|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 18 19 [20]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
1.9.2015 16:32:23   
vucica
Pinky i Briciola bas mi drago da ste se javile u da su bebice dobro, mada koliki su vec vise ni nisu bebice :-( vrijeme bas brzo leti..

Mi smo prosli tjedan navrsili 10mj, nisam ga dugo vagala ali oko 10kg ima, dize se i hoda uz namjestaj i stoji sam, krene on i hodati ali onda bude tresss! I onda je jos ljut sto ne moze sam hodati ahh. Sa okecom i dalje imamo problema, tocnu dijagnozu nemamo, evo i danas mu je kapak i ispod oka crveno..morat cu ga opet voditi jer ocito neki problem je..

Zubic jos niti jedan nemamo ali jucer je dobio proljev i temperaturu i slina curi na sve strane pa ocekujem da ce izaci koji..

Kasice jede sve sta mu dam ali i dalje mu je cica na prvom mjestu, pogotovo navecer za spavanje i kad se po noci probudi par puta.. Preko dana dvaput odspava po sat, sat i pol, navecer ide oko pola 10 i ujutro do 8.

Za manje od dva mjeseca nazad raditi, sad mi je vec muka kada se sjetim, odvikla sam se od onog stresa i svega i koliko god mi je nekad naporno s malim bit stalno doma ipak mi je predivno i da mogu rado bi ostala jos doma..ali nista od toga..

Pinky da ti zbog M ad-a imas kakva posebna prava, na duzi porodiljni ili djecji doplatak ili nesto? Drago mi je da mu stanje puno bolje!

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 476
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
2.9.2015 16:30:55   
PinkyFunkyBirdy
Draga vucice, žao mi je da vas još muče okice. user posted image Pa kako ne mogu otkriti u čemu je problem? user posted image Mišek mali ... šaljemo mu puno pusica da čim prije bude bolje. user posted image user posted image user posted image
Da ti odgovorim: zbog AD-a bi mogla dobiti dulji porodiljni, ali pošto mu se to skoro u potpunosti povuklo nekako mi je bezveze ostajati doma. Uz to mi i malo fali društvo s posla (sam posao baš i ne user posted image ), a i voljela bi da M ide u jaslice kako bi bio više među drugom dječicom. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu vucica)
Neposredna veza do poruke: 477
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
14.9.2015 16:58:00   
Ana888
Pozdrav drage moje! Tema nam je totalno zamrla user posted image Vrijeme brzo leti i naši klinci će brzo slaviti i prve rođendane...zapravo prva jesenska bebica 2014 -Marla nam je već proslavila prvi ročkaš već user posted image user posted image user posted image
Vucice, žao mi je što se još uvijek patite sa okicom user posted image Nadam se da će uskoro biti bolje. user posted image Jel niknuo koji zubić?
Briciola, Marijana, mama3.put user posted image za velike bebače..samo neka tako nastave rasti
Pinky žao mi je što se patite sa AD-om, ali super što ide nabolje i što se našli nešto što pomaže ..držimo fige da se u potpunosti rješite AD-a user posted image .
Moja M ima problema sa alergijama i to na kravlje mlijeko..kad je imala 7 mj pojela je kašicu u kojem je bilo adap.mlijeko,dobila je jaku reakciju da smo završili na hitnoj i 2 dana u bolnici user posted image ..definitivno jedan od stresnijih događa u mom životu user posted image . Alergija na KM joj je potvrđena sada čekamo pregled specijalista u bolnici i odobrenje za nadomjesnu hranu za alergičare..inače još uvijek cicamo ali bliži se moj povratak na posao pa moramo imati neku rezervu što se mliječnih obroka tiče.
Pinky da li ste vi tu nadomjesnu hranu koju M isto papa dobili na recept? I kako ju je M prihvatio? Meni je pedica rekla da ju djeca ne žele baš jesti..user posted image
Inače M je malo sitnija..ima 8 kg,ali puno papa, malo je ljena za puzanje ali zato brblja jako punouser posted image I imamo 2 zubeka..oba dobili sa 9 mj user posted image
Nadam se da ćete se češće javljati! Mene muka hvata od pomisli na posao..baš mi se i ne ide user posted image
Puse svima od M i mene !

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 478
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
16.9.2015 15:08:12   
PinkyFunkyBirdy
Joj Ana, baš mi je žao zbog alergije. user posted image Da, od pedijatrice dobiš recept za mlijeko, no mora se još i doplatiti. Moj M pije Altheru i grozno smrdi taj prah, a i okus navodno nije baš neki, ali kako smo mi krenuli dosta rano s tim nije se previše budnio (valjda je bio previše gladan user posted image ).

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Ana888)
Neposredna veza do poruke: 479
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
18.9.2015 13:32:55   
Ana888
Pinky , hvala ti na odgovoru! user posted image U ponedjeljak smo naručeni kod bolničkog pedijatra alergologa,jer je meni naša pedijatrica rekla da oni ne mogu prepisivati tu hranu,pa ćemo vidjeti što će nam ovi bolnički reći. Mene je strah da moja M neće htjeti jesti tu hranu i bojim se da će odbijati bočicu..od starta ju ne želi ni vidjeti user posted image ..mislila sam u tu hranu joj mješati ili grizolino ili rižolino jer oni jedini ne sadrže obrano mlijeko.
Meni se M osipavala svaki put kada bi ja jela jaja tako da sam ih prestala jesti..na alergo-testu nalaz za bjelanjak je bio negativan..neki pedijatri savjetuju da bebama treba dati jaje prije Mo-Pa-Ru cijepiva, neki opet ne..nisam pametna,a cijpljenje nam se bliži user posted image .

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 480
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
19.9.2015 12:33:39   
vucica
Anna i mene bas zanima ta problematika oko cjepiva, F mi se isto znao osuti kad bi ja jela jaja (i mlijeko) pa sada to izbjegavam i dobro je, a kao sto kazes cjepljenje se priblizava :-/

(Odgovor članu Ana888)
Neposredna veza do poruke: 481
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
21.9.2015 13:10:33   
PinkyFunkyBirdy
Mi smo na pregledu s 9 mj. dobili uputu da mu tada damo žumanjak (najprije 1/4 pa svaki dan povećavati količinu dok ne pojede cijeli) i ako sve bude ok da trebamo oko 1. rođendana na isti način isprobati i bjelanjak. E, sad, i meni se činilo da je M kao manji bio puno crveniji kad sam ja taj dan pojela više jaja, no na žumanjak nije uopće reagirao. Za bjelanjak ćemo vidjeti kroz koji tjedan jer moram isprobati i to i proizvode od kravljeg mlijeka (sir smo probali prošli tjedan i bilo je ok) i bananu (na koju je prije nabubrio i sav se zacrvenio) i svašta drugog jer će ubrzo u jaslice, a vidim da je na njihovom meniju hrana kao za nas odrasle s jaaaaako puno mliječnih proizvoda. user posted image Baš me iznenadilo jer sam mislila da oni na početku samo jedu zdrava variva, a kad ono na meniju punjena paprika, musaka, riblji štapići, linolada, posebna salama, ... uh, uh ... nadam se da će to sve biti ok, no moram ga malo i priviknut na neke od tih okusa.

Nego da vas pitam što planirate kupiti svojim bebačima za 1. rođendan? Ima hrpa stvari koje mu trebaju, ali mi je to bezveze kupovati mu za rođendan (tipa zimske odjeće), za nešto tipa bicikla mi je prerano, ... stvarno ne znam. user posted image Dajte nabacite neku ideju. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu vucica)
Neposredna veza do poruke: 482
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
21.9.2015 13:26:17   
lidac0605
Hej,Pinky user posted image ...ja sam ti znala za 1.roćkas kupit onaj mali tricikl koji ima postolje za noge pa ga ti guraš otraga sa onom visokom ručkom,moji su to obožavali...ja isto najradije kupujem tak malima igračke za rođendan,njima obleka niš ne predstavlja


_____________________________

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"


(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 483
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
21.9.2015 14:00:07   
roccoko
Heeej mamiceuser posted image user posted image
Evo da se i ja malo javim nisam bec odavnoooo!
Za 15 ak dana slavimo prvi rodjendanuser posted image i vec trazim inspiraciju za tortu i nevjerujem kako je ovako brzo proletilo...
Moja Dora je jaako zivahna beba sa 7ipo mj je propuzala i ima tjedan dana da je napravila prva 3-4 koracica samauser posted image i svakim danom sve vise jucer ih je bilo 10 ali se i dalje malo boji sta mi je slatko skroz!
Sto se tice hrane ajmee povrce od pocetka nemoze smislit pa joj moram pomjesat s necim slatkim, ribu papa sama s prsticima i obozava je!
Imamo 8 zubica sa 6mj stigao prvi, i nisu je nista mucili!
Pinky mi cemo joj za rodjendan kupit biciklo guralicu Smart trike ta mi je super!

Nadam se da cemo se vise pisati!

user posted image

(Odgovor članu lidac0605)
Neposredna veza do poruke: 484
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
22.9.2015 11:53:30   
vucica
Nemam pojma sta za rockas, tricikl je super ideja ali mi vec imamo..stvarno neznam

Jel tko isao na prick test i neko testiranje flasterima u vezi AD, kako to sve izgleda, mi moramo ici, sumnjaju da to sto se F izbacuje oko oka nema toliko veze sa samim okom nego da je mozda AD.. Ja sam vec luda od raznih dijagnoza a problem se ne rjesava..

Zubic nam nijedan jos nije izasao, kaze dr da ima uzasno cvrstu celjust i duboke korjene i da se pripremim da bi moglo biti "veselo" kada budu probijali.. Nadam se samo da do tada necu jos poceti raditi, bar da prvi izbiju dok sam ja s njim

Pisite malo sta vam bebice sve jedu, dajte koji ideju, ja se nekako stalno vrtim u krug i trosim uzasno puno vremena za njegovo nakuhavanje, mislim da se trebam malo bolje organizirati user posted image

(Odgovor članu roccoko)
Neposredna veza do poruke: 485
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
22.9.2015 15:21:34   
Ana888
Tricikl je super ideja user posted image ...nama su ujak i ujina rekli kupiti za rođoš. Mi smo nedavno kupili prijenosni krevetić koji nam trenutno služi za igru i za dnevno spavanje. user posted image
Što se jaja tiče nama je pedijatrica rekla da ukoliko je beba reagira na jaje, odnosno bjelanjak, da se cijepljenje onda obavlja u dnevnoj bolnici i ostaje se na promatranju 24h-48h,ovisno o jačini reakcije.
Mi smo išli na utvrđivanje alergije preko ukupnog IgE za koji treba samo krv izvaditi..ali ti nalazi se dosta dugo čekaju. Mi smo samo za 2 alergena čekali nalaz 1,5mj.
Jučer smo bili na bolnici i dobili smo uputu da idemo dalje, odnosno u KBC Osijek kod alergologa i gastroenterologa. Prvo moramo tamo obaviti pregled ali najvjerovatnije ćemo ići na prick test i provokacije . Hranu bez km nismo (još) dobili jer kako nam je jučer doktorica rekla da kada se prestaje sa tom dohranom prestanak mora ići postepeno tako da se dio po dio mjenja sa kravljim mlijekom,a obzirom na reakciju koju je M imala na mliječnu kašicu sve ćemo to morati napraviti u dnevnoj bolnici i pod nadzorom liječnika. Nadam se da ćemo se napokon sada pokrenuti sa mjesta .

Roccokouser posted image za Doru i prve korake. I ja sam u velikim promišljanjima oko torte.user posted image Prebrzo mi je vrijeme prošlo..kao da smo jučer ovdje odbrojavale,a sada planiramo prvorođendanske torte.user posted image

Vucice, i ja dosta vremena potrošim na nakuhavanje. M dajem jedan povrtno mesni obrok , a poslijepodne budu 2 voćna obroka sa žitaricama ili pahuljicama. Od mesa još uvijek samo piletinu dajem, trebala bi uvesti koju koju vrstu mesa. Povrće joj kuham na pari..tako mi je najlakše i najbrže i malo me brine jer joj još uvijek moram sve jako dobro usitniti..inače neće jesti. user posted image
Da li vi solite hranu? I što vaši klinci piju? Moja M ne želi vodu ni probati,ali zato obožava čaj.

(Odgovor članu vucica)
Neposredna veza do poruke: 486
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
23.9.2015 14:57:13   
PinkyFunkyBirdy
Hvala curke na ideji. user posted image Već sam gledala te tricikle no čine mi se dosta skupima, a ne znam koliko će ga htjet vozit i dal će uopće moći (zbog vremena - ipak zima dolazi). Možda ako naletim negdje na neki popust pa mu to uzmem. user posted image

Roccoko super da sama praviš tortu! user posted image Ja ću biti gotovanka pa kupiti jer ćemo slaviti negdje u restoranu pa torta mora imati deklaraciju. Nagodine vjerujem da ću imati više vremena, a i da ćemo slaviti kod muževe i moje rodbine posebno pa će se praviti i domaće torte. user posted image Bravo za tvoju Doru koja hrabro pravi prve samostalne korake! user posted image user posted image user posted image
Moj M jede gotovo sve što mu dam, a ako malo zeza onda mu dodam na žličici i malo kruha pa sve popapa.

Vucice, mi smo išli na prick test. To ti na podlakticu djeteta stave kapljice potencijalnih alergena i onda bocnu na mjestu tih kapljica kako bi alergen ušao u tijelo. Rukica se mora držati 15 min mirna i onda se brišu kapljice i mjere plikovi (ako ih bude) koji su nastali na tim mjestima. Moj M je išao na to sa 6 mj. i nije ga ništa bolilo.
Za zubiće kažu da je čak dobro ako što kasnije izađu jer će onda kasnije ići i trajni pa će biti puno zdraviji. user posted image
Što se tiče hrane i mi se dosta vrtimo u krug. Ujutro i navečer M dobi bočicu (s tim da mu navečer stavim i malo rižolina u mlijeko). Oko podne papa povrtnu kašicu (mrkva, krumpir, ponekad s piletinom, ponekad s oslićem, a uz to mijenjam ili grašak ili proso ili tjestenina bez jaja ili cvjetača ili tikvica), oko 15h papa komadiće voća (najčešće krušku), te oko 18h papa ostatak od one podnevne povrtne kašice. Ponekad bude umjesto povrtne kašice palenta, a par puta sam mu napravila rižoto (riža, grašak i piletina). U sljedećim tjednima ću probati hranu da bude krupnija, tj. da ne bude kašasto, no M mi se ne buni kad dobiva komadiće hrane. Čak mi se ponekad čini da mu je tako i finije i zabavnije. Znam mu davati umjesto malo kruha komadiće onog običnog smokija (što je sam kukuruz s malo soli) i to obožava, a kad stavim pred njega trpa sam u usta komadiće jedan za drugim. user posted image

Ana, ja se nadam da nećemo morati u dnevnu bolnicu. user posted image Sad me strah bjelanjka. Evo, jučer sam M dala malo jogurta i navečer mu je lice bilo u sitnim crvenim prištićima, a i na nogicama su se pojavile crvene flekice. user posted image Danas se to povuklo, pa sam mu opet dala jer moram sama sebi potvrditi da je stvarno od toga. Čudi me jer prošli tjedan nije imao nikakve reakcije na svježi kravlji sir. user posted image
Ja malo posolim hranu za M. Nekako mi je bitno da on jede, a znao mi je odbijati hranu ako je bila skroz neslana. Znam da nije poželjno, ali u jaslicama će sigurno jesti svakako začinjenu, pa mislim da mu malo soli ipak neće napraviti tako groznu štetu pogotovo jer se on strašno puno znoji pa vjerujem da treba i nadoknaditi izgubljni natrij. Najviše pijemo vodu i nju stvarno voli. Dobili smo na poklon od rodbine hrpu sokića, no ne voli ih baš - budu mu prekiseli pa mu ih ponudim jedan u neka dva tjedan i čak i onda većinu bacim. Čajeve mu nisam nikad ni davala tako da ne znam kako će na njih reagirati. user posted image

Dal vi učite svoje klince (ili već znaju) sami jesti sa žličicom (moj M ne zna)? Znaju li sami piti na čašicu (M pije ako mu se drži, te će piti i ako sam drži, ali će se onda sav politi)? Dal ste vi već sve dobile prvu mengu od poroda (ja još nisam)?

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu Ana888)
Neposredna veza do poruke: 487
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
25.9.2015 23:38:30   
roccoko
Ana888 kad joj kuham posebno ne solim hranu ali nekada jede sto i mi a to je vec zacinjeno, znaci pecenu ribu ima soli i maslinovo ulje samo i komadice piletine ali to je sve u malim kolicinama! Pije samo vodu rijetko kad neki sok, na bocu nece pa sam joj davala na zlicicu a pije i na one case sa kljunom!

Pinky necu ni ja praviti tortu to sam mislila reci da trazim inspiraciju za dekoraciju i odlucili smo da ce bit toirta na minnie mouse jer joj je tat kupio minnie kad se rodila:)
Isto tako kad pije sama sve prolije jer okrene naopako i grize dnouser posted image a papa samo prsticima ne forsiram joj zlicu, nek se igra!

Jucer smo prvi put tek pribali zumanjak i danas srecom bet ikakve alergiske reakcije!


(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 488
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
27.9.2015 18:30:38   
Ana888
Roccoko user posted image za papanje prstićima! Moja M uzme u ruku pa ili baci ili meni vrati da joj stavim u usta. Moram priznati da je baš mala gotovanka. user posted image
Pinky moja M isto pije iz čaše sa kljunom, vodu nekad nekad popije samo iz čašice za rakiju i onda bude proljevanja user posted image
Ja sam prvu mengu dobila još u 1.mj, znači oko 3 mjeseca poslije poroda i sada je redovita i puno kraća i manje bolna..predpostavljam jer još uvijek dojim.
Evo i ja danas naručila tortu za rođoš user posted image .
Cure, dali su vaši klinci morali piti željezo? Mi evo već 4-tu turu sirupa pijemo,a nalazi stalno granični user posted image . Baš i zbog željeza dajem joj više voćnih obroka zbog vitamina C,ali nikako na zelenu granu s tim željezom.

(Odgovor članu roccoko)
Neposredna veza do poruke: 489
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
6.10.2015 21:42:01   
MarijanaC
Heeeej cure mene dugo nije bilo... ajme mi smo vam svašta obavili. Obavili prvi rođendan. Malecki se toliko izmorio da je u pola 20h zaspao hahah. Tortu su dn+onjeli kumovi na traktor Toma, user posted image Obavili smo i našu famoznu operaciju spuštanja testisa. Buđenje iz narkoze je bilo koma, i tri dana ležanja. user posted image Ja sam bila s njim u bolnici pa se lakše dalo durazi. Matko je prohodao 2 i pol tj prije ročkasa ali ova operacija i ležanje ga je malko obeshrabrila (vjerojatno ga još boli) pa radi jako male korake i nakon 10tak traži ruku pa se vodimo za rukicu. Vesela je beba, živahan i istraživač. Obožava aute i knjige pa smo m uza ročkas kupili Knjigu za sveznalice i Chiccov auto koji se lupka pa on vozi. user posted image za razliku od kad se rodio sad je plavušica, jedino su plave oke ostale.

Žao mi je zbog alergija i AD-a...od frendice mali imao i s trećim ročkasom prošlo. Još mu pelud smeta ali što se tiće hrane sve je prošlo. Jaja je u bolnici primao jer su bili testovi pokazali jaku alergiju. Mi smo cjepivo odgodili zbog operacije jer ne smije biti cjepljen unatrag dva tjedna.

https://instagram.com/p/8JAnD7EqVu/?taken-by=marijana50
Ovo su Matko i braco

Matko jede sve, baš je mala izjelica, batake obožava user posted image

https://instagram.com/p/8P38K4kqYR/?taken-by=marijana50
ovo smo u bolnici

https://instagram.com/p/8WAeFDkqRc/?taken-by=marijana50
ovo je moj Matko preslatki

https://instagram.com/p/7ftP98EqVf/?taken-by=marijana50
I naši prvi koraci pred 3tj


Mene čeka krajem mjeseca povratak na posao. trenutno sam na bolovanju jos tjedan dana (dobila sam 2tj za operaciju) i onda trošim godišnji pa na posao i uopće mu se ne veselim






< Poruku je uredio MarijanaC -- 6.10.2015 21:46:10 >


_____________________________

Za dva života bogatija
user posted image user posted image Gabrijel 01.03.2012.
Matej 27.09.2014.user posted image user posted image

(Odgovor članu Ana888)
Neposredna veza do poruke: 490
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
9.10.2015 13:57:03   
PinkyFunkyBirdy
Ana, mi još nismo provjeravali željezo tako da ne znamo kakva je krvna slika. Pedica nam je spominjala da bi trebali pa će nas vjerojatno poslati sljedeći put kad dođemo.

Marijana, bravo za tvog velikog dečka Mateja (vidim da je dobio nadimak Matko user posted image ). Super da je operacija prošla dobro i da lijepo napreduje. user posted image Stvarno je postao pravi plavušan. Jako mi se promijenio od početka. Slatkiš mali. user posted image

Mi smo isprobali jogurt i osim one prve reakcije kasnije više nije bilo ništa, no nakon 2 dana što je pio kravlje mlijeko pojavili su mu se sitni prištići no ne na mjestima tipičnim za AD već mjestimično raspoređeni po cijelom tijelu. Sad testiramo bananu i prištići se povlače, ali noću se budi često i češka iako nema očitog crvenila. Stvarno me to nespavanje izluđuje. user posted image Sljedeći tjedan ćemo još testirati bjelanke i ako izostane reakcija nećemo ga sputavati da jede sve u jaslicama. Pošto nema reakcije na prerađene mliječne proizvode, a na mlijeko samo te prištiće neka tamo jede sve, a mi mu doma nećemo davati mlijeko (već samo adaptirano i kasnije rižino ili sojino). user posted image
Brine me nespavanje jer ne znam dal ću ja moći funkcionirati na poslu normalno kad se vratim sljedeći mjesec. user posted image Još uvijek se nadam da će se u jaslicama dovoljno izmoriti pa će od umora prespavati cijelu noć. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu MarijanaC)
Neposredna veza do poruke: 491
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
17.10.2015 17:50:20   
mama3.put
Pozdrav mamicama i velikim bebacima!
Nikako da se javim,rijetko dođem na forum,procitam novosti i to je to.
Marlita je vec 13mj. i sve ne vjerujem kako vrijeme leti,kao da je jucer bila mini mrva user posted image . Vi se vec spremate psihicki za posao ali ja na zalost ne,nije mi produzen ugovor o radu,tako da sam na burzi. Sreca u nesreci da imam pravo koristiti rodiljni jos 2 godine pa nisam bez primanja ali iskreno voljela bih se maknuti iz ove rutine i biti neovisna....
Uglavnom mi smo ok,M je prohodala tjedan prije navrsenih 11mj. Sad baulja konstantno,uopce nije mirna curica,isti njen braco u toj dobi. Obozava autice i cesto vice brm user posted image
Klopa sve redom,doji sve manje a to i ako je jednom dnevno i mislim da je solidan staz dojenja. A kako jede hmm nije za javnost,neke znaju ali vecina ne,cura jede tj hranim ju spricom za sirupeuser posted image
Ne znam koliko je trenutno duga ali ima nekih 11kg. Na kontrolu idemo sljedecu tjedan jer nam je pedica rekla da prije 10.mjeseca ne moramo dolaziti
Ostanite mi dobro,ljubite djecicu
Pusa od nas dvije

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 492
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
3.11.2015 18:35:36   
kikilina
Pozdrav mamite!!!
Da vam se i ja malo javim :) Iskreno, malo sam i zaboravila na forum user posted image user posted image
Najprije bravo za sve bebice i napretke
Kiara je jako živahna djevojčica, i uz to brbljavica :)
Onako lijepo je propuzala sa 6,5mj, nedugo zatim s 7 počela se samostalno posjedat i podizat na nogice, a prohodala je tj dana prije njenog 11.mj. I sad je ninstop u pogonu. Prvi zubić je ipak izbio tek s 7,5mj...a projela user posted image je tek s 11mj i od tad je prava papalica :)
Do tad brljanje... :(
Sa 12mj je imala nepunih 9kg i bila je 71cm visoka.
Puse vam svima šaljem...ako bi me netko htio na fb pišite na pp :*

(Odgovor članu mama3.put)
Neposredna veza do poruke: 493
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
4.1.2016 11:48:19   
PinkyFunkyBirdy
Puno pozdrava mamicama i već velikim bebačima! user posted image

Već je prošlo dosta vremena pa ajde da se malo javim.
Počela sam raditi i kako M ide u jaslice više sam s njim doma na bolovanju nego što radim. Inače se brzo privikao na jaslice jer su mu druga dječica zanimljiva jedino što još uvijek ne hoda bez držanja za nekog/nešto pa se uvijek brinem što mu drugi djeca rade (već sam vidjela kako on na sve četiri plače jer se neki klinac od x mjeseci više visi po njemu, a tete naravno ne stižu držati sve na oku). Tako da sam ovaj tjedan angažirala baku da ga čuva jer još ovaj tjedan (prošla dva sam bila na GO, a prije toga je bio bolestan pa nije išao) se spajaju grupe pa da mu nebude šok s nekom nepoznatom tetom i kikačima večim od njega. user posted image

Ja sam poprilično umorna na poslu jer i dalje ne spavamo noću. Uvijek nas nešto muči - ili neki kožni problem ili zubići izbijaju ili nam je nosić začepljen. Kad ide u jaslice onda se poprilično izmori pa nešto ljepše spava noću. Dobra stvar je što se AD skoro skroz povukao. user posted image Ima još mrvicu na jednoj nožici te povremeno negdje koža postane suha, ali se mackanjem to brzo riješi. Čak sam mu ukninula i probiotik jer mi je od njega imao jako rijetku stolicu.
Težak je negdje oko 11kg, papa sve što mu se ponudi, od zubića gore ima jedinice, dvojke i četvorke, a dolje ima jedinice i jednu četvorku. Još ne hoda samostalno, ali je počeo praviti po 2, 3 koračića sam pa očekujem da će se ubrzo ohrabriti i krenuti sam i dalje. user posted image Jako je bistar i sve razumije, a toliko se voli maziti da mama uživa svaki put kad se stisnemo. user posted image

Ja sam vam napokon dobila prvu mengu i to točno na isti dan nakon 2. godine. user posted image Sad me zanima dal će mi se što promijeniti u ciklusima. M nije bila bolnija nego inače, ali je malo duže trajala - vjerojatno se to sad trebalo sve očistiti nakon toliko vremena. user posted image

Kako ste mi vi i kako vaši bebači? Javite se povremeno. Ja ću valjda biti malo aktivnija na RR. user posted image

_____________________________

My Ovulation Chart

17.10.2014. - M (moj pametni dečko)
19.10.2017. - D (veliki dečko koji želi biti mala beba)
24.02.2021. - L (mala ljepotica koja je stigla na mamin rođendan)

(Odgovor članu kikilina)
Neposredna veza do poruke: 494
   RE: Dobrodošle jesenske bebe 2014.
31.3.2016 22:10:06   
MarijanaC
Hej mamice! Ajme da se i ja malko javim. Slucajno se sjetila foruma jer bi je dosao mail od ringeraje.
Pa mi smo na Uskrs napunili 18mj. Matej je zivahan mali stvor, prohofao s 11mj, operirao testis s godinu dana i to junacki podnio. Oslobodjen vjezbi jer je sve radio i prije nego je trebalo.
Danas smo bas bili kod mama3put i Marle https://www.instagram.com/p/BDoSgNbEqYI/ Ovo su nasi sroljici. Marla ima 12400 a Mata 12200. Presisala ga je. Matko je ovaj mjesec imao kozice; braco prije njega tako da sam bila mjesec dana na bolovanju. Mata je to podnio super,nije niti jednu ogrebao. Cujem s eoreko fejsa s Vucicom, Kikilinom i Andydeom. S andy sam se i vidjela u 11tom mj. Mi rastemo, zafrkavamo, Matko je istrazivac i papalica. Ima sve jedinice,dvojke i cetvorke. Cekamo trojke sada. E kolimo je visok nemam pojma. Nosi 86/92....Ne ide u jaslice, baka ga cuva.
Drago mi je da se ad povlaci. Kako ostale curke? Ima prinova kod koje? Puse saljemo

< Poruku je uredio MarijanaC -- 31.3.2016 22:12:00 >


_____________________________

Za dva života bogatija
user posted image user posted image Gabrijel 01.03.2012.
Matej 27.09.2014.user posted image user posted image

(Odgovor članu PinkyFunkyBirdy)
Neposredna veza do poruke: 495
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 18 19 [20]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 18 19 [20]
Idi na:







Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos maloj djeci?

Oznake

Sve najbolje!