletina, puretina, teletina i bijela riba.
Kad bude imao 7 mjeseci mu možeš umiješati malo svježeg sira ili skute u voće.

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 195
18.1.2012 17:57:19   
ucitelj
mozete li mi objasnit sto su to rizine pahuljice jel to rizolino i kako se mogu sprematuser posted image

(Odgovor članu lilia)
Neposredna veza do poruke: 196
18.1.2012 22:11:52   
maryann01
to su ti i rižolino,i hipp i milupa rižine pahuljice sve jedno te isto,možeš ih stavljeti u mlijeko da malo zgusneš,ili u voćne i povrtne kašice da ti obrok bude zasitniji

moj quatro
Josip 20.04.2002. 3350gr 50cm
Viktorija 24.07.2003. 3330gr 50cm
Andrej 27.01.2011.3500gr 52cm
Fran 17.02.2015.3200gr 50cm

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 197
19.1.2012 12:36:45   
ruwenzor
mi imamo Holle-ove rižine pahuljice, malo su skuplje al su kao "bio"... doduše tu jednu kutiju jede već skoro 2 mjeseca i još imamo pola user posted image
radim joj 2-3 žlice + 100-150 ml prokuhane vode + naribana jabuka/kruška/kuhane suhe šljive...
to nam je doručak user posted image

(Odgovor članu maryann01)
Neposredna veza do poruke: 198
19.1.2012 17:40:33   
ucitelj
znaci skuham jabuku ili neku vocku i dodam te pahuljice umjesto petit keksa
ajd dobro ako nadjem probat cu hvala

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 199
20.1.2012 14:02:32   
cocco
rižolino su isto najobičnije rižine pahuljice? ja sam mislila da je to nešto slatko s okusom, za razliku od hipp i milupa rižinih.
lilia, znači sa 7. mj već može sir? to mi je supić!

(Odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!