RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 11:11:54)

ooo piturica se raspisala...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] znači interesantno ti je na tečaju... a pa baš lijepo, nama nije...[sm=zmeden.gif]
jučer nam je časna sestra nešto srala ( nek mi bog oprosti :D )više od pol sata...i da vam pravo kažem, maminangel nisam ju čula ništa[sm=smiley36.gif] skoro sam zaspala, pa mi je trbuh poskakivao pa smo se smijali, čak sam našla otvorenu wi-fi mrežu ali je bila predugo...[sm=smiley36.gif] i tako...
ja sad ležim na krevetu, i čekam da se bebica javi... jer moram sat vremena ležat, i brojat pokrete i tako 3 puta na dan... tomi je ginekolog dao na zadnjem pregledu...jer sam mu se izlajala da ova rastura ko rambo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i od tad me zeza i nejavlja mi se kad bi ja htjela i kad bi se morala javit [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] uobičajeno se javi jako malo tokom prvih pola sata do pred kraj i onda me zadnjih 10min ubija s pokretima... i da, valjda se gura s guzom prema van jer mi je onda onaj neki osjećaj stezanja i kad pritisnem na to mjesto osjetim je...il glava il guza...baš simpatično...[sm=smiley1.gif]
je i vama to ginić dao za mjerenje ?

aries -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 11:24:57)

Meni nije rekao da pratim udarce... A kako znas koji sat ces, sama odaberes ? Jer ima sati kad je moja mrvica skroz mirna, a onda naredna 2 disco...Mislila sam da se ti udarci prate tek pred kraj. Mozda je to rekao da te smiri, pa sta god da mu odneses sljedeci put, reci ce, to je normalno :) sto cemo, enka lupkaju,d a ne lupkaju, brinule bi sto ne lupkaju ...
sto se popisa tice, i ja ga imam, nosim sa sobom, nesto kupim, prekrizim, nesto novo se sjetim, dopisem, cini se kako mu nema kraja :)ali se zalihe popunjavaju. Sto se robice tice, i ja svoju planiram dati,neke lijepe stvarcice, zasto da ne,a isto tako,da mi rodica ili netko posalje par puta obuceno, ili potpuno novo, sto sam vec dobila od kolegice jer je rodila veliku bebu koja dio robice nije nikad obukla, isto bih prihvatila.bebe se kao prvo cesto i presvlace, bljuckaju i sto ja znam, mozda bolje imati vise mogucnosti, da ne budemo robovi perilice i/ili susilice (koju ja nemam), a drugo brzo prerastu...Pa eto, savjet je da svatko po svom. Netko zeli i moze sve novo, super, netko ne moze ili mu ne smeta pa ce uzeti i opet dobro...

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 11:39:06)

To našim ginekolozima šalju taj papir za mjerenje pokreta iz rodilišta... i na njima ti piše sat kao od-do i datum...rekao je da nemora biti baš po tim satima nego ono kad bude...a to kad sam rekla da lupa ko rambo, on se osmjehnuo od uha do uha i govori : braaavo e pa onda zapisuj :D da ti nebude dosadno[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i da pod tim lupanjem nisam mislila ništa loše, nego sam negdje čitala da spavaju 16-20 sati pa rekoh šta je ovo hahaha
inače nemam pojma kad se to mjeri, prva bebica nam je to...sada ulazim u 29.tjedan...
ja apsolutno ništa još nisam kupila od robice....ustvari alžem, jedan bodi sam kupila sa kratkm rukavima... već se spremam mj dana na šoping pa nikako...

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 11:41:10)

hahahaha... Papalinice, kad se samo sjetim naseg zarucnickog tecaja...nije ni nama bilo zanimljivo. LOL  [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] isto katastrofa, ali smo nekako izdrzali. jeste imali vec te radionice ili su to izbacili po novome?
ajme... ja jedva cekam da opet taj tecaj danas. zbilja, ali zbilja sam ozbiljno pocela razmisljati o tom porodu u vodi. bas me zanima sta ce danas reci o tome [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
eto... sad cu malo srediti stan pa nesto popapat pa onda spremiti se za tecaj. ako stignem poslije vam pisem kako je bilo [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
inace, vezano za te pokrete i brojanje... nama su rekli da bi trebali tri puta dnevno to pratiti i kao u sat vremena osjetiti 5 udaraca. jbt, ja kad pratim to  onda osjetim 50 udaraca u sat vremena, a ne 5 [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ugl, ne pratim ja to svaki dan... kad mi dodje..najcesce navecer ili kad se probudim..ono dok sam jos u krevetu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/wink.gif[/image]
puse svima

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 11:54:17)

joj da, šta se tiče tih mjerenja pokreta...sad sam malo otišla na forume neke vezane uz ta mjerenja...i sve cure pišu ako da se mora osjetit oko 10 udaraca u sat vremena... a ja sam jučer osjetila 52 pokreta i to u 40min...booožee...pa se pitam dal je to normalno...
e i krenem ja da ću sad sat vremena brojat...idem na wc ona lupa ko luda, ja legnem ona se umiri, mazim trbuh ona ne reagira.... pojedem slatko kao da ju zeznem ma ništa ta neka flegma [sm=smiley36.gif] sad da ću se ustat ona počne lupat, ja opet legnem ona prestane...kao da me malko zeza [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
tako da odustajem od mjerennja ovaj sat možda tokom dana bude više sreće iako sam jako skeptična[sm=smiley36.gif]

a što se tiče radionica-još su nam dvije ostale, jednu smo izbjegli sa snijegom [sm=smiley36.gif] a na drugoj smo umrli od dosade... ono moraš se predstavit, reć ime , i svoju omiljenu životinju..wtf[sm=zmeden.gif] ja i dragi ko ekipa samo šutimo 1h i 15min[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

ništa vidim ja da niš od pokreta pa definitivno ustajem sada [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 12:07:13)

jutro cure, mi malo produzile danas sa spavanjem.

Nisam se javila par dana posto mi je sin zauzeo kompjuter skroz na skroz [sm=smiley36.gif], ali sam vas preko moba pratila [sm=smiley1.gif]

Vidim da ste sve u nekim bolovima, grcevima, ja to nemam nista, mi u 22 tjednu, beba rita sto na sat non stop , sad su i udarci sve jaci i jaci, jedino kada duze hodam onda osjetim pritisak...

Vidim da neke vec i piju caj, evo ja sam ga isto kupila u mulleru jucer tako da cure imate u mulleru njihova marka caja za dojilje u kutijici sa vrecicama pakiranje od 20 komada za 18 kuna, a okus je isti tako da koja ima muller u blizini jeftinije moze proći od hippovog caja.

Cure ja sam jucer bila u zagrebu- gotovi mi nalazi krvi (ono sto sam vam pricala da sam poslje poroda skoro umrla) i tamo su ustanovili da imam von Willebranfovu bolest - vrijeme krvarenja mi je duplo duze od normalnog i fali mi ili opce nemam Willebrandov faktor kojeg svaki covjek mora imat u tjelu. Nažalost posto sam trudna sad mi ne mogu napravit sve detaljne pretrage koje bi trebala prije poroda napravit - trebala sam prije nego sam ostala trudna doci [sm=smiley24.gif] a posto je sad tako kako je moram doci 2 do 3 mj nakon poroda. Napisala mi je ljek koji mi moraju u bolnici obavezno dati da nebi iskrvarila nakon poroda (nadam se da ce to doktori u koprivnici uzet u obzir) i posto sam joj rekla da drugi tjedan planiram izvadit zub rekla je da tobro da sam ju obavjestila jer ako bi izvadila zub bez ljeka nije sigurna kako bi to zavrsilo [sm=smiley13.gif] , prepisala mi je isti ljek koji moram dobit kod poroda samo manju dozu- znaci za vadenje zuba moram dobit 3 injekcije za koje je rekla da ne zna di cu ja to nabavit jer ih se tesko dobije pa je bila toliko ljubazna da mi je sama dala 3 kutije u kojoj su te tri injekcije ali je opet rekla da ne zna ko ce mi to znat dat u Koprivnici i da bi bilo najbolje i najsigurnije da za vađenje zuba dođem sa uputnicom u Dubravu k zubarskom kirurgu - eto curke tolko muke oko obicnog pisljivog zuba [sm=smiley13.gif]
Sve me strah sta ce biti kod poroda, dal imaju taj ljek u nasoj bolnici i dal imaju dovoljno jer ga moram dobivat 4 dana po 4 injekcije [sm=smiley13.gif]

Sad malo ljepse stvari : bila sam jucer odma u city centru one i arena centru i kupila za svoju bebicu milion stvari : bila u onom nekom ducanu bija baja buf i pitala za jastuk za nosenje bebe i tamo mi pokazala najjeftiniji neki obicni za 620 kun- skora sam na rit opala , reko hvala ljepa , dovidenja [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] , pa sam kupila jastuk u magic baby za 140 kn, posteljinu (navlaka za jastuk, za poplun i plahtica) za 149 kn, jastucic tanki za kinderbet za 25 kn, onda smo otisli u Leptiric gdje sam kupila 4 švedske pelene na čičak komad 28 kn, pa u HM - e u HM-u nisam mogla stati, tamo imaju neku exstra akciju proljetne i ljetne robe pa cure pozurite , sve haljinice za nase male bebice su po 35 kn i preslatke su, ja sam uzela 3 komada, pa kratke hlacice sa kosuljicama komplet 50 kn, kratke hlacice 20 kn, majice 20 do 30 kn, vestice po 35 kn, bolerici po 35 kn, kombinezoni sa kratkim rukavima i dugim nogavicama po 35 i 50 kn, tajice 2 komada po 59 kn...svasta ima, zimska roba im jos bas niije na snizenju al ova ljetna ful snizena. ja sam sad kupila skoro sve sto trebam, jedino cu cekat jos proljece i onda kupit odjelce za izlazak iz bilnice i ja gotova sa kupnjom. Ja sam nakupovala dosta haljinica velicine 62 jer mislim da bi mojoj lutkici bilo najudobnije samo u pelenici , gore haljinica i to je to za ljetne dane one na + 40 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Bas mi prijateljica rekla da ona svoju bebu misli u ljeti oblacit u duge hlace da joj ne bude hladno, ja se nikako ne slazem s tim, svog sina sam koji je bio ljetna beba oblacila u dugo i dobio mi sav osipa od vrucine i nakraju sam dobila po nosu od doktorice da kako je meni vruce i bebi je, rekla je pelena, bodi i dosta tako da ce moja bebica odma u haljinice.

Eto curke navalite u HM najjeftiniji je a roba mi se cini super kvalitete i 100% pamuk.
Ja sam se raspisala, no nisam vam se dugo javila pa reko da nadoknadim.
Ako koju zanima kako izgleda koj komad odjece sto sam kupila u HM mogu poslikat[sm=smiley20.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 13:10:14)

evo i nas malo da se javimo, ivano je aktivan sto posto tako kad bi ja brojala pokrete ne bi bilo kraja, bas osjetim kako je svaki dan sve jaci i veci, nama je 8.2. pregled i nakon toga idem u shopping za njega, popis ispod ruke i idemo, to ce mi bit najsladji shopping, s obzirom da smo kupili sve sta se tice namjestaja i kolica ostaje robica, kozmetika i ostale higijenske potrepštine , jojjj, sve sam sinjala od robice vec tako da znam ciljano di cemo u peg perega su super stvari, prelipe a u prenatala cemo kupit nesto lipo i posebno za izac iz rodilista... sta se tice uzimanja robice u drugih to je ok jer beba sve brzo preraste a masa ljudi nije u financijskoj mogucnosti sve to kupovat i tako, nama je isto zelja sve kupit jer je prva beba pa tata oce da ima sve svoje i sve novo a ja cu ipak od ujne uzet koji komadic od njene bebe pa neka se nadje [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mmaestral -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 13:18:20)

fever 17.3.
didi@@ 30.3./25.3.
aries 3.4.
endless 4.4.
papalina 6.4.
piturica 15.4.
zvijezd@ 15.4.
cuba 15.4.
Mmaestral 16.4.
fusa 27.4.
zumbolina 3.5.
bebić 7.5.
afrodita 18.5.
nela86 27.5.
hladna 28.5.
maminangel 29.5.
dada2101 8.6.
pepeljuga 15.6.

Evo ja i sebe napisala, tek sam deveta po redu, pa se nadam da će neke od vas uspjeti doći tu poslije poroda opisati kako vam je bilo prije nego dođem na red [sm=smiley36.gif]

@ Piturica -Hvala na opisu! Pomaže puno, sad bi i ja na tečaj, a čak razmišljam da odem u Rijeku na taj porod u vodi jer imamo na Krku apartman pa si mislim da tamo odem prije poroda. Iako bi mi bilo teško poslije putovati doma. Ne znam. Što kažu tamo, gdje je bolje? U vodi ili? I o kakvom to stolcicu pišeš? To nije ono klasično?

Meni je dala frendica (kuma) puno robe i obuće i madrac i hodalicu i igračke i sve. A od buraza sjedalica i kolica i još robice. To mi je užasno puno pomoglo jer bi za to dala sigurno 10 000 kuna i znam da ljudi to čuvaju za sljedeće dijete i mislim da je to prelijepo od njih. Svejedno je 70 posto te robice nošeno 1 ili 2 puta, ostala koja je iznošena se niti ne daje, a uostalom opere se i opegla pa je većina kao iz trgovine. Neku će nositi, neku neće, jer se malo godišnja doba razlikuju, a i onu koju će nositi neće dugo jer rastu kao gljive u to vrijeme pa mi nema smisla kupovati još. Mislim, da imam novaca na bacanje, kupila bi pa daš drugima, ali nemam.

Pronašla sam u DM-u čaj za dojilje po nekih 14 kuna. Ima 20 vrećica, samo da probam. Piše na njemu da se može početi piti pred kraj trudnoće da se poboljša dobivanje mlijeka. Valjda je isto dobar kao Hippov. Samo što to meni smrdi, pa ne znam kako ću piti, ali potrudit ću se. No, tek za nekih mjesec dana, prije mi mlijeko ne treba [sm=smiley36.gif] Iako se bojim da ga neću imati kad sve već pričate kako vam curi taj kolostrum, a meni ništa još. Sad smo u 28om tjednu.

Cuba, mislim da si ti pisala o grudnjaku za trudnice, i ja sam razmišljala o tome, pa si me nagovorila da ne kupujem. Sigurno ga neću poslije nositi jer je i meni ružan, pa mislim da ću se snaći s običnim. A nisu to neke komplikacije ;)
Dolazim u Zg ovaj vikend pa me zanima gdje se može kupiti onaj ormarić koji ima i ladice i za presvlačenje gore i da se uz njega dobije kadica za kupanje?

Mmaestral -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 13:29:23)

@ Hladna, baš mi je žao zbog tih komplikacija za krvarenje, sad se još oko toga moraš brinuti. Ali sreća da si saznala na vrijeme. Pa sad možeš otići u bolnicu i pitati da li imaju, da znaju kad dođe vrijeme poroda što moraju. Neka naruče ako nemaju. Ali trebali bi imati, ipak je to bolnica, a ne zubarska ordinacija. Sretno!

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 13:48:30)

IZVORNA PORUKA: Mmaestral
@ Piturica -Hvala na opisu! Pomaže puno, sad bi i ja na tečaj, a čak razmišljam da odem u Rijeku na taj porod u vodi jer imamo na Krku apartman pa si mislim da tamo odem prije poroda. Iako bi mi bilo teško poslije putovati doma. Ne znam. Što kažu tamo, gdje je bolje? U vodi ili? I o kakvom to stolcicu pišeš? To nije ono klasično?

ej Mmaestral, vezano za taj porod u vodi.... jucer je zenska pricala da je to full super zato sto ti olaksava bolove u prvom porodnom dobu zbog temperature vode, a i misici ti vise onako lebde , a maternica je misic pa ne osijecas toliko bolove.. kao 50% manje. uostalom, beba odmah izadje u medij kojim je i bila okruzena u maternici i nije joj temp. sok jer dodje na istu temperaturu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] kako si u vodi ona omeksava i te ligamente, kozu i to sve dolje pa je manja vjerojatnost da ce ti puknuti  medjica i manji je postotak sivanja kod poroda u vodi. ugl, danas imamo detaljno predavanje o tim alternativnim metodama pa tako i o tom porodu u vodi i bas me zanima. pratim pozorno i usi cu imati ko radare da sve upijem [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
vezano za taj stolcic, to ti nije stolac, ali ti izgleda ko mali stolcic sa otvorom dolje..ono tipa kao wc skoljka. jbt, ja si misim da bi se posrala tamo, da izvinete. hahaha... ono.. to je isto kao super jer beba izlazi na prirodan nacin vanka zbog sila teze i nema tolikog mucenja sa tiskanjem kod izgona bebice. ugl, super stvar, tako kazu. ne znam... a i ovi stolovi obicni na kojima radjas u boxu imaju mogucnost da se preokrenu u taj sjedeci polozaj tako da mozes isto roditi na taj nacin na stoli + da onda mozes i darovati maticne stanice [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/wink.gif[/image] iskreno, ja sam vise za taj porod u vodi, iako za njega moras imati super nalaze, otici mjesec dana prije termina u bolnicu na pregled sa nalazima na klamidiju, hpv, hiv, hepatitise i tko zna sta sve ne... i jos moras imati te pravilne trudove, ako se ne varam i beba mora biti u tom pravom polozaju sa glavicom prema dolje, odn.zatiljkom. danas slusam pozorno!
ostalo ne znam... drugo mi je da rodim klasicno uz peterostruku dozu epiduralne. hahaahahaha...

Piturica -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 13:53:18)

Hladna, ja nisam ni znala da imamo taj Willebrandov faktor u sebi. i nemam pojima sta bi to bilo. bas cu prosurfati. zao mi je da imas taj problem pogotovo sad kad si trudna.
ne znam da li je pametno da ides prije nego sto rodis u bolnicu pitati da li imaju taj lijek koji ti moraju dati nakon poroda. nista te ne kosta da im na neki nacin kazes i da to osiguraju.
vezano za robicu i h&m.... ja jucer bila nesto pronjuskat tamo, ali nisam vidjela snizenje na ljetnu robicu... samo neki veliki brojevi 72 pa na gore za te kosuljice i to..., a to ce nam biti veliko u ljeti. nemam pojima... sutra cu opet u izvidnicu [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 

Mmaestral -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 13:59:56)

@ Piturica - pa kod vas je super! Imaš tri izbora, a svaki bolji od prethodnog! Ja bi na vodeni, da sam na tvom mjestu, ali ovako imam 4 sata putovanja do tamo, pa ako još ne budem mogla ići onda sam stvarno usrala.
Kod nas jadnih mislim da ima samo najobičnije, na najobičnijem krevetu, bez tih mogućnosti namještanja. Ah...[sm=smiley13.gif]

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 14:59:38)

Piturice kao sto sam rekla ja bila u City cenrtu one west i arni u zagrebu i u oba HM-a ima proljetne i ljetne robe snizene, i to od velicine 50 pa na dalje sam vidla, iako sam ja uzela sve 62 jer mi je 56 šteta uzet kad je moj sin nosio 56 kojih 2 tjedna ..
Ta snizena roba ti je natrpana sva na vjesalicama i vise sa njih crvene uočljive etikete sniženo ...

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 17:10:17)

IZVORNA PORUKA: Mmaestral

@ Piturica - pa kod vas je super! Imaš tri izbora, a svaki bolji od prethodnog! Ja bi na vodeni, da sam na tvom mjestu, ali ovako imam 4 sata putovanja do tamo, pa ako još ne budem mogla ići onda sam stvarno usrala.
Kod nas jadnih mislim da ima samo najobičnije, na najobičnijem krevetu, bez tih mogućnosti namještanja. Ah...[sm=smiley13.gif]

Mmaestral- ne može svatko za taj porod u vodi... za to moraš imat uredne nalaze mokraće, krvi...sve ti mora bit za deset... ukoliko imaš i samo jednu bakterijicu se nemože...to su meni tako rekli...a pošto je meni mokraća uvijek li-la meni automatski otpada takav oblik poroda.. inače da mi je sve uredno, 99% da bi išla u vodu...
ovako ću mordat normalno...

maminangel -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 18:50:45)

Evo samo da vas pozdravim sviju,Zvončice javljaj se češće,,Hladna žao mi je za tu bolest i obavezno otiđi u bolnicu gdje misliš roditi i obavijesti ih na vrijeme,oni su to dužni osigurati,samnom u Petrovoj je bila ležala jedna ženica baš zbog toga mislim,tada sam prvi put i čula za to i sve je dobro prošlo.Piturice super mi je ovo sve kaj pišeš s tečaja,samo nas i dalje obavještavaj mila[sm=bravo.gif]Danas sam totalno bezveze,i loše volje i sve me nešto steže dole i pika i osjećam da ludim od brige..Imala sam danas lakšu prometnu,hvala BOGU nije ništa strašno,a bila sam se prepala jer je mala bila samnom u autu,jebemti više i gužve i glupe vozače,ponekad stvarno zavidim ljudima koji žive u malim mjestima,pogotovo na otocima,nigdje stresa,sve stigneš i sve polako,,ma neću vas zamarati glupostima.Još jednom vas pozdravljam i ljubim bušice...

zvončica1 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 22:30:42)

Budem maminangel se javljala, obečajem..žao mi je za prometnu, al bitno da ste svi dobro... Imam pitanjce, danas kad sam se tuširala sam skužila na lijevom boku jaako ružan hmmm, izgleda ko podljev, ne svrbi me, ne boli me, ali jako ružno izgleda, tražila sam po netu malo ali ništa slično nisam našla šta bi moglo biti. Dobila sam i odvratnu žgaravicu koja me muči već 3 dana, za poludit, al ok bebano se uredno mrda, neda mami spavati i tako to, neka neka nek se mrda, al ta rana???? Molim Vas ako koja ima neki savjet ili prijedlog šta bi to moglo biti. Hvala i pusa svima!!!!!

Hladna -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (22.1.2013 22:39:58)

Zvoncica taj podljev ti je vjerojatno od kapilare- kad pukne kapilarica onda to izgleda ko podljev koj nestane kroz par dana i ostane samo ispucala kapilara ili ti je koza ispucala friško tj strija pa zato , bez brige nista strasno [sm=smiley1.gif]

zvončica1 -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.1.2013 10:31:19)

Hvala ti Hladna, moguće i to, sva se širim, na nogama kad mi pukne žila to je malo, ali ovo je kro cijeli lijevi bok, izgleda ko stara koža.

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.1.2013 11:59:19)

cure moje koji popis ste koristile za kupovinu za bebu znaci od robice do kozmetike,  ja sam nasla na internetu e-beba i cini mi se ok sve pise a ako imate neki link drugi ili nesto tako javite mi znam da cuba ja mislim to ima ako se ne varam [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Papalina -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.1.2013 13:03:14)

IZVORNA PORUKA: zvijezd@

cure moje koji popis ste koristile za kupovinu za bebu znaci od robice do kozmetike,  ja sam nasla na internetu e-beba i cini mi se ok sve pise a ako imate neki link drugi ili nesto tako javite mi znam da cuba ja mislim to ima ako se ne varam [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Moj popis je MOJA MAMA [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.1.2013 13:55:18)

papalina i moja zna sve sta triba ali vidim da su popisi sa interneta super i sve je na jednom mistu pa me cure zanima jeste ukrale koji sa interneta [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ili ste same kupovale sta smatrate da treba...

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.1.2013 14:26:12)

Dobar dan cure[sm=smiley1.gif]
Kako ste mi?
Vidim da ste se raspisale naveliko, nemogu vas ni popratiti. Ima tu svega[sm=smiley36.gif]
zvijezd@, mogu ti na pp poslati popis stvari koje ti trebaju za bebicu od robice i tebi za u rodilište, te od higijenskih potrepština. Taj popis nije skinut sa interneta već po mom iskustvu sa Rokićem sad točno do u sitnicu znam što mi treba[sm=smiley36.gif]

Ja sam baš jutros kupila grudnjak, stopice, majicu i donji dio piđame (tri četvrt) za u bolnicu. Morala bi još jednu majicu i još jedan taj donji dio piđame, to ću do Citiy centra ovih dana otići. I za mališana sam uzela još 4 švedska povoja u Leptirića (dva žuta i dva plava) na čičak, oni su puno jednostavniji za oblačenje. Već sam ih imala 6 od Roka pa da imam u kompletu 10 kom, to mi je sasvim dovoljno.
Od robice ću uzeti za prva 3mj. Za ljeto sada neću ništa za sada. Cure, nemojte pretjerivati sa ljetnom robicom, to vam govorim iz iskustva. Na temperaturama od 35 - 40 stupnjeva kolike budu kroz 7 i 8mj se svi topimo, tako i bebice. Vjerujte da će vam biti samo u peleni i bodiću kratkih rukava.

Pisale ste da pratite bebine pokrete. Ja to ne mogu popratiti i nema mi smisla kad je ovaj moj aktivan 24/7[sm=smiley36.gif]
Puse vam šaljem[sm=smiley1.gif]

zvijezd@ -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.1.2013 15:12:10)

cuba moze draga posalji pa cu usporedit sa ovim sta imam, ti si super mama [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sad u drugi krecemo sa shoppingom pa da to rjesim sve kroz 10-ak dana da sam mirna, hvala draga

cuba -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.1.2013 15:48:14)

IZVORNA PORUKA: zvijezd@

cuba moze draga posalji pa cu usporedit sa ovim sta imam, ti si super mama [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sad u drugi krecemo sa shoppingom pa da to rjesim sve kroz 10-ak dana da sam mirna, hvala draga

Hvala ti draga[sm=smiley1.gif]
Evo sam ti poslala svoj popis sa objašnjenjem svega[sm=smiley36.gif]
Nadam se da će ti biti od koristi, ako ti bilo šta još treba samo pitaj[sm=smiley1.gif]

Mmaestral -> RE: Proljetne bebice u 2013 god :) (23.1.2013 18:22:47)

Da li bi mogao meni netko malo objasniti kakve sve pelene trebamo i kako izgledaju sve te o kojima pričate? jednokratne znam kakve su, one koje svi kupuju. Kakve su to švedske i tetra i koje još ima? Imam one platnene kakve smo i mi imali kad smo bili bebe, ima li i za njih neki naziv?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>