RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

tenkic -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (15.6.2013 13:51:40)

evo mi jučer propuzali cijelu šljunčanu plažu...bilo joj je jako zanimljivo...i kupali smo se u bazenčeku na terasi [sm=bravo.gif]
a danas mi je nešto zakurila...pojma nemam što joj je...možda zubići? jedino što baš i ne slini nešto pretjerano...hmmm...sva je mirna i pospana

mi na moru uglavnom u dugim rukavima i dugim hlačicama, oboje funkcionalna robica s UV zaštitom. u kolicima sa UV zaštićenim krovićem i u debeloj hladovini. skidam ju tek navečer nakon 18 sati...procijenila sam da je more još prehladno za kupanje pa ćemo pričekati još par dana za tu avanturu, prvo trebamo skužiti zašto je zakurila....

vani fest prži

e, da i nakon bazena koji smo odradili ovaj tjedan počela je hodati uz onu guralicu ko velika [sm=bravo.gif]
[sm=bravo.gif], čak je i danas hodala makar ima temperaturu....

sunny, poslikaj nam malo tu vodu :)

cuba -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (15.6.2013 14:14:23)

Sad ću malo i na vašu temu upasti kao padobranac[sm=smiley2.gif][sm=smiley36.gif]
Znam da ste nedavno pisale o kremama za sunčanje a sad me zanima dali bi trebala svog Dina koji je napunio 2mj mazati kad idemo vani? Za Roka sam kupila u ljekarni Avene za djecu / faktor 50 u spreju i njega koristim zadnja 2 ljeta, jako sam zadovoljna. A kad je R imao 6mj sam koristila Daylong - on je baš za bebe. Sad ne znam dal da kupim Daylong ponovno ili mogu D i sa Avene mazati? I dal da ga uopće mažeš sa ičim??
Sad sam vas ugnjavila, ali please može savjet, hvala svima na odgovorima [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (15.6.2013 16:39:08)

tenkic nemam sta fotkati, vidjele ste sinoc na svim dnevnicima moj kvart...cak se Josipović dosao prostetati nasom lokalnom setnicom...zato Em i ja jutros nismo mogle...cijela donjogradska promenada preparkirana kamionima vodovoda i pumpama pa smo isle u parkic na ljulju....
bome przi danas...setale od 8 do 10.30 i vec je kako smo se priblizavali kuci bilo pec-pec...
mrzim ljeto....

cuba ja nemam pojma za kremice...Em je kasna ljetna beba - 12.09. - pa mi do ovog ljeta nismo uopce mazali...kontam da ga namazes ako idete van po jakom suncu, barem lice, iako ga ja na tovom mjestu ne bilo vodila van po ovoim vrucinama osim rano ujutro i navecer...

cuba -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (15.6.2013 21:48:06)

Pa da, zato i pitam, jer mi smo vani ujutro od 8h-10h i poslijepodne izlazimo tek iza 18h. A i kada smo vani, negdje smo u hladovini.

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (15.6.2013 22:49:05)

Čini mi se da je netko od vas bebi davao trešnje, pa da se sad ne vraćam unatrag, kako ste ih davali, tj. jeste li skidali kožicu ili ne?
Kako ih sada oblačite za spavanje? Nama je soba na zapadu i bome je već poprilično vruće, evo sad mi se nekoliko puta probudila znojna i prevrće se i trenutno je samo u bodiju kratkih rukava, lagano pokrivena [sm=zmeden.gif]
Cuba, premala ti je bebica za UV kreme, drži je samo u hladovini i pod kupolom od kolica koju prekriješ pelenom ili nečim sličnim. Mislim da stvarno nema potrebe, osim možda u 8. mjesecu kad bude malo veća, ali ne vjerujem da ćeš je i onda izlagati jakom suncu.

anne -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (15.6.2013 23:18:05)

Ja sam od Lavere kupila kremicu za djecu.
S obzirom kako im kožica upija birala sam s najmanje kemikalija.
Isto ćemo izbjegavati sunce na moru, ali slabo ću namazati.

sretnaz -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (15.6.2013 23:22:20)

Evo malo i mene.

Kada sljedeći put bude nagradna igra bilo bi mi pametnije da ne palim kompjuter. Uvijek se navučem na takve stvari. A kuća u kaosu. Danas sam veći dio dana provela vani. Stvarno grije.... napokon ljeto. More mi je blizu, a ja nikako da odem malo s N da smoči noge.

Osim toga u nedjelju idemo u Fužine na 3 dana. A mislim da ćemo vikend nakon toga ići na Rab.

Keyt, ja sam davala trešnje, tako što sam očistila koštice i štapnim mikserom smiksala i to s ječmom, ili rižom. N je navikao na gušću hranu i zato sam tako radila. Pretpostavljam da se može zgusnuti i s pahuljicama. Samo ja ih nemam.

Cuba, mislim da je premali za kreme. Najbolje je ne ići na sunce.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za Bo. Nadam se da će temperaturica kratko trajati

anne -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (15.6.2013 23:29:20)

[sm=smiley36.gif] sretnaz i meni je stan bio u kaosu!
Danas sam ih na plac i u park poslala same i spremanje!
Sve sam stigla dok se nisu vratili.
Obožavam Fužine! Bili smo 2 godine u onoj velikoj kući koja ima plavi krov.

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (15.6.2013 23:42:08)

Sretnaz, thnx za trešnje, Anne i mi koristimo Laveru jer bi trebala biti najprirodnija od ponuđenih na tžištu i jako smo zadovoljni. Jedino što ostavlja žuti trag na odjeći, ali se pere bez problema.

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 9:43:44)

ja sam tresnje umiksala u tekuci jogurt (prvo sam samo izvadila koštice), ali bilo je prerijetko...onda sam ubacila dvije žlice rižinih pahuljica i bilo je bolje, ali Em nije mogla prihvatiti komadice kožice od tresanja...fino joj je bilo pa se stvarno trudila, ali se onda jako nazivcirala i odustala...onda sam joj stavila to u malu šalicu i dala da pije i uspjelo je obzirom da je to direktno gutanje pa nije osjetila kožicu...u svakom slucaju previse zezancije, mislim da ce nju visnje i tresnje cekati da pocne žvakati [sm=smiley36.gif]

ja sam isto htjela pitati u cemu vam spavaju bebaci...
Em sada spava u tankom bodyu dugih rukava, u vreci....cini se ok jer nam nije jos upeklo u spavacoj, ali jos tjedan dana ovako i mislim da cemo morat eliminirati vrecu, barem ovu malo deblju...
kontam kupiti onu tanku - ljetnu, ima u Magic baby 140kn, ali su mi sve nekako bezveze....jer zna netko gdje ih jos ima?
uglavnom ako kupim tu tanku mislim da cemo ici na kombinaciju kratki body+vreca, ne zelim da se odvikne od vrece preko ljeta pa da se kada zahladi moram po noci dizati svakih sat vremena kada se otkrije i skuzi da joj je hladno (prijateljica imala takvu situaciju i savjetovala mi ljetnu vrecu)...a i uskoro cemo upaliti klimu u spavacoj pa mislim da je dobro da bude pokrivena...

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 9:46:21)

e da, jos jedno pitanjce...

nema andy, ali pokusat cu svjedno [sm=smiley36.gif]

trazim keksice za bebe bez šećera...Em ove slatke ne zeli jesti u ni jednoj varijanti, u najboljem slucaju ih malo glođe i baci...
mozda rizini kolotovi? jer to ok za bebe?

bella 1 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 10:35:04)

dan [sm=smiley1.gif]

kaj se spavanja tiče s obzirom na naš 4. kat , već nam je zapara u stanu, L spava u body-u bez rukava pokriven tankim pokrivačem , jučer 1. put je tako spavao jer je fakat vruće, do tada u pidžamici pamučnom odjelcu bez nogica pokrivenih...sunny mi smo imali tanku vrecu za spavanje iz c&a , ali isto nije ništa posebna, bijela s nekim zečekom ušivenim gore...premala nam je već dugo, ne znam ima li vecih...

keksiće L obožava rižine hippove, više jer ih trlja po zubima, a nekaj i pojede, već dugo ih sam jede, fino žvače...u mulleru ima puno izbora, on voli s borovnicom...

anne -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 11:10:44)

sunny pa što sama ne napraviš kašice?
Sad ima već svega sezonskog.

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 14:29:51)

anne [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
pa pravim ja svakodnevno sama kašice, sve osim mliječnih obroka - to muckam one hipp instant sa ad mlijekom jer je Em na formuli...i rijetko kada smo vani u vrijeme rucka dobije hipp obrok iz teglice
kuham povrće, meso, voće, razne žitrice, umiksavam, u povrtne stavljam i malo repicinog ulja...voćne mjesam za jogurtom...

jedino bi htjela imati vise opcija za uzinu - za sada je to samo voće, ili voće sa jogurtom, htjela bi joj mjesati keksice sa vocem ali nece, preslatko joj je...(probala sam petit, neku imitaciju petita, hipp keksice za bebe, plazmu...)

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 15:22:23)

Evo sinoć prvi puta prespavali u bodyju kratkih rukava i prekriveni laganom dekicom s obzirom da je zbilja vruće u sobi. Provjerila sam je par puta i bila je topla i ujutro odlično naspavana.
Mi za međuobrok jedemo najobičniju bananu, mislim da je to odličan izbor, dovoljno slatko, zdravo, bez bespotrebno dodanih šećera. Inače joj ništa ne dajem s dodanim šećerom jer voće je sasvim dovoljno slatko i uz žitarice zadovoljava sve potrebe za ugljikohidratima. Dok je ona time zadovoljna, ništa nećemo mijenjati, osim što ću uskoro početi bananu miješati s malo svježeg sira. Ponekad joj dam koricu kruha koji obožava i to je za sada to. Rižini vafli, smokiji od kukuruza i prosa do sada su loše prolazili.

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 15:41:58)

ja isto ne zelim davati Em slatko osim prirodnog šećera iz voća, ni nisam do sada pa vulja zato i odbija slatke keksice...
mi bananu ne mozemo za uzinu, Em ima tvrdu kakicu i ne vas cestu a su nam savjetovali bolje ne...ali dajem joj ostalo voće sa jogrtom, opet - jogurt za boju probavu...

andy kako je moru? sta si zaboravila ponjeti?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
sta Di kaze na more?[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

anne -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 17:38:58)

aha sunny sorry.[sm=smiley9.gif]
Ja mijenjam mliječno - kefir, svježi sir. Stavim milupa pahuljice ili kokice od prosa ili neo voće.
keyt tako i mi spavamo. I ne budi se jer joj je hladno.
Baš je vruće - pokvario nam se daljinski od klime i sad dišemo na škrge.

andydea -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 19:05:08)

pozz curke..pisem vam sa moba..
keyt drago mi je da si nam se javila..vec sam se pitala gdje si nestala..hehe
suny ja dajem di samo vafle od jabuke -hipp..mm to zove stiropor
na moru je super...di je bio sav u moru..malo je plako..ali poslije uzivao..more je toplo ko pisalina..curke se nedaju van..mislim na vas i citam vas stalno
[sm=smiley1.gif]
mi smo u Selinama i stvarno je prekrasno...
saljemo vam slane puse

bella 1 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 21:13:35)

andy draga uživaj s obitelji, jedva čekam naš polazak u petak ! [sm=bravo.gif]

nama je drugi zubić skroz vani, dolje druga jedinica [sm=bravo.gif], a i jagode je probao one sitne iz maminog vrta nešpricane naravno, smiješan je bio koje je face radio, ali ipak ne namjeravam davat sad neke kombinacije do 1.god, trebali bi ih zamrznut možda...

sunny nisam shvatila, jeste probali hippove rižine kekse? jer to baš koliko vidim klinci vole, velim i zube si usput trlja s tim [sm=smiley1.gif]

ines_os -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (16.6.2013 23:32:03)

anne klima se može upaliti i na unutarnjoj jedinici ako ne valja daljinski a ima za kupiti univerzalni,upisati šifru koju dobiješ uz daljinski da odgovara marki klime

keyt -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (17.6.2013 0:17:05)

Andy, uživajte u toplom moru i suncu, mi nismo bili te sreće, taman kad smo otišli more se ugrijalo. Ali smo barem zato puno šetali, što po žegi ne bismo mogli...
E da, banana zatvara, srećom mi nemamo taj problem. Ali kažu da jako zrele banane čak omekšavaju stolicu, pa sad ne znam.
Bebama se bliže rođendani, jeste li počele razmišljati o uvođenju kravljeg mlijeka? Mi danas kupili domaće kozje mlijeko, za nas velike naravno, za probu. Fino je samo malo to much para, pola litre 10 kuna. Navodno je lakše probavljivo od kravljeg, ali slabijeg nutritivnog sastava od kravljeg. Mislim se možda maloj prvo dati AD 3 kad napuni godinu dana pa onda kravlje/kozje, ili nema potrebe. Što mislite o tome?

tenkic -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (17.6.2013 12:14:37)

Bo je još uvijek li-la. Ujutro se jučer probudila OK, odvela sam ju u šetnju i onda nam je popodne zakurila 38,5 ispod ruke- dali smo joj šus onog Neofena na usta (sve je bolje od čepića) i kad se opet probudila bila je ko nova. Pa sam ju okupali u bazenčiću, a mi smo se okupali u moru. I kad smo se vratili kući- ona opet kuri?!?!
Jutros smo preskočili jutarnju šetnju, zatvorili smo se u stan da vidimo da li će joj i danas skočiti temperatura....
Hoće cicati, hoće mlijeko na dudicu ali baš i neće papati...ako i danas zakuri idemo doktoru...mada ja sumnjam na zubiće (još nemamo niti jedan)

Spava u pno kratkom bodiću koji ima kratke rukave i ko kratke hlače. Dobili smo super ljetnu vreću koja se kopča od vrata prema nogama pa ju samo gore zakopčam a noge si lufta, super stvar (a mi se pitali zašto se vreća kopča naopačke)

Sunny, probaj naći Holle keksiće od pira, Bo ih obožava!
Oni rižini stiropori su OK, ali Bo ih razmoči slinom, postanu gnjeckavi i na kraju ih baci
Zato obožava grickati koricu kruha....ali čitala sam da su ti pekarski proizvodi puni soli?!?!

Bebe se ne smije mazati kremama za sunčanje prije nego navrše 6 mjeseci, a onda može samo sa nekim kremama (pitati u apoteci). Zato je za male bebice idealna on dekica s UV zaštitom koju mi je Andy preporučila i šeširići s UV zaštitom. jer te UV zrake piče i u hladu.
Osim toga bebe i djeca se prve tri godine ne bi smjele izlagati direktnom suncu kaže naša pedijatrica...e, sad kak to izvesti po ljetu, to sam ju zaboravila pitati

Ad mlijeko Nan br 3 se smije davati od 10 mjeseci života, mi ćemo sad prijeći na njega kad do kraja potrošimo br 2
A nakon godine dana nam je pedijatrica preporučila početi uvoditi razne vrste ostalih mlijeka i zobeno i rižino i obično...

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (17.6.2013 13:47:14)

nismo probali te rizine kekse, budem kupila pa cemo vidjeti...
nama je ped. rekla da mozemo poceti Em npr. kuhati griz na kravkjem mlijeku pa i hocemo kada se sjetim kupiti [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
mi sa punih 10. mj. prelazimo na Bebimil 3 obzirim da je E na formuli, ali samo za njene obroke na bočicu, za sve ostalo cemo prijeci na kravlje, pa sta bude...
e, da, danas mm refeleksno napunio Em bočicu sa vdom iz pipe, nije ju prokuhao kao inace, popila ona sve, nis joj nije...
tak da kontam da se ostavljamo i prokuhavanja vode...ili mozda ne? sta mislite?

tenkic jer znas od kuda je ta vreca? zvuci super!
i ja mislim da bi kod Bo mogli prolem biti zubici...iako je Em ila slicno tako kada je imala uplau uha, mozda je spricala u bazencicu, pa malo vjetra i eto ti problem da i ne skuzis...svakako odite kod ped., cim beba ima temp. koja se stalno vraca treba ici doktoru, tako su meni rekli....

Sunshine28 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (17.6.2013 13:51:15)

anne nije mi palo na pamet da mogu davati Em kefir i svježi sir...ona je sada tek 9.mj., jer to ok obzirom da ona vec na veliko jede jogurt?

bella 1 -> RE: Nastavak- Ljetne bebe 2012 (17.6.2013 14:02:32)

sunny i mi pijemo vodu iz pipe nekih tjedan dana, niš mu nije tako da [sm=smiley20.gif], a mislim da smiješ davati sir jer u isto vrijeme koliko vidim po ''''svojoj'''' tablici idu jogurt i mliječni proizvodi...

tenkić, može biti da su zubi, moj L nije kurio ali je počeo sliniti kad su izbijali, ne ono tipično slinjenje već mu je išlo kao hračka prava [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] niz bradu, onda su počeli i izlaziti, pa ako ima još koje ''''simptome vrlo je vjerovatno, no ipak bi pedici ja išla...

ines vidim da se kužiš u klime [sm=smiley1.gif], mi smo počeli koristiti jer nam je sauna u stanu, prošle god je ugrađena (nismo mi još tada uselili), zanima me treba li je servisirat prije upotrebe? i da li mora voda curiti iz onog kabla s vanjske strane? tako sam čula da mora, a nama ne curi, sestra mi veli da joj treba vremena da ''''proradi'''' [sm=zmeden.gif]

e da i opet nam otpalo more ovaj tjedan [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] , odustajem od planova, baš sam si tužna, doduše ostaje dogovor za otok nakon operacije od cure čija je kuća, ali kasnije sredina 7mj ili nakon L roćkasa bi išli, baš nemamo sreće, nekaj je iskrsnulo, izgleda da ćemo iskoristiti tatekov godišnji u Lici, nije ni to loša opcija, ali ja bi mooooore [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>