cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Mama u 23. tjednu

calendar-img

Prosječna trudnica do sada je dobila do 7 kilograma. A kada smo već kod kilograma, jeste li ustrajali u zdravoj prehrani? Vjerujte, isplati se! I nakon poroda nikako ne zaboravite na uravnoteženu i zdravu prehranu. Na taj ćete način i dojenče navići na zdravu prehranu. A to je u suvremenom svijetu sve važnije.

U ovom razdoblju ginekologu odlazite jednom na mjesec. On će vam, uz obavezno vaganja, mjerenje tlaka i pregled urina te hemoglobina u krvi, opipati trbuh i utvrditi položaj ploda. Izmjerit će vam i veličinu maternice. Ginekolozi mjere maternicu od vrha, koji je svakog tjedna sve viši, do vrha stidne kosti. Dužina bi se trebala približno podudarati s tjednima trudnoće, naravno uz manja odstupanja. Važno je da maternica čitavo vrijeme raste. Rast maternice dobar je pokazatelj rasta ploda, zato će ginekolog, ako izmjeri manji  trbuh od očekivanog s obzirom na trajanje trudnoće, posumnjati u zastoj rasta ploda.

arrow-img

1. TJEDAN

2. TJEDAN

3. TJEDAN

arrow-img

Trudni ste: 1 tjedna

Ako vam se posreći, bit će to vaša zadnja menstruacija. No za godinu dana opet će se vratiti…

news-img

Danas je prvi dan vaše zadnje menstruacije, bar što se tiče sljedećih devet mjeseci! Iako još niste trudni, ovaj je datum bitan za izračun predviđenog termina porođaja, zato ga upamtite. Ovaj se tjedan već broji kao prvi tjedan trudnoće.

arrows-img

Pročitaj više

Prijavi se i prati razvoj svog djeteta

Besplatne tjedne e-novosti koje detaljno prate razvoj tvog djeteta.

Tvoj email

Predviđeni datum poroda

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članci

article-img