|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Žene češće biraju muškog ginekologa, a evo i zašto

Uredništvo Ringeraje, 3.2.2021
Istraživanje koje je rađeno u Finskoj o preferenciji liječnika, donijelo je veoma zanimljive rezultate.

image
Ženama je kod odabira liječnika najbitnije povjerenje i međusobna energija.
/11


Odlazak ginekologu nije baš najugodnija stvar, zato je važno na koji način i koji izbor ćete donijeti za sebe.

 

Istraživanje koje je rađeno u Finskoj o preferenciji liječnika, donijelo je veoma zanimljive podatke.

 

Ženama je kod odabira liječnika najbitnije povjerenje i međusobna energija, na drugom mjestu je preporuka a na trećem spol. U anketi su ispitanice odgovarale na pitanja između ostalog i na osnovu čega su birale određeni spol liječnika. Ovo su bili neki od njihovih odgovora:

 

1.Žena ženu ne razumije najbolje

 

Nevjerojatan razlog sa sociološkog stajališta, jer logično bi bilo da je upravo obrnuto. Žene su navodile da su sa ženskim ginekolozima ostvarivale znatno težu komunikaciju. Neke su svjedočile i o grubosti žena liječnika i njihovom podrazumijevanju o općem znanju koje bi pacijentice morale imati.

 

2.Čudan osjećaj

 

Kada bi uspjele uspostaviti komunikaciju sa ženom ginekologom pacijentice su i dalje imale “čudan osjećaj” pri pregledu koji su definirale kao vrlo neugodan na ljestvici ugode. Gotovo nijedna žena nije znala što uzrok da se tako osjećaju, osim izuzetaka onih koje su već prije pregleda imale verbalnih problema s doktoricom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Novopečene mame, bebe i Murphyjev zakon

 

 

3.Povjerenje u ginekologa

 

Još jedan kontradiktorni argument je da žene imaju više povjerenja u muškog ginekologa. Objašnjenje za ovakvu situaciju nalazile su u razmijeni iskustava s drugim ženama i preporukama koje su dobivale kada su liječnici u pitanju. Prijateljice bi im najčešće preporučivale muškarca.

 

Ono što treba navesti, a ide u prilog ženama u ginekologiji, je da na svijetu ima daleko više muškaraca koji su se specijalizirali u ovoj domeni medicine, kao i to da su žene u relativnom smislu daleko kasnije počele sa specijalizacijom u oblasti ginekologije. Eventualne predrasude i “obazrivi” izbor najvjerojatnije su posljedice toga.

 

Broj žena u ginekologiji raste, u skladu s tim i broj onih koji će preferirati da budu upravo njihovi pacijenti.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Neobična priča o problemima sa začećem
Samo oni koji su to doživjeli znaju kako je to kad ti kažu "ne možeš imati djecu". Ova mama je to doživjela, a onda iz...
4
Plodnost po godinama i brojevima
Žena mlađa od 35 godina treba samo 3,8 jajnih stanica za stvaranje zdravog embrija. Žena između 35. i 37. godine života ...
3
Luteinizirajući hormon (LH) i značenje vri...
Luteinizirajući hormon proizvodi hipofiza i izuzetno je važan za pravilno funkcioniranje reproduktivnog sustava. Kod žen...
3
Četvrtak je dan za seks
Nakupljeni hormoni koji uzrokuju stres stimuliraju spolne hormone, zbog čega je četvrtak najbolji dan za seks, kao što j...
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!