|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dohrana - obroci i mojih 100 dilema!
18.7.2011 22:43:37   
maryann01
mi nemamo problema s povrćem sve hoće i mrkvu i blitvu i krumpir a tikvice obožava jedino mi od njih kaka pet puta u danu pa ako još imaš problema sa zatvorom probaj s tikvicama. jedino smo se par dana mučili s mlijekom ali sam i to riješila tak kaj sam mu stavila malo frutolina u jutarnji i večernji obrok a u popodnevni malo rižinih pahuljica sve smaže jer mu je fino gusto a samo mlijeko mu je valjda prerijetko a kaj mogu kad voli konkretne stvari jestiuser posted image user posted image

moj quatro
Josip 20.04.2002. 3350gr 50cm
Viktorija 24.07.2003. 3330gr 50cm
Andrej 27.01.2011.3500gr 52cm
Fran 17.02.2015.3200gr 50cm

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 76
24.7.2011 22:31:12   
maryann01
meni nekaj nije jasno.kod dohrane postepeno uvodimo neke namirnice a kad kupujemo gotove kašice u njima ima i voća i povrča koje se uvodi kasnije a kašica je od 4mj.npr grašak,pa breskva čokolada u kašici od 5mj i keksiuser posted image . inače nisam za kupovne kašice samo kad nekud idemo i malac mi voli one za laku noć,a povrće mu je totalno bljak više voli kad mu ja skuham.

moj quatro

(Odgovor članu maryann01)
Neposredna veza do poruke: 77
25.7.2011 10:20:25   
mayathebee
Ma i ja se zgrozim kad vidim špagete bolonjez za 6 mj. Ko crvići mi izgledaju unutrauser posted image .
Hvala bogu ni moj neće te kupovne od povrća, pa mu kuham svaki dan, nebi ni ja htjela, odvratne su i smrde, a da ne pričam o sastojcima. Špinat i krumpir s vrhnjem za 5 mjuser posted image  Nemogu si zamisliti da to stoji na polici mjesecima, i onda mu ja to dam da klopa. Vočne mu kupim, i nekako gledam da bude samo jedno voće, i što manje sastojaka.

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

Neposredna veza do poruke: 78
25.7.2011 10:23:36   
pincirotvajler
ma ni ja ih nekužim user posted image
d oduvijek samo jednu tu povrtnu voli..kukuruz šećerac pire i puretina ..druge su mu fuj user posted image
inače od kupovnih jede i dan danas one za laku noć u tamnim staklenkama,,obožava user posted image

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

Neposredna veza do poruke: 79
25.7.2011 12:09:54   
mare00
Svaki nutricionist ce reci da su bolje te kupovne kasiceuser posted image , meni se osobno zeludac digne na teletinu koja stoji par godina u staklenci i na kraju dodje do nase djeceuser posted image user posted image user posted image
Voce sam kupovala, al sad sve pravim sama, kupim samo kad idemo negdje...a i nije mi jasno taj njihova rok trajanja, kao nema konzervansa a moze stajati i po par godina da se nepokvari...nekuzim...user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 80
25.7.2011 13:30:35   
bubaMaja
nutricionisti kao i liječnici i svi ostali te branše pod utjecajem su farmaceutskih tvrtki koje upravljaju svijetom više nego ijedna ratna mašina i što ti ja znam... oni govore ono što im ovi kažu da trebaju... tako je bilo i za AD mlijeko pa su majke uvjeravali kako je za djecu ono bolje od majčinog mlijeka??? haloooooo

nema do domaće hapice, pogledajte samo amere i ostale koji jedu te gotove stvari - samo se debljaju i sve su bolesniji..
naši krajevi su jedno od posljednjih utočišta hrane koju poznajemo kao hrana a ne nešto gotovo što samo ugriješ u mikrovalnoj...
radite same koliko god možete klopu za klince ali i za sebe, još ako imate neki kontrolirani vrt od kud sve dolazi... ideala )))
ja svom djetetu ne bih dala nikad te staklenke...
jedino joj dajem rižolino iz kutije, i ponekad ono od banane/jabuke, ali i to ćemo prestati sad čim uvedemo gluten

Blagoslovljeni najljepšom zvjezdicom s neba - došla nam je naša Stella 6.2.2011.

(Odgovor članu mare00)
Neposredna veza do poruke: 81
25.7.2011 13:31:47   
pincirotvajler

IZVORNA PORUKA: mare00

Svaki nutricionist ce reci da su bolje te kupovne kasiceuser posted image , meni se osobno zeludac digne na teletinu koja stoji par godina u staklenci i na kraju dodje do nase djeceuser posted image user posted image user posted image
Voce sam kupovala, al sad sve pravim sama, kupim samo kad idemo negdje...a i nije mi jasno taj njihova rok trajanja, kao nema konzervansa a moze stajati i po par godina da se nepokvari...nekuzim...user posted image user posted image user posted image

jer je kao hermetički zatvoreno..nemam pojma tako nešto..

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu mare00)
Neposredna veza do poruke: 82
25.7.2011 22:26:46   
maryann01
radite same koliko god možete klopu za klince ali i za sebe, još ako imate neki kontrolirani vrt od kud sve dolazi... ideala )))
ja imam doma vrt i sve fino mlado i nešpricano povrće to mi obožava jesti. sve ima super okus i nije puno konzervansa i kojekakvih gluposti bar sam sigurna jer je sve domaće,još kad mu ponekad stavim bijelo pileće meso od naših doma uzgojenih pilića mljac sve smaže u roku odmahuser posted image

moj quatro

(Odgovor članu pincirotvajler)
Neposredna veza do poruke: 83
2.9.2011 22:20:06   
mayathebee
Da malo osvježim temu, i ubacim pokoju svoju dilemu....user posted image
Ovak, malac bu sada 8 mj. Papa da bolje nemože, sve kaj mu dam, i voče i povrće, i meseko i mlijeko, mliječne kašice, svježi sir, cornflakes, jogurtiće, .....baš sve, i jako sam zahvalna kaj je za sada tako.

Ima 5 obroka koji su uvijek u isto vrijeme i to ovak:

7.00 "nočni" obrok  bočica 180ml AD

10.00 doručak  mliječno -žitno-vočne kašice u 100 kombinacija, nekad sir, keks,i banana, nekad good night hipp, pa cornflakes s vočem.......uglavnom jako raznovrsno.

14.00 ručak  povrče + meso, ili povrče + mlijeko, nekad ubacim rižu, sad planiram i tijesto.

18.00  užina  bočica od 180ml AD sa jednom žlicom nekog lina.

21.30  večera bočica 180ml AD sa jednom žlicom lina.

Pitance prvo:

Uvela bi  mu skroz nekaj umjesto bočice u 18.00, danas sam mudala nestle jogurtić, samo kaj mu je toliko fini da je smazao dva, pa me zanima koliko bi mu trebalo biti dovoljno, jer on oduvijek nema granicu, a na jogurtičima piše da je 100ml (1 kom) = jedan obrokuser posted image
Jučer sam mu dala od bebivite gris s keksom, i ta je skoro dva maznuouser posted image
Kaj vi mamice dajete ili ste davale klincima sa 8 mj. u to doba dana???

Pitance drugo:

Kad mu kuham juhu ( sad mu kuham zajedno s našom, samo izvadim prije sočjenja i smiksam meseko i povrče), jel nužno da mu jedan dio za sutra zamrznem ili jedan dan može stajati u frižideru, pa samo podgrijemuser posted image

Pitance treče:

Do kada ste miksale klopu, kada mu mogu davati na sitne komadiće? Kekse i rižine kolačiće već "ubija"user posted image , i još nema niti jedan zub!!!

Kao i uvijek, neizmjerno zahvalna na odgovorimauser posted image

Neposredna veza do poruke: 84
2.9.2011 22:37:37   
patka
gle, ja sam svojoj T dala ne miskano kad je imala dva donja zubica i od onda jede tak...sad smo vec i na tome da si sama odgrize....a opet kuhani krumpir je mekaniji od keksa i rizinog kolacica
kaj se tiče juhe, ja mislim da mozes staviti u frizider do sutradan i podgrijati...ja tak i radim ponekad...ne vidim u tome problem, jedino sam citala da se kuhana hrana drzi na vrhu u frizideru a sirovo vec i povrce na dnu zbog bakterija i tako toga

< Poruku je uredio patka -- 2.9.2011 22:39:04 >

u Krasu vise ne proizvode slatkise.....sav secer otisao za nasu Tanju (07.11.2010.)

Neposredna veza do poruke: 85
2.9.2011 22:41:04   
mayathebee
Tnx dragauser posted image , kakva slučajnost stavila sam na vrhz u frižider u zatvorenoj aventovoj posudici, a povrče držim u onim suhim ladicama dolje!

(Odgovor članu patka)
Neposredna veza do poruke: 86
2.9.2011 22:43:32   
modesty blaise
ovak računaj a to ti je najbitnije kod prehrane...
dijete te dobi treba cca:
             900kcal pojesti kroz sve dnevne obroke

55% iz mast
             39% iz ugljikohidrata
               6% iz proteina

a to onda ispada: dnevni unos - 55gr masti dnevno
                                                  88gr ugljikohidrata dnevno
                                                  13gr proteina dnevno

pazi da unos proteina ne bude prevelik odjedamputa jer ih jetra teško prerađuju

to sve rasporedi kroz dnevne obroke
i mom su se sviđali ti nestle jogurti i jedan mu je bil niš, ono za pod zub metnuti al brijem da su mu dva odjedamput previše
ja sam mu oko 18 h uvijek davala voće+jogurt, najčešće bioactiv

< Poruku je uredio modesty blaise -- 2.9.2011 22:45:56 >

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

Neposredna veza do poruke: 87
2.9.2011 22:52:09   
modesty blaise
kaj se tiče soljenja e tu S voli kad nije bljutavo pa ja mrvičicu i njemu metnem soli...pogotovo sad kad je ovak toplo jer se puno znoji pa sol ide kroz tijelo van
miksam mu hranu i sada jer ju tak radije pojede makar mu ponekad dajem voće u komadu i normalno ga grize, tak i ostale namirnice ...al ručak moram zmiksati ak hoću da ga smaže kak spada

sa 8 mjeseci već je grickal  koricu od kruha
i keksiće je već tada jeo al mi mu dajemo samo mulino bianco jer su to valjda jedini koji ne sadrže hidrogenizirane masti...dječji ih na žalost sadrže a to nikako nije zdravo

možeš ti Ivanu slobodno hranu gnječiti umjesto miksati jer je on spreman za to..a sad dal bu mu se svidjelo, e to je već druga priča..probaj

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 88
2.9.2011 23:03:46   
mayathebee
Modesty dala si mi za računati, a mislila sam da sam gotova kaj se matematike tiće, dok malac ne krene u školu!!!user posted image user posted image user posted image
Hvala na toj tabeli, nisam znala da postoji, sad ću obratiti pozornost. Možda radije da mu umjesto dva jogurtića, u jedan šiknem malo voča da ga količinski zasiti, kad je već rupa bez dna!user posted image
Kupila sam i rižino mlijeko pa još smišljam kaj, kako, i kada.

Uglavnom mu gnječim kad je ručak bez mesa, a meso sam mu jednom sitno skosala kad nisam imala blender pri ruci, jeo je sporije ali je pojeo. I cornflakes mi je danas popapao smekšan i zgnječen!

Kruh kad vidi, lud je! i kuži ak mu dam rižin kolačić da to nije to! Dam mu, samo mu je problem poslije uzeti iz ruku, ne diše koliko plače za kruhom.user posted image

Vidiš nisam ni za kekse znala, ja mu dajem hipp-ove, max. 3 dnevno i ne svaki dan!

Hvala ti puno još jednom, i ljubi mi velikog Sebača!user posted image

Neposredna veza do poruke: 89
2.9.2011 23:12:48   
modesty blaise
da, da...samo mu dodaj voće u jogurtić
velim ti,ja Sebaču obično za taj obrok dam jogurt + smiksam: pol banane+pol breskve+1/3jabuke(ili već kaj imam pri ruci od voća

haha...thanks na pusi za S
šaljemo i mi vama jednu velku  za sve vas :)user posted image

< Poruku je uredio modesty blaise -- 2.9.2011 23:17:18 >

Sebastian, 01.09.2010

Neposredna veza do poruke: 90
2.9.2011 23:20:21   
drugasrecica
Moja malecka ima 8 i po mjeseci i s njom sam puno hrabrija nego što sam bila sa starijom. Ako je meso mekano, dajem joj ga u komadićima, isto tako kruh, keks, bananu, čak i komadić jabuke, a danas je jela i svoju prvu palačinku. Napominjem da ima 6 zubića. Pokraj starije sestre teško da može nešto ne probat, kao sladoled na primjer user posted image

Moje dvi srećice
Lea 10.12.2008.
Rina 17.12.2010.

Neposredna veza do poruke: 91
3.9.2011 12:27:31   
mayathebee
Ma i ja sam uglavnom opuštena, pogotovo zato kaj on sve papa. Licnuo je i moj malo slatkača na moru, tako nas je gledao s tugom i željom u očima da smo morali popustiti!user posted image
Kad god nekaj krenem mijenjati, prvo navratim na forum i net. pa se sva izbezumim. Konkretno me sad muči taj obrok oko 18.00.
Neki daju ostatak od ručka, neki još uvijek mlijeko, neki jogurte, neki samo voče. Njemu voče nije dovoljno, nestle jogurta je jučer smazao dva, pa mislim da mu je to previše, i tak se ja brzo pogubimuser posted image , pa vas tražim vaša iskustva.
Znam da nemrem puno fulati, ali kaj ću kad ko prava djevica po horoskopu, volim da je sve po PS-u!user posted image

(Odgovor članu drugasrecica)
Neposredna veza do poruke: 92
3.9.2011 12:33:04   
mayathebee
IZVORNA PORUKA: modesty blaise

ovak računaj a to ti je najbitnije kod prehrane...
dijete te dobi treba cca:
            900kcal pojesti kroz sve dnevne obroke

55% iz mast
            39% iz ugljikohidrata
              6% iz proteina

a to onda ispada: dnevni unos - 55gr masti dnevno
                                                 88gr ugljikohidrata dnevno
                                                 13gr proteina dnevno

pazi da unos proteina ne bude prevelik odjedamputa jer ih jetra teško prerađuju

to sve rasporedi kroz dnevne obroke

Modesty, si se ti strogo držala toga?
Jučer sam do ponoći računala, i ispadne mi da dnevno pojede 750 kcal, 22,5g proteina, 120,9g ugljikohidrata, 30g masti!
Puno previše proteina i ugljikohidrata prema tvojoj tabeli, a stvarno pazim kaj jede!user posted image user posted image user posted image
Jedino kaj sam računala vrijednosti sa kutija za jedan obrok, a on uglavnom ne pojede sve.

Neposredna veza do poruke: 93
3.9.2011 22:00:25   
maryann01
ko prava djevica po horoskopu, volim da je sve po PS-u!
takva sam i ja bila s prvim djetetom,a kod ovih drugih i nije sve baš po PS-u ali trudim se pratiti što u kojoj dobi. evo npr. mi za popodnevni obrok između 17 i 18 sati jedemo kašice za laku noć koje su ti od 190gr. pa mi se ne čini da su ti nestle jogurtići previše kad jedan ima 100gruser posted image na svojoj temi sam pisala o našem jelovniku i količini pa ak te zanima pronjuškaj da se ne ponavljam

moj quatro

Neposredna veza do poruke: 94
3.9.2011 22:19:18   
mayathebee
Hvala maryann! user posted image
Danas smo bili vani u to doba, pa sam mu dala bebivitinu kašicu sir i voće od 190g. Naravno, cijelu smazao, ništa mami nije ostavio!user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 95
3.9.2011 22:23:16   
maryann01
a mama mora paziti na liniju user posted image user posted image user posted image Ivano

moj quatro

Neposredna veza do poruke: 96
4.9.2011 2:13:51   
lilia
Moj ujutro ima mlijeko.
Poslije obrok sezonskog voća(dinja, breskva, kruška, neki put i malo banane)+ bio žitarice i neki put keksić. Neki puta pomiješam voće i jogurt.
Jedan obrok meso i povrće.
Onaj međuobrok Mayo mu dam voće+ svježi sir. Neki put ostatak od ručka ali to je jako rijetko, neki put mu dam good night kašicu, ako nisam ujutro dala jogurt, znam ga dati popodne, neki put mu skuham griz.  Ako mu se spava onda mu  napravim kašicu od hippa sa jabukom što se radi na vodi pa mu to dam na bočicu da se malo umiri i lakše zaspi.
Prije spavanja mu dam mlijeko ako je oko 18 imao kašicu, ako je imao tada mlijeko onda mu dam hipp good night.  

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.

Neposredna veza do poruke: 97
4.9.2011 22:06:51   
Anoniman
Mi još nismo do užine bez mlijeka stigli, mlađi smo od vas!

< Poruku je uredio Mala štruca -- 4.9.2011 22:09:57 >

Neposredna veza do poruke: 98
4.9.2011 22:09:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mayathebee

18.00  užina  bočica od 180ml AD sa jednom žlicom nekog lina.

21.30  večera bočica 180ml AD sa jednom žlicom lina.

Lijep pozdrav, i mi imamo slično vrijeme obroka kao vi pa me zanima da li isti lino i točno koji dodajete u zadnja dva obroka? Bebač onda spava cijelu noć do 7 jel tako? To je onda dosta gusto s tim linom. Koji AD papate?
I mi papamo povrtne i voćne kašice, samo ćemo s pravom užinom bez mlijeka morat još pričekati. Tako da ti još ne znam dati savjet oko užine.

< Poruku je uredio Mala štruca -- 4.9.2011 22:11:08 >

Neposredna veza do poruke: 99
4.9.2011 22:16:18   
mayathebee
Mi papamo aptamil i u tih 180 ml mu stavim jednu mjericu ( ona mjerica iz AD-a) bilo kojeg lina, ili rižinih pahuljica. Najviše voli keksolino jabuka (to je onaj novi koji se inaće radi s vodom). Za doručak mu to na pravim na gusto kako piše sa četiri žlice i sa vodom, ali u bočicu mu navećer  u AD stavim samo jednu malu mjericu. Nije jako gusto, to pije na istu dudu kao i samo mlijeko.
Po novom sad uglavnom spavaod 21.30 do 7.00. Najranije mi se probudi oko 6.00!

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!