|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kako se nositi sa gubitkom djeteta
26.8.2009 2:59:39   
tikica_69
Nazalost, svaka trudnoca ne zavrsi bebom.Na ovom forumu ima djevojaka i zena koje su se nosile sa velikim gubitkom u svojim zivotima.Molim ih da na ovoj temi to podijele sa nama, kako bi onima koje ce te teske dane prozivljati, dale savjete kako se nositi sa time i kako prezivjeti tugu i bol. Hvala!

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kako se nositi sa gubitkom djeteta
26.8.2009 4:10:10   
natalijax
Ja mozda necu biti od pomoci,jer nekad nemogu ni sama sebi pomoci,sa bjesom tugom i ocajem,ali koligo god,se nasle u takoj situaciji,opet treba krenuti dalje,ne ocajavati,Treba samoj sebi reci ja idem dalje,ja sam ta koja ipak moze i koja zasluzuje od Boga da bude majka,ja sam ta koja cu sa svojim covjekom stvoriti obitelj,ja sam ta koja ce sa svojom obitelji docekati,bozic,i sve lijepe dane,Mozda u nama svima poslije toga ostane strah,ne mozda nego vjerovatno postoji strah kako ce biti dalje,dal ce mi opet jedan te isti kriz na leda staviti bog,ja uistinu i sad razmisljam,al duboko u sebi vjerujem dao mi je dijete prvi puta,uzeo ga je nazad sebi,ali se upitam ako mi je dao ponovo mogucnost da pod mojim srcem ponovo kuca jos jedno srce,vjerujem al zaista vjerujem da ipak postoji nada,i da istinski zasluzujem biti,Majka,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 2
26.8.2009 8:55:07   
bomboncic02
Bila sam do sada samo suočena s mogućnosti gubitka djeteta i to u nekoliko navrata, ali eto na sreću uspjeli smo i preživjeli.
Jedino što mogu reći majkama koje su izgubile bebu da im se beskrajno divim, treba to sve podnijet i kada im nije lako.
Uistinu se divim i trenutno nemam više riječi user posted image

Da bi se osmjehnuo, čovjek treba pokrenuti sedamnaest mišića, a četrdeset_ i tri da se namršti. Stoga činite ono što morate s osmijehom, to će vas stajati mnogo manje truda..

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 3
26.8.2009 8:58:38   
Nika 24052006
Nato,kako si ovo lijepo napisala,itekako zaslužuješ biti majka.Divim se svima koji su izgubili svoje bebe,i ponovno dignuli glavu i koračali kroz život.

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu bomboncic02)
Neposredna veza do poruke: 4
26.8.2009 9:01:25   
anaxx
srećom ne poznajem taj osječaj gubitka
divim se ženama na snazi da krenu dalje
ne smijem ni pomisliti što bi da mojeg mišića nema... ne, to ne smijem, ne mogu ni izgovoriti...

natalijax, divim ti se na hrabrosti , rasplakale su me tvoje rijeći...

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu bomboncic02)
Neposredna veza do poruke: 5
26.8.2009 9:07:22   
FIONA
to je jako teško...iako će se očevi uvrijediti ali kao majka smatram da nam je puno teže preboljeti taj mali životić koji je tinjao u nama...smatram da sam jaka za mnogo stvari i kad treba probijam sve zidove i idem dalje ali nisam sigurna da li bi imala snage odmaknuti misli i biti toliko pozitivna...

svim majkama koje su prošle to neopisivo teško i tužno iskustvo skidam kapu i želim vam što prije da grlite svoje anđele koje ste nosile ne samo pod srcem nego u duši i prestrašenim mislima devet mjeseci...

svaka čast!!!user posted image

"Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku."

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 6
26.8.2009 9:32:37   
ZVRK

IZVORNA PORUKA: FIONA

ali nisam sigurna da li bi imala snage odmaknuti misli i biti toliko pozitivna...

draga moja MORALA BI NAČI tu snagu negdje jer koliko je god teško i nezamislivo da izgubiš svoju user posted image  iako samo malu točkicu MORAŠ nekako nastaviti jer bi onda tvoja obitelj mogla i tebe izgubiti.
ja sam nažalost 2 puta ostala bez moje male točkice i tako se nadam da 3 puta bude ona prava sreća jer onda ja ne bi stvarno mogla više dalje iako puno pomaže ako se ima živo i zdravo dijete prije svih tih nesreća jer ti TO DIJETE daje SNAGE za dalje

evo toliko od mene jer iako sam bila danas (do ove poruke)super sada više nisam i opet sam počela user posted image  a zvrkić me bljedo gleda i niš mu nije jasno.

koliko god sve to JA hrabro podnijela ipak me neka mala sitnica poput ovoga toliko shrva da se ja isplačlem ko kišna godina i onda dalje nastavim.

od svega toga me zdrma još i termini poroda i godišnjice kiretaže pa sam onda u bedu taj dan ali se skrivam da drugi neznaju razloge jer im ne želim dati gušta da se oslađuju mojom mukom

pusa svima i nadam se da nitkom neće trebati da ući na našim ''greškama''

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu FIONA)
Neposredna veza do poruke: 7
26.8.2009 16:01:13   
Ruža
Strašno iskustvo, ne daj Bože nikome. user posted image  Dižem kapu svim hrabrim i jakim ženam koje su ga preživjele.

Samo luda mama...

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 8
   [Obrisani korisnik]
26.8.2009 16:05:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu Ruža)
  Neposredna veza do poruke: 9
26.8.2009 16:08:14   
lavica81
potpisujem

IZVORNA PORUKA: Ruža

Strašno iskustvo, ne daj Bože nikome. user posted image  Dižem kapu svim hrabrim i jakim ženam koje su ga preživjele.

(Odgovor članu Ruža)
Neposredna veza do poruke: 10
26.8.2009 16:10:35   
natalijax
koliko god netko rekao da su muski jaci od zena,varaju se,nije istina,nikom nije pravo kada izgubi dijete,ili kad znas da je taj andel pokraj tebe a s druge strane,znas da mozda nema pomoci,vjerujem cvrcak kod tebe,da je ipak prevladala vjera,snaga i ljubav,i da je tvoj andelak sada tu kraj vas,jer ipak sto kazem,netreba gubiti naduuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 11
   [Obrisani korisnik]
26.8.2009 16:12:59   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 12
26.8.2009 16:16:24   
natalijax
vjerujem da jeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13
26.8.2009 16:18:14   
natalijax
mene je zabolilo srce,kada sam znala uzet kcerkicu u ruke od svoje seke,a njima se napune oci suza,jednom prilikom mi je muz rekao znas koliko ma srce zaboli kada te vidim oko te dijece,toliko ih volis koda su tvoja

Neposredna veza do poruke: 14
26.8.2009 16:19:42   
twitty
drage moje,
prevelika je ta bol gubitka djeteta,imas osijecaj da si beskoristan na ovom svijetu ako nisi u stanju jednu skolsku trudnocu dovesti do krajauser posted image
bezbroj puta sam se upitala jesam li u necem pogrijesila?jesam li mogla to sprijeciti?
odgovor je NISAM
to je bilo u bozjim rukama i ni dan danas neznam zasto je tako moralo bitiuser posted image user posted image
i to 12 dana prije termina,ali znam da je tako.
nikad necu zaboraviti lice svog sincica i ono maleno nepomicno tjelesce za koje sam se teskom mukom izborilada mi daju da vidim
dusa mi se i sada kida kad se toga sjetim,al to je moj kriz koji cu cijeli zivot nositi i samo one koje su dozivjele isto mogu znati zaista kako je to
NE DAJ BOZE NIKOME!!!!
SAD KAD IZ OVE PERSPEKTIVE GLEDAM VJERUJTE MI DA BI MI BILO PUNO LAKSE DA SE TO DOGODILO (KAD JE VEC MORALO ) U PRVOM TROMJESECJU TRUDNOCE A NE KAD SAM VEC U KUCI IMALA I KREVETIC I ROBICU I IGRACKE I IME ZA MOG DECKA KOLIKO GOD OKRUTNO NEKOME ZVUCALO
sorry cure nemam snage dalje pisati,idem se zahvaliti bogu na ovoj zivoj i zdravoj djeci koju imam,ako nekom treba savjet ili bilo sta nek slobodno pita

gibam...

(Odgovor članu lavica81)
Neposredna veza do poruke: 15
26.8.2009 16:23:29   
BEBA13
Svim ljudima koji se suoče s tim ja se divim na snazi,vjeri koju imaju!Ja sam trtaroš teški (moja mala kad se zagrcne ja se počinjem trest i padam u nesvijest al doslovno) i da mi netko kaže da će mi dijete umrijeti(NEDAJ BOŽE) ja mislim da bi i ja odma umrla!

Neposredna veza do poruke: 16
26.8.2009 16:24:00   
natalijax
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu twitty)
Neposredna veza do poruke: 17
26.8.2009 16:30:31   
natalijax
kao sto je twity rekla,i ja sam znam reci mozda bi bilo bolje da sam imala spontani,a s druge strane mozda i bolje da je ovako zavrsilo jer kad samo pogledamo koliko beba dozivi svoje prve godine,i onda se to sve pretvori u prah,neznate sto je gore,napisala sam gore neocajavajte jer uvijek ima nade,za bolje,a svi nasi andeli koji su trebali biti ovdje a nisu,oni su u nasim srcima,

Neposredna veza do poruke: 18
26.8.2009 16:58:13   
BruMa

IZVORNA PORUKA: twitty

drage moje,
prevelika je ta bol gubitka djeteta,imas osijecaj da si beskoristan na ovom svijetu ako nisi u stanju jednu skolsku trudnocu dovesti do krajauser posted image
bezbroj puta sam se upitala jesam li u necem pogrijesila?jesam li mogla to sprijeciti?
odgovor je NISAM
to je bilo u bozjim rukama i ni dan danas neznam zasto je tako moralo bitiuser posted image user posted image
i to 12 dana prije termina,ali znam da je tako.
nikad necu zaboraviti lice svog sincica i ono maleno nepomicno tjelesce za koje sam se teskom mukom izborilada mi daju da vidim
dusa mi se i sada kida kad se toga sjetim,al to je moj kriz koji cu cijeli zivot nositi i samo one koje su dozivjele isto mogu znati zaista kako je to
NE DAJ BOZE NIKOME!!!!
SAD KAD IZ OVE PERSPEKTIVE GLEDAM VJERUJTE MI DA BI MI BILO PUNO LAKSE DA SE TO DOGODILO (KAD JE VEC MORALO ) U PRVOM TROMJESECJU TRUDNOCE A NE KAD SAM VEC U KUCI IMALA I KREVETIC I ROBICU I IGRACKE I IME ZA MOG DECKA KOLIKO GOD OKRUTNO NEKOME ZVUCALO
sorry cure nemam snage dalje pisati,idem se zahvaliti bogu na ovoj zivoj i zdravoj djeci koju imam,ako nekom treba savjet ili bilo sta nek slobodno pita

user posted image user posted image user posted image user posted image
Napisat ću i ja svoju priču,ali ne sad jer me mali zeza......user posted image

Bruno 26.04.2006.♥♥♥
Mateo 18.12.2009.♥♥♥
http://www.youtube.com/watch?v=_1_MydgRFZw&feature=player_embedded

(Odgovor članu twitty)
Neposredna veza do poruke: 19
26.8.2009 22:40:24   
ima nas još
moj gubitak se ne može mjeriti s vašim..moj prvi AIH je završio biokemijskom trudnoćom, radovala sam se samo 5 dana trudnoći i onda je sve "završilo"..A plakala sam tek mjesec dana kasnije, kada sam našla test (s 2 plave crtice) u ladici..I ne mogu niti zamisliti koju bol ste vi prošle...

(Odgovor članu BruMa)
Neposredna veza do poruke: 20
26.8.2009 23:01:57   
nancy
citajuci ovo ste me rasplakale drage moje.ja sam isto imala neuspjelu trudnocu...
bila sam nevjerojatno sretna kad je stapic poplavio.iako nisam bila ni udana,bila sam kratko s deckom
nismo znali ni gdje cemo ni kako cemo.ali ja se nisam opterecivala previse tim stvarima.

bila mi je samo vazna ta mala "tockica" sta je rasla u meni.
zahvaljivala sam Bogu sta mi je podario priliku da i ja postanem majka.
a onda....nakon mjesec i nesto kaze mi gin da mojoj tockici SRCE NE KUCA.
pao mi je cijeli svijet.user posted image user posted image
nakon pregleda sam odmah otisla kod nekog privatnika jer sam mislila da je ona mozda u krivu.
ah uvijek se nadas....
nista nova,on mi je isto potvrdio.odmah sam se morala narucit za kiretazu al kaze on -jos jednom ce vas pregledat prije samog zahvata da vide da se mozda nije sta promijenilo.
e sad zamislite to iscekivanje.Bog nije uslisio moje molitve i morali su me ocistit.
ne znam ,mozda je tako trebalo da budeuser posted image
uzasno iskustvo al isto je bolje sta je bilo ranije,jer ne znam sta bi bilo sa mnom da mi se desilo kao Twitty .

mislim da bih umrla od tuge...

Karlo.03.2009 mamin vragolan
Renato nam stigao-26.01.2011

(Odgovor članu ima nas još)
Neposredna veza do poruke: 21
10.9.2009 22:35:47   
angelica
eh do sada nisam bila tružna....
Već sam negdje napisala da sam u prvoj trudnoći morala na kiretažu sa 15. tjedana jer je srce prestalo kucati. Nikada u životu nisam iskusila nešto tako loše i prvi puta sam pala u depresiju. Ali mm i ja smo odlučili odmah nakon prvog ciklusa pokušati odmah nakon prvog ciklusa i uspjeli smo. Strahovi koje smo proživljavali cijelu trudnoću nisu za opisati. Ali hvala Bogu sve je završilo rođenjem našeg anđela. Od kada se rodio par puta sam pomislila kolika bi bila moja prva beba, ali kada njega pogledam i kada mi uzvati osmjehom odmah ne mislim više o tome. Možda nije u redu od mene, ali pomislim da je prvi puta uspjelo ne bi imala ovo predivno biće pokraj sebe. Ustvari znam da zvuči loše, ali....
Od kada se Š. rodio nije prošla niti jedna noć da se ne pomolim i zahvalim Bogu što mi je omogućio da rodim ovo malo biće i beskrajno sam zahvalna na tome. Drage moje koje ste se morale suočiti s gubitkom svojih bebica želim vam što brži oporavak i male anđele pokraj vas jer iako se ne može zaboraviti, njihovi osmjesi ipak umanjuju tu tugu i bol.
A sada ću malo plakati.....

(Odgovor članu nancy)
Neposredna veza do poruke: 22
10.9.2009 22:48:22   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image

rasplakala sam se, verujem da je svako ovo iskustvo nezamislivo i ne daj Boze nikom da prodje kroz to. user posted image user posted image

(Odgovor članu angelica)
  Neposredna veza do poruke: 23
10.9.2009 22:54:38   
Anoniman
Ne mogu ni zamisliti kako vam je teško! user posted image user posted image user posted image user posted image

Znam da sam se borila za živote svoje djece i sve sam tome podredila u svakoj trudnoći. Hvala Bogu, sve tri su rođene na vrijeme i zdrave. Ali od početka prve trudnoće (prvog krvarenja i infekcije na početku) bio je prisutan onaj strah... što ako...

Zaista sam Bogu zahvalna što se to nije dogodilo!

Što žena može podnijeti! I nakon svega toga normalno funkcionirati!
Vi ste heroji, zaista! user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 24
10.9.2009 22:56:02   
Zvonki
Samo ću napisati da ste sve koje ste prošle tako nešto jako hrabre. Zaista ne mogu zamisliti tu vrstu boli jer sam najosjetljivija na djecu. Jako ste me rastužile čitajući vaše priče a opet sam sretna da negdje postoje anđeli koji imaju hrabrosti pričati o tome i tako podijeliti sa svima svoje osjećaje i bol. Neka Bog pomogne da bude što manje ovakvih tužnih priča a što više divnih mamica kakve ste sada.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!