|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prijevremeni porod ili kasni spontani????
9.3.2013 12:50:38   
lenka gk
Eto našla sam se u jednoj zamci ili rupi u našem prekrasnom zakonu, pa da sa vama podjelim svoje iskustvo.... jer jedino me vi razumijete.

04.02. izgubila sam svoju bebicu u 20-tom tjednu, bila sam kod nekoliko doktora koji su moje trudove smatrali kao kontrakcije i nitko me nije doživljavao, završila sam u bolnici i rodila živu bebicu koja nije imala uvjete za život. Znači prošla sam porod i nakon toga kiretažu zbog zaostalih djelova posteljice. Nakon toga, a niti jedan doktor me nije upozorio na to dobila mlijeko s kojim se još dan danas lagano borim jer još nije prestalo nadolazit.

Razlog zbog kojeg sam otvorila ovu temu je taj, jer mi je 20 dana nakon, ja to zovem porod, jer to je ono što sam ja doživjela, ali po njihovim tablicama to je spontani jer je bilo prije 23-tjedna i bebica nije imala 500g ( imala je 470g), zatvoreno bolovanje i poslana sam natrag na posao.
Moj doktor kaže da tako njima piše u tablici i da imam pravo biti na bolovanju onoliko dana koliko je trudnoća trajala.... PO NJIHOVOJ TABLICI!!!!!..... mislim, šta smo mi postali samo jedna brojka samo jedan slučaj po tablici, ne gleda se pacjent kao pacjent, niti se gleda njegova dijagnoza niti on kao osoba niti te itko pita kako si.... u tablici tako piše!!!


Bila sam kod psihologice, koja je dala svoju dijagnozu, da sam još u žalovanju i da mi treba vremena, ali doktor mi je rekao da to njega ne zanima... tako je njima u PRAVILNIKU!!!!!!!!! Pa tko piše taj pravilnik?????

Jesam li ja sposobna ići natrag na posao, normalno da nisam, još uvijek se borim s mlijekom, još nisam dobila niti prvu menstruaciju, još me nitko nije pregledao da bi mogao reći da je sve u redu.

Neki dan sam tek dobila patohistološke nalaze, u kojima piše da je bila upala posteljice, od čega nitko nezna jer niti jedan doktor, a bila sam kod 3, uključujući bolnicu nije uzeo briseve. Nakon što sam dobila nalaz javila sam se svom doktoru koji mi je isti dan zatvorio bolovanje i poslao me radit.

Znači nije bitno šta sam ja proživjela, da sam rodila to djete i imala sve posljedice kao nakon normalnog poroda, nego je bitno da po tablici to nije bio porod, nego spontani i imam pravo na bolovanje 20 dana. A to što ja psihićki nisam sposobna, što još svaki dan plaćem, što nisam izašla iz kuće osim na preglede nikome ne znači. Pa gdje je nestala ljudskost.... da smo postali samo jedan broj u tablici!!!!!!!!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Prijevremeni porod ili kasni spontani????
9.3.2013 13:10:45   
angel@
Draga čitajući tvoj post zapravo sam se zgrozila još jednom nad našim doktorima,gdje im je ljudskost ili je oni više nemaju jer u našoj državi novac je moć,a ako pak njega nemaš onda si nitko i ništa tek samo broj u tablici.... užas jedan!!! user posted image user posted image

Sramota ih može biti,kako god oni vodili tvoj slučaj pod ovim ili onim brojem ili šifrom činjenica jest da si ti svoje dijete izgubila,ali izgleda da to njima predstavlja igračku jer im očito ljudski život apsolutno ništa ne znači.... user posted image user posted image i smatraju da se od toga lako oporaviti.... ne znam šta da kažem na ovo...

_____________________________

** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje
**14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška
**07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-)))


Nebo strpljive voli....

(Odgovor članu lenka gk)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Prijevremeni porod ili kasni spontani????
9.3.2013 15:30:38   
lenka gk
Hvala Angel!!!

Nije dosta što sam sve to prošla, što sam izgubila anđelića koji je toliko bio željen. Nisam se niti približno oporavila od tog šoka i onda slijedi ovaj.... nehuman način!!!

Inaće radim posao gdje sam stalno u kontaktu s ljudima, živim u maloj sredini u kojoj svi znaju šta se dogodilo i svaki drugi mi dođe s pitanjem: kako si? ili slično, a ako i ne pita u očima mu vidim to pitanje!!! I ja moram stajat kao stjena i biti jaka i suzdržana i cijeli dan gutat knedle i trudit se da ne zaplačem, a vrisala bih!!!!!!!!!

Kako da čovjek to preživi..... radi čega, radi nepravde sustava, jer u tablici tako piše.... moja kolegica je za gripu dobila tri tjedna!!! user posted image

Psihićki sam daleko od normale, zar je teško dati još tjedan-dva za neki psihićki oporavak, nisam oćekivala da me drze 3 mjeseca na bolovanju, ali nisam se niti fizićki oporavila, psihićki neću možda još mjesecima. Al malo ljudskosti.... samo malo!!!!

Najgore od svega, kad čitam pravilnik, nedostaje mi 3 tjedna trudnoće ili 300g na težini bebice da bih zadovoljila njihovu formu i onda bi me sasvim drugačije tretirali. U startu bih imala tri mjeseca porodiljnog ?????!!!! wtf
A nije bitno da sam sve prošla kao i normalna rodilja....osim što nemam svoje bebice... što su samo odnijeli mali smotuljak od mene... dok sam ja bespomoćno ležala............

user posted image user posted image user posted image user posted image

Bože daj mi snage!!!!!!!!!!


(Odgovor članu angel@)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Prijevremeni porod ili kasni spontani????
9.3.2013 16:49:18   
seraphyme
nekada se do 28. tjedna računao da je pobačaj,m a kasnije porođaj. pravilnik je takav kakav je, a nisu krivi liječnici nego zakon jer je za svaku dijagnozu određeno vrijeme bolovanja i ako sukladno dijagnozi nisi sposobna za rad predaje se zahtjev komisiji za produljenje bolovanja. jbg, jako ružno i nehumano

_____________________________

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu lenka gk)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Prijevremeni porod ili kasni spontani????
9.3.2013 17:50:29   
Mmaestral
Joj, užasna mi je ta njihova birokracija, pa sad su još i doktori postali takvi da uopće ne gledaju čovjeka nago papire. Mislim da bi ipak trebali zanemariti papire u ovakvim slučajevima i gledati situaciju, kod svakog je drugačija, netko može, netko ne može, za to ne može postojati tablica. Svaki doktor može napisati bolovanje ako misli da mu pacijentu treba, ne mora po toj tablici, može po nečemu drugom. Pa po tom prijedlogu od psihijatra može.
Koliko ljudi laže i dobiva bolovanje za bezveze jer ne žele raditi, a kad treba onda se ne dobije.

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Prijevremeni porod ili kasni spontani????
10.3.2013 10:50:40   
lanac3101
Ja ti savjetujem da mijenjas doktora, jer ako nema nimalo covjecnosti u njemu kakav je tek onda u poslu? Znam iz iskustva u radu, medicinska sestra sam po zanimanju, da moraju imati bar volje poslusati pacijenta. Ma ima ih svakakvih, uglavnom probaj promijeniti mozda neki drugi ima drugacije misljenje pa ti otvori bolovanje na konto neke druge dijagnoze.

_____________________________

Matija 04.06 2010.
Domagoj 25.03.2013
Eva 08.08.2014

(Odgovor članu Mmaestral)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Prijevremeni porod ili kasni spontani????
10.3.2013 11:12:06   
perlica55
Ja sam blago rečeno šokirana, ne
tablicom, zakonom i Sl. Nego tvojim
liječnikom kretenom!!!
Fino fotokopiraj mišljenje psihologice,
opiši ukratko svoju priču i prijavi
tog idiota liječničkoj komori.
Ako ti je to teško u ovom trenutku,
prebaci se kod drugog doktora. Jer
bezobzira na tablici, da je on htio
mogao ti je otvoriti bolovanje
još 10-ak dana, pa staviti da imaš
gripu, proljev, ili što drugo.
Nadam se od srca da će ti uskoro biti
bolje, stvarno mi je žao što sve ovo
moraš prolaziti.
Šaljem ti veliki ljudski user posted image user posted image


_____________________________

1. ICSI Cito - user posted image
Izgubili smo bebu 32 tt - user posted image
2. ICSI Cito - imamo user posted image
17.5.17. stigla nam je najljepša djevojčica

(Odgovor članu lanac3101)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Prijevremeni porod ili kasni spontani????
12.3.2013 12:02:46   
kisica
Ja baš neznam kako se to gleda po pravilniku, niti kako oni uopće određuju to što je za porod, a što kiretažu. Najmanje su mi jasne te tablice koje oni smisle napamet. Ali sam doživjela neugodno iskustvo. Naime mom djetetu stalo je srce u 15om tjednu. Razloga bilo nije. Poslana sam na kiretažu. Anestezija nije djelovala baš ni malo. Trajalo je dosta dugo, predugo, doktor se namučio pošteno dok je obavio to, i u jednom trenutku čak rekao da to nije trebala biti kiretaža. E sad neznam što je on pod time mislio. Plod je umro, nekako je morao van, a porod u 15om tjednu - nikada nisam ni čula za to. U svakom slučaju uvjerila sam se da smo za njih mi samo brojevi koji dolaze i odlaze.

(Odgovor članu lenka gk)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Prijevremeni porod ili kasni spontani????
12.3.2013 12:06:35   
snowwhite
cure meni je tako žao svih vas koje ste morale proći kroz to :-(

(Odgovor članu kisica)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji vam se dio trudnoće najviše svidio ili najlakše?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!