Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 24.4.2012 8:50:40
|
|
|
|
PinkyFunkyBirdy
|
Smatram da je dijeta prije pokušavanja zatrudnjivanja odlična ... pogotovo ako postoje neki problemi s debljinom, inzulinom i sl., ali kad se već pokušava zatrudniti mislim da nije najpametnije (osim možda ako je debljina uzrok da se ne može zatrudniti). Po meni je pametnije uvesti redovito vježbanje koje se može nastaviti i u trudnoći (laganije) i više jesti voće i povrće od ostale hrane, ali i dalje jesti raznoliku hranu. Hm... sad sam napisala nešto što po meni i spada pod dijetu. Šalu na stranu, sve ovisi o tome koliko je rigorozna dijeta.
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 24.4.2012 10:18:40
|
|
|
|
ucitelj
|
evo i mog primjera nisam mogla ostat trudna 8god i svake godine sam bila teza i dr govorili da je do debljine i kad sam iznenad zatrudnila bez ikakve pomoci tezila sam 115kg u trudnoci izgubila 5 jer nisam mogla zderat i bilo me strah za bebu jer znam sta joj cinim kad sam rodila dosla kuci sa 100 okruglo ne pamtim kad sam imala toliko i sad opet (ko fol da ne izgubim mlijeko)imam 116kg( imala 118 al sam skinula 2 kg ) mislim da dijeta ne smije bit rigorozna i da se samo treba uvest neki plan prehrane obavezno dorucak i rucak a slabije vecreat
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 24.4.2012 19:52:54
|
|
|
|
mišica 666
|
zavisi ako je netko morbidno pretil onda svakako preporućam dijetu prije trudnoće da se izbjegnu moguće i vjerojatne komplikacije. nisam za rigorozne dijete da se organizam iscrpi jer to nije dobro stanje za započeti trudnoću jer je organizam podvrgnut dodatnim naporima i nebi bilo pametno u to ući iscrpljenog organizma.
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 11:40:10
|
|
|
|
malena 35
|
imam 1 za mene zbilja važno pitanje. naime imam 2 djece, s prvim djetetom sam dobila 40 kg u trudnoći a s dr nepunih 9. trenutno imam okruglo 100 kg i htjela bih treće, umirem od želje za 3. no nakon 2 poroda mjesečnice mi nisu uvik redovne. zanima me ima li to veze s kilažom i šta bi mi bilo pametno da idem na 3 ili da odustanem. i da zadnju sam imala 27. 5. pa me zanima kad bi mi mogli biti plodni dani, ja zbilja želim još jednu
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 11:42:55
|
|
|
|
Zvonki
|
Ni za majku a ni za dijete nije dobro da postoji tako veliki višak kilograma. Na tvom mjestu ja bih skinula kile i to drastično, uz pomoć liječnika. To bi mi bila mislim, odlična motivacija
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 11:46:19
|
|
|
|
pincirotvajler
|
heh ti si skoro ko ja malena dobrodošla ugl bilo bi super kad bi i s trećim dobila tak malo kg ko s drugim,ali kaj ak bu išlo opet prema 30,40 i ja mislim ko i zvonki,,skini ti kile,ma nemoraš do ideale,bar 20kg skini da možeš u bez straha inače ja sam radi pretilosti išla na cr
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 11:50:06
|
|
|
|
malena 35
|
da znam da bih trebala prvo skinuti kg, no ja to pokušavam več duže vrijeme i uspijem skinuti par kg no onda mi se vrati još koji dodatno. uspila san doći na 86 kg no međutim tad mi se nešto iskompliciralo a ja sam osoba koja za sve probleme utjehu nalazi u hrani tako da sam vratila i još koje kg dobila. zanima me je li postoji koja djeta da zbilja pomaže a da ne stoji brdo novca. a moja dr kaže da trebam manje jesti tj. okrenut piat naopako pa sam joj nakon misec dana došla jer sam završila na inf.
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 11:51:41
|
|
|
|
malena 35
|
a da s drugim sam ostala trudna s 96
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 11:52:09
|
|
|
|
pincirotvajler
|
ma daj molim te,nemožeš gladovati pa normalno da se onda vrate kg kad počneš jesti uh sad ću se uzrujat malena skinula sam 40kg u 2g,5obroka malih u danu,puno vode i vježbaj nema drugoga..izbaci slatkiše i to je to
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 12:07:50
|
|
|
|
malena 35
|
a šta mislite bil ja mogla na treće pa se usputno potrudit oko prehrane i vježbanja ili što da radim . naime nemam puno god. ali imam problema s vratnom i thorakalnom kralježnicom te imam sindrom karpalnog tunela, no dr. me uvjeravaju da to nema nikakve veze s kg. jer je to vratna a ne lumbalna kralježnica. također mi je preporučeno ako mislim 3 da ne čekam poslije 27,28 jer moja mama je sa mnom imala rak vrata maternice a meni je s prvim malim pukao grlić vrata maternice. a i meni se javlja zbilja strašna želja za 3. vidim da vi imate iskustva i sa kg i sa dicom pa bih vas molila savjet
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 12:23:03
|
|
|
|
mala pcelica
|
dobro došla malena odgovore na tvoja pitanja ce ti najbolje dati doktor,on bi te uputio kako i sta
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 12:42:36
|
|
|
|
malena 35
|
ma bila san ja kod dr. ginekolog mi je rekao da ja na 3 mogu što se tiče zdravlja a dr. opće prakse mi je rekla da se moje tijelo već sigurno naviknulo na moju kilažu (ali ako sam baš zapela za skinut kila da okrenem piat) ali ja jednostavno nisam sigurna koliko je to pametno bez obzira na moju jaku želju za 3 zato sam i izašla na ovaj forum u nadi za nekim dobrim savjetom. iskreno polako već padam u depru
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 13:08:24
|
|
|
|
mala pcelica
|
draga ne očajavaj,ako ti je dr tako rekao onda nema prepreke za 3 djetetom,jedino da malo povedeš računa u trudnoći o prehrani više voća i povrca ....sretno
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 13:40:04
|
|
|
|
malena 35
|
hvala svima na odg. i mislim da ću ipak ići na treće jer nisam sigurna da ću poslije to više moći iz raznoraznih razloga. uglavnom hvala svima a sad se idem uhvatiti vježbanja i skidanja suvišnih kg
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 14:42:04
|
|
|
|
Zvonki
|
IZVORNA PORUKA: malena 35 i da zadnju sam imala 27. 5. pa me zanima kad bi mi mogli biti plodni dani, ja zbilja želim još jednu Ako su ti ciklusi neredoviti, teško ćeš ovako napamet potrefiti plodno razdoblje. Ako možeš, malo prati promjene na rodnici. Gusta sluz je neplodno razdoblje a početak plodnog razdoblja se očituje skliskom i rijeđom sluzi. U tom razdoblju pa nekoliko dana naprijed možete početi na .
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 15:42:41
|
|
|
|
ELISABETH
|
ako ti misliš da si spremna na treće, zašto ne? i samo još nešto, višak kg nema veze s vratnom kralježnicom ni karpalnim kanalom.....i ja imam problema s tim ali ne i s pretjeranom debljinom....nisam baš na idealnoj kilaži ali......
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 16:45:08
|
|
|
|
malena 35
|
da, znam da je teže odrediti plodne dane kad su neredovne. ali nisam znala za ovo određivanje po sluzi. hvala i držite mi fige
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 16:50:02
|
|
|
|
malena 35
|
sigurna sam da želim 3 i to zbilja jako, mislim da mi se ni sa jednom trudnoćom od prije nije javlja baš ovakva želja , neznam možda je to zato jer imam 2 dečka pa bi sad ako bog da curicu, al na prvom mjestu mi je da je živo i zdravo pa šta bude a prije i nakon šta ostanem trudna pripazit ću na hranu i količinu koju unosim i primjenjivat vježbanje,tako da mislim da ću ja to uspit.
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 16:55:53
|
|
|
|
mala pcelica
|
onda se bacaj na posao hopa-cupa
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 4.6.2012 17:22:06
|
|
|
|
malena 35
|
hahaha da znaš draga da hoću i to već od danas
|
|
|
RE: Dijeta i planiranje trudnoce!!!! 15.6.2012 23:11:35
|
|
|
|
malena 35
|
ekipa ja sam smršala 2 kg da znam da nije extra puno ali polako. ugl javljam se samo da se pohvalim da sam počela i da ovaj put neću odustati.
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16
Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!