|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Dijete i kućanski poslovi

Uredništvo Ringeraje, 9.6.2011
Djeca bi trebala sudjelovati u kućanskim poslovima, u pospremanju i čišćenju, iako je ponekad jednostavnije da im upalimo televiziju i na brzinu sami očistimo stan ili pripremimo jelo.
Ključne riječi:

image
/11


 

Kada vi dođete s posla i djeca iz škole ili iz vrtića, potrebno je napraviti još puno stvari. Želudčići su prazni, a stan u neredu još od jutarnje hektike. Naravno da je najlakše djecu posjesti pred televizor u nadi da će crtić trajati toliko vremena da završite s osnovnim pospremanjem stana i kuhanjem ručka odnosno večere. Stručnjaci su mišljenja da to nije pravi pristup. I dijete treba sudjelovati pri čišćenju i kuhanju.



Dijete je dio obitelji, a obitelj si treba posao razdijeliti. To ne znači da trebate od petogodišnjaka tražiti da opere prozore ili pripremi pečenje, ali dobro je da mu zadate barem nekoliko poslova koji su primjereni njegovoj dobi.



Napravite plan, za svakog člana obitelji napišite njegove obaveze. Djeci objasnite da ćete u slučaju da zajedno obavite poslove brže završiti, ručak će biti brže gotov, stan pospremljen i bit će više vremena za šetnju, igru i ostale društvene aktivnosti.



Dijete neka pomete stepenice, odnese smeće, pospremi svoju sobu, iz podruma donese krumpir i slično. Tako će s vremenom prihvatiti svoj dio odgovornosti koju treba imati svaki pojedinac obitelji. Naučit ćete ga radnim navikama i time sebi skratiti vrijeme kada žurite po stanu da bi što prije sve obavili.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tijekom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti ...
12
Uskršnje priče i običaji
Europski narodi i plemena slavili su početak proljeća na proljetni ekvinocij, blagoslivljajući sjemenje raznih plodova p...
8
Kompetentno roditeljstvo
Većina žena i muškaraca smatra roditeljsku ulogu kao nešto lijepo, izvorom sreće, zadovoljstva, ljubavi. Međutim, nerije...
6
Motivacija za učenje!
Ne znate kako novog školarca natjerat da uči? Imajte strpljenja, sve će doći na svoje!
5





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!