|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
1.3.2011 14:36:12   
pticica
1.Ne izlazite iz prostorije praznih ruku Kad god imate slobodnu ruku, uzmite prvu stvar koju primetite da ne spada u dnevnu sobu, kuhinju, gde god da se nalazite i stavite je na njeno mesto. Iznenadićete se koliko stvari tako jednostavno možete da uklonite bez aktivnog pospremanja, uz obavljanje nekih drugih poslova po kući. Kad samo razmislite koliko puta tokom dana uđete i izađete iz neke prostorije, shvatićete da na taj način možete da obavite mnogo posla i sklonite mnogo sitnica ili krupnih stvari koje vam se tokom dana nađu na putu. 2.Ustanovite zlatno pravilo kupovine Ako i vi i članovi vaše porodice prosto volite da kupite po neku sitnicu koja će lepo izgledati u vašem domu, vrlo brzo ćete se naći u problemu, a ne u kući iz svojih snova. Tu hitno stupa na scenu novo zlatno pravilo kupovine i uređenja kuće: čim kupite neku novu stvar, stara mora da ode! Vaša porodica, a posebno deca će ovo pravilo prihvatiti lakše ako ih ohrabrite da stare igračke ili odeću poklone nekome ko će se obradovati tome (bilo da odeću koju su deca prerasla date nekom mlađem članu rodbine, odneset__e je u prostorije Crvenog krsta ili poklonite nekome). Na taj način ćete ih naučiti dobrim navikama u održavanju uredne sobe i ormara, i pritom ih naučiti još važnijoj ljudskoj osobini – deljenju sa drugima. 3.Razmišljajte o skladištenju Sasvim je tačno da nezgrapne stvari i one koje se ne koriste stalno ali nam ipak trebaju prave najveći nered i zauzimaju previše korisnog prostora. Zato dobro promislite i nađite mesto na kome recimo daska za peglanje neće smetati kada stoji sklopljena. Slično pravilo primenite i u kupovini – pre nego što kupite ležaljku za sunčanje koja će vam dobro doći na leto, razmislite o tome gde ćete je držati tokom ostatka godine. user posted image 4.Budite bezobzirni sa viškom odeće Veliki broj porodica ne zna šta će sa svom dečijom odećom jer je to prijateljima i rodbini ubedljivo najomiljeniji poklon. To jeste razumljivo jer je dečja odeća danas stvarno zanimljiva i lepo dizajnirana, a deca se, sa druge strane, u igri vrlo lako umažu pa ih često treba presvući. Međutim, za red u ormaru, ovo može da bude ozbiljan problem. Primenite i ovde zlatno pravilo „nova stvar ulazi, stara se baca“ i olakšaćete police u ormaru. Ili organizujte malu modnu reviju pred smenu sezona – neka vaši mališani probaju svu garderobu za predstojeću sezonu pa zajedno odlučite šta je od toga nosivo. Za decu će ovo biti odlična zabava, a mame taman mogu da vide da li nešto od odeće treba da se popravi (da li treba zašiti dugmiće ili popraviti šav na pantalonama), šta treba da se izbaci iz ormara, a šta treba da kupe.
5.Zbogom papirima! Pošta, reklamni katalozi, računi, recepti za lekove i nalazi od lekara se vrlo lako gomilaju i prave haos u dnevnoj sobi. Da biste izbegli gomilu papira koje treba srediti i od koje vas boli glava kako je ugledate, sređujte papire čim se pojave. Za račune možete da odvojite jednu fasciklu sa nekoliko pregrada označenim nalepnicama, dečije kontrolne zadatke takođe možete da čuvate po istom principu, a reklamne materijale, poštu i novine bacajte čim ste ih prelistali ili pročitali, osim ako smatrate da su baš potrebni (u tom slučaju, opet složite pregledno i uredno). Isti princip možete da primenite i za svoj inbox, jer se i elektronski nered vrlo lako nagomila. user posted image
6.Police su super stvar! Nemojte da žalite novac da nabavite dobre police i prostor za skladištenje. Ovo generalno nije veliki trošak a može da znači mnogo. Ipak, budite oprezni jer više prostora za skladištenje znači i više stvari koje ćete ubaciti u taj prostor. Ključni faktor je pronalaženje prave mere. Odlična ideja je da dečija soba bude opremljena sa dovoljno polica i ormara kako bi knjige, odeća i igračke mogle da budu složene. Kada deca popune prostor koji im je na raspolaganju, poslužite se zlatnim pravilom „nova stvar unutra, stara napolje“. Na odrasle ovo pravilo može jednako da se primeni, pa ne oklevajte u tome. Primetićete kako je vaš dom postao uredniji, a čim nemate stvari razbacane po podu, krevetima i stolicama, čitav prostor deluje veće i prostranije. 7.Brzo sređivanje kuhinje Odvojite 5 minuta da raščistite nered u kuhinji pre odlaska na spavanje. Prljavi sudovi razbacani po kuhinjskom stolu nikako ne mogu da budu dobar početak dana, čak i ako ste baš pospani. Složite posuđe u mašinu za pranje i uključite je naveče ili ga barem smestite u sudoperu i prelijte vodom. Ujutro će vas dočekati uredan sto, i izbeći ćete barem taj deo stresa, jer tokom užurbanog doručka pred odlazak u školu i na posao nećete biti u sred nereda od jučerašnje večere.
8.Vratite stvar na njeno mesto Mame su najveći  eksperti u obavljanju više poslova odjednom, to svako može da posvedoči, ali upravo ta veština može da dovede do stvaranja nereda! Prezauzete mame često, u zbrci oko svih poslova koje obavljaju, i same podležu navici od koje pokušavaju da odviknu porodicu – ponekad će i mama samo spustiti neku stvar na mesto gde je našla iako ona tu ne treba da stoji. Kada radite više stvari odjednom, ne čudi da vam neke stvari prosto promaknu. Nastojte da stvorite naviku da vratite svaki predmet na svoje mesto čim završite sa njegovim korišćenjem. Ako uspete da savladate taj korak, smanjićete i sami nered sa kojim treba da izađete na kraj.
9.Brzinsko čišćenje
Vremensko ograničenje neke aktivnosti može da doprinese većoj efikasnosti, to se odnosi kako na mentalne aktivnosti, tako i na proste fizičke poslove. Pokušajte da namestite tajmer (može i onaj na rerni) na 20 minuta i posvetite se čišćenju. Kada znate da imate ograničeno vreme bićete brži, a dodatni plus je to što znate da nećete provesti pola dana u ribanju pa će vam taj posao lakše pasti. user posted image
10.Više ruku znači manje posla
Naučite decu da je čišćenje i održavanje kuće posao za celu porodicu. Svako dete, pa i ono najmlađe može da pomogne kod nekih poslova, a sređivanje nereda je idealan posao za njihove male ručice. Neka vaša deca učestvuju u svakodnevnom sređivanju nereda tako što ćete im dati nekoliko sitnih poslića pre odlaska u krevet, recimo da sklone pribor za jelo sa stola nakon večere, sklanjanje odeće sa stolice ili vraćanje flaša sa jogurtom i mlekom u frižider. Ovi zadaci ih sigurno neće umoriti, a vama će olakšati i skratiti vreme potrebno za sređivanje kuće.

< Poruku je uredio pticica -- 1.3.2011 14:37:27 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
1.3.2011 14:44:48   
cuba
user posted image user posted image user posted image user posted image  za članak.
Ali ja vjerojatno imam opsesivno-kompulzivni poremećaj čišćenjauser posted image user posted image
U mene je sve uvijek tip-top. Čak bi mogla i nadodati koji savjet za ovaj članakuser posted image

_____________________________

Roko i Dino user posted image

(Odgovor članu pticica)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
1.3.2011 14:48:29   
Točkica28
Savjet : upoznat moju svekrvu i šogi user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Točka do točke točkica...
11.10.2010.Šimac <3, 17.1.2013. Mini Šimac <3
Naše sve <3 <3

(Odgovor članu cuba)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
1.3.2011 14:55:32   
novamama
na svemu sam magistrirala, osim na broju 6., stvarno mi fale policeuser posted image

_____________________________

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
1.3.2011 14:57:28   
Tink
uf ja sam bolesna na to spremanje cijele dane samo kupim za svima... mm kaže da gledam dal će mu past mrvica iz usta dok jede pa da ju ulovim u padu user posted image ja mislim da ipak nije tak strašno user posted image

_____________________________

...od kada te znam ja virujem u anđele, od kada te znam ja virujem da postoje <3 24.04.

...stigao mali braco <3 22.02.

(Odgovor članu Točkica28)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
1.3.2011 15:03:05   
jagodicabobica
user posted image stavicu ovo i na Fb...

(Odgovor članu pticica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
1.3.2011 15:58:54   
sarah_zg
Trudim se stvarno, ali nikad mi nije baš sve na svom mjestu.
Ono čega se UVIJEK pridržavam je kuhinja. To navečer pospremim da me ujutro dočeka sve tip top, a onda kad dođemo s posla kaos dar mar.
I tako svaki dan ispočetkauser posted image


_____________________________

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
1.3.2011 19:58:57   
Njofra
Super tekst, trudim se u svom domu pridržavati reda ali moji ukućani baš i ne. Sortiram uvijek sve i uvijek nosim ponešto iz prostorije u prostoriju nebi li što prije dovela red.

_____________________________

mama

Princezica 13.11.1998.
i
Njofra 14.8.2006.

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
1.3.2011 20:27:15   
CallamityJane

IZVORNA PORUKA: sarah_zg

Trudim se stvarno, ali nikad mi nije baš sve na svom mjestu.
Ono čega se UVIJEK pridržavam je kuhinja. To navečer pospremim da me ujutro dočeka sve tip top
, a onda kad dođemo s posla kaos dar mar.
I tako svaki dan ispočetkauser posted image


Ovo podebljano je stanje i kod mene, ne podnosim prljavo sudje ni sekunde tako da ga odmah perem, i kod mene je masina za pranje sudja zaista nepotreban izdatak bio user posted image

(Odgovor članu sarah_zg)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
2.3.2011 8:38:52   
božica
user posted image user posted image
hahahaha
Uz moje dve curke koje sa igrackama zauzmu sve prostorije, nema sanse da bude uredno .

Al svakodnevno se borim sa neredom :-P
user posted image

_____________________________

idem micat rit...

(Odgovor članu CallamityJane)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 12:41:51   
Fever
ova polica na slici je odlična!! uzimam ju u razmatranje!user posted image

_____________________________

Princeza naša Matea 28.12.2010.

Princeza naša Mia 14.03.2013.

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 12:44:18   
modesty blaise
IZVORNA PORUKA: Tink

uf ja sam bolesna na to spremanje cijele dane samo kupim za svima... mm kaže da gledam dal će mu past mrvica iz usta dok jede pa da ju ulovim u padu user posted image ja mislim da ipak nije tak strašno user posted image


i ja ovako
uf!!user posted image

_____________________________

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu Tink)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 13:12:38   
mariola
IZVORNA PORUKA: modesty blaise

IZVORNA PORUKA: Tink

uf ja sam bolesna na to spremanje cijele dane samo kupim za svima... mm kaže da gledam dal će mu past mrvica iz usta dok jede pa da ju ulovim u padu user posted image ja mislim da ipak nije tak strašno user posted image


i ja ovako
uf!!user posted image



Ajme i ja. Prije pet minuta sam mm-u ulovila mrvicu koja je padala iz usta prema poduuser posted image
Trenutno mi je dijete bolesno i umjesto da se i ja konačno malo odmorim dok sam doma, ne, ja ću prevrnut sve naopačke da za dva dana sve blista.

_____________________________

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 13:16:29   
modesty blaise
tak i ja stalno nekaj čistim , perem , redim....bi rado prestala da mogu- al ne mogu...to je jače od mene mada se i meni ponekad čini da sam skroz bolesna od čiščenjauser posted image

_____________________________

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 13:18:44   
mariola
Od kad sam počela radit jednostavno ne stignem toliko jer nemam vremena. A kad sa mbila na porodiljnom po cijele dane nešto. Malo bolesno, a?user posted image

_____________________________

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 13:20:11   
njanja
ja se apsolutno ne borim s neredom....
uredna sam, svaku stvar stavim na svoje mjesto, ali mm nije i od njega sam odustala...
zažmirim kada vidim hrpicu robe na stolici kako se gomila (namjerno NE POSPREMAM za njim) jer mi više znače moji živci, nego savršen red...

_____________________________

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!


"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 13:59:41   
jagodicabobica
u mene je srednje cisto u kuci..
imam malo vesa pomotati a bila sam vani i to ostavila objeseno..pomotacu kada mala jede...
u male je soba malo razbacana...to ne mislim cistiti danas
oprala sam sudze a mogla bih i usisati ali to cu kada se vratim od vana...
mislim da nisam neki pedantan tip i da ne hodam po citav dan sa krpom u ruci...
ali opet je sve ok...

< Poruku je uredio jagodicabobica -- 19.4.2011 14:03:41 >

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 20:05:12   
Zvonki
Brzinsko čišćenje user posted image  Ja se time ne mogu zadovoljiti, ja moram pomaknuti svaki krevet, skinuti sve zastore, e onda je to čišćenje user posted image

Ja bi rađe savjete - kako da vas ne smeta svaka mrvica prašine user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!


(Odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 20:09:03   
pincirotvajler
zvonki ja ću dat savjete za takvo nešta..mene ne dira baš svaka mrvica prašine user posted image


_____________________________

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 20:40:21   
Marta j
IZVORNA PORUKA: Zvonki

Brzinsko čišćenje user posted image  Ja se time ne mogu zadovoljiti, ja moram pomaknuti svaki krevet, skinuti sve zastore, e onda je to čišćenje user posted image

Ja bi rađe savjete - kako da vas ne smeta svaka mrvica prašine user posted image


Ja bi isto savjet kako neviditi prasinu i sve mrvice po podu i otiske prstiju svagdje.
Sada kada ja moram mirovati pate oko mene svi jer vicem hajde to hajde to vidi se ondje..user posted image
Muz je pitao jel ima kakva klinika za odvikavanje od ciscenja.


_____________________________

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 22:16:19   
jagodicabobica
IZVORNA PORUKA: jagodicabobica

u mene je srednje cisto u kuci..
imam malo vesa pomotati a bila sam vani i to ostavila objeseno..pomotacu kada mala jede...
u male je soba malo razbacana...to ne mislim cistiti danas
oprala sam sudze a mogla bih i usisati ali to cu kada se vratim od vana...
mislim da nisam neki pedantan tip i da ne hodam po citav dan sa krpom u ruci...
ali opet je sve ok...


nastavak mog danauser posted image
bila vani...curica se igrala na igralistu sa djecom..ja suncala lice i ruke...
a stan nije bio usisan
usla u kucu..napravila jesti ...pomotala ves..oprala sudze
sjedila na skypu...
pa usisala..
njena soba je ostala malo neuredna...
sutra je pocistim

iskreno da imam dovoljno para nikada nebih cistila imala bi cistacicu a ja bi uzivala....






(Odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: 10 savijeta za borbu sa neredom u kuci
19.4.2011 22:37:29   
novamama
IZVORNA PORUKA: Zvonki

Brzinsko čišćenje user posted image  Ja se time ne mogu zadovoljiti, ja moram pomaknuti svaki krevet, skinuti sve zastore, e onda je to čišćenje user posted image

Ja bi rađe savjete - kako da vas ne smeta svaka mrvica prašine user posted image


user posted image user posted image user posted image
imam ja jedan dobar:

pogasiti svjetla ili ih prigušiti, i ne d'o ti bog pustiti zraku sunca u stanuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ča je život vengo fantažija....

(Odgovor članu Zvonki)
Neposredna veza do poruke: 22
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!