|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Čitanje iste bajke svaku večer?

Uredništvo Ringeraja, EM, 30.12.2019
Ponavljanje iste priče, pjesmice ili crtaća jedna je od faza u razvoju djeteta koja je najizraženija od druge do četvrte godine.
Ključne riječi:

image
Čitanje
/11


Ponavljanjem dijete provjerava i utvrđuje svoje sjećanje i razumijevanje radnje koje mu se prepričava ili koje gleda. Što bolje razumije, više će ga interesirati, pažljivo će pratiti detalje priče ili crtaća, pratit će likove u njima, identificirat će se s njima (prepoznajući tako sebe i bliske članove svoje obitelji).

 

Identifikacijom s likovima dijete upoznaje vanjski svijet, uči od likova iz priča što se dešava u životu, uči različite oblike ponašanja. Kroz likove dijete stječe različita iskustva iz kojih, iako predstavljaju fantaziju, dijete uči. Priče, pjesme, bajke, crtaći, bude u djetetu njegovu svjesnu i nesvjesnu stranu ličnosti. Kod djece se stvara osjećaj sigurnosti, djeca pronalaze toplinu, povjerenje, ljubav, oslobađaju se straha.

 

Ponavljanje ima i edukativnu vrijednost jer će se sa svakim novim ponavljanjem dijete truditi naučiti i upotrijebiti sve veći broj riječi a samim tim i razvijati svoje kognitivne sposobnosti. Također, kada mu iznova pročitamo ili ispričamo priču ili dijete ponovo pogleda crtić, shvatit će da se u međuvremenu ništa nije promijenilo, stoga ponavljanje i umiruje dijete jer ono shvaća da se ništa nije promijenilo.

 

izvor: Vrtići portal.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zvijezda baby kalendara 2017. - travanj
Već je i četvrta zvjezdica obasjala Ringerajino nebo...tko je ona pogledajte u nastavku
7
Tate i dojenje
U današnje vrijeme proklamirane jednakosti spolova, možemo u časopisima namijenjenim roditeljima male djece vidjeti slik...
6
Vaš tečaj za preživljavanje prvih 6 tjedana
Od hranjenja do hvatanja ritma spavanja i suočavanja s gostima,navikavanja na život s novom bebicom,sve to moglo bi biti...
4
Sve što morate znati o svom novorođenčetu
Ništa vas ne može pripremiti za oduševljenje – i izazov – pri prvom susretu s bebom. Evo što možete očekivati i kako se ...
4





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!