RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

ines_os -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 10:21:30)

noć bez temperature i evo jutro bez temperature [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

danas mm ima rođendan a i luka nam ima od ivane[sm=darilo.gif]

zdravi smo [sm=bravo.gif] zubi izgleda

ivana1112 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 12:12:22)

Dobar dan! [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Hvala Ines, da, nama je ročkas danas [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Moj Luka više nije beba, sad je dijete [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Ne mogu vjerovati kak je brzo prošlo, u subotu je fešta, a danas pravimo [sm=torta.gif] samo za ukućane! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

I vama šaljemo jednu virtualnu [sm=torta.gif] Zasladite se [sm=smiley36.gif]

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 12:32:58)

sretan rockas Luka!![sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
ivana drzim fige za lijepu festu! iako, prvi rodjendan je prvi rodjedan, mora biti sve super [sm=smiley1.gif]

ines super da je temp. pala![sm=smiley20.gif]

moj tata nam je jucer donio moj vrtic kada sam bila mala i Em je od jucer u njemu, super je jer je kruzni i od mreze pa moze bez problema stajati u njemu i kada padne ne udari se...naravno, cijelo jutro stoji, okrece se...iznjeli smo ga na tersu i Em je tamo uzivala cijelo prijepodne, sada je maznula rucak i zaspala mi na rukama dok sam ju nosila u krevetac, tak zrak je stvarno kao droga za bebace![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

anne -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 13:22:50)

Konačno i rođendani počeli! Sretan rođendan Luka!
ivana kako si ti? Moraš još mirovati?
Bravo za male zdrave.
Sunny super da hoće u vrtić. Mi smo s Rebekom zakasnili jer je već počela hoduckati uz namještaj. Bilo bi dramatično da smo je stavili u njega. [sm=smiley36.gif]

Mi idemo sutra na more!!! Jedva čekam. Neću ni zaspati od uzbuđenja.[sm=bravo.gif]

LorVer -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 14:01:51)

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=torta.gif][sm=darilo.gif] Sretan rođendan Luka [sm=torta.gif][sm=darilo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

[sm=bravo.gif] za Em. Bas mi je drago da je i ona krenula u istraživanje [sm=smiley1.gif]

Kod nas nista novoga. Mar mi je u zadnjih par dana dosta cendrava. Izlaze joj zadnja dva zubica i nista joj ne pase. [sm=smiley13.gif]

Anne, sretan put i dobar provod na moru. [sm=rak.gif][sm=morje.gif][sm=smiley16.gif]

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 15:06:01)

Ne bih sada htjela izazvati polemike, ali bebe mozak stimuliraju sa svakom i najmanjom, a često puta nama nelogičnom, kretnjom. Tako da "školsko" puzanje nije presudno u stimulaciji mozga i koordinacije.
Najnovija istraživanja, a prikazana lani i u HTV-ovom prime timeu u uglednom dokumentarcu BBC-ja, pokazala su da samo 1 % beba puže tzv. školski te da je svako puzanje bebe zdravo puzanje te da jednako stimulira moždane stanice. Prikazana su i "najbizarnija" puzanja,npr. postranično, iz žablje poze itd. te ocijenjena kao zdrava i normalna. Tkđ. je naglašeno da nepuzanje beba ne dovodi do kasnijih bilo kakvih problema u razvoju.
S druge strane, inteligencija se stimulira kod beba na milijun drugih načina, a prema najuglednijem američkom psihijatru pedijatru Stanleyju Greenspanu, pioniru u istraživanju autizma, a koji je jedini uspio autističnu djecu učiniti visoko funkcionalnima u životu, razvoj zdravog uma kod beba i djece potiče se, vjerovali ili ne, ljubavlju te zdravom, kvalitetnom interakcijom na više razina tijekom odrastanja.
Ovo pišem samo da ne bi došlo do bespotrebnih strahova kod mama čija djeca nisu puzavci, a koje opet potencira fizijatrija u promidžbi svoje struke.
Pa sve da je i točno da djeca koja ne pužu "školski" kasnije imaju problema u školi, onda bi ogromna većina bila potencijalno disleksična i intelektualno problematična. A čini mi se da to ipak nije slučaj jer nas život i tu demantira s npr. pretjerano puno odlikaša u svakom razredu. [sm=smiley1.gif]
Još jednom, nije mi namjera polemizirati ni nikoga, ne daj Bože, uvrijediti, ali imala sam potrebu reagirati.

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 15:08:29)

Sorry, L sretan roćkas [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], uf što će uskoro biti puno čestitanja [sm=smiley1.gif]

andydea -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 16:13:59)

hycek..
Luka sretan 1.rockas...! maleni sve najbolje ti zelimo i zao nam je kaj ne mozemo slaviti sa tobom..
keyt ja se u potpunosti slazem sa tobom u vezi puzanja..
anne gdje idete u koje krajeve?
Jana mi u nedelju idemo za Primosten...pa se javi
Mi vec par dana nekak ne mozemo papati i samo sisamo..zubici ga jako bole..ide nam treci ..
inace je sve super...
jucer smo bili i na brodu od kumova i ludo se proveli..curkama je bio dozivljaj..a Di je zaspao cim je brodic krenuo..hehe
posto je Em najmladja beba mi cekamo princezu da napuni prvu godinu i otvaram temu pod dijete..jel moze curke?
tako smo i Suny cekali da rodi..hehe..joj fale mi ti dani
pusa svima

tenkic -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 16:47:07)

Luka sretan rodjendan!
Brzo je proslo a vec je na putu i nova beba pa ce imati drustvo za igranje!

Ok, ovo o puzanju su meni rekle moje kolegice psihologice i onda sam jos negdje procitala da je dobro da beba pravilno puza. Ali naravno da nisam mislila da svi nepuzaci kasnije imaju problema..ma samo sam vam prenijela sto su meni rekli, al i ovo sto je keyt nspisala skroz ima smisla... ma dok ggod mi bebe mazimo i volimo i radimo s njima nema zime!

E, da, Bo danas cijelu dan hoce da joj turnem prst u usta i kad sam se konacno udostojala to uciniti napipala sam malu ostricu!!! Konacno!!!

andydea -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 16:56:47)

bravo Bo za zubic...jos da mama dobi mengu..hehe
e ovako..javila mi se Bella ipak su zavrsili na moru..evo sve vas pozdravlja puno ...Bili su u Lici i produzili na more...neka sad nam i Lo uziva..puse gologuzama na moru..hihi

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 20:18:35)

za pocetak pozdravlja vam sve princeza Em - otima mi tipkovnicu iz ruke i silno zeli nesto napisati [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ajde neka su nam bella i Lo zavrsili na moru! sretno sa kupanjem i papanjem sljunka![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

a ostalima, koliko vidim, sretan put [sm=smiley1.gif]

kako se cini mi idemo zadnji na more, neka....pravit cemo vam svima zazubice kada se vratite [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

keyt[sm=smiley20.gif]
ljubav je najvaznija[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

i da, BRAVO BO[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anne -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 22:08:00)

andy idemo na Ugljan. Pošto najavljuju lošije vrijeme u subotu mislila saam da dođemo u Zadar. Mogli bi i vi...[sm=bravo.gif] Čujemo se još.

sretnaz -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 23:26:56)

Luka, SRETAN ROĐENDAN!!! [sm=torta.gif][sm=bravo.gif][sm=darilo.gif]

Tenkić, evo i ti si dočekala famozni prvi zub. Sad nam sve bebe imaju pokoji zub ako se ne varam.

Kad spominjete razvoj mozga, da li ste kad pogledale ovaj video?
http://www.youtube.com/watch?v=-E7GWiEjju4 Ima smisla sve ovo o čemu čovjek priča.

anne -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (27.6.2013 23:44:34)

IZVORNA PORUKA: sretnaz

Tenkić, evo i ti si dočekala famozni prvi zub. Sad nam sve bebe imaju pokoji zub ako se ne varam.

Mi ij imamo 7, a već 2 mjeseca nije nam narasao ni jedan![sm=smiley36.gif]

ines_os -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (28.6.2013 10:48:37)

suny sutra prijepodne jesi za druženje samo javi kada i gdje ti odgovara

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (28.6.2013 13:40:06)

Sretnaz,

dobro čovek zbori, na tragu već spomenutog Greenspana, kretnje, stimulacije, interakcija, igre asocijacija i puuuno ljubavi [sm=smiley1.gif]
Bo bravo za prvi zubić [sm=bravo.gif], mi ih već dugo imamo 6
Nego cure, čijim se bebama bliži 1. rođendan, jeste li razmišljale o dodavanju malih količina soli u povrtno/mesne kašice koje kuhate same? Ili netko od vas već dodaje? Ja još ne ali točno kužim kako je više ne zadovoljava bejbi hrana i da joj je bljutavo, koliko god se ja trudila poprskati malo hranu rajčicom i maslinovim uljem. Baš mi slabo jede u zadnje vrijeme i to me već počinje zabrinjavati. Savjet!

ines_os -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (28.6.2013 21:55:54)

suny gdje se nađemo?

Jana1208 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (29.6.2013 11:22:39)

DD...[sm=smiley1.gif]

Evo ja ulovila trenutak da se javim nabrzinu...i prvo moram čestitati veliki prvi rođendan malom frajeru Luku...[sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=torta.gif]... pa SRETAN ROĐENDAN (sa malim zakašnjenjem)..

Kod nas ludnica, spremamo se danas za svadbu, neznam kako će L navečer bez cice, nadam se najboljem...[sm=smiley36.gif]
Usput pakiramo stvari za more...L s tatom traži šeširić s UV zaštitom i širokim obodom u gradu upravo...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Suny [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za Em, stvarno bebe same najbolje znaju kad im je vrijeme za nešto...

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i za zubić od Bo....

Andy, frendica mi je u Primoštenu i već se dogovorili da se vidimo, samo neznam dal ćemo mi dolje ili oni do Vodica ili oboje...javim se svakak ako budemo dolje i slobodni...[sm=smiley1.gif]

ivana1112 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (29.6.2013 12:45:40)

DD! [sm=smiley1.gif]
Hvala svima na čestitkama, evo traju zadnje pripreme za popodnevnu feštu, pa na brzinu da vam se javim [sm=smiley36.gif]

Jana, sretno na svadbi [sm=smiley1.gif]
Bella, i Andy uživajte na moru! Bo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za zubić [sm=smiley1.gif]

Anne, ja sam sad dobro, u pokretu 100/h, ne moram mirovati HB, nedavno sam bila na pregledu, sve je u redu, i pregled, i papa i beba koja je prekrižila nogice i neće pokazati šta ima među nogicama [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], Veli gin da je beba dobro, i da se već smjestila u maternici [sm=smiley1.gif] Idem 10.07 na Duh na anomaly scan, pa ćemo valjda i spol saznati [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Moram se pohvaliti da mi je L počeo lijepo spavati po noći, navečer pojede 150ml čokolina i 120ml AD, i spava do 5, pojede još 150ml AD, i još čorka malo do 8 [sm=smiley1.gif] Konačno se i ja malo naspavam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Suny, kupila sam onaj Tantum verde sprej, skoro mi ga nije htjela prodati u ljekarni jer to kao nije za zube nego za upale grla itd. [sm=smiley13.gif] Al mi ga je prodala na kraju, i moram ti reći da si definitivnou pravo, stvarno djeluje [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ljudi, idem se spremati, sutra stavim fotkice s ročkasa [sm=smiley36.gif]

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (30.6.2013 13:06:44)

ivana svaka cas_t, nekada i zaboravim da si trudna kako si u pogonu! najvijam za curicu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]
sretno danas! cekam fotke![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ja sam sinoc bila na nekom zenskom rodendanu i pao je definitivni zakljucak - nisam ja vise za to - ne da mi se vise toliko piti i tulumariti...najsretnija sam kada sam sa mm kod kuce solo i znam da Em spava na metar od mene, sve ostalo me u vecernjim satima jednostavno umara i opterecuje...
zato mi je bilo super jucer ujutro - ines i ivan su nam bili na druzenju cijelo prijepodne i malo posljepodneva [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
njih dvoje su se igrali, mame pile kavicu, pa smo ih uspavale i jos malo pile kavicu, ma milina....bas kazem ines, jednostavno se od trudnoce i rodjenja Em vise ne nalazim sa nekim prijateljicima i puno mi vise odgovara RR i srodno drustvo[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

kontam da ste sada valjda vec svi na moru, pa vam zelim lijepo vrijeme i uzivanciju sa bebacima! jedva cekam fotke malisa sa plaze![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (30.6.2013 13:10:24)

e da, zaboravih....

kada treba voditi bebaca prvi put kod zubara? gledala na tv-u neku emisiju posvecenu bas dentalnoj higijeni djeci i tamo rekli da beba treba ici prvi put kod zubara 6 mj. nakon sto joj izade prvi zubic...mi smo taman tu negdje, a imamo ih vec punih pravih 6 komada pa kontam da ju mozda odvedem kod zubara...

sta mislite?

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (30.6.2013 13:32:59)

Apsolutno nemam namjeru zubaru osim ako ne uočimo neki problem. Ali zato redovito četkamo zubiće i to je to. Još mi samo i zubar treba uz pedijatre, cijepljena... [sm=smiley36.gif]
Doduše, braco mi je zubarko i nasmijao mi se kad sam rekla da mi mala ima prevelik razmak između zubi. Veli, joj koliko će se to još mijenjati, nemaš pojma, nema to još ni blizu veze s konačnom postavom zuba[sm=smiley1.gif]
Nego, nitko meni odgovori, soli li netko već hranu od mama jednogodišnjaka i ovih koji se bliže godini?

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (30.6.2013 14:21:35)

keyt ja ne solim, niti šećerim....Em je jos uvijek sve fino i bez dodataka, odnosno i dalje jede sa tekom sve kašice bez šećera, soli ili drugih začina tak da ne mislim to mijenjati jos neko vrijeme..
ali da sam u tvojoj situaciju i ja bi pokusala dodati malo po malo....mislim, ako nece jesti ovo sto joj das treba pokusati poboljsati okus hrani, zasto ne...
sve je to ok, kad-tad ce nasi malci jesti isto sto i mi...samo sto ja to pokusavam odgoditi maksimalno koliko je moguce...

ines_os -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (30.6.2013 22:51:29)

mi isto imamo problem sa hranom što mi jedemo to hoće jesti kašice i bilo što drugo ne prolazi,ako ja jedem kašicu i njemu dajem iz mog tanjura onda još i hoće

ne kužim kako zna šta je kašica a šta hrana koju mi jedemo,mi ćemo za 18 dana napuniti godinu i uz to krećemo u jaslice tako da mu počinjem davati sve što mi jedemo,kuham tako da ne začinjavam previše

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (1.7.2013 1:52:11)

Slažem se Sunny s tobom, zato i pitam. Htjela bih izbjegavati sol i šećer što duže, što još i činim, ali mislim da ću pomalo ipak početi dodavati sol, za šećer je lakše. El će 7 dana nakon I napuniti godinu, a također će u jaslice.
Ines, mogle bismo otvoriti temu "novi jasličari 2013/2014"kad krenu tako da razmjenjujemo iskustva i savjete, ali s obzirom da sam ja tudum po tom pitanju, tj. ne znam kako se to radi, ako imaš volje mogla bi ti pokrenuti temu [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>