cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Hodanje tijekom trudnoće

Hodanje je jedna od najboljih vježbi koje možete raditi tijekom trudnoće jer jača vaš kardiovaskularni sustav, održava vas u formi i zdravima. Vaša koljena i gležnjevi nisu pod stresom.

Hodanje tijekom trudnoće

Prednosti hodanja tijekom trudnoće

Hodanje je vrlo sigurna aktivnost kojom se možete baviti svih devet mjeseci. Ako prije trudnoće niste bili aktivni, hodanjem je najlakši način da to sada postanete.

 

Ako ste do sada intenzivno hodali, sada možete bezbrižno nastaviti. Ali ako ste početnik, počnite polako i umjereno, svaki dan malo više dok ne dođete do 20 - 30 minuta hodanja. Prema Američkom koledžu ginekologa, možete sa sigurnošću vježbati 30 minuta dnevno, naravno, ako vaša trudnoća teče bez problema i ako imate zeleno svjetlo svog izabranog ginekologa.

 

Savjeti za prvo tromjesečje

Nema potrebe mijenjati dosadašnje navike. Nosite udobnu i sigurnu obuću: cipele moraju štititi vaše gležnjeve. Bez obzira na godišnje doba, pobrinite se da vaša koža bude zaštićena od sunca; ljeti nosite kapu i bocu s vodom kako biste se poprskali i rashladili. Sa sobom morate nositi i vodu za piće kako biste izbjegli dehidraciju i pregrijavanje, što može naštetiti vama i vašoj bebi. Ako je vani jako vruće i vlažno, bolje je hodati u klimatiziranom centru ili na traci za trčanje u teretani ili kod kuće.

 

PROČITAJTE JOŠ: Keglove vježbe

 

Savjeti za drugo tromjesečje

Nastavite nositi dobru obuću, zaštitite kožu od sunca i izbjegavajte dehidraciju. Vaš hod može polako postati nespretan, stoga vodite računa o pravilnom držanju kako biste izbjegli naprezanje leđa. Gledajte naprijed dok hodate. Njihajte rukama naprijed-natrag za ravnotežu i povećani intenzitet vježbanja. Dobro je ako ne hodate sami, već pronađete prijatelja ili partnera koji će vam praviti društvo i motivirati vas. Ne hodajte vani noću i pri slaboj vidljivosti, osim ako je staza dobro osvijetljena, jer se možete spotaknuti i pasti.

 

Savjeti za treće tromjesečje

Nastavite sa svojim rasporedom koliko god možete. Izbjegavajte duge pješačke staze ili nepoznate staze; hodajte po poznatom terenu I u blizini svog doma. Što se više bliži termin poroda, to više morate paziti da ste stvarno blizu doma ili auta, da vas ništa ne zatekne. Ako hodate sami, svakako imajte sa sobom mobitel u slučaju da vam zatreba pomoć.

 

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: 11 savjeta kako vježbati u trudnoći

 

Znakovi upozorenja

Nikada nemojte hodati toliko dugo da postanete potpuno iscrpljeni i umorni. Tijekom velikih napora vašem tijelu treba više kisika, ali u većoj mjeri on je namijenjen djetetu.

Ako primijetite bilo koji od sljedećih znakova: vaginalno krvarenje, otežano disanje, vrtoglavica, bol u prsima, slabost mišića, bol u zdjelici, smanjeno kretanje vaše bebe, iscjedak vaginalne tekućine (porođajne tekućine), kontrakcije, bol u donjem dijelu leđa, odmah prestanite hodati i zovite pomoć.

 

Preuzeto: Povzeto po: BabyCenter Medical Advisory Board, Sept 2006

Povzeto po: BabyCenter Medical Advisory Board, Sept 2006

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!8
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?6
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.5
Jemanje vitamina D med nosečnostjo koristi...
Raziskava je pokazala, da je bilo pri dojenčkih, rojenih materam, ki so dnevno jemale vitamin D od drugega trimesečja do...5

Trombofilija ovira spočetje in pomeni tveg...
Ženska s trombofilijo se lahko sooči z zmanjšano možnostjo zanositve, ko pa zanosi, pa s pogostimi splavi v zgodnji fazi...
11 zvezdnic, ki so odkrito spregovorile o ...
To je 11 tujih zvezdnic, ki so o svoji travmatični izkušnji spontanega splava spregovorile v javnosti.




Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img