|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Laminat-ciscenje
14.9.2011 9:38:39   
ciba
curke,muku mucim s laminatom,dakle imamo ga i u nasoj i Lolinoj sobi i u boravku,u pocetku je bilo ok,prala sam ga sa sredstvom bas za laminate i parkete a sad je koma,samo neke mrlje od togauser posted image ,da li postoji neki dobar preparat bilo to kupovno ili jos bolje domaca radinost a da je dobro,s cim vi perete svoje i kako ih odrzavate!!!!!!!!



_____________________________

Lorena 12.03.2009. 3850g i 51 cm
Matej 8.03.2012. 4290g i 52 cm

http://www.youtube.com/watch?v=B7r5yaSq1-k
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Laminat-ciscenje
14.9.2011 12:34:10   
Bebys
Srdačno pozdravljamo Vašu odluku da u svom stanu postavite laminatni pod. Odluka je uistinu ispravna jer ste se odlučili za robustan materijal koji je otporan na grebanje i vrlo jednostavan za čišćenje i održavanje. user posted image Osim toga laminatni podovi imaju dugi vijek trajanja.

Uz malo ulaganja vremena i truda možete postići da Vaš laminatni pod trajno ostane lijepim i da ne izgubi na vrijednosti: temperatura u stambenom prostoru između 18 - 25° s relativnom vlagom od 40 - 70 posto jamčit će postojanje ugodne i zdrave klime življenja u Vašem stanu.

Na ovaj način omogućit ćete i Vašem laminatnom podu optimalne uvjete jer ako je u prostoru prisutna veća vlaga ona bi mogla uzrokovati oštećivanje odnosno ''bubrenje'' elemenata laminatnog poda. S druge strane premala količina vlage ili ugradnja podnog grijanja mogla bi isto tako oštetiti laminatni pod odnosno laminat bi se mogao ''skupiti''. Stoga je tijekom perioda grijanja dobro koristiti navlaživače zraka u stanu. Bolje spriječiti nego liječiti Najbolje je pokušati što manje unositi prljavštine u stan nego je naknadno čistiti i uklanjati. U to smo se sigurno svi mogli uvjeriti: većina prljavštine donese se izvana u stan na obući i ''ostavi'' na podu.

Najučinkovitiji način čišćenja je da što je moguće više izbjegavamo prljavštinu kad smo vani - prljavštinu jednostavno ostavimo ispred vrata... kao što i spada!? Prvi korak je da ispred ulaznih vrata postavimo dovoljno velik otirač za cipele. Još je bolje ako imamo ovakva dva otirača tako da jedan uvijek možemo temeljito očistiti dok je drugi na svom mjestu.

Zapamtite: unesena prljavština neosporno rezultira pojavom oštećenja na Vašim podnim oblogama. Sitni kamenčići ponašaju se poput brusnog papira proizvodeći ružne ogrebotine na površini poda! Prvo i temeljno čišćenje Prije upotrebe laminatnog poda potrebno je najprije ukloniti strugotine, prašinu i prljavštinu preostalu nakon postavljanja laminatnog poda. U ovu svrhu najbolje je koristiti običnu metlu ili usisavač.

Čišćenje čistom vodom ne daje uvijek najbolje rezultate - laminat je najbolje čistiti vlažnom krpom koristeći pri tome vodu u koju je moguće dodati sredstvo za čišćenje laminata prema preporuci proizvođača, no krpa kojom čistite laminatni pod mora biti dobro zacijeđena i s nje se ne smije slijevati voda. Ako se na površini poda nakon postavljanja pojave tvrdokorne mrlje od ljepila za lijepljenje laminata, onda se preporuča upotreba specijalnih sredstava za uklanjanje ljepila sa laminata - pripazite da ova sredstva koristite u strogo doziranim i od proizvođača propisanim količinama jer bi se inače laminat mogao oštetiti!

Naposljetku preporuča se temeljno čišćenje nakon postavljanja laminata kako bi se u potpunosti uklonili ostaci prljavštine. U ovu svrhu treba koristite samo sredstvo za čišćenje laminatnog poda koje preporuča proizvođač i strogo se trebate pridržavati njegovih uputa tijekom temeljnog čišćenja. Redovito čišćenje laminatnog poda u stambenom prostoru Svaka je podna obloga tijekom korištenja podložna trošenju. Trošenje poda uvelike zavisi od kvalitete materijala od kojeg je pod izrađen kao i frekventnosti korištenja prostorija - redovitim čišćenjem produžit ćete vijek trajanja i zadržati vrijednost Vašim podnim oblogama.

Vaš novi laminatni pod ima čvrstu i zbijenu površinu koja onemogućava zadržavanja i lijepljenje prljavštine i stoga je ovakav pod jednostavno održavati.

Kad je riječ o tvrdim podovima dobro je za čišćenje koristiti usisavač ili možda krpom ili drugim sredstvom za brisanje suho prebrisati ovakav pod. Na ovaj način bez problema ćemo ukloniti većinu prljavštine s površine poda. Praktičan tip: s obzirom na dosadašnja iskustva grubu je prljavštinu moguće uklanjati specijalno impregniranim krpama koje na sebe vežu prašinu ili posebnim krpama sa statičkim nabojem. Svakodnevna upotreba specijalno impregniranih krpa može dovesti do pojačanog zadržavanja impregnacije na površini pa stoga i pojačanog gomilanja prljavštine.

Na laminatni pod nije potrebno nanositi poseban površinski zaštitni sloj. Ni u kojem slučaju nemojte koristiti vosak za laštenje ili sredstva za poliranje. Ova sredstva ne mogu se zadržati na veoma čvrstim laminatnim podovima, ne mogu dospjeti niti u unutrašnjost ovih podova zbog gustoće materijala od kojeg se laminati izrađuju a kao rezultat njihove upotrebe mogu se pojaviti mrlje, brazde i staze na površini laminatnog poda.

Tvrdokorna prljavština

Mrlje koje nastaju na površini kao posljedica korištenja, ogrebotine od cipela i druge obuće, zapraljanja od bojica i druge prljavštine moguće je ukloniti ravnajući se prema pravilima kako je to navedeno u ovoj tablici. Nečistoće:Način uklanjanjaMrlje od gume, prljavština s cipela, ostaci od bojica, uljna kredaBrisanjem pomoću suhe četke Povrće, jagode, mlijeko, pivo, vino, čaj, limunadaOdmah prebrisati krpom koja dobro
upija tekućine ili ako je se mrlja posušila onda upotrijebiti sredstvo za čišćenje laminata i onda suhom krpom prebrisatiUrin, krvOdmah prebrisati vlažnom krpom, za čišćenje osušenih mrlja upotrijebiti četku, ljepljive zaostatke čistiti sredtsvom za čišćenje laminata, na kraju sve prebrisati krpomLak za nokte, krema za čišćenje, cipela, ulje, čaj, mazivo, bojice, tinta, tinta, ruž za usne, vrpca za pisaći strojPrebrisati maramicom sa sadržajem, otopine, npr. acetona, esencije octa, sredstva za uklanjanje, laka za nokte, univerzalnog razrjeđivača - u svakom slučaju ova sredstva potrebno je oprezno koristiti, otopinu nanositi samo na mrlje. Pridržavati se sigurnosnihČokolada, mrlje masti, kuhinjsko uljeOdgovarajućim sredstvom za čišćenje laminata Posebno upozorenje: U svakom slučaju izbjegavati čišćenje vodenom parom jer vrela para može vrlo negativno utjecati na lijepljeni laminat!

Laminatne podne obloge nije moguće naknadno obrađivati, laminatni pod nije moguće brusiti, lakirati, polirati ili obrađivati voskom: ukoliko biste pokušali obrađivati laminat i na jedan od ovih načina laminatni pod izgubio bi svoje tipične kvalitete.

Površina laminatnih podnih obloga ima dugi vijek trajanja i vrlo je otporna na svakodnevno korištenje odnosno trošenje, stoga ni u kojem slučaju nemojte pokušavati naknadno obrađivati Vaš laminatni pod.

Ako niste posve sigurni smijete li nešto činiti u svakom slučaju najbolje rješenje u toj situaciji je kontaktirati proizvođača ili dobavljača.

(Odgovor članu ciba)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Laminat-ciscenje
14.9.2011 15:09:03   
lidac0605
Ja imam laminat u cijeeeloj kući.Svugdje.Čak i u špajzi user posted image
od svih tih skupocjenih i ne znam kakvih preparata ne kupujem niš,a pod mi je sjajan i prekrasan od brisanja Sanitarom 5u1 koji ima dodan neki polimer za sjaj(al meni je najbitnije od svega da mi je pod dezinficiran)...

_____________________________

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"


(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Laminat-ciscenje
20.9.2011 22:05:58   
Anoniman
Ciba a kojim sredstvom ste održavali?
Mi koristimo Pronto 5 u 1 - petica čista, sve blista.

(Odgovor članu lidac0605)
  Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!