|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kada je pravo vrijeme za napraviti test na trudnoću

Uredništvo Ringeraje, 13.6.2022
Trebate li čekati da ciklus prođe ili to učinite odmah? Evo nekoliko smjernica koje vam mogu pomoći.

image
Svaka žena je drugačija i vrijeme potrebno da se oplođeno jajašce smjesti u maternicu može varirati.(FOTO:Couple in bed photo created by prostooleh - www.freepik.com)
/11


Ovulacija, začeće i implantacija

 

Svaka žena je drugačija i vrijeme potrebno da se oplođeno jajašce smjesti u maternicu može varirati. Najčešća zabluda je da se implantacija događa sedam dana nakon začeća, ali istraživanja su pokazala da se prvi znak trudnoće hormona HCG, zbog implantacije, javlja šest do 12 dana nakon ovulacije, pri čemu se 84% trudnoća ugrađuje između osmog i desetog. dan nakon ovulacije.

 

Ako vaš test na trudnoću nije pozitivan, to ne znači nužno da niste trudni. Možda ste ovulirali kasnije (što znači da se začeće i proizvodnja HCG hormona nisu dogodili kako ste izračunali) ili je proces implantacije trajao dulje nego što je obično potrebno.

 

PROČITAJTE JOŠ: Da li ležanje poslije seksa pomaže da zatrudnite?

 

Osjetljivost testova za trudnoću

 

Osjetljivost današnjih testova za trudnoću varira. Što je test osjetljiviji, veća je vjerojatnost da će otkriti vašu trudnoću prije ciklusa. Osjetljivost testa za trudnoću znači da može otkriti niže razine hormona HCG.

 

Na primjer, neki testovi mogu otkriti 20 mIU hormona HCG, dok drugi otkrivaju trudnoću samo na 150-250 mIU. To znači da će vam testovi koji mogu otkriti manje količine hormona dati pozitivan rezultat prije nego drugi testovi.

 

PROČITAJTE JOŠ: Video: Težak put sperme

 

Test koji je osjetljiv na 20 mIU hormona HCG može otkriti trudnoću šest do osam dana nakon ovulacije (naravno ako je došlo do implantacije), ali vrlo mali postotak žena može dobiti pozitivan test tako rano. Ovaj postotak se povećava kod žena koje su testirale devet ili 10 dana nakon ovulacije.

 

Izvor: Blic.rs

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

8 namirnica za povećanje količine sperme
Zdrava hrana i zdrav način života ključni su za povećanje plodnosti i kod žena i kod muškaraca. Kako bi potaknuli stvara...
4
Četvrtak je dan za seks
Nakupljeni hormoni koji uzrokuju stres stimuliraju spolne hormone, zbog čega je četvrtak najbolji dan za seks, kao što j...
2
Kako pravilno očitati kućni test za trudnoću
Najranije što možete dobiti pozitivan rezultat na najosjetljivijim testovima na trudnoću jest 7 dana nakon ovulacije.
2
Korijen mace prirodna je viagra
Jeste li znali da maca pozitivno utječe na funkcioniranje endokrinih žlijezda, uspješno regulira oslobađanje hormona i i...
2





Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!