|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Neobična priča o problemima sa začećem

Uredništvo Ringeraje, 26.9.2022
Samo oni koji su to doživjeli znaju kako je to kad ti kažu "ne možeš imati djecu". Ova mama je to doživjela, a onda iznenadila doktore i rodila dva para blizanaca!

image
Ovoj mladoj mami je rečeno da nikada neće moći imati djecu, a onda je rodila dva para blizanaca! (FOTO:Freepik.com) www.freepik.com
/11


Catherine McCullough (24) mislila je da nikada neće moći imati djecu zbog rijetkog oblika upale zdjelice koja dovodi do stvaranja ožiljnog tkiva.

No, iznenadila je liječnike te u manje od dvije godine rodila dva para blizanaca!

Ona i njezin partner Eron (26) bili su iznenađeni kada je ona prvi put zatrudnjela, a možete zamisliti još veće iznenađenje kada su saznali da će dobiti blizance.

Ovaj par kaže da je prva trudnoća bila iznenađenje, a druga "pravo čudo".

 

Šanse da žena rodi dva para blizanaca su jedan prema 700.000, a posebno je rijetkost da netko rodi blizance dva puta u tako kratkom vremenskom razdoblju. Dodajmo tome da su liječnici mislili da Catherine nikada neće moći imati djecu...

 

PROČITAJTE JOŠ: NE, NE ZNATE! Kako je zamišljati dijete, kojeg nema...

 

"Čudo je! Ne možemo opisati koliko smo sretni što imamo ovakvu obitelj i mislili smo da nikada nećemo moći imati djecu. Oduvijek sam željela djecu i srce mi se steglo kad su mi rekli da je ovo želja koja se nikada neće ostvariti. Stvarno. Nevjerojatno je da sam prvi put rodila blizance, a kad su mi drugi put rekli da ću opet roditi blizance - sve je to pravo čudo", kaže ova mlada majka .

 

Prisjeća se kako joj je teško pala pomisao da nikada neće imati vlastitu djecu, ali se ipak pokušavala pomiriti s tim. U nekom su trenutku prestali koristiti kontracepciju, a dvije godine kasnije Catherine je shvatila da nema menstruaciju.

Odmah je pomislila da bi mogla biti trudna, napravila je test za trudnoću, a onda je saznala da će joj se ispuniti najveći san.

 

"Mjesečnica mi nikada nije kasnila pa sam znala, ali još uvijek nisam mogla vjerovati da sam trudna. Zbog povijesti bolesti poslali su me na ultrazvuk i tada su shvatili da čuju dva srca kako kucaju. Bili smo presretni", kaže Catherine.

 

PROČITAJTE JOŠ: Za mušku neplodnost krive su i kemikalije u kući

 

Nakon što je 2015. rodila dva zdrava dječaka, rečeno joj je da gotovo da nema šanse da opet zatrudni.

 

Za svaki slučaj, ova majka nastavila je piti kontracepcijske pilule, no prestala je nakon nekoliko mjeseci zbog glavobolja.

"Doktor mi je savjetovao da prestanem piti tablete jer je mislio da izazivaju glavobolje. Nije mi palo na pamet da bih mogla ponovno zatrudnjeti! No ubrzo mi je opet kasnila menstruacija i nisam mogla vjerovati. Opet sam trudna ."

 

Test na trudnoću potvrdio je njezine sumnje, a liječnik joj je na pregledu rekao da ovaj put u trbuhu nosi jedno dijete. Tako su mislili sve dok nije otišla na pregled u 12. tjednu trudnoće, kada su čuli zvuk dvaju srca.

“Nisam mogla vjerovati, rekli su mi da nikad neću imati djecu, sada imam dvoje, uskoro ću imati četvero”, prisjeća se sretna majka.

 

U prosincu 2016. Catherine je rodila dvije zdrave djevojčice. Njezin partner Eron iskreno kaže da je sve to bio veliki šok.

 

PROČITAJTE JOŠ: Gljivična infekcija rodnice - čest uzrok neplodnosti

 

"Kad smo se okupili, shvatili smo da je super. Volim kad svi provodimo vrijeme zajedno. To je nevjerojatno iskustvo i trudim se s njima provoditi što više vremena. Divno je kad stignem kući a obitelj mi trći u zagrljaj", kaže otac.

 

Nakon što su djevojčice rođene, par je odlučio da ne želi više djece.

 

"Imam puno posla oko njih, ali svejedno je tako lijepo. Iako su svi bliski kao braća i sestre, blizanci imaju posebno jaku vezu", kaže Catherine.

Oni su moj dar, oni su moje sve”, dodaje ponosna mama.

 

VIR: mondo.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

8 namirnica za povećanje količine sperme
Zdrava hrana i zdrav način života ključni su za povećanje plodnosti i kod žena i kod muškaraca. Kako bi potaknuli stvara...
3
Što ne reći paru kojeg muči neplodnost
Problemi sa začećem pogađaju sve veći broj parova. Razlozi tome su brojni, no osim sa začećem, parovi koji imaju problem...
3
Endometrioza i prehrana
Saznajte koje namirnice trebate izbjegavati i koje bi trebali jesti ako patite od endometrioze.
3
Četvrtak je dan za seks
Nakupljeni hormoni koji uzrokuju stres stimuliraju spolne hormone, zbog čega je četvrtak najbolji dan za seks, kao što j...
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!